Belföld

Világsztárokkal lép fel a Győri Filharmonikus Zenekar a fővárosban

2018. február 20. 12:59

Hivatásos zenekarrá válásának 50. évfordulója alkalmából világsztárokkal lép fel a Győri Filharmonikus Zenekar Budapesten - mondta el Berkes Kálmán, a zenekar művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Lassabb mértékben, de emelkedhetnek a reálbérek

2018. február 20. 11:45

A tavalyinál mérsékeltebb ütemben ugyan, de idén is folytatódik a reálbérek emelkedése - prognosztizálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden kiadott jelentése után az MTI-hez eljuttatott kommentárjukban.

Több mint 5 tonna élelmiszert vont ki a Nébih a forgalomból

2018. február 20. 10:45

A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzést tartott egy egyadagos házhoz szállítást végző dunakeszi cég konyhaüzemében.  

Százból öten dolgoznak részmunkaidőben

2018. február 20. 08:20

Nem jellemző Magyarországon a rugalmas foglalkoztatás, részmunkaidőben alig 200 ezren dolgoznak, de már több cég bevezette a munkaidőkeretben a törzsidőt és a peremidőt, például elegendő 9 és 14 óra között a munkahelyen tartózkodni - mondta a keddi Világgazdaságban Szűts Ildikó, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke.  

Élénkül a kereslet a házi pálinka iránt

2018. február 20. 06:28

Tavaly 8,8 millió liter, ötvenszázalékos pálinkának megfelelő párlatot készítettek a szeszfőzdék a megrendelők gyümölcséből, ami meghaladja az egy évvel korábbi értéket, és az otthoni pálinkakészítők is többet főztek, mivel tízmillió forinttal több közterhet, 85 millió forintot fizettek be az államkasszának - derül ki a keddi Magyar Időkből.  

Csökken az üzemanyagok ára

2018. február 19. 14:43

Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

BMW-seknek ezekre a nyári gumikra érdemes váltani

2018. február 19. 13:45

A BMW szenvedély, a BMW sebesség, a BMW egy külön életstílus. BMW-snek lenni ma már nem csak kiváltság, de egy presztízskérdés is. Ma már a BMW egy státuszszimbólummá nőtte ki magát és a prémium autómárkák közül kiemelt szerepet kapott különböző autómodelljeivel. Bár számtalan BMW modell létezik, abban mindenki egyetért, hogy egy ilyen jellegű autómárkához semmi képpen nem választhatunk budget kategóriás gumiabroncsot.

Győri bencés diák a Tihanyi Apátság élén

2018. február 19. 10:38

Korzenszky Richárd perjel február 4-én lemondott perjeli szolgálatáról, hogy a tihanyi szerzetesközösség vezetését átadja a következő nemzedékek képviselőjének.

Több mint hétszáz új munkahelyet teremt a REHAU-Automotive

2018. február 20. 12:24

Új autóalkatrész gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft., a beruházással 727 új munkahely jön létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Felkészültek a hajléktalanok fogadására

2018. február 20. 11:06

A hajléktalanellátó rendszer felkészült lesz a segítségnyújtásra a február utolsó napjaira várható hideg időben is, a téli időszakban országszerte összesen 11 100 férőhelyen várják a hajléktalanokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) kedden az MTI-vel.

Országszerte csaknem kétezer tűzoltó van készenlétben

2018. február 20. 09:45

A várhatóan egyre intenzívebbé váló havazás miatt az országban csaknem kétezer tűzoltó áll készenlétben mintegy 500 technikai eszközzel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedd reggel.  

Hétfő este óta folyamatosan havazik a Dunántúlon

2018. február 20. 07:39

A dunántúli megyékben, főleg délen hétfő este óta változó intenzitással havazik. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a havazással érintett területeken még hétfőn elvégezte a szükséges megelőző szórásokat és a havazás óta folyamatosan dolgozik a szükséges hóeltakarítási munkákon is.  

A BKV 50 éve kihagyhatatlan része a főváros életének

2018. február 19. 20:23

A BKV 50 éve kihagyhatatlan része a főváros életének, szolgáltatásait naponta több mint egymillió ember veszi igénybe - mondta a főpolgármester a közlekedési társaság fél évszázados fennállása alkalmából tartott hétfői budapesti rendezvényen.

A Magyar Posta nevében megtévesztő játékot hirdettek meg

2018. február 19. 13:53

A Magyar Posta Zrt. nevében – a vállalat logóját felhasználva –  ismeretlen személy, vagy személyek megtévesztő nyereményjátékot hirdetettek meg internetes oldalakon. A megtévesztő, hamis tartalom kérdőív kitöltésért mobiltelefon nyerési lehetőséget hirdet – olvasható a Magyar Posta honlapján.

Hazai építőipar-bővülés az EU-ban

2018. február 19. 12:34

Az előző hónapokhoz hasonlóan, decemberben is Magyarországon bővült éves összevetésben a legnagyobb mértékben, 35 százalékkal az építőipar termelése az Európai Unióban - mutatja az Eurostat hétfőn kiadott felmérése.

A kormány megbecsüli az ápolók munkáját

2018. február 19. 09:47

Ápolónak lenni hivatás, az egészségügy igazi értékét nem az infrastruktúra, hanem az ott dolgozók adják – nyilatkozta Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára a magyar ápolók napja alkalmából.  
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×