18 munkásszálló is kialakítható a rendelkezésre álló 9 milliárd forintból

2017. május 17. 11:03

A munkásszállók építésére, illetve felújítására rendelkezésre álló 9 milliárd forintból 18 munkásszálló is kialakítható, amelyekben 4000 munkavállalót is el tudnak majd helyezni - közölte Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.  

Nőtt az önálló vállalkozások száma tavaly

2017. május 17. 09:28

A tavalyi év végén 1 millió 697 ezer regisztrált vállalkozás volt Magyarországon, hatezerrel több az egy évvel korábbinál. A társas vállalkozások száma tovább csökkent, az önálló vállalkozók köre azonban nagyobb mértékben bővült, ennek következménye az emelkedés - írja a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.  

Havonta mintegy 50 milliárdot költenek a magyarok dohánytermékekre

2017. május 17. 07:33

Havonta csaknem 50 milliárd forintot költ a magyar lakosság dohánytermékekre - derült ki a Világgazdaság érdeklődésére a Nemzeti Dohánykereskedelmi (ND) Nonprofit Zrt. által közölt és a lap szerdai számában ismertetett adatokból.  

Jelentős regionális különbségek vannak a fogyatékkal küzdők oktatásában

2017. május 17. 06:49

Bár egyre több sajátos nevelési igényű (SNI) gyereket oktatnak átlagos igényű társaikkal együtt, vagyis integráltan, még mindig jelentős eltérések vannak egy-egy régió között - írja a Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idei tanévre vonatkozó oktatási statisztikai tükrére hivatkozva.  

A családorvosok feladata az egészségre nevelés

2017. május 16. 15:46

A családorvosok nemcsak a gyógyításban, hanem az egészségre nevelésben is kulcsszereplők - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, az Év családorvosa a Kárpát-medencében díjak átadásán.

Ajánlatos védekezni a rotavírus ellen

2017. május 16. 14:18

Gyermekorvosok szerint ajánlatos minél kisebb korban védekezni a rotavírus ellen, hiszen ezzel nemcsak a kisgyermeket, de a többi családtagot is meg lehet védeni a súlyos lefolyású betegségtől.

Magyarul 'beszélő' vércukormérő segíti a látássérült diabéteszes betegeket

2017. május 16. 13:06

Egy magyar fejlesztésű, a beteget szóban is tájékoztató vércukormérő segíti a látássérült diabéteszes betegeket - közölte a készüléket gyártó magyar vállalkozás.  

Egyre több az eladó nagyméretű ház

2017. május 16. 11:30

Az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedett az eladó nagyméretű - 150-250 négyzetméteres - családi házak száma a piacon, egyre többen szeretnének túladni nagy ingatlanukon - derül ki az Otthontérkép.hu legfrissebb elemzéséből.  

Egyre elfogadottabb lesz a magyar migrációs politika

2017. május 16. 09:01

Egyre elfogadottabb lesz a migrációt megállító magyar álláspont az európai bevándorláspolitikában - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.  

A legtöbb egy százalékot az egészségügy kapja

2017. május 16. 06:57

A legtöbben egészségügyi szervezetnek ajánlják fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát, de a gyermekvédelmi és az oktatási szervezetek, valamint az állat- és a természetvédelmi szervezetek is népszerűek - írja a Magyar Idők.  

Csaknem százmilliárd forintból fejlesztik a honvédséget

2017. május 16. 06:01

Csaknem százmilliárd forint jut a kiemelt fejlesztésekre és a megkezdett programok folytatására a honvédségnél - írja a Magyar Idők.  

Orbán: a globalizáció régi modellje véget ért

2017. május 15. 15:13

A globalizáció régi modellje véget ért, "a Kelet felzárkózott a Nyugat mellé", és a világ egy tekintélyes részének elege lett abból, hogy fejlett országok kioktatják például emberi jogokból, piacgazdaságból - mondta Orbán Viktor.

Kedvező lenne az áfacsökkentés a sütőiparnak

2017. május 15. 12:51

Kedvező lenne a sütőiparnak, ha csökkenne a sütőipari termékek áfája a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatának megfelelően, az intézkedés nyomán fehéredne a szektor és sokat javulna a magyar tulajdonú vállalkozások helyzete - közölte a Magyar Pékszövetség.  

Közel 1500 jelölés érkezett az Év Védőnője Díjra

2017. május 15. 11:58

A Magyar Védőnők Egyesületének immáron hetedik éve meghirdetett Év Védőnője Díjának jelölési határideje április 30-án ugyan lezárult, de a szavazás tovább folytatódik. Az eddigi öt kategória mellett idén egy különdíjast is megválasztanak, akire június 11-ig a közönség szavazhat

Erőre kapott a közösségi gazdálkodás

2017. május 15. 08:46

Az elmúlt három évben 359 milliárd forintot költöttek a magyarok egészséges, környezetkímélő és etikus élelmiszerekre, ezen belül egyre növekvő szegmens - 213 millió forint - a közösségi mezőgazdaságból származó élelmiszer - írja hétfői számában a Világgazdaság.  

