Belföld

Ingyen tankönyv minden diáknak - csak használatra

2011. augusztus 06. 09:20

Bevezetné az iskolai tulajdonban lévő tankönyvek rendszerét az oktatási tárca. A jövőben nem lenne olyan sokféle kiadvány mint most.

Lezárult a nyomozás: vádat emelhetnek az illegális műtétek miatt

2011. augusztus 05. 20:05

Lezárult a nyomozás a még 2009-ben kirobbant őssejtügyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználásnak megalapozott gyanúja miatt tett vádemelési javaslatot a Fővárosi Főügyészségen. A gyanú szerint a budapesti Nyírő Gyula Kórházban és a kaposvári Seffer magánklinikán is végeztek engedély nélküli őssejtkezeléseket, ahol abortált embriókból nyerték az őssejteket. A vádemelésről az ügyészség egy hónap múlva dönt.

Szélesedik a lakásfenntartási támogatás

2011. augusztus 05. 17:28

Szélesedik a lakásfenntartási támogatás: szeptember 1-jétől a gázzal és távhővel fűtők mellett azok is igénybe vehetik, akik fával, olajjal vagy más módon fűtenek, és előnyösebb lesz a jogosultsági jövedelemarány is - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pénteken az MTI-vel.

Balatoni hajózás: a komp forgalma nőtt, a személyhajózásé csökkent

2011. augusztus 05. 14:29

A Balatoni Hajózási Zrt. kompforgalma 6-7 százalékkal nőtt, a vitorlásturisztikai üzletágának bevétele 8 százalékkal emelkedett, a személyhajóforgalma viszont 5-7 százalékkal csökkent az év első hét hónapjában az egy évvel korábbi adatokhoz képest - számolt be Horváth Gyula vezérigazgató az MTI-nek pénteken.

Négyszemközt: Orbán és egyesével a kormánytagok

2011. augusztus 05. 13:21

A miniszterelnök elégedett a közigazgatási tárca elmúlt egy éves munkájával és nem tervez a közeljövőben átalakításokat az apparátusban - összegezte Navracsics Tibor a kormányfővel pénteken, Alcsútdobozon folytatott négyszemközti találkozóján elhangzottakat az MTI-nek.

Borús, de meleg idő várható a hétvégére

2011. augusztus 05. 09:03

Az eleinte borult területeken is elvékonyodik, csökken a felhőzet, kisebb eső is egyre kevesebb helyen lehet. Az ország nagy részén sok napsütés várható, amit időnként erős gomolyfelhő képződés szakíthat meg, egy-egy zápor, esetleg zivatar főként a nyugati és északi határ mentén alakulhat ki.

Nem lesz kevesebb szlovák rendszámmal közlekedő magyar autós

2011. augusztus 05. 07:58

Szakemberek szerint egyelőre nem lehet megjósolni, hogy a jogszabály szigorítás miatt, kevesebb, vagy több külföldi rendszámú autós lesz-e a magyar utakon.

A többgyermekes családok nettó keresete 17 százalékkal nőtt

2011. augusztus 04. 10:23

A családi adókedvezmények és a 16 százalékos személyi jövedelemadó együttes hatására 2011 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest a nettó keresetek 5,6 százalékkal emelkedtek, a keresetek vásárlóértéke pedig 1,4 százalékkal nőtt.

A munkavállalók többsége használja, és fontos juttatásként számít az étkezési utalványra

2011. augusztus 06. 09:16

A magyar munkavállalók többsége használja, és fontos juttatásként számít az étkezési utalványra - derüli ki a KutatóCentrum legfrissebb felméréséből.

Megkezdte a reálhozamok és a tagdíj-kiegészítések kifizetését az AXA

2011. augusztus 05. 18:36

Az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár augusztus 1-jével megkezdte a reálhozamok és a tagdíj-kiegészítések kifizetését, és ezeket a jogszabályokban meghatározott határidőig, augusztus 31-éig valamennyi pénztártagjának kifizeti - közölte az AXA csoport pénteken az MTI-vel.

Heten fulladtak vízbe idén a megyében

2011. augusztus 05. 17:22

Idén heten fulladtak vízbe megyénkben. A folyóvizeket, bányatavakat és egyéb szabad vizeket kiemelten ellenőrzik a közterületi szolgálatot ellátó rendőrök azért, hogy a - zömmel megelőzhető - halálesetek száma tovább ne növekedjen. Aki a szabályokat megszegi, húszezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Az első félévben 22 ezer nőnek állapítottak meg korkedvezményes nyugellátást

2011. augusztus 05. 14:25

A nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek 22 ezer 129 nő részére állapítottak meg nyugellátást 40 év jogosultsági idő alapján 2011. június 30-ig, a nyugellátás átlagos összege 93 ezer 724 forint - közölte egy szocialista képviselő írásbeli kérdésére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője.

Orbán Viktor Navracsics Tiborral folytat megbeszélést a kormánymunkáról

2011. augusztus 05. 10:34

Felcsúton, a sportszállóban találkozott a miniszterelnök pénteken Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel, hogy értékeljék a kormány elmúlt évi munkáját és beszéljenek a kabinet előtt álló feladatokról.

Éjjel újabb csúcsot döntött a frank

2011. augusztus 05. 08:20

A bizonytalan befektetői hangulatban tovább tart az euró és a dollár gyengélkedése a svájci frakkal, illetve a japán jennel szemben. Ennek következtében a forint is folyamatosan veszít az értékéből, péntekre virradó éjszaka 254 forint felett is járt a frank árfolyama- közölte az [origo].

Szünettel kezdődött a testületi ülés Esztergomban, a téren tüntetnek

2011. augusztus 04. 19:16

A helyi Fidesz-frakció javaslatára 25 perc "olvasásszünetet" rendeltek el csütörtök délután az esztergomi képviselő-testület rendkívüli ülésének megkezdése után, mivel a képviselőcsoport indoklása szerint későn kapták meg az előterjesztéseket.

Holtan találták meg az eltűnt sárkányrepülősöket

2011. augusztus 04. 09:39

Holtan találták meg csütörtökön Ságvár közelében azt a két embert, aki előző nap motoros sárkányrepülővel indult el Siófok-Kilitiről; a holttestekre a két település között, egy kukoricásban bukkantak rá - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×