ÁNTSZ: időben kell gondoskodni a gyógyszerek beszerzéséről

2014. december 18. 09:44

A jövő heti karácsonyi ünnepek miatt öt egybefüggő munkaszüneti nap lesz, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra figyelmeztet, hogy aki rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, az időben készüljön fel ezek beszerzésére.  

Kis sószemcse, nagy lehetőség az influenza megelőzésére

2014. december 15. 13:34

Decemberben egyre többen fordulnak orvoshoz légúti betegségekkel, influenzával. A védőoltás mellett az influenza megelőzésében az egészségügyi száraz sóterápia is segíthet, amely most már Győrben is elérhető, a közkedvelt Melius sóbarlang helyén.

Megkezdődhetnek a tüdőtranszplantációk Magyarországon

2014. december 12. 14:44

Új lehetőségek nyílnak meg az egészségügyben.

A hét kérdése: a gyermekek lázcsillapításáról

2014. december 07. 15:21

Kell-e a szülőnek csillapítani a gyerekek lázát? A láz a betegség gyógyulása szempontjából hasznos állapot, ezért azt nem kell azonnal csillapítani. Ha a gyerek csak mérsékelten lázas és nem rossz az általános állapota, akkor bőséges folyadékfogyasztás és a pihenés az esetek többségében elegendő.  

A gyomor- és a nyombélfekély

2014. december 06. 15:14

A nyelőcső, a gyomor és a vékonybél kezdeti szakaszán lévő nyílt sebet fekélynek nevezik. A betegségre leggyakrabban a hasi fájdalom hívja fel a figyelmet. A kialakulásáért legtöbbször bakteriális fertőzés, a reflux, stressz és egyes gyógyszerek tartós szedése tehető felelőssé.

Súlyos sérülést szenvedett a Győr világbajnok átlövője

2014. november 29. 15:14

Térdszalag-szakadást szenvedett Eduarda Amorim, a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának brazil átlövője.

Lépj ki a saját fogságodból!

2014. november 24. 15:03

Napjainkban divatos lett fittnek lenni. Ma már „ciki a cigi” és sikkes fitnesz terembe járni - szerencsére. Míg évekkel ezelőtt körüllengte az edzőtermeket egyfajta - nevezzük misztikusnak – légkör, ma már minden kor-, és súlycsoport megtalálható ott, nemtől függetlenül. A fórumokon elárasztanak minket az edzésről és a táplálkozásról szóló cikkek, a divatmodellek mellett egyre több a fitnesz modell, akik egyrészről arra ösztönzik a fiatalságot, hogy sportolni jó, másrészről ugyanolyan elérhetetlennek tűnő célt tűznek eléjük, mint annak idején a csontsovány, porcelán arcú szépségek.

ÁNTSZ: bővül a térítésmentes influenza elleni védőoltásra jogosultak köre

2014. november 13. 06:19

Már a 60 éven felüliek is jogosultak a térítésmentes védőoltásra  

A hét kérdése a drogokról

2014. november 09. 08:10

A statisztikák szerint hány éves korban próbálják ki a fiatalok a kábítószert? A statisztikák névtelenül, de többnyire önbevallás alapján készülnek, ezért nem egészen megbízhatóak. A 8 és 12 éves gyerekek közül még szerencsére kevesen ismerkednek meg a drogokkal, a középiskolásoknak azonban a 70 százaléka már kipróbálta valamelyiket. Az alkohol esetében ez az arány 90 százalék.  

Fejlesztette távhőrendszerét a győri kórház

2014. november 07. 06:40

A fejlesztéssel körülbelül évi 30 millió forintos megtakarítást ér el a kórház  

Jelentős adomány a szívkatéteres alapítványnak

2014. december 16. 20:13

Három millió forinttal támogatja a WEST HUNGARIA BAU Kft. (WHB) a Szívkatéterezés Győr Alapítványt. A cég nem első alkalommal adományozott jelentős összeget az akut infarktusban szenvedő betegek világszínvonalú katéteres gyógyítására.

Fiatalodjunk a természet kincsével!

2014. december 15. 13:29

A szőlőmag-olaj igazi csodaszer. Magas antioxidáns tartalma révén kiváló öregedés gátló hatással van a bőrre. Bőrsimító, feszesítő hatású, így narancsbőr ellen is hatásos.

Audi-támogatás a sebészeti őrzőnek

2014. december 11. 15:24

Megújult a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház Sebészet, Mellkas-sebészet és Érsebészet szubintenzív őrzője. A részleg infrastruktúrájának korszerűsítését és a modern informatikai rendszerek kiépítését az Audi Hungaria több millió forinttal támogatta.

A társasjáték hatása a pszichére

2014. december 07. 10:19

Kinek, mi jut eszébe a játékról, a társasjátékról, a társasjátékozásról? E kérdés kapcsán számos gondolat ötlik fel bennünk. Abban biztos vagyok, hogy valamennyi pozitív. A társasjátékozás jótékony hatásai számos területen megmutatkoznak.

'Szeretettel az Ön véradója'

2014. december 04. 07:16

A véradók 185 ezer liter vért adtak eddig 2014-ben, és ezt szeretnénk további 31 500 egységnyi vérrel növelni az advent és év vége időszakában  

Rehabilitációs eszközök kölcsönzését biztosítja a MEREK

2014. november 28. 06:40

A szolgáltatás várhatóan 2015-től vehető igénybe.  

Kiknek ajánlott az influenza elleni oltás, s kik kaphatják meg térítésmentesen?

2014. november 22. 14:28

Az ANTSZ meghatározza azok körét, akiknél az influenza vagy az ahhoz társuló szövődmények nagy kockázatot jelentenek. Részükre az oltás térítésmentesen igényelhető a háziorvosuknál. Ide tartoznak a krónikus légzőszervi betegségben, szív- és érrendszeri betegségben szenvedők (kivéve a megfelelően beállított magas vérnyomás- betegségűek), a veleszületett vagy szerzett immunhiányos állapotú betegek, krónikus máj- és vesebetegek, az anyagcsere-betegségben szenvedők (pl. cukorbetegek), az elhízottak, a 60 éven felüliek, a várandósok, valamint azok a nők, akik a gyermekvállalást az influenzaszezon idejére tervezik. Lakóotthonokban vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt, gondozott személyek, egészségügyi és szociális intézmények dolgozói, sertés és baromfi tartásával, valamint ezen állatok szállításával foglalkozó személyek is térítésmentesen igényelhetik az oltást.

Felké-Szülni! - A babavárás és a szülés testi erőpróbái

2014. november 10. 16:52

Dagadt boka, visszerek, fájó derék, fáradtság, mind velejárói a világ legcsodálatosabb változásának, amikor valaki hétköznapi nőből anyává válik. A szenvedés azonban nem kötelező része a folyamatnak.

Az a bizonyos Király-kéz

2014. november 08. 11:05

Magyarországon a győri megyei kórház volt a harmadik, ahol leszakadt emberi kezet visszavarrtak. Mindez 1987-ben történt. Bár az akkori világ nem nagyon preferálta a szenzációt, az első eset nem is kapott nyilvánosságot, a második azonban bejárta a magyar és az akkori nyugatnémet sajtót. Az elmúlt három évtized győri kézsebészeti sikereinek atyját, Király Géza főorvost kérdeztük múltról, jelenről.

Pótjelentkezést hirdet az ÁNTSZ

2014. november 06. 06:44

November 12-ig adható le a HPV-elleni védőoltásról szóló nyilatkozat  
1 2 3 4 5