Belföld

Stabilan erős a belföldi idegenforgalom

2019. április 10. 12:17

Még több vendég, stabilan erős belföldi forgalom, magasabb bevételek, és jelentősen bővülő SZÉP-kártya forgalom jellemezte februárban az idegenforgalmi ágazatot - így kommentálta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a szerdán megjelent statisztikai adatokat.

Így parkoljunk a repülőtéren!

2019. április 10. 11:29

A Liszt Ferenc Repülőtéren változott és folyamatosan változik a parkolási rend, júniustól például tovább bővül. A közeledő ünnepekre és a zsúfoltságra való tekintettel azon autós utasoknak ajánlott online előfoglalni, akik a reptéren kívánnak parkolni utazásuk alatt – tájékoztatott a Budapest Airport.

A kalászos gabona 30 százaléka lehet aszálykár

2019. április 10. 09:20

Az aszály miatt a kalászos gabona 30 százaléka veszhetett kárba - mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke szerda reggel a köztévében.  

Gumicsere: nem érdemes tovább húzni

2019. április 09. 18:30

Most már tényleg nem érdemes tovább húzni, itt az idő feltetetni a nyári autógumikat, ezt javasolja a Győr+ TV Híradójának állandó szakértője. Hatvani Bálint szerint a korán jött jó idő kicsit felborította a szokásos menetrendet, már március 15-e után felpörögtek az események a szervizekben.

Megtelnek a szállodák a húsvéti ünnepekre

2019. április 09. 05:50

Az egész országban teltházzal üzemelnek a szállodák a húsvéti ünnepekkor, a szobák átlagára pedig 5-10 százalékkal magasabb a tavalyinál - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az MTI-nek.  

Indulj tankolni: emelkedik az üzemanyagok ára

2019. április 08. 12:39

A Mol Nyrt. bruttó 3 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Rég ismert és új fertőző betegségek fenyegetik az emberiséget

2019. április 08. 07:16

A WHO közelmúltban kinevezett főigazgató-helyettese az antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktériumokat és az éghajlatváltozást nevezte meg napjaink két legsúlyosabb globális egészségügyi kihívásának.  

Milyen betegség után vehető igénybe adókedvezmény?

2019. április 07. 15:04

Idén jelentősen bővült azoknak a tartós egészségügyi problémáknak a köre, amelyek után a dolgozók a minimálbér 5 százalékának megfelelő összeget - idén 7450 forintot – igényelhetnek vissza havonta a személyi jövedelemadójukból (szja), a kedvezményt azonban egy összegben is kérhetik az szja-bevalláskor.  

Bízhatunk a mesterséges intelligenciában?

2019. április 10. 11:48

A mesterséges intelligencia iránti bizalom növelését célzó soron következő lépéseket hirdetett ki az Európai Bizottság – adta hírül az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

Sikeresek a hazai webáruházak

2019. április 10. 10:18

Kiváló évet zártak hazai webáruházak 2018-ban. A szektor növekedése mintegy 17 százalékos, ami jelentős mértékben magasabb az európai átlagnál. Mindez azt jelenti, hogy a magyar e-kereskedelem fokozatosan zárkózik fel Európa erősebb piacaihoz.  

Három és fél évre ítéltek egy zsebre bírságoló rendőrt

2019. április 09. 20:53

Három és fél év börtönre ítélt egy saját zsebre bírságoló körzeti megbízott rendőrt a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa. A volt rendőr főtörzsőrmestert négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és ötvenezer forint pénzbüntetéssel sújtották.

Átfogó országfásítási terv készül

2019. április 09. 09:17

Ősszel folytatódik az állami erdőkben az idei faültetési program, a tavaszi és őszi szezonban így akár csaknem ötvenmillió csemetével gyarapodhat az állomány. Az évtizedek óta tartó programoknak hála, Magyarországon folyamatosan nő az erdőterületek aránya - írja a Magyar Nemzet.  

Mérséklődik az aszály, jelentős mennyiségű csapadék várható

2019. április 08. 16:56

A héten mérséklődik az aszály, további jelentős csapadék várható - írta hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megfulladt egy ágyhoz kötött beteg egy budapesti pszichiátrián

2019. április 08. 10:11

Megfulladt egy ágyhoz kötött beteg egy budapesti pszichiátrián - erősítette meg a híreszteléseket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn az MTI-nek.  

Még nem elég az eső!

2019. április 08. 05:48

A zöldségtermelők nagyon várták a péntekre beharangozott és meg is érkezett esőt, pedig az eddigi aszály egyelőre nem okoz különösebb gondot - ismerteti a hétfői Világgazdaság.  

Vasárnaptól megváltozott a menetrend

2019. április 07. 10:42

A MÁV-START szokás szerint tavasz elejére finomhangolja az előző év decemberben életbe léptetett vasúti menetrendet; ennek köszönhetően április 7-től, vasárnaptól az utasok számára kedvező változások lépnek életbe.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×