Ha ezeket betartod, talán kibírható a hőség

2017. június 22. 14:09

Az időjárási előrejelzés szerint folytatódik a rendkívül meleg időjárás, a következő napokban is hőség várható.

Péntektől olcsóbban tankolhatunk

2017. június 22. 10:05

Bruttó 2-2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI csütörtökön.

Szülés után egy nappal kiengednék az anyát és a babát

2017. június 22. 08:15

Akár már a szülést követően 24 órával elbocsáthatják a kórházból az anyát az újszülöttel egy friss rendeletmódosítás tervezete szerint - ismerteti a Magyar Nemzet.  

Eltűnhet a silány minőségű kürtőskalács

2017. június 22. 06:54

Szigorítja a kürtőskalácsra vonatkozó szabályokat az agrártárca: a napokban megjelent leírás a receptúra mellett az előállítás módját, illetve a felhasznált alapanyagok minőségét is rögzíti - ismerteti a csütörtöki Magyar Idők.  

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

2017. június 21. 17:25

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár június 22. (csütörtök) 00:00 órától június 26. (hétfő) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

Új módszer segít a cukorbetegeknek

2017. június 21. 10:51

Egyre több embert érint a cukorbetegség. Nekik nyújt kényelmes és hatékony megoldást a nemcsak hazánkban, de világviszonylatban is többé-kevésbé újdonságnak számító, úgynevezett telediabetológia.

Nyilvántartanák az otthontalan gyermekeket

2017. június 21. 07:47

A jövőben az állandó lakcím vagy bejelentett tartózkodási hely nélküli gyerekekre is igényelni lehetne a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt és a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű státust; utóbbi ingyenes vagy kedvezményes étkezésre, valamint térítésmentes tankönyvre jogosít fel - írja a Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztériumának előterjesztésére hivatkozva.

Hepatitises húsok után nyomoz itthon a Nébih

2017. június 21. 06:26

Még idén széles körű vizsgálatot indít a hepatitises sertéshúsok kiszűrésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - írja a Magyar Idők.  

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe!

2017. június 20. 17:40

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint azok határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon - közölte a szaktárca kedden.

Februárban újra nálunk koncertezik a Depeche Mode

2017. június 20. 16:09

Visszatér a magyar fővárosba a Depeche Mode: a világhírű brit rockcsapat, amely májusban nagy sikerű, teltházas koncertet adott a Groupama Arénában, 2018. február 2-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, a Global Spirit című világkörüli turné keretében.

Mi is kapunk a gyorsabb internetből

2017. június 20. 12:47

A magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát már aláírták hétfőn Budapesten, tehát az a cél, hogy az elsők között vezessék be itthon az ötödik generációs mobiltechnológiát.

Csökkent az álláskeresők száma

2017. június 20. 11:19

A nyilvántartott álláskeresők száma 6,3 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a májusi zárónapon 287 600 álláskereső szerepelt, közel 20 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

Magyarország támogatja a bevándorló családok egyesítését

2017. június 20. 09:44

Magyarország is támogatja a bevándorló családok újraegyesítését, de nem Európában, hanem a szülőföldjükön - reagált a Magyar Hírlapnak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosának hétfői jelentésére, amely szerint az európai országoknak meg kell szüntetniük a menekült családok újraegyesítését gátló akadályokat.  

Huszonhat éve hagyta el hazánkat az utolsó szovjet katona

2017. június 19. 17:26

1991. június 19-én hagyta el – Silov altábornagy személyében – az utolsó szovjet katona Magyarország területét, ezzel hazánk visszaszerezte teljes szuverenitását.

Állatkínzókat ítéltek el

2017. június 19. 15:35

Két fiatalkorút ítélt felfüggesztett börtönbüntetésre állatkínzás miatt az encsi járásbíróság hétfőn - közölte a verdikt kihirdetését követően Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Jövőre 420 ezer forint marad a két gyermeket nevelőknél

2017. június 22. 13:40

További ötezer forinttal nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye jövőre, így havonta 35 ezer forint, éves szinten pedig 420 ezer forint marad a két gyereket nevelőknél 2018-ban.

