Creative Chef

 

Langyosan az igazi!

2019. augusztus 20. 11:18

Nagy Eszter creatíve chef e heti ajánlatában a nyár kedvenceit, a paradicsomsalátát és az őszibaracklevest bolondította meg különleges hozzávalókkal. A tálalás sem szokványos, se nem hideg, se nem meleg, mert az ízek harmóniáját legjobban langyosan fogyasztva érezhetjük.

Hűsítő koktélok forró napokra

2019. július 21. 16:53

Ki ne szeretné a kávét, pláne jegesen?! Viszont időnként unalmas lehet a fagyis verzió, így Nagy Eszter creative chef mutat egy izgalmas verziót, és készített egy nyári koktélt gyerekeknek is, hogy ők se maradjanak ki a mókából.

Paprikás klasszikusok új köntösben

2019. június 23. 18:12

A nyár szezonális étele a lecsó. Ízes, szaftos, főleg paprikát és kevés paradicsomot tartalmazó, enyhén fokhagymás, húsmentes, tojásos étel. A magyar gasztronómia másik kedvenc fogása a harcsapaprikás, ami túrós csuszával az igazi. Nagy Eszter creative chef kissé megbolondította a két hagyományos paprikás ételt, az előbbiből levest álmodott, az utóbbit sonkával gazdagította.      

Karalábé sütve-főzve

2019. május 04. 08:00

A sokak által nem kedvelt karalábé nyers fogyasztása kiemelkedően magas B- és C-vitamin tartalma és immunerősítő hatása miatt ajánlatos.

Medvehagymából fasírt, csokiból szuflé

2019. március 24. 18:02

Március és április a medvehagyma szezonja, néhány hozzávalóból gyorsan készíthetünk egészséges és könnyű vacsorát a családunknak, desszertnek pedig csokoládéból készített szuflét ajánl Nagy Eszter creatív chef.

Zöldség zöldség hátán

2019. február 10. 17:23

Gyorsan, egyszerűen, a különleges hozzávalókból mégis igazi ínyencségeket készíthetünk, ha egészséges finomságokra vágyunk. A Távol-Keletről tekercseket, a spájzból nassolnivalót ajánl Nagy Eszter Creative Chef.

Az ünnep ízei

2018. december 24. 15:01

A sajátos ízvilág adja a különlegességét ennek a karácsonyi menünek. És nem utolsó sorban a gyors és könnyű elkészítési mód is háziasszonybaráttá teszi az ünnepi készülődésben.

Gyermekbarát fogások

2018. november 03. 11:30

Sok családban gyakori kérdés, hogyan bírjuk rá a gyerekeket a zöldségevésre úgy, hogy észre se vegyék. Az általam kínált fogások látványuk és ízük miatt is a válogatós gyerekek kedvencei lehetnek, elkészítésük pedig egyszerűségük miatt anyukabarát.

Mentás-dinnyés smoothie ribizlivel

2019. augusztus 03. 09:28

Bár a legtöbb gyerek szereti a dinnyét, valószínűleg mégsem tudunk annyit beléjük „diktálni”, mint amennyit szeretnénk. Ha kipróbáljuk ezt az üdítő finomságot, nyugodtak lehetünk, hogy elég folyadékot csempésztünk csemeténk pocakjába, a vitaminról nem is beszélve.

Hűsítő és habkönnyű nyári desszertek

2019. július 08. 17:01

Sokan imádják a túrógombócot, kevesen tudják azonban habkönnyűre elkészíteni. A titok nyitja csak a türelem. A bekevert gombócnak valót ugyanis jó ideig állni kell hagyni, s csak utána kifőzni. A panna cotta mentás-gyümölcsös változata is kiváló választás a meleg nyári napokra, és Nagy Eszter creativ chef mindkét desszertet jól behűtve ajánlja.  

A tökéletes rántott hús

2019. június 01. 16:50

Talán furcsa, de ha kedvenc ételt kell megnevezni, Nagy Eszter kreatív séf a rántott húst említi először. Ezt rendeli étteremben, vendégként is. Ennek két oka van: az egyik, hogy amikor dolgozik, ezt az ételt kérik tőle legkevésbé, így nem kóstolhatja eleget. A másik pedig, hogy ebben méri az adott éttermet. Úgy véli, az a vendéglátóegység, ahol nem tudnak jó rántott húst készíteni, ahol nem elég ropogós és ízes az uborkasaláta, ott a többi étel sem lehet tökéletes.

Könnyű ebéd, olaszosan

2019. április 07. 18:35

Megérkezett a tavasz, egyre több zöldségből, fűszerből lehet pestót készíteni. A desszertünk pedig a világ talán legegyszerűbben elkészíthető finomsága.

Otthon, melegében

2019. március 08. 11:16

A lakásétterem fogalma ma már nálunk sem ismeretlen. A források szerint először Kubában, az 1990-es évektől gombamód szaporodtak a leggyakrabban illegális családi étkezdék.

Különleges vegán menü

2019. január 27. 12:25

Nagy Eszter Creative Chef e heti ajánlatában egy ízletes vegán menüt ajánl, amelynek főétele gluténmentes, laktózmentes üvegtésztából készül. A tésztánk a közhiedelemmel ellentétben nem rizslisztből készül. Alapja a mungóbab nagyon finomra őrölt lisztje és víz.

Édes, krémes burgonya

2018. december 02. 08:00

Az édesburgonya, más néven batáta mostanában rendkívül népszerű és felkapott lett. Neve ellenére rendszertanilag nem rokona a burgonyának, csak a gumójának alakja hasonlít rá. Íze hasonlít a sütőtökére, viszont nem annyira vizes, így stabilabb krémet lehet belőle készíteni. Keményítőtartalma alacsonyabb a sima burgonyáénál, így ha megfelelő módon készítünk belőle chipset, akár napokig is ropogós maradhat. Közkedvelt a diétázók, illetve a paleolit diétát követők körében.

Őszi színek a tányéron

2018. október 22. 16:46

A levesünkben lévő sütőtök rengeteg karotint és C-vitamint, a narancs C-vitamint tartalmaz, a gyömbér pedig elsősorban gyulladáscsökkentő tulajdonságáról ismert. A salátafőzelék amellett, hogy egészséges, rendkívül könnyű elkészíteni, laktató, mutatós és üde zöld színe miatt a legtöbb gyerek is szívesebben fogyasztja majd.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×