Te vagy a legnagyobb horgász? Ebben a játékban megmutathatod!

2017. május 20. 07:05

A Győr+ Hetilap és az Aniversum Horgászcentrum közös játékot hirdetett meg, amelyben ha jól válaszoltok, akkor értékes nyereményekkel lehettek gazdagabbak!

Tízmilliárd eurót is szakít a hamis élelmiszerekből az agromaffia

2017. május 19. 15:08

Az Európai Unióban a kábítószer-kereskedelem után a második legnagyobb illegális üzletág az élelmiszerlánc-termékekkel való visszaélés, a világon pedig a negyedik helyen van.  

Nőhet a magyar munkaerő iránti külföldi igény

2017. május 19. 11:30

A "migrációs kudarc" miatt újra nőhet a magyar munkaerő iránti külföldi igény - írja pénteki számában a Magyar Idők, amelynek Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az elvándorlás megakadályozásával kapcsolatban azt mondta: folytatni kell a fizetésemelést, akár úgy is, hogy a kormány nagyobb arányú adócsökkentést vállal, a cégek pedig jövőre is húsz százalék körül növelik a szakmunkások juttatásait.

Támogatóak a magyarok az itt élő lengyelek iránt

2017. május 19. 09:42

Nagyon építő, az országban élő lengyeleket támogató magatartást tapasztal Magyarországon Jerzy Snopek nagykövet, aki erről a közrádió péntek reggeli műsorában beszélt.  

Jó idő esetén 2-2,5 százalékkal is nőhet a sörértékesítés idén

2017. május 19. 07:34

Meleg, napos nyár esetén 2-2,5 százalékkal is nőhet idén a vezető magyar sörgyárak által értékesített sör mennyisége, amely tavaly 6,7 millió hektoliter volt - írja a Világgazdaság.  

Halálos baleset történt az M85-ös számú úton - fotókkal, videóval

2017. május 18. 19:46

Egy személygépjármű sodródott le az M85-ös számú autóútról a rábapatonai leágazó előtt. A balesetben két ember a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés és a műszaki mentés nem sokkal éjfél előtt ért véget.

Lázár: A következő évek tétje Magyarország függetlenségének megőrzése

2017. május 18. 16:00

A következő évek várhatóan arról szólnak majd, hogy Magyarország képes lesz-e az uniós csatlakozása óta kialakult függetlenségét megőrizni – mondta Lázár János.

Jövőre 3,1 milliárd forint jut tehetségfejlesztésre

2017. május 18. 13:49

Jövőre várhatóan 3,1 milliárd forint jut a fiatalok tehetségfejlesztésére, tehetséggondozására a költségvetésben, ez az összeg 330 millió forinttal több az ideinél - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.  

Hálókocsis vonatokat indít a MÁV az Adriára

2017. május 18. 11:56

A MÁV-Start Zrt. a szlovén és horvát vasúttársasággal közösen indít hálókocsis vonatokat az Adriára idén nyáron, a naponta induló járatok, az úgynevezett SEA<-YOU vonatok június második felétől közlekednek - közölte a MÁV-Start Zrt.

Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

2017. május 18. 11:00

Megkezdődött a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszerének újjáépítése. Az ország összes járásában felálló századok parancsnokainak többségét már kiválasztották - mondta el a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezetője.  

Milliárdos üzlet a grillszezon

2017. május 18. 08:43

Milliárdos üzlet a grillszezon, a kapcsolódó élelmiszerek és a non-food termékek iránt is nő a kereslet - írja a Világgazdaság.  

Még mindig kevés az anyatejleadók száma

2017. május 18. 05:54

Nőtt, de még így is kevésnek számít az anyatejleadók száma - írja a Magyar Nemzet.  

Mintegy 2,3 milliárd forintnyi lejáró összeg van a SZÉP-kártyákon

2017. május 17. 16:15

Két héttel a lejárat előtt még mintegy 2,3 milliárd forint 2015-ös juttatás vár felhasználásra a Széchenyi Pihenőkártyákon - derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.

Drágábban tankolhatunk péntektől

2017. május 17. 14:08

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Meghosszabbítják a nemzeti konzultációs kérdőívek visszaküldési határidejét

2017. május 17. 12:31

A kormány a Fidesz-frakció javaslata alapján május 31-ig meghosszabbítja a nemzeti konzultációs kérdőívek visszaküldési határidejét - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán az MTI-vel. Jelezték azt is, már biztos, hogy a mostani lesz az eddig legsikeresebb kormányzati konzultáció, mivel a résztvevők száma elérte a másfél milliót.  

Újabb jó szezonra számít a Balatoni Hajózási Zrt.

