Belföld

Több megyében másodfokúra emelték a várható heves zivatar miatti figyelmeztetést

2013. augusztus 09. 08:22

A délután várható heves zivatar miatt három dunántúli megyében másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőség miatt 17 megyében és a fővárosban továbbra is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés van érvényben.

Ismét látogatható a Liszt Ferenc-repülőtér kilátóterasza

2013. augusztus 09. 06:27

Négy év után mától ismét látogatható a Liszt Ferenc-repülőtér kilátóterasza a 2A terminál tetején, a hétvégén ingyen lehet a teraszra jutni.

Hőség - Péntek este érkezik az enyhülést hozó hidegfront

2013. augusztus 08. 17:08

Péntek este záporokkal, zivatarokkal érkezik az enyhülést hozó hidegfront, amelynek hatására véget ér az országos kánikula. A hétvégén többfelé 26 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet, de másutt még 32-33 fokos melegre kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

A külügy a Kenyába készülőket figyelmezteti

2013. augusztus 08. 14:43

A Külügyminisztérium arra kéri a Kenyába készülőket, kövessék figyelemmel a híradásokat, mivel szerdára virradóra a nairobi reptéren tűz volt, ezért ott nem fogadnak és nem indítanak nemzetközi járatokat. A konzuli szolgálat honlapján közzétett figyelmeztetésben kiemelték: a tűz miatt a nairobi repülőteret és az oda vezető utakat lezárták.

Megölte anyját, majd öngyilkosságot kísérelt meg egy izsáki férfi

2013. augusztus 08. 11:13

Megfojtotta édesanyját, majd öngyilkosságot kísérelt meg egy izsáki férfi – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Árnyalatnyit erősödött a forint csütörtök reggelre

2013. augusztus 08. 07:23

Pár fillérrel erősödött a forint a szerda délutáni jegyzéseihez képest csütörtök reggelre a vezető valutákkal szemben a bankközi piacon.

Avartűz miatt állt a forgalom a 82-esen

2013. augusztus 07. 14:16

Avartűz miatt állt rövid ideig a 82-es főút forgalma szerdán kora délután Écs és Nyúl között - tájékoztatta a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője az MTI-t.

Földrengés volt Heves megyében

2013. augusztus 07. 12:30

Földrengés volt szerda délelőtt Heves közelében - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának ügyeletese az MTI-vel.

Nyom nélkül tűnt el egy folyó Zala megyében

2013. augusztus 09. 08:01

Helyenként teljesen eltűnt a víz a Kerka medréből, miközben 4 hónappal ezelőtt még embereket kellett kitelepíteni a folyó áradása miatt.

Hőség - Péntekre heves zivatarok és viharos szél miatt is figyelmeztetést adtak ki

2013. augusztus 08. 19:56

Péntekre a hőségen kívül már a várható heves zivatarok, viharos szél és felhőszakadás miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

O.Z.O.R.A fesztivál – Újabb huszonnégy embert állítottak elő

2013. augusztus 08. 15:33

Az elmúlt egy napban újabb huszonnégy embert állítottak elő kábítószer birtoklása miatt a sárbogárdi rendőrök - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján. Sárbogárd közelében kedden kezdődött az O.Z.O.R.A. fesztivál, a rendőrkapitányság területén augusztus elseje óta fokozott ellenőrzés van.

Új ombudsman - Székely Lászlót jelöli ombudsmannak az államfő

2013. augusztus 08. 12:56

Székely Lászlót jelöli az alapvető jogok biztosának Áder János. A köztársasági elnök a Sándor-palotában csütörtökön tett sajtónyilatkozatában jelentette be döntését. Székely László az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karának oktatója, az elmúlt években miniszteri biztosként koordinálta az új polgári törvénykönyv (Ptk.) előkészítését.

Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Győr vonalon

2013. augusztus 08. 11:07

Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön délelőtt a MÁVINFORM.

Egyre több fiatal jelentkezik tartalékos katonának

2013. augusztus 08. 07:07

A fiatalok körében egyre népszerűbb az önkéntes tartalékos katonai szolgálat - mondta a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságának vezetője az MTI-nek. Vanyur Tibor az interjúban arról is beszélt, hogy az önkéntes műveleti tartalékosok a Magyar Honvédség valamennyi feladatába bevonhatók. Igazi feladataikat különleges jogrend, például katasztrófahelyzet bevezetésekor látják el, de békeidőszakban is teljesíthetnek katonai szolgálatot.

Robbanás Óbudán - Megkezdték a keresést, lezárták a Pacsirtamező utcát

2013. augusztus 07. 12:52

A Hunor mentőcsapat tagjai megkezdték az óbudai házrobbanásban eltűnt két ember keresését szerda délben - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A bontási munkák megkezdése miatt biztonsági okokból lezárták a Pacsirtamező utcát.

Robbanás Óbudán - Tovább omlik az épület, a szakemberek nem tudják megközelíteni

2013. augusztus 07. 11:06

A szakemberek egyelőre nem tudják megközelíteni a szerda hajnalban felrobbant, életveszélyessé nyilvánított óbudai épületet, mert az tovább omlik - számolt be az MTI tudósítója a helyszínről.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×