Belföld

Kvótareferendum - Az NVB hitelesítette a népszavazási kezdeményezést

2016. február 29. 18:47

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfői ülésén hitelesítette a kormánynak a kötelező betelepítési kvóta ügyében benyújtott népszavazási kezdeményezését.

A magyarok négyötöde nem támogatja a kvótarendszert

2016. február 29. 17:13

A Nézőpont Intézet legfrissebb, reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a magyarok négyötöde nem ért egyet azzal, hogy egységes kvótarendszer alapján osszák szét az Európába érkező menedékkérőket az országok között. Az intézet hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt is kiemelte: a kötelező betelepítési kvóta elutasítása "pártszimpátiától független nemzeti üggyé vált".

Emelkedik a benzin ára

2016. február 29. 16:31

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Uniós forrásból fejlesztik a hazai folyók és tavak vízitúra-útvonalait

2016. február 29. 13:52

Európai uniós támogatásból, körülbelül kétmilliárd forintból fejlesztik és kapcsolják hálózatba a Duna, a Tisza, a Balaton és a Velencei-tó vízitúra-útvonalait.

Szijjártó-interjú a Stuttgarter Zeitungban: ' jelenleg sok a képmutatás '

2016. február 29. 11:09

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közölt interjút hétfői számában a Stuttgarter Zeitung című német lap Jelenleg sok a képmutatás címmel.

Orbán: a magyar gazdaság valutája a forint

2016. február 29. 09:49

Orbán Viktor szerint nemzeti egység kell majd az eurózónához csatlakozásról szóló döntéshez.

Évek óta nem bővül a támogatott orvosságok listájára

2016. február 29. 06:35

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) négy-öt éve nem fogad be új készítményt a támogatott orvosságok listájára, mert a humán- és a gazdasági tárca nem módosítja a támogatott gyógyszereket felsoroló jogszabályt - írja a Népszabadság.  

Nem leszek suliban

2016. február 28. 18:27

Aáry Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa szerint a hétfőre szervezett „Nem leszek suliban” nevű kezdeményezés káros lehet a gyerekekre és az iskolák légkörére, mivel a gyerekeket két táborra oszthatja. Eddig több tízezren csatlakoztak a felhíváshoz.

A Tescónál március 10-én kezdődnek a bértárgyalások

2016. február 29. 17:25

A Tescónál március 10-én kezdődnek a bértárgyalások, erre vonatkozóan szóbeli megerősítést kaptak a cégtől - mondta a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke hétfőn az MTI-nek.

Tejcsokoládékat vizsgáltak

2016. február 29. 16:53

A tejcsokoládékat vizsgálta februári Szupermenta terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Több mint száz juhászkutyát tartottak rossz körülmények között Hajdú-Biharban

2016. február 29. 14:54

Több mint száz juhászkutyát tartott rendkívül rossz körülmények között egy Hajdú-Bihar megyei szaporító, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatósága állatkínzás miatt feljelentést tett.

Az utakról jelentik

2016. február 29. 12:36

Esőt, szemerkélő esőt a Dunától nyugatra jeleztek, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Veszprém, Fejér és Pest megyéből.

Varga Mihály: tovább nőttek a beruházások tavaly

2016. február 29. 10:56

A 2014-es kiugróan jó év után tavaly is növekedni tudtak a beruházások - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

Kedden lejár a téli kilakoltatási moratórium

2016. február 29. 07:15

Kedden lejár a téli kilakoltatási moratórium, ami szakértők várakozása szerint segíti a családok otthonteremtési kedvezményéhez (csok) kapcsolódó támogatások és a magáncsőd intézményének felfutását - írja a Magyar Hírlap és a Világgazdaság.  

Évértékelő - Kósa: a miniszterelnök Európa-szerte üzent az embereknek

2016. február 28. 19:46

A Fidesz frakcióvezetője szerint a miniszterelnök az évértékelő beszédében az ország jövőjéért aggódó magyarokhoz szólt, ugyanakkor Európa-szerte üzente az embereknek, hogy az unió meg tudja állítani a migránsáradatot, ha erre van akarat.

Erdösiné és Nyakó vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kérdése is a testület elé kerül

2016. február 28. 16:45

Erdösi Lászlóné és Nyakó István vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kérdését is a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé terjeszti a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×