Kisebb földrengés volt Nagykanizsa térségében

2017. június 22. 08:57

Kisebb, a Richter-skála szerinti 2,1-es erősségű földrengés volt Nagykanizsa közelében - írta a katasztrófavédelem a honlapján.  

Az uniós kártya nem helyettesíti az utasbiztosítást

2017. június 22. 07:25

A külföldre utazók több mint fele továbbra sem gondoskodik megfelelő utasbiztosításról, mert szerintük a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás, illetve a kiváltott Európai Egészségbiztosítási Kártya mellett nincs szükség további fedezetre - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).  

Hűtött védőital és több pihenőidő szükséges a hőségben

2017. június 22. 06:21

A hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres - óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces - pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára, lehetőleg hűvösebb, árnyékos helyen - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztálya.  

Holttest került elő a Dunából

2017. június 21. 12:00

Holttest került elő a Dunából Budapesten, az Erzsébet híd budai hídfője közelében szerda délelőtt - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya az MTI-t.

Európai kampány indul a gyerekek online szexuális kizsákmányolása ellen

2017. június 21. 09:54

Európa 29 országában, így Magyarországon is kampány indult a gyerekek online szexuális kizsákmányolása ellen - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főreferense szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.  

Napelem-beruházási roham várható

2017. június 21. 06:54

Napelem-telepítési boom indul Magyarországon; erre utal a múlt év végén beadott engedélykérelmek tömege - írja szerdai számában a Világgazdaság.  

A magyar huszár, a magyar tanya és Torockó épített öröksége is hungarikum lett

2017. június 20. 18:15

A magyar huszár, a magyar tanya és az erdélyi Torockó épített öröksége is bekerült a hungarikumok gyűjteményébe a Hungarikum bizottság döntése értelmében; emellett a Magyar értéktár is bővült, öt tétellel.

Magyarok kenyere

2017. június 20. 17:15

Idén hetedik évébe lépett a Magyarok Kenyere program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében megvalósuló jótékonysági kezdeményezés keretében a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült lisztet szétosztják a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek.  

Belföldi utazást népszerűsítő kampányt indítottak

2017. június 20. 15:46

A magyarországi úti célok, kulturális és természeti értékek bemutatásával belföldi utazásra ösztönzik a magyar utazni vágyókat.

Minden iskolai szünetben lehet ingyenes gyermekétkeztetést igényelni

2017. június 20. 12:06

Nemcsak a nyáron, hanem mind a négy szünidőben kell kötelezően biztosítaniuk az önkormányzatoknak ingyenes étkeztetést a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán kedden.

Nyolc ország képviselői tanácskoznak Győrben

2017. június 20. 10:53

A napokban nyolc különböző európai országból érkező regionális hatóság és innovációt támogató szervezet tanácskozik arról Győrben, milyen intézkedésekkel és szolgáltatásokkal ösztönözzék a vállalatok innovációs tevékenységeit, mi szükséges ahhoz, hogy egy egyetemen keletkezett tudás, kutatási eredmény később a piacon megjelenő termékben hozzáadott értéket képviseljen.

Csökkent a hazánkban keletkező hulladék mennyisége

2017. június 20. 07:11

Bár az elmúlt években csökkent a Magyarországon keletkezett hulladékok mennyisége, a kormány további intézkedést tervez a hulladékgazdálkodás fejlesztésére, miközben szigorú levegőtisztasági program indul, és 38 milliárd forinttal támogatják a nemzeti parkok megújítását is - közölte a Magyar Időkkel V. Németh Zsolt, a Földművelési Minisztérium államtitkára.  

Jönnek a jobb kenyerek, ugyanazon az áron

2017. június 19. 17:00

Várhatóan nem emelkednek a kenyérárak amiatt, mert megváltozik a felhasznált alapanyagok aránya, így például a teljes kiőrlésű kenyerek és a rozskenyerek összetétele, miközben a fogyasztók jobb ízű termékeket kapnak - közölte Lakatos Tibor, a Magyar Pékszövetség alelnöke az MTI-vel hétfőn.

Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

2017. június 19. 13:22

Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát hétfőn Budapesten: a 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését tűzte ki célul.  
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×