Piacvédelmet sürget a logisztikai ágazat

2017. május 17. 10:12

A logisztikai és szállítmányozási piac erőteljes védelmét várják a kormánytól a szektor szereplői, akik szerint a több területre, de elsősorban a közúti szállítmányozásra kiterjedő szigorítások nemzetgazdasági szinten akár 100 milliárdos többletbevételt is hozhatnának - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.  

Csak a gyerekek negyede van beoltva a rotavírus ellen

2017. május 17. 08:44

Habár az elmúlt években nőtt a rotavírus elleni "átoltottság" Magyarországon, még mindig csak a gyerekek negyede van beoltva ellene - mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.  

Jelentősen módosult a Keletit érintő vonatok közlekedése

2017. május 17. 07:04

A Budapest-Keletit érintő több vonat menetrendje, útvonala és végállomása is módosul szerdától június elsejéig, mert karbantartást végeznek a pályaudvaron - közölte a Mávinform.

Egyhavi nyugdíj értékével kapnak többet a nyugdíjasok

2017. május 16. 15:51

A kormány megtartotta a nyugdíjasoknak tett korábbi ígéretét, sőt messze felül is múlva azt most több mint egyhavi nyugdíj értékével van több a nyugdíjasok zsebében, mint 2010-ben - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Egy-két hét múlva kiderül mekkora az idei gyümölcskár

2017. május 16. 14:55

Csak egy-két hét múlva lehet jól megbecsülni, hogy mekkora károkat okozott a fagy és a télies időjárás a gyümölcsösökben, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB), valamint az Északkelet-magyarországi Alma és Egyéb Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (ÉKASZ) közölte, a fagyot követő napokban, illetve pár hétben csak a virágokat és a kisgyümölcsöket ért kár mérhető.

Félszáz kiskutya nyomorgott a raktérben

2017. május 16. 13:30

Állatkínzás gyanújával fogtak el egy 25 éves olasz férfit a Zala megyei egyenruhások.      

Rászoruló gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

2017. május 16. 11:57

Rászoruló, nélkülöző gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet az idén negyedik alkalommal elindított Felhőtlen gyermekkor kampánya során - közölte a szervezet.

Rétvári - A gazdaság teljesítményéből jut az egészségügyi béremelésre

2017. május 16. 11:00

A kormány a gazdaság többletteljesítményéből igyekszik minél nagyobb részt az egészségügyben dolgozók bérfejlesztésére fordítani, hogy a lemaradásukat be tudják hozni - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.  

Nőtt a háztartások fogyasztása

2017. május 16. 07:42

Havonta átlagosan 77 100 forintot költöttek fejenként a magyarok tavaly, mintegy 2500 forinttal többet mint egy évvel korábban - írja a Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva.

Növekedhet a fűtési balesetek száma

2017. május 16. 06:21

Elfogadhatatlannak tartja a Belügyminisztérium által a kéményseprésre vonatkozóan tervezett rendeletmódosításokat a Kéményseprők Országos Szakszervezete, amelynek elnöke a Magyar Nemzet keddi számában azt mondta, a változások a füstelvezetők és a fűtési rendszerek ellenőrzésének további lazítását célozzák.  

Sopronban fogták el a Németországban körözött Horst Mahlert

2017. május 15. 16:31

Hétfő kora délután vették őrizetbe a német hatóság által körözött 81 éves Horst Mahlert a soproni rendőrök - közölte honlapján a magyar rendőrség.

Képzéssel segíti a kormány a nők foglalkoztatottságát

2017. május 15. 13:38

Képzéssel támogatja a kormány a nők foglalkoztatottságát, a programra az önkormányzatok május 19-től adhatnak be pályázatot a források kimerüléséig vagy legkésőbb 2018. május 21-ig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn, a GE Magyarország negyedik Dolgozó szülők napjának megnyitóján Budapesten

Már csak egy hét van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására

2017. május 15. 12:24

Az idén először mindenkinek elkészítette a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) a személyi jövedelemadó-bevallás tervezetét, amit még egy hétig ellenőrizhetnek és egészíthetnek ki az adózók. Ha nem nyúlnak hozzá és elfogadják, akkor a tervezet május 22-én adóbevallásnak minősül - közölte a NAV adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.  

Az adóhatóság is nyomozást folytat az Alexandra cégcsoportnál

2017. május 15. 10:09

Az Alexandra cégcsoporttal összefüggésben nemcsak a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, hanem az adóhatóság is nyomozást folytat - írja hétfői számában a Magyar Idők.  

Demonstrációt szervez május végére a mentődolgozók szövetsége

2017. május 15. 07:55

Bértárgyalásra hívják az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját, a mentőket pedig utcára május 31-én - közölte a Népszavával a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) elnöke.  
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×