Belföld

Tanácskozás a pilóta nélküli légi járművek bevetési lehetőségeiről

2013. március 28. 13:28

Nemcsak a katonai biztonság megteremtésére, hanem a bűnüldözésben, a határvédelemben, az időjárás előrejelzésben és a katasztrófahelyzetek kezelésére is alkalmazni lehetne a pilóta nélküli légi járműveket - mondta Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára egy budapesti konferencián csütörtökön.

KSH: kevesebb születés és halálozás januárban

2013. március 28. 10:19

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 2013 januárjában kevesebben születtek mint egy évvel korábban, és a halálozások száma is kevesebb volt ez év első hónapjában.

Változnak a menetrendek a hétvégén az óraátállítás és a húsvét miatt

2013. március 28. 06:34

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén a húsvéti ünnep, az óraátállítás és az iskolai tavaszi szünet miatt. Március 31-re virradó éjjel kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára kell az órákat előreállítani.

Árvíz/belvíz - A folyók apadása mellett nőtt a hóban tárolt vízkészlet

2013. március 27. 14:46

A havazások hatására nőtt és várhatóan emelkedik a folyók hóban tárolt vízkészlete. A legtöbb magyarországi folyó apad, a belvízelvezető csatornákban azonban továbbra is magasak a vízszintek - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szerdán az MTI-vel.

Havazás - Ismét járható a 81-es út Kisbérnél

2013. március 27. 13:21

Ismét teljes szélességében járható a 81-es út Kisbér és Vérteskethely között, ahol korábban egy kamion fordult keresztbe - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán kora délután az MTI-vel.

Havazás - Több megyében visszavonták a figyelmeztetést

2013. március 27. 11:41

Több megyében visszavonta a korábban kiadott veszélyjelzést a meteorológiai szolgálat, így már csak két északkeleti megyében van érvényben citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés a havazás, illetve hófúvás miatt.

Havazás - Teljes útzár a 81-es főúton Kisbérnél

2013. március 27. 09:58

Keresztbe fordult egy kamion a 81-es főúton Kisbér és Vérteskethely között, A műszaki mentés idejére az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel.

Havazás - OKF: több mint száz műszaki mentés a teherforgalom megindítása után

2013. március 27. 08:40

A katasztrófavédelem tűzoltóegységeit kedden országszerte összesen 231 esetben riasztották műszaki mentéshez, több mint százszor a teherforgalom megindítása után - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda reggel az MTI-vel.

Új módszer az adóhatóságtól: ezért állítják meg a járműveket

2013. március 28. 11:25

Új módszerrel ellenőrzi a fuvarozókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A szállítmányok adatait összevetik a NAV központi adatbázisával, így azonnal látják, ha a tulajdonosnak adótartozása van, vagy esetleg a címzett nem is létezik.

Nem lesz jégkorszak

2013. március 28. 08:05

A szokatlanul zord márciusi idő nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben és az alapvető szolgáltatások fenntartásában. Példátlan időjárás, vagy jobb, ha hozzászokunk? Minek tudható be a márciusi tél?

Havazás - A főutak többsége jól járható

2013. március 28. 06:21

A főutak általában jól járhatók, a mellékutakon viszont egyelőre téliesebbek az útviszonyok, főleg a csapadékos területeken - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának csütörtök kora reggeli összesítése alapján.

Havazás - Közútkezelő: nincs járhatatlan út, de indulás előtt érdemes tájékozódni

2013. március 27. 13:56

Az intenzív havazás ellenére az országban sehol nem kellett utat lezárni, de az autósoknak indulás előtt érdemes tájékozódniuk az útviszonyokról - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.

Havazás - OKF: már csak eseti jelleggel rendelnek el forgalomkorlátozásokat

2013. március 27. 12:44

A télies időjárás miatt továbbra is fokozott óvatosságra van szükség, de szerda délelőtt már csak eseti jelleggel kellett forgalomkorlátozásokat elrendelni - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Havazás - Rendben elindultak a járatok a Liszt Ferenc-repülőtéren

2013. március 27. 10:36

A folyamatos és intenzív havazás ellenére rendben elindultak a járatok a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren szerdán - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Havazás - Mávinform: minden vonat közlekedik, de több vonalon késésekre kell készülni

2013. március 27. 09:07

A folyamatos és intenzív havazás ellenére minden vonat közlekedik, de 5-10 perces késések országszerte több vonalon is lehetnek - közölte a Mávinform szerda reggel az MTI-vel.

ORFK: mintegy negyven közúti baleset történt egy nap alatt

2013. március 27. 07:54

Az elmúlt egy napban összesen 39 sérüléssel járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Nyolc balesetnek súlyos sérültjei is voltak - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata szerda kora reggel az MTI-vel.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×