Hoffmann: kétszázmilliós segítséget kaptak a kisiskolák

2011. július 16. 15:23

Csaknem kétszázmillió forintot osztott szét az oktatási államtitkárság finanszírozási gondokkal küszködő kisiskolák között - mondta Hoffmann Rózsa pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Módosul az érettségi vizsgaszabályzatról szóló kormányrendelet

2011. július 16. 08:45

Katonai alapismeretek tárgyból is lehetne emelt szinten érettségi vizsgát tenni, első alkalommal a 2012/2013-as tanév május-júniusi vizsgaidőszakában - többek között ezt tartalmazza az érettségi vizsgaszabályzatról szóló kormányrendelet tervezett módosítása.

Észak-afrikai migránsokat fogtak el Hegyeshalomnál

2011. július 15. 17:52

Négy észak-afrikai migránsra bukkantak a rendőrök Hegyeshalomnál, a feltételezett embercsempészt is elfogták - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel.

Kékszalag - Csütörtök este óta mentik a vitorlázókat, eddig több száz versenyzőt hoztak ki a Balatonból

2011. július 15. 08:04

Megfeszített erővel, folyamatosan mentik a vízi rendőrök és vízi mentők a viharos szélben bajba jutott vitorlásversenyzőket a Balatonon csütörtök este óta. A tóban még péntek reggel is több tucatnyi zátonyra futott, felborult vagy nádasban rekedt vitorlás van.

Felvételi ponthatárok egy hét múlva

2011. július 14. 14:25

Egy hét múlva, július 21-én határozzák meg az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyeket a www.felvi.hu oldalon és a sajtó útján hoznak nyilvánosságra. Az idén csaknem 141 ezren adtak be felvételi kérelmet, államilag támogatott képzésben 53 450-en tanulhatnak majd.

Sínek közé mászott a másfél éves gyermek – Hámsérüléseket szenvedett

2011. július 13. 16:58

Hiába fékezett a mozdonyvezető, mikor észrevette az éppen a sínekre mászó pici gyermeket, már a vészfékkel sem tudott megállni, átment a teste felett. Csodával határos módon a kicsi hámsérülésekkel úszta meg a balesetet. A Soproni Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése ügyében indított nyomozást.

A Ház első féléve: 45 ülésnap, 116 törvény, 60 határozat, majdnem 1200 szavazás

2011. július 13. 13:27

Negyvenöt ülésnapot tartott az Országgyűlés az idei első félévben. Február 14. és július 11. között a képviselők több mint 465 órán át üléseztek, elfogadtak 116 törvényt, 60 határozatot, meghallgattak csaknem 150 interpellációt, és szavaztak majdnem 1200 alkalommal - mindez a parlament tevékenységéről kiadott előzetes összefoglalóból derül ki, amelyet az Országgyűlés sajtószolgálata juttatott el szerdán az MTI-hez.

Magyar fejlesztésű buszt tesztel a BKV, a Rába keze is benne van

2011. július 13. 08:03

A MolitusBus S91-es fejlesztésében a győri Rába Járműipari Holding Nyrt. is részt vesz. A 8 méter hosszú járművet mostantól egy hónapon keresztül ingyen használhatják az utasok.

Még a héten beterjeszti a gyorséttermeket érintő javaslatát Lázár

2011. július 11. 14:52

Még a héten az Országgyűlés elé terjeszti a gyorséttermi hálózatok élelmiszer-kereskedésére, valamint étel-előállítási és -árusítási körülményeire vonatkozó javaslatát a Fidesz frakcióvezetője.  

Kisebb földrengés a Vértesben

2011. július 11. 10:32

is-közepes méretű földrengés volt reggel Oroszlány - Csákvár környékén. A rengés sekély mélységben (kb. 5-6 km) pattant ki, magnitudója 3,7 volt a Richter-skálán.

Tilos a dohányzás az Országházban augusztus közepétől

2011. július 07. 13:27

A házelnök döntése értelmében az Országház épületében augusztus 15-től megszűnik a dohányzóhelyiség használatának lehetősége.

Tömeges rosszullét Káptalanfüreden - Már harmincheten vannak kórházban

2011. július 07. 09:12

Rosszullét miatt szerda estig összesen harminchét gyermek és fiatal felnőtt került kórházba a Balatonalmádihoz tartozó Káptalanfüred két gyermektáborából - tájékoztatta Bujdosó László, a balatonfüredi tisztiorvosi szolgálat vezetőhelyettese az MTI-t.

Orvosszövetség: több mint hatezer orvos távozhat jövőre

2011. július 05. 11:18

A Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) felmérése szerint több mint hatezer szakorvos és rezidens hagyhatja el jövőre az országot, ha a következő fél évben nem dolgoznak ki olyan életpályamodellt, amely itthon tartaná őket.

Megduplázódott a kullancsfertőzések száma

2011. július 04. 12:04

Az országban Nógrád, Somogy, Vas és Zala megyében, a Balaton-felvidéken valamint a főváros környékén van a legtöbb kullancs.

Kánikulában sem pihen az adóhatóság: kezdődik a nyári ellenőrzés-sorozat

2011. június 29. 09:35

Nyári razziát indított hétfőn az adóhatóság. Olyan helyeket ellenőriznek, amiket a leginkább turisták látogatnak. Elsősorban kávézókat, éttermeket vesznek górcső alá az ellenőrök és azt nézik adnak-e számlát.

