Belföld

Rendkívüli ülést tart a parlament pénteken

2018. augusztus 14. 11:44

Ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart pénteken az Országgyűlés - derül ki a parlamenti honlapon a házbizottság keddi ülése után közétett adatokból.

Drogárusokat fogtak el a rendőrök

2018. augusztus 14. 10:37

Három magyar drogárust füleltek le a nyomozók a Sziget fesztiválon - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a rendőrség honlapján.

Előbb támad a parlagfű pollenje

2018. augusztus 14. 07:46

Súlyosbodhatnak a parlagfűre érzékenyek tünetei. A nagy meleg miatt majdnem két héttel korábban elkezdődött a parlagfű-szezon. Az allergiásoknak már most érdemes elkezdeniük a megfelelő gyógyszeres kezelést.  

Egy hét alatt több mint kétezer helyszíni bírság

2018. augusztus 13. 13:48

Egy hét alatt több mint kétezer autóvezetőt bírságoltak meg a helyszínen a rendőrök országos sebességellenőrzési akciójuk keretében - írta a rendőrség hétfőn a honlapján.

Kevesen választják a nevelőszülőséget

2018. augusztus 13. 10:43

Az SOS Gyermekfalvak kutatása szerint többek között az alacsony anyagi támogatás és a társadalom előítéletessége a fő visszatartó ok a nevelőszülői hivatás választásánál.  

Halálra gázolt a vonat egy embert Zuglóban

2018. augusztus 12. 12:50

Halálra gázolt a vonat egy embert Zuglóban, a Korong utcánál - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján vasárnap.

Belefulladt egy 15 éves fiú a Balatonba

2018. augusztus 12. 10:50

Megtalálták a vízimentők annak a 15 éves fiúnak a holttestét, aki szombaton tűnt el a Balatonban Balatonvilágosnál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel szombat este.

Korlátozták a vízfogyasztást több településen

2018. augusztus 12. 09:22

Vízkorlátozást vezettek be több településen az elmúlt napokban a hosszú kánikula miatt.

Fontos a megfelelő felvásárlási ár

2018. augusztus 14. 11:08

A hazai almatermesztés jövője, az almatermelők megélhetése szempontjából fontos, hogy a felvásárlók, feldolgozóüzemek a piaci viszonyokat figyelembe vevő árat fizessenek az almáért - közölte az Agrárminisztérium (AM) kedden az MTI-vel.

Egyre sikeresebbek a honvédelmi táborok

2018. augusztus 14. 08:55

A virtuális világból kiszakított, boldog és fegyelmezettebb gyerekeket kapnak vissza a szülők a honvédelmi táborokból. Idén már csaknem négyszer annyi résztvevőjük volt ezeknek a táboroknak, mint két éve. A 12-18 éves korosztálynak szánt program létszámban, helyszínben és tematikában is bővülni fog 2019-ben - írja a Magyar Idők.  

A biztonságos közlekedésért kampányol a MÁV

2018. augusztus 14. 06:25

Kiesett egy nő hétfőn a vonatból a balatoni vasútvonalon, a hasonló esetek elkerülése érdekében a MÁV a biztonságos közlekedésért kampányol.

A nyugdíjasok többsége nem vállalna munkát

2018. augusztus 13. 11:43

A magyar nyugdíjasok 80 százaléka egyáltalán nem vállalna el semmilyen kiegészítő jövedelemszerző tevékenységet, 11 százalékuk részmunkaidős állásban helyezkedne el szívesen - derül ki a GKI Gazdaságkutató legfrissebb, MTI-nek hétfőn küldött reprezentatív kutatásából.

Dinnyekampány indul

2018. augusztus 13. 06:08

Hamarosan befejeződik a dinnyeszezon a termelő körzetekben, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből még augusztus végéig bőségesen érkezik gyümölcs. Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kertészeti osztályának elnöke a Magyar Hírlapnak elmondta: az idei szezonban körülbelül két héttel korábban érkezett a piacokra az igen jó minőségű görögdinnye.  

Halottat találtak a tűzoltók egy soroksári házban

2018. augusztus 12. 11:10

Teljesen kiégett egy családi ház egyik helyisége Soroksáron, a tűzoltók a helyszínen egy másik helyiségben egy halottat találtak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel vasárnap.

Ezért kell ennyit fizetni a tankolásért

2018. augusztus 12. 09:51

Hektikus képet mutatnak a hazai üzemanyagárak. Az utóbbi időben többször emelkedtek a kutakon, mint ahányszor csökkentek, nem kis fejfájást okozva az autósoknak. De vajon mi mozgatja az árakat, miért kell ennyit fizetni a benzinért és a gázolajért?

Leszúrta az utcán vitapartnerét egy férfi Káván

2018. augusztus 12. 07:54

Leszúrta az utcán vitapartnerét egy férfi a Pest megyei Káván, aki a kórházba szállítás közben életét vesztette - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján vasárnap.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×