Belföld

Egyhavi bért hagy a munkaadóknál a jövőre esedékes járulékcsökkentés

2018. december 05. 07:59

Munkavállalónként több mint egyhavi bruttó bérnek megfelelő összeg marad évente a vállalkozásoknál azzal, hogy jövőre tovább csökken a szociális hozzájárulási adó (szocho) - hangsúlyozta a Magyar Időknek adott interjúban Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.  

Ünnepi fogyasztóvédelmi ellenőrzést tartanak

2018. december 04. 15:37

A fogyasztóvédelmi ellenőrzések az emberek biztonságát garantálják, és védik a tisztességes vállalkozásokat - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgáltatásért felelős államtitkára kedden a november 20. és január 1. közötti karácsonyi fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

Péntekig lehet jelentkezni a központi felvételire

2018. december 04. 10:22

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.  

A világ legjobb középülete díját is elnyerte a Néprajzi Múzeum új épülete

2018. december 04. 06:08

Az Európa legjobb középülete díj után a világ legjobb középülete díjat is elnyerte a Liget Budapest Projekt keretében épülő új Néprajzi Múzeum épülete.  

Tovább erősödik a hazai e-kereskedelem

2018. december 03. 15:00

A hazai e-kereskedelem továbbra is dinamikusan növekszik, az online piac évente mintegy 20 százalékot bővül. Ráadásul a növekedés üteme minimális lassulás mellett továbbra is megmarad, így a következő öt éves ciklusban akár két és félszeresére dagadhat.

Legyen papírmentes a karácsony!

2018. december 03. 11:25

Az év utolsó hónapjában riasztóan megugrik a megvásárolt, felhasznált, majd szinte azonnal eldobott papír mennyisége. Ráadásul a keletkező hulladéknak csak töredéke kerül szelektív gyűjtőkbe. A felesleges pazarlás helyett a WWF Magyarország idén az ötletes alternatívák és cellulózmentes csomagolások használatára buzdít mindenkit. Elő a fenntartható és kreatív ötletekkel!

Megkezdődött a karácsonyi bevásárlási roham

2018. december 03. 08:40

Az első adventi hétvégén megkezdődött a karácsonyi bevásárlási roham is, országszerte tele voltak az üzletek. Játékok, műszaki cikkek, édességek – idén ezeket veszik a legtöbben. Átlagosan 50 ezer forintot költünk ajándékokra. Pszichológusok azt mondják: nem szabad, hogy az ünnepet megelőző időszak a stresszről és szorongásról szóljon.  

Vigyázat, ónos eső jöhet!

2018. december 02. 19:55

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, hétfőre virradóan ónos eső várható, de a jövő hét többi részén is csapadékos időre számíthatunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnap este riasztást is kiadott.

A Brexitnek csak marginális hatása lehet a magyar gazdaságra

2018. december 05. 07:21

A mostani feltételek mellett az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének, a Brexitnek marginális hatása lehet a magyar gazdaságra - jelentette ki a Világgazdaságnak nyilatkozva Pálffy Gergely, a Raiffeisen Bank elemzője.  

Jövőre adókártyával váltható ki a horgászengedély

2018. december 04. 11:34

Jövőre bővül az adóigazolvánnyal intézendő ügyek köre, például már a horgászkártya kiváltásához is szükség van az adóazonosító jelet igazoló okmányra. A munkavállalással, ingatlan- vagy gépjármű-adásvétellel kapcsolatos ügyintézés már most sem lehetséges adókártya nélkül a kormányablakban, az ügyvédnél vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain.

Zab alapú termékeket vont ki a forgalomból a Nébih

2018. december 04. 07:00

A szennyezett zabpehely, zabtöret és zabliszt felhasználásával készült termékeket a fogyasztóktól is vissza kell hívnia az érintett gyártóknak. A toxinos alapanyag egy angliai vállalkozástól érkezett hazánkba, így a Nébih az esetről a tagországokat is értesítette.  

Már érkeznek a fenyők az árusítóhelyekre

2018. december 03. 19:13

December első napjaiban érkeznek az árusítóhelyekre a karácsonyi fenyők, amelyek jelentős részét november végén kezdték el kivágni – közölte Biza Klára, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete (MAKERT) elnöke az MTI érdeklődésére.

Keresik az ország legszebb betlehemeit

2018. december 03. 12:56

Az ország legszebb betlehemeit keresik azon az alkotói pályázaton, amelyet hétfőn hirdetett meg a Hungarofest Nonprofit Kft. és a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az alkotások terveit január 6-án éjfélig várják.

Nagy forgalmat generál a Miklós-nap

2018. december 03. 10:52

Csaknem négymilliárd forintos forgalmat generál a Miklós-naphoz kötődően értékesített, mintegy 700 tonnányi szezonális édesség - értesült a Világgazdaság a Nielsen piackutató cégtől hétfői számában. A lap arról is írt, hogy az általa megkérdezett hálózatok közel 10 százalékos bővülést várnak tavalyhoz képest.  

Még mindig kicsi a hazai halfogyasztás

2018. december 03. 06:29

Európai összehasonlításban továbbra is kevés halat fogyaszt a magyar lakosság, annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban megkétszereződött a fogyasztás - tudta meg hétfői száma szerint a Népszava Németh Istvántól, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnökétől. Az éves mennyiség egyharmadát karácsonykor vásárolják meg.  

A jövő hét második fele is csapadékos lesz

2018. december 02. 15:32

Jellemzően borús, csapadékos idő várható a jövő héten; eső, ónos eső, néhol havazás is lehet. A hőmérséklet emelkedik, napközben néhol 10 fokot is mérhetnek, éjszakánként jellemzően fagypont körüli értékek valószínűek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×