Belföld

Mit okoz a magas koleszterinszint?

2019. február 13. 08:28

A magyarok jelentős részének, közel 800.000 embernek van szüksége valamilyen koleszterin-csökkentő terápiára. Világszerte a szív- és érrendszeri megbetegedések több mint harmadáért tehető felelőssé a magas koleszterinszint és évente közel 2,6 millió ember veszíti életét a szövődményeként kialakuló megbetegedésekben.  

Tart a családvédelmi akcióterv kidolgozása

2019. február 12. 17:04

A családvédelmi akcióterv alapdöntései megszülettek, a kormánynak most jogi formába kell ezeket öntenie. Ennek érdekében jelenleg is tart több minisztérium bevonásával a részletszabályok véglegesítése, egyes jogszabályokat pedig majd az Országgyűlésnek is el kell fogadnia - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden Budapesten, a közmédiának nyilatkozva.

Az átlagnál jobban bíznak a digitalizációban a magyar cégek

2019. február 12. 07:53

A térségi átlagnál jobban bíznak a digitalizációban a magyar cégek, 87 százalékuk egyértelműen növekedési lehetőséget lát az innovatív technológiák alkalmazásában, szemben a régiós átlag 83 százalékával - derül ki a Microsoft megbízásából készített legújabb, (Guide to The future - CEE Digital Transformation report) 6 országra kiterjedő regionális kutatásból.  

Irány tankolni: emelkedik az üzemanyagok ára

2019. február 11. 14:26

A Mol bruttó 2-2 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

Péntekig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

2019. február 11. 10:44

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.  

Mostantól automatikusan vehető igénybe az adókedvezmény

2019. február 11. 07:15

Mostantól az adóhivatal értesíti a vállalkozásokat arról, hogy mely munkavállalói után vehetnek igénybe havonta több mint 31 ezer forint adókedvezményt.  

Orbán Viktor évértékelő beszédét bírálta az ellenzék

2019. február 10. 18:48

Orbán Viktor kormányfő vasárnapi évértékelőjét bírálták és a demokrácia állapotát kérték számon az ellenzéki pártok vasárnapi budapesti közös demonstrációjának felszólalói.  

Óvatosságra int a rendőrség

2019. február 10. 15:05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint többfelé képződik, vagy képződött sűrű köd, amely vasárnap napközben megszűnik. A ködös területeken jelentéktelen szitálás, ónos szitálás, illetve hószállingózás néhol előfordulhat. Ezért mind a gyalogosan, mind a járművel közlekedők figyelmét felhívjuk a körültekintőbb közlekedésre – olvasható a police.hu oldalon.  

Milliókkal nőtt a vasúttal utazók száma pár év alatt

2019. február 13. 07:46

Az elmúlt négy évben országos szinten 3,6 milliónál is többel nőtt a vasúti közlekedést választók száma. Az utasszám többmilliós emelkedése ugyanebben az időszakban a vasúttársaság jegybevételének 2,4 milliárd forintos növekedését eredményezte.  

Hamarosan lejár a Diákhitel-igénylési határidő

2019. február 12. 15:57

Péntekig kell a hallgatóknak benyújtaniuk a hiteligénylési kérelmet ahhoz, hogy március közepéig megkapják a kért diákhitelt – közölte a Diákhitel Központ Zrt. kedden az MTI-vel.

Sok a nyugdíjas polgárőr

2019. február 12. 07:10

Az Országos Polgárőr Szövetség minden igyekezete ellenére csak ezerötszáz fiatalt tudtak bevonni az utóbbi években. A polgárőrök átlagéletkora elég magas, sok közöttük a nyugdíjas - olvasható a Magyar Nemzetben.  

Pályát választasz? Határidő közeleg!

2019. február 11. 11:26

Február 18-ig lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel. Február 18-ig lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.

Meghalt Róbert László Pulitzer-emlékdíjas újságíró

2019. február 11. 08:52

Az elsősorban televíziós dokumentumfilmek, könyvek, rádióriportok szerzőjeként elismert Róbert László 1926. február 13-án, Pécsen született – írta a hétfői Népszava a családra hivatkozva.  

Börtön járhat tizenegy kikeleti hóvirág letépéséért

2019. február 11. 05:44

Egy kikeleti hóvirág letépéséért tízezer forint büntetés jár, tizenegy szál leszakításáért pedig akár börtönbe is lehet kerülni - írta a Magyar Hírlap hétfőn.  

Orbán Viktor hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be

2019. február 10. 16:34

Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be a vasárnap Budapesten tartott évértékelő beszédében. Itt kitért arra is, hogy korszerűsítik a középiskolai nyelvoktatást.

Lakástűzben meghalt egy ember Kocson

2019. február 10. 13:36

Meghalt egy ember a Komárom-Esztergom megyei Kocs község szőlőhegyén egy hétvégi házban keletkezett tűzben - közölte honlapján a katasztrófavédelem vasárnap.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×