Belföld

Havazott a Mátrában

2013. november 25. 08:14

Havazott a Mátrában hétfő hajnalban, a friss hó vastagsága 1-3 centiméter - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel.

Vízügy: elsőfokú készültséget rendeltek el a Rábán

2013. november 24. 16:41

Kőszegnél kiöntött a Gyöngyös patak, a Rábán vasárnap 14 órától Szentgotthárdon elsőfokú készültséget rendeltek el a vízügyi szakemberek - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az MTI-vel.

Egészségügyi fejlesztések Csornán és Kapuváron

2013. november 23. 17:45

Újabb egészségügyi fejlesztések indulnak a közeljövőben Csornán és Kapuváron - közölte az MTI-vel szombaton Gyopáros Alpár (Fidesz), Csorna és körzete országgyűlési képviselője.

Kövér László részvéttáviratot küldött a Kleopátra ciklon áldozatai hozzátartozóinak

2013. november 22. 14:47

Kövér László, az Országgyűlés elnöke az olaszországi nemzeti gyásznap alkalmából a maga és az Országgyűlés képviselői nevében az olasz Képviselőház és a Szenátus elnökének küldött részvéttáviratban fejezte ki őszinte együttérzését a Kleopátra ciklon által Szardínia szigetén végzett pusztítás során életüket vesztett áldozatok hozzátartozóinak.

Teljes áramkimaradás-tesztet végeztek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2013. november 22. 13:35

Teljes áramkimaradás-tesztet végeztek péntekre virradó éjjel a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, az eredmények alapján akár 24 órás áramkimaradás mellett is üzembiztosan tudják a terminált működtetni - közölte a repteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Hamarosan a kormány elé kerül az éghajlat-változási stratégia

2013. november 22. 09:53

Befejeződött az új Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia társadalmi és szakmai vitája, a véglegesített dokumentum hamarosan a kormány elé kerül - mondta az MTI-nek pénteken Bencsik János, a Nemzeti Alkalmazkodási Központ (NAK) vezetője pénteken az MTI-vel.

Jön a tél: ekkor érkezik a havazás és a kemény mínusz

2013. november 21. 16:09

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint Katalin meghozza a telet. Havazásra és már kemény mínuszokra is készülni kell.

Eloltották a tüzet a kukoricaszárítóban Nagylózson

2013. november 21. 12:47

Eloltották a tüzet a kigyulladt kukoricaszárítóban a Sopronhoz közeli Nagylózson. Sikerült megszüntetni a lángra kapott termény izzását is – közölte a katasztrófavédelem megyei szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Öt mellékutat kellett lezárni Vas megyében

2013. november 25. 06:09

Öt mellékutat kellett lezárni Vas megyében a Rába, a Répce és a Pinka áradása miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Készültség az utakon: akár hózápor is lehet

2013. november 24. 09:28

Vasárnaptól több megyében második készültségi fokozat lép életbe az ország közútjain. A fővárosban délután 6 órától éles gyakorlatot tart a közterület-fenntartó.

Hózápor is lehet: ekkor köszönt be a zimankó

2013. november 23. 14:56

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)elprejelzése szerint jövő hét közepére havazás várható.

Húszezer forintos pluszjuttatást kapnak a katonák az ünnepek előtt

2013. november 22. 13:59

Az év közben megtakarított forrásokból húszezer forint értékű külön juttatást kapnak még az ünnepek előtt a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses katonái, kormánytisztviselői és közalkalmazottai - közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

Változások a horgászati és halászati szabályozásban

2013. november 22. 13:12

A fajlagos tilalmi időszak és a kifogható méretkorlátozás minden horgászra és halászra vonatkozik, míg a napi kifogható mennyiséget a horgászoknak és az állami halászjeggyel halászóknak kell betartaniuk az új szabályozás alapján.

Bombát találtak az Orczy parknál

2013. november 21. 16:13

Egy több mint 100 kilogrammos második világháborús szovjet betonromboló gránátot találtak a fővárosi Orczy park mellett egy építkezés közben csütörtök délután - tájékoztatta Németh-Zsohár Agnieszka, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Jelentősen nőtt a GYSEV utasainak száma

2013. november 21. 13:40

Csaknem tíz százalékkal több utast szállított október végéig a GYSEV, mint az előző év első tíz hónapjában - közölte csütörtökön az MTI-vel a vasúttársaság.

Készültségben-VIDEÓVAL

2013. november 21. 10:11

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága szerdán partner szervezeteinek tartott átfogó tájékoztatót a várható téli feladatokról és arról, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésre abban az esetben ha az időjárás azt úgy kívánja.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×