Banki stresszteszt – Az OTP és az Erste is jól teljesített

2011. július 16. 08:59

A 90 vizsgált bankból öt spanyol, két görög és egy osztrák bank nem felelt meg az elvárásoknak. Az elbukott bankok között van az osztrák Volksbank is. Az OTP és az Erste is jól teljesített.

Nem kell a rezidenseknek a havi 100 ezres ösztöndíj

2011. július 16. 08:34

Felborította az egészségügyi államtitkár az egy éve fennálló megegyezést arról, hogy az érintettekkel való tanácskozás nélkül nem hoz döntést az ügyükben - reagált a délelőtt kihirdetett kormánydöntésre a Magyar Rezidens Szövetség elnöke. Papp Magor szerint a beígért ösztöndíj nem oldja meg a problémát, ezért közölte: a szövetség továbbra is kitart felmondóleveles akciója mellett.

Szabó Jenő lett a Soproni Rendőrkapitányság vezetője

2011. július 15. 14:07

Szabó Jenő alezredest, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Szolgálatának vezetőjét nevezte ki a Soproni Rendőrkapitányság vezetőjének a megyei főkapitány.

Iszapömlés - Befejeződött a katasztrófa utáni újjáépítés

2011. július 14. 15:38

Kilenc hónappal a példátlan méretű ipari katasztrófa után befejeződött az újjáépítés Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen, a kormány az iszapömlés egyéves évfordulójára minden károsult gondját megoldja - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön, az új devecseri lakóparkban tartott sajtótájékoztatón.

Iszapömlés - Befejeződött a katasztrófa utáni újjáépítés

2011. július 14. 14:13

Kilenc hónappal a példátlan méretű ipari katasztrófa után befejeződött az újjáépítés Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen, a kormány az iszapömlés egyéves évfordulójára minden károsult gondját megoldja - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön, az új devecseri lakóparkban tartott sajtótájékoztatón.

Médiatanács: a nyomtatott sajtóra is érvényes néhány minimumelvárás

2011. július 13. 13:32

Az emberi méltóság védelméről, a gyűlöletbeszéd tilalmáról, valamint a kiskorúak védelméről szóló egyes alapjogi minimumszabályok péntektől a nyomtatott és az internetes sajtóra is alkalmazhatóak - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának szóvivője pénteken az MTI-nek.

Átalakulhat a Kossuth tér, költöznie kell a kormánynak

2011. július 13. 08:46

A parlament hétfői döntése értelmében 2014. május 31-ig át kell alakítani a budapesti Kossuth Lajos teret, amely így visszakaphatja 1944 előtti "képzőművészeti arculatát", a kormánynak pedig ugyaneddig az időpontig ki kell költöznie az Országház épületéből.

Emelkedik az üzemanyagok ára

2011. július 12. 12:01

Emeli bruttó 7 és 5 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

Földrengés volt Oroszlány közelében hétfő reggel

2011. július 11. 11:08

A Richter-skála szerinti 3,7-es erősségű földrengés volt hétfő reggel, nyolc óra hat perckor Magyarországon, Oroszlánytól 15 kilométerre délkeletre - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézete az MTI-vel.

III. fokú hőségriadót rendelt el az ÁNTSZ – Győrben vizet osztanak

2011. július 07. 14:51

A hétvégén a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 27 fokot, ezért dr. Paller Judit megbízott országos tisztifőorvos III. fokú hőségriadót rendelt el péntek reggeltől július 11., hétfő éjfélig. Győrben vízosztással és zuhanykapukkal segítik a járókelőket.

Átadták az első SZÉP kártyát

2011. július 07. 12:13

A kártya célja, hogy a magyar polgároknak jobb életminőséget biztosítson, a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a kártya előnye az üdülési csekkel szemben, hogy olcsóbb.

Jövő ősztől minden nap lesz testnevelés az iskolákban

2011. július 05. 13:31

Bevezetik a mindennapos testnevelést az általános iskolákban. A megvalósítást létesítményfejlesztési programokkal kívánja segíteni a kormány.

Csökken a gázolaj ára szerdától

2011. július 04. 13:23

358 forintra csökken a gázolaj átlagára a hazai töltőállomásokon szerdától, a benzin átlagos ára ezen héten nem változik: 370 forint marad - erősítették meg a holtankoljak.hu értesülését piaci forrásokból.

Drágulás és szigorítás - ezek változnak mától

2011. július 01. 13:11

Július 1-től változik több száz gyógyszer ára, drágábban bankolunk, átneveznek több megállót, jobban járunk, ha a pizzát házhoz szállíttatjuk, mintha étteremben fogyasztjuk el, mert kisebb áfa terheli a házhoz vitt ételt, és szigorították a büntetőpont-rendszert. Újra szabad a jelzálogalapú devizahitelezés, megszűnik a passzív táppénz, életbe lép az új számvevőszéki törvény, és változik a médiatörvény is, a MÁV pedig megszüntette az 55 év felettiek kedvezményét.

Ezer főtől ad lehetőséget az egyházalapításra az új egyházi törvény javaslata

2011. június 23. 10:02

Legalább ezer fő szükséges egy új egyház alapításához, az egyházak hitéleti célú bevételeit, közöttük az 1 százalékos adófelajánlások felhasználását pedig állami szerv nem ellenőrizheti - mondta Lukács Tamás (KDNP) a lelkiismeret és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvényjavaslat általános vitájában, csütörtökön a parlamentben.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×