Belföld

Megkezdődött az őstermelői igazolványok cseréje

2016. január 26. 14:04

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megkezdte a mezőgazdasági őstermelői igazolványok cseréjét, a papíralapú igazolványok helyett a kártya alapú elektronikus igazolványokat vezetnek be - közölte a köztestület elnöke hétfőn Budapesten háttérbeszélgetésen.

Vizi E. Szilveszter: évtizedek óta 2015 volt Európa legnehezebb éve

2016. január 26. 10:44

A Magyar Atlanti Tanács (MAT) elnöke szerint több évtizedes békés időszak után 2015 Európa legnehezebb éve volt. Vizi E. Szilveszter az MTI-nek adott interjújában problémaként emelte ki, hogy Brüsszelben nem a súlyának megfelelően kezelik a migráció és a terrorveszély miatti félelmet, nem hallják meg az emberek hangját. A MAT viszont az itt élőket meghallgatva azt tapasztalja: a magyar lakosságnak egyértelmű, hogy az ország megvédéséhez szükséges a katonai erő, a honvédség.

Életbe léptek a fogyasztóbarát módosítások az új biztosítási törvényben

2016. január 26. 09:34

Az új biztosítási törvény alapján a biztosítóknak januártól közölniük kell ügyfeleikkel a megtakarítási életbiztosítási termékek teljes költségmutatóját, és hosszabbítaniuk kell panaszfogadási célú nyitvatartási idejüket, valamint bővült a jegybank felügyelési eszköztára is - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi közleményében.

Csökkenhet a tej áfája

2016. január 26. 08:16

Szerdai ülésén dönthet a kormány a tejtermelők és -feldolgozók megsegítéséről; ennek része lenne a fogyasztói tej általános forgalmi adójának öt százalékra csökkentése - írja keddi számában a Magyar Idők.  

A katás jövedelem után nem lehet rendelkező nyilatkozatot tenni

2016. január 25. 16:28

A kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) választók katás jövedelmükkel kapcsolatban nem tehetnek rendelkező nyilatkozatot, más esetben - például, ha a kisadózó egyéni vállalkozó munkaviszonnyal is rendelkezik - azonban igen - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV.)

Örökségünk mozgalom indul

2016. január 25. 15:44

Örökségünk mottóval mozgalom indítását jelentette be a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Budapesten, a kezdeményezés célja, hogy egy dal segítségével megszólítsák a világ különböző pontjain élő magyarokat, és bevonják őket egy, a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó mozgalomba.

Kiosztották a Magyar Sajtófotó díjakat

2016. január 25. 12:25

Tranzitország című sorozatával Fazekas István (HVG) nyerte el a 34. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját, az André Kertész Nagydíjat pedig Déri Miklós (Déri és Társa Bt.) kapta meg A roma test politikája -­ Nincs ártatlan kép című sorozatáért - közölték a szervezők a hétfői budapesti eredményhirdetésen.

Az utakról jelentik

2016. január 25. 09:38

Mosonmagyaróvár és Csorna környezetében ónos eső esik, az ország nagy részén borult, felhős csapadékmentes az idő, Dunántúlon többfelé szemerkél az eső.

Tizenhét kormányhivatalhoz kerülnek a területi közigazgatási ösztöndíjasok

2016. január 26. 13:50

Tizenhét kormányhivatalhoz kerülnek a területi közigazgatási ösztöndíjprogram résztvevői. A 35 évesnél fiatalabb, felsőfokú végzettségű ötven fiatal számára ez kiváló lehetőséget jelent a szakmai gyakorlat megszerzésére - mondta a területi közigazgatásért felelős államtitkár a program nyitó rendezvényén kedden Budapesten.

Szja-bevallás a NAV-val, újdonság az interneten

2016. január 26. 10:19

Február elsejéig még kérhető a bevallási nyilatkozattal, hogy a NAV készítse el az szja-bevallást. Közben több mint 792 ezren kapnak elektronikus bevallási értesítőt és 3 millió 245 ezer bevallási egységcsomag kerül a postaládákba ezekben a napokban. Az szja-bevalláshoz korszerű és könnyen követhető útmutatást ad a NAV új szja aloldala.

Magyarországon nem kell tartani a Zika-vírus okozta járványtól

2016. január 26. 08:43

Magyarországon nincsenek meg a feltételei a Zika-vírus okozta járvány kialakulásának, a vírust terjesztő tigrisszúnyogok rendkívül alacsony számban vannak jelen Magyarországon - mondta Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa a köztévében.  

Felmelegedés jön

2016. január 25. 16:52

Estétől fokozatosan csökken a csapadék területi kiterjedése, hajnalban már csak a Dunától keletre lehet szitálás, vagy ónos ködszitálás. Sokfelé párás lesz a levegő, éjszaka a Dunántúlon kisebb körzetekben, másutt nagy területen képződik köd.

Azok is választhatják a bevallási nyilatkozatot, akiktől a munkáltató szakszervezeti tagdíjat vont le

2016. január 25. 15:55

Azok is választhatják a bevallási nyilatkozatot, akiktől a munkáltató szakszervezeti tagdíjat vont le, és az egyszerűsített bevallás elkészítését is kezdeményezhetik az adóhatóságnál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI érdeklődésére hétfőn.

Hatvanezer eurót kaptak ötleteik megvalósítására civil szervezetek

2016. január 25. 14:44

Mozgássérülteknek épített fitneszterem, fogyatékkal élők által működtetett kávézó, mélyszegénységben élők munkavállalási esélyeinek javítása és egy előítéletek elleni küzdelmet elősegítő társadalmi szervezet nyert összesen hatvanezer eurós (csaknem 19 millió forintos) támogatást és mentori képzést az UniCredit társadalmi innovációs pályázatán.

Nem félünk a farkastól - videóval!

2016. január 25. 11:57

Az Északi-középhegység nagyragadozóiról egyre többet tudunk, de mivel mindössze néhány hiúz és farkas lakja az erdős területet, a kutatók munkáját minden nyom és információ nagymértékben segíti. A vadászok - szakértőkhöz eljuttatott - beszámolói is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jobban megismerjük a hazai példányokat. A WWF különleges eseményről kapott közvetlen beszámolót, amely pozitívan végződött: egy vadász szemtől szembe találkozott a ritka nagyragadozóval.

Győrben a levegő minősége elfogadható

2016. január 25. 09:02

A levegő magas szállópor-tartalma miatt Budapesten elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×