2017. május 19. 15:41

Újabb jó szezonra számít a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az idén a kiemelkedően jó tavalyi után, a tervek szerint 2017-ben 5,2 százalék nő a tavalyi 2,64 milliárd forintos nettó árbevétel.  

Idén mintegy 30 százalékkal kevesebb szamóca terem

2017. május 19. 12:29

Magyarországon az idén várhatóan mintegy 30 százalékkal kevesebb szamóca terem a fagyok okozta károk miatt - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Könnyebben vállalhatnak munkát a nyugdíjasok a jövőben

2017. május 19. 11:00

Támogatja a nyugdíjasok országos szövetsége azt a javaslatot, hogy nyugdíjas szövetkezetek jöjjenek létre, és így a jövőben könnyebben, rugalmasabban vállalhassanak munkát a nyugdíjasok. Nagyjából minden második-harmadik nyugdíjas vállalna munkát a felmérések szerint: vannak, akik a pénz miatt, mások azért, mert még éreznek magukban erőt, és hasznosan akarják tölteni ezeket az éveket is.  

Csökkent a bíróságokat ért bombafenyegetések száma

2017. május 19. 08:06

Az utóbbi időben csökkent a bíróságokat érintő rendkívüli események száma, ezen belül a bombafenyegetések aránya is - mondta Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke a köztévében.  

Jelentős árcsökkenés jöhet a haltermékek piacán

2017. május 19. 06:17

A halhús áfájának várható csökkenése 15 százalékos ármérséklődést hozhat a haltermékek piacán, a fogyasztásnövekedés pedig 10-15 százalékos lehet - mondta a pénteki Világgazdaságnak Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnöke.  

A Miniszterelnökség üdvözli a Heineken és a Csíki Sör megállapodását

2017. május 18. 19:17

Üdvözli a Miniszterelnökség, hogy megszületett a részletes írásbeli megállapodás a Heineken Csoport és a Csíki Sört gyártó manufaktúra között a védjegyek használatáról, amellyel a különböző jogvitákat is lezárták a felek.

Sok - sok napsütés a hétvégére

2017. május 18. 14:36

Sok lesz a napsütés, pénteken is a Dunától keletre számíthatunk nappali gomolyfelhő-képződésre.

Időseket fosztottak ki országszerte

2017. május 18. 12:38

Előzetes letartóztatásba került Zalaegerszegen három nő és egy férfi, akik az elmúlt egy évben országszerte időseket fosztottak ki úgy, hogy áldozataik otthonába bejutva elterelték a figyelmüket - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.  

Hamarosan lejár a határidő!

2017. május 18. 11:30

Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.  

Folyamatosak a tárgyalások az egészségügyi alapellátás pluszjuttatásáról

2017. május 18. 10:11

Folyamatosan, heti rendszerességgel, kemény tárgyalásokon egyeztet a kormányzat és a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az egészségügyi alapellátásban dolgozók pluszjuttatásáról - mondta Éger István MOK-elnök.  

Rekordösszeget költöttek szerencsejátékra tavaly Magyarországon

2017. május 18. 07:24

Rekordösszeget költöttek tavaly szerencsejátékra Magyarországon, a piac játékbevétele megközelítette a 420 milliárd forintot - olvasható a Magyar Nemzet csütörtöki számában.  

Fidesz: Botka hiteltelen!

2017. május 17. 18:20

A Fidesz szerint mindegy, hogy mit ígér Botka László a nyugdíjasoknak, ő teljesen hiteltelen, mivel maga is megszavazta, hogy elvegyenek egyhavi nyugdíjat az idősektől és maga is támogatta a nyugdíjasokat érintő összes megszorítást.

Támogatja a kormány a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek működését

2017. május 17. 15:50

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek működéséről és finanszírozásáról Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója és Kovács Géza, a Közszolgálati Kulturális Előadó-művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten.

Szabadságuk terhére járnak legtöbben orvosi vizsgálatra egy kutatás szerint

2017. május 17. 13:46

A magyar munkavállalók háromnegyede inkább kivesz szabadságot egy egyszerűbb orvosi vizsgálatra is az állami egészségügyi rendszerben tapasztalható hosszú várakozási idők miatt - derült ki az OTP Egészségpénztár megbízásából, amelyet Studniczky Ferenc, a pénztár ügyvezető igazgatója ismertetett szerdán.  

Csökkent a kórházi várólisták hossza és a várakozási idő is

2017. május 17. 11:48

Nemcsak a kórházi várólisták hossza, hanem a várakozási idő is csökkent az elmúlt években - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.  
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×