Jogdíj járna a vágóknak és a hangmestereknek

2017. május 22. 14:06

A jövőben a filmvágók és a vezető hangmesterek, hangmérnökök is szerzőtársnak minősülhetnek, így jogdíj illetné őket a filmek forgalmazása után. Ennek törvényi szabályozását a Magyar Filmakadémia Egyesület döntése is támogatja.

Kósa szerint Soros György ügynökei szervezik a különböző megmozdulásokat

2017. május 22. 09:44

Kósa Lajos szerint Soros György ügynökei szervezik a különböző megmozdulásokat - erről a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatornának beszélt hétfőn.

Tizenkilenc határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

2017. május 22. 06:23

Péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök tizenkilenc határsértőt tartóztattak fel - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Holttestet találtak a Balatonban Csopaknál

2017. május 21. 16:19

Egy ötven év körüli férfi holttestét szállította partra a vízirendészet a csopaki strandnál vasárnap délután.

Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre

2017. május 21. 12:40

Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre - derül ki abból a piaci felmérésből, amelyet a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége készített megbízói körében és a DiákÉSZ elnöke ismertette az M1 aktuális csatornán vasárnap.

50 százalékkal nőtt az új vállalati hitelek állománya az első négy hónapban

2017. május 21. 10:05

Az idén megtartotta tavalyi lendületét a vállalati hitelpiac Magyarországon, az Erste Bank 50 százalékkal növelte új vállalati hiteleinek állományát az első négy hónapban az egy évvel korábbihoz képest.

Meghalt a negyedik emeletről kizuhant kislány

2017. május 20. 14:31

Meghalt a kórházban az a hároméves kislány, aki szombat reggel kizuhant egy kistarcsai társasház negyedik emeleti lakásából.

Átalakul a magyar gazdasági modell

2017. május 20. 09:48

Az utóbbi években elkezdett átalakulni a magyar gazdasági modell - mondta György László, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető közgazdásza szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Sok új lakás épül a Balatonnál, a Velencei-tónál is emelkednek az árak

2017. május 20. 08:23

Sok új lakás épül a Balatonnál, s eközben a Velencei-tónál is emelkednek az árak - olvasható a Magyar Idők szombati számában.

Te vagy a legnagyobb horgász? Ebben a játékban megmutathatod!

2017. május 20. 07:05

A Győr+ Hetilap és az Aniversum Horgászcentrum közös játékot hirdetett meg, amelyben ha jól válaszoltok, akkor értékes nyereményekkel lehettek gazdagabbak!

Tízmilliárd eurót is szakít a hamis élelmiszerekből az agromaffia

2017. május 19. 15:08

Az Európai Unióban a kábítószer-kereskedelem után a második legnagyobb illegális üzletág az élelmiszerlánc-termékekkel való visszaélés, a világon pedig a negyedik helyen van.  

Nőhet a magyar munkaerő iránti külföldi igény

2017. május 19. 11:30

A "migrációs kudarc" miatt újra nőhet a magyar munkaerő iránti külföldi igény - írja pénteki számában a Magyar Idők, amelynek Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az elvándorlás megakadályozásával kapcsolatban azt mondta: folytatni kell a fizetésemelést, akár úgy is, hogy a kormány nagyobb arányú adócsökkentést vállal, a cégek pedig jövőre is húsz százalék körül növelik a szakmunkások juttatásait.

Támogatóak a magyarok az itt élő lengyelek iránt

2017. május 19. 09:42

Nagyon építő, az országban élő lengyeleket támogató magatartást tapasztal Magyarországon Jerzy Snopek nagykövet, aki erről a közrádió péntek reggeli műsorában beszélt.  

Jó idő esetén 2-2,5 százalékkal is nőhet a sörértékesítés idén

2017. május 19. 07:34

Meleg, napos nyár esetén 2-2,5 százalékkal is nőhet idén a vezető magyar sörgyárak által értékesített sör mennyisége, amely tavaly 6,7 millió hektoliter volt - írja a Világgazdaság.  

Halálos baleset történt az M85-ös számú úton - fotókkal, videóval

2017. május 18. 19:46

Egy személygépjármű sodródott le az M85-ös számú autóútról a rábapatonai leágazó előtt. A balesetben két ember a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés és a műszaki mentés nem sokkal éjfél előtt ért véget.

