Széllel, esővel és lehűléssel kezdődik a május

2014. április 27. 15:37

Április utolsó napjaiban is marad a változékony idő, többfelé várható zápor, de nappal néhol 25 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Május elsején több órára kisüthet a nap, de a hosszú hétvégén már többfelé viharossá fokozódhat a szél, és legfeljebb 14 fok lehet - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi tájékoztatásában.

EP-választás - Négy hét múlva lesz a voksolás Magyarországon

2014. április 27. 10:25

Négy hét múlva, a május 25-i európai parlamenti (EP-) választáson a voksolásra jogosult több mint 8 millió választópolgár valamivel több mint tízezer hazai szavazókörben, illetve 98 külképviseleten személyesen szavazhat.

OMSZ: aszályosabb nyarak és csapadékosabb telek jönnek

2014. április 24. 15:54

Magyarországon a jövőben aszályosabb nyarakra és csapadékosabb telekre kell számítani, az extrém időjárási jelenségek intenzitása pedig nőhet - mondta az MTI-nek az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke a Klímapolitika: a klímaváltozás elleni küzdelem jövőképe címmel tartott konferencia kapcsán csütörtökön, Szegeden.

Négycsillagos szálloda és kemping épült Celldömölkön

2014. április 24. 11:42

A celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő közvetlen szomszédságában, 1,4 milliárd forintos beruházással épült fel egy négycsillagos szálloda és egy kemping - mondta el az MTI-nek csütörtökön Rudolf Wiedner, a Jufa Ungarn Kft. ügyvezető igazgatója.

Elindul az egészséges munkahelyekért uniós kampány Magyarországon

2014. április 23. 11:49

Magyarországon is elindul az Európai Unió "Egészséges munkahelyek - Kezeljük a stresszt!" kétéves kampány - jelentette be Balogh Katalin, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal által működtetett Nemzeti Fókuszpont vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Bevált a módszer: az adóhivatal már így is behajtja a tartozást

2014. április 23. 10:24

Kamionokat, kocsikat, árukészletet, sütőipari gépeket és kocsmai bútorokat is lefoglaltak adótartozóktól a közúti és más helyszíni ellenőrzéseken a pénzügyőrök az elmúlt két hónapban.

Kisorsolták a választási listák szavazólapi sorrendjét

2014. április 22. 18:52

Kisorsolta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén, hogy a május 25-i európai parlamenti (EP-) választáson a pártok listái milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapon. Az NVB 11 lista sorrendjét állapította meg, legfeljebb ennyi lista szerepel majd a szavazólapon.

Jogszabályváltozás - Májustól szigorodnak a földcsere szabályai

2014. április 22. 13:10

A földcserénél a helyben lakó, illetve a közeli lakó- vagy telephellyel rendelkező földtulajdonos lehet csak partner - a földcsere megszigorított szabályait tartalmazó kormányrendeletek május első napján lépnek hatályba.

Kiadták a figyelmeztetést: itt szakad le az ég

2014. április 22. 08:19

Az ország kilenc területére adtak ki figyelmeztető előrejelzést.

A meteorológusnak fogalmuk sincs milyen idő lesz kedden

2014. április 21. 15:16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján lehet ez is, meg lehet az is. Köszönjük.

Jogszabályváltozások - Május elsején életbe lép az új földtörvény

2014. április 27. 11:40

Május elsején megszűnik a külföldiek földvásárlási moratóriuma, és életbe lép az új földtörvény, amely a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról rendelkezik.

Baleset Röjtökmuzsaj közelében, hat sérült

2014. április 25. 13:09

Árokba hajtott egy furgon Röjtökmuzsaj és Ebergőc között péntek délelőtt, a balesetben hatan sérültek meg - közölte Takács József, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Változás júliustól: így módosul a hivatali ügyintézés

2014. április 24. 12:37

Az Országgyűlés tavaly májusban fogadta el azt a törvényt, amely szerint idén júliustól már elektronikusan vezetik az anyakönyveket.

Felhőszakadásra figyelmeztetnek: ekkor várható ismét intenzív eső

2014. április 24. 08:46

Csütörtökön napközben elszórt jelleggel fordulhat elő zivatar – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Kialakulásukra legnagyobb esély délután, az Alföld középső részén és a Dél-Dunántúlon mutatkozik. A zivatarokat átmenetileg feltámadó szél és intenzív csapadék kísérheti, de heves zivatar nem valószínű.

Kedd estétől földet csak a mezőgazdasági igazgatási szerv árverezhet

2014. április 23. 11:20

Kedd estétől csak a mezőgazdasági igazgatási szerv végezheti el a földárverést, ha annak feltételei március 14. után következtek be vagy már azt megelőzően bekövetkeztek ugyan, de az ingatlan értékesítése még nem történt meg, és a tulajdonjog is csak ilyen árverés alapján jegyezhető be az ingatlan-nyilvántartásba - az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Ezt a rendőrségi technikát nem tudják becsapni az autósok

2014. április 23. 07:59

Rosszul sülhet el, ha valaki a boltban kapható, házilag is használható alkoholszonda által jelzett értékre hagyatkozik. A mai rendőrségi szondák esetében azonban nem kell aggódni a hamis adatoktól, és trükközni sem érdemes a megfújásuk közben. Az is fontos, hogy alkohol ellen nincs oltás - hangzott el a Napközben keddi adásában.

Ipsos: Belpolitikai megfontolások az uniós választáson

2014. április 22. 16:48

Az emberek többsége az EP-választáson belpolitikai szempontokat vesz figyelembe, ez a magyar szavazókra különösen jellemző - derül ki az Ipsos tizenkét uniós tagállamban végzett felmérésének eredményéből, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje ez év május 31-e

2014. április 22. 12:37

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje ez év május 31-e - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztosági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-t. Ez az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjét érintő kötelezettség.

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje

2014. április 22. 06:31

Lejár kedden 16 órakor a listák bejelentésére nyitva álló határidő az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak májusi választására, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eddig öt listát vett nyilvántartásba.

NAV: a szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

2014. április 21. 10:12

A szociálisan rászorultak kérhetik a járási hivataltól az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alóli mentesítést - hívja fel az érintettek figyelmét közleményében a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) a honlapján.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×