Belföld

Igényeljen fürdőbelépő-támogatást!

2014. január 14. 10:44

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében meghirdette a „Fürdőbelépő nyugdíjasok részére Erzsébet Kártyán” pályázatát.

Megkezdi büntetését Magyarországon az ír gázoló

2014. január 13. 20:15

Csaknem 14 évvel a Leányfalun történt, két gyermek halálát okozó baleset után megkezdi büntetésének letöltését egy budapesti büntetés-végrehajtási intézetben az ír gázolóként ismertté vált Francis Ciarán Tobin - jelentette be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn.

Lehel utcai robbantás - Szakértő: a helyszínválasztás üzenetértékű lehet

2014. január 13. 13:13

A hétfő hajnalban elkövetett budapesti robbantás helyszínének kiválasztása üzenetértékű lehet - nyilatkozta az MTI megkeresésére Jasenszky Nándor biztonsági szakértő.

Lehel utcai robbanás - Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a detonáció előtt

2014. január 13. 08:35

Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől a XIII. kerületi Lehel utcai robbanást megelőzően, hétfő hajnalban - értesült az MTI helyszínen lévő tudósítója, aki azt látta, hogy az út mindkét oldalán betörtek az ablakok és feltehetően a bank bejárati ajtaját repítette az út túloldalára a detonáció.

A jövő héten sem várható lehűlés, sem havazás

2014. január 12. 16:04

A jövő héten többször is megerősödhet a szél, de jelentős lehűlés nem várható. Többször plusz 10 Celsius-fokig melegszik a levegő, néhol 16 fok is lehet. A héten is többször lehet ködös az idő, többfelé várható eső, de hóra továbbra sem lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Valós veszély: a génmódosított növényeknek káros hatásuk van

2014. január 11. 08:25

Magyarország évek óta génmódosítástól mentes mezőgazdasági stratégiát követ. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a mindkét európai uniós szinten termesztésre engedélyezett génmódosított (GM) növényre (Amflora GM-burgonya, MON810 GM-kukorica) vetési moratórium, azaz tiltás van érvényben. Hazai tudományos kutatási eredmények egyértelműen kimutatták, hogy a génmódosított termékeknek (GMO-knak) káros egészségügyi és környezeti hatásuk van.

Megújult a kerékpárút-hálózat a Fertő tó magyar oldalán

2014. január 09. 17:40

Befejeződött a Fertő tó menti, mintegy 21 kilométer hosszú kerékpárút-hálózat korszerűsítése - tájékoztatta Reisch Gábor, a nemzeti park igazgatója az MTI-t csütörtökön.

Szallas.hu: 2014-ben is nőhet a belföldi turizmus

2014. január 09. 12:35

A Szallas.hu portál szerint a belföldi turizmus 2014-ben további 3-4 százalékkal nőhet azt követően, hogy előzetes adataik szerint a tavalyi évben a gyenge tavasz ellenére 4,5 százalékkal bővült - ismertette a szakportál felmérésének eredményét csütörtökön.

Szokatlan januári tavasz: akár 14 fok is lehet

2014. január 14. 07:43

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint marad az évszakhoz képest enyhe időjárás, hétvégén tavaszias hangulat lesz.

Viharra, hóra, balesetre figyelmeztet a VÉSZ

2014. január 13. 13:36

Már letölthető a Katasztrófavédelem okostelefonokra és táblagépekre fejlesztett veszélyhelyzet jelző alkalmazása. Az ingyenes program jelzi, ha például szélvihar, vagy nagy havazás közeleg, de a forgalmi torlódásokat is segít elkerülni.

Lehel utcai robbantás - Még helyszínelnek a rendőrök

2014. január 13. 12:11

Délelőtt 11-kor még tartott a helyszínelés Budapesten, a Lehel utcában, ahol hétfő hajnalban robbantás történt - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Robbanás történt egy bankfiókban a XIII. kerületben

2014. január 13. 06:19

Robbanás történt egy bankfiókban Budapesten a XIII. kerületben hétfőn hajnalban.

Baleset miatt nagy a torlódás az M1-es és M7-es kivezető szakaszán

2014. január 11. 13:31

Forgalmi dugó alakult ki szombaton az M1-es és az M7-es autópálya közös, a fővárosból kivezető szakaszán, miután három gépkocsi összeütközött a sztrádán - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI-t.

ÁNTSZ: az étrend-kiegészítőket, a bölcsődéket és a fürdőhelyeket is kiemelten vizsgálják az idén

2014. január 10. 07:13

Az étrend-kiegészítőket, a bölcsődéket és a fürdőhelyeket ellenőrzi kiemelten az idén az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH), és továbbra is napirenden lesz a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak betartása - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-t.

Sokkoló tűzijáték-VIDEÓVAL

2014. január 09. 13:50

Az idei szilveszteri tűzijáték is kutyák ezreit rémisztette meg országszerte.

Vége az félpályás útzárnak a 85-ösön

2014. január 09. 12:10

Vége a félpályás útzárnak a 85-ös főúton, a hegykői lehajtónál - tájékoztatta csütörtökön reggel a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×