Ma éjfélig lehet beadni a szja bevallást

2017. május 22. 10:16

  Az ügyfélkapuval nem rendelkezők hétfőn este hatig az ügyfélszolgálaton, illetve éjfélig postán is beadhatják határidőn belül a személyi jövedelemadó bevallást. Az ügyfélkapuval nem rendelkezők hétfőn este hatig az ügyfélszolgálaton, illetve éjfélig postán is beadhatják határidőn belül a személyi jövedelemadó bevallást  

Közel kettőezer új buszt vesznek a Volán-társaságok

2017. május 22. 07:35

A következő két évben közel kétezer új autóbuszt szerezhetnek be a Volán-társaságok a Nemzeti autóbuszgyártási cselekvési program keretében - mondta el Varga Mihály a Magyar Időknek.

Szeles, változékony idő lesz a jövő héten

2017. május 21. 17:38

Változékonyra fordul az időjárás a jövő héten, napsütésre, de záporokra, zivatarokra, viharos szélre is készülni kell. Mérséklődik a meleg is, a hét második felében egyes területeken 20 Celsius-fokig sem emelkedik a hőmérséklet.

A magyar reformzsidókat támogató határozatot fogadtak el Izraelben

2017. május 21. 15:55

A két magyar reformzsidó közösség egyházi státusának visszaállítását kérte a reformzsidók világszervezete (World Union for Progressive Judaism, WUPJ) a magyar kormánytól.

Rengeteg az ismeretlen tényező a társasházból kizuhant kislány ügyében

2017. május 21. 11:05

A tényállás pontos tisztázása és feltárása előtt nem szabad "előre ítéletet mondani" a társasházból kizuhant kislány ügyében, szándékos bűncselekmény gyanúja nem merül fel, viszont "innentől válik sok ismeretlenessé az egyenlet" - mondta Filó Mihály büntetőjogász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Lezuhant egy vitorlázó repülőgép Nyíregyházán

2017. május 20. 15:23

Lezuhant egy vitorlázó repülőgép Nyíregyházán szombaton, a pilóta meghalt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelem a honlapján.

Az internetáfa 5 százalékra csökkentését kéri a kormánytól a Fidelitas

2017. május 20. 12:48

A Fidelitas azt kéri a kormánytól, hogy tegyen meg mindent az internet áfájának 5 százalékra csökkentése érdekében annak ellenére is, hogy az Európai Bizottság ezt nem támogatja - mondta Böröcz László elnök a szervezet szombati tisztújító kongresszusán, Székesfehérváron.

Megölte apját egy férfi Novajidrányban

2017. május 20. 08:50

Megölte apját egy férfi Novajidrányban - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján szombaton.

A kormány mindent megtesz, hogy a lehető legegészségesebb ételek legyenek az iskolákban

2017. május 20. 08:09

A kormány "következetesen mindent megtesz", hogy a gyermekek a lehető legegészségesebb élelemhez jussanak az iskolákban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére.

Újabb jó szezonra számít a Balatoni Hajózási Zrt.

2017. május 19. 15:41

Újabb jó szezonra számít a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az idén a kiemelkedően jó tavalyi után, a tervek szerint 2017-ben 5,2 százalék nő a tavalyi 2,64 milliárd forintos nettó árbevétel.  

Idén mintegy 30 százalékkal kevesebb szamóca terem

2017. május 19. 12:29

Magyarországon az idén várhatóan mintegy 30 százalékkal kevesebb szamóca terem a fagyok okozta károk miatt - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Könnyebben vállalhatnak munkát a nyugdíjasok a jövőben

2017. május 19. 11:00

Támogatja a nyugdíjasok országos szövetsége azt a javaslatot, hogy nyugdíjas szövetkezetek jöjjenek létre, és így a jövőben könnyebben, rugalmasabban vállalhassanak munkát a nyugdíjasok. Nagyjából minden második-harmadik nyugdíjas vállalna munkát a felmérések szerint: vannak, akik a pénz miatt, mások azért, mert még éreznek magukban erőt, és hasznosan akarják tölteni ezeket az éveket is.  

Csökkent a bíróságokat ért bombafenyegetések száma

2017. május 19. 08:06

Az utóbbi időben csökkent a bíróságokat érintő rendkívüli események száma, ezen belül a bombafenyegetések aránya is - mondta Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke a köztévében.  

Jelentős árcsökkenés jöhet a haltermékek piacán

2017. május 19. 06:17

A halhús áfájának várható csökkenése 15 százalékos ármérséklődést hozhat a haltermékek piacán, a fogyasztásnövekedés pedig 10-15 százalékos lehet - mondta a pénteki Világgazdaságnak Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnöke.  

A Miniszterelnökség üdvözli a Heineken és a Csíki Sör megállapodását

2017. május 18. 19:17

Üdvözli a Miniszterelnökség, hogy megszületett a részletes írásbeli megállapodás a Heineken Csoport és a Csíki Sört gyártó manufaktúra között a védjegyek használatáról, amellyel a különböző jogvitákat is lezárták a felek.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×