Kiknek ajánlott az influenza elleni oltás, s kik kaphatják meg térítésmentesen?

2014. november 22. 14:28

Az ANTSZ meghatározza azok körét, akiknél az influenza vagy az ahhoz társuló szövődmények nagy kockázatot jelentenek. Részükre az oltás térítésmentesen igényelhető a háziorvosuknál. Ide tartoznak a krónikus légzőszervi betegségben, szív- és érrendszeri betegségben szenvedők (kivéve a megfelelően beállított magas vérnyomás- betegségűek), a veleszületett vagy szerzett immunhiányos állapotú betegek, krónikus máj- és vesebetegek, az anyagcsere-betegségben szenvedők (pl. cukorbetegek), az elhízottak, a 60 éven felüliek, a várandósok, valamint azok a nők, akik a gyermekvállalást az influenzaszezon idejére tervezik. Lakóotthonokban vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt, gondozott személyek, egészségügyi és szociális intézmények dolgozói, sertés és baromfi tartásával, valamint ezen állatok szállításával foglalkozó személyek is térítésmentesen igényelhetik az oltást.

Felké-Szülni! - A babavárás és a szülés testi erőpróbái

2014. november 10. 16:52

Dagadt boka, visszerek, fájó derék, fáradtság, mind velejárói a világ legcsodálatosabb változásának, amikor valaki hétköznapi nőből anyává válik. A szenvedés azonban nem kötelező része a folyamatnak.

Az a bizonyos Király-kéz

2014. november 08. 11:05

Magyarországon a győri megyei kórház volt a harmadik, ahol leszakadt emberi kezet visszavarrtak. Mindez 1987-ben történt. Bár az akkori világ nem nagyon preferálta a szenzációt, az első eset nem is kapott nyilvánosságot, a második azonban bejárta a magyar és az akkori nyugatnémet sajtót. Az elmúlt három évtized győri kézsebészeti sikereinek atyját, Király Géza főorvost kérdeztük múltról, jelenről.

Pótjelentkezést hirdet az ÁNTSZ

2014. november 06. 06:44

November 12-ig adható le a HPV-elleni védőoltásról szóló nyilatkozat  

'Adományhajból' készülhet paróka daganatos gyerekek számára

2014. november 04. 18:30

A Tűzoltó utcai Gyermekkórház betegei részére készülő parókákhoz gyűjt hajat fodrászok egy csoportja a hétvégén, a SYMA Csarnokban szervezett szépségipari kiállításon.

Végleges szőrtelenítés

2014. november 03. 13:39

Végleges szőrtelenítés a test minden bőrfelületén Győrben, a Medishape szépségszalonban a legújabb technológiával.

Kiemelt feladat a háziorvosi rendszer támogatása

2014. október 30. 17:03

Az egészségügyben a jövő évi költségvetési javaslat szerint tízmilliárd forinttal többet szánnak háziorvosi ellátásra, valamivel többet költenek majd a védőnői feladatok ellátásra.

A kakaóbab vegyületeivel megelőzhető az időskori szellemi hanyatlás

2014. október 27. 15:23

A kakaóbabban található természetes gyógyhatású vegyületcsoport, a flavonoidok segítségével egészséges idős embereknél megelőzhető a korral járó szellemi hanyatlás - erre a következtetésre jutottak a Columbia Egyetem tudósai.

Halálos betegek kísérleti gyógyszereket kaphatnak

2014. október 21. 13:46

Halálos betegek meghatározott körülmények között kísérleti gyógyszereket kaphatnak Nagy-Britanniában a jövőben egy erre vonatkozó törvényjavaslat jóváhagyása esetén.

Oktatásokat tartanak országszerte a nemzetközi újraélesztési napon

2014. október 16. 07:24

"Újraélesztéskor csak egy dolgot lehet rosszul csinálni: ha el sem kezdjük!"

ÁNTSZ: bővül a térítésmentes influenza elleni védőoltásra jogosultak köre

2014. november 13. 06:19

Már a 60 éven felüliek is jogosultak a térítésmentes védőoltásra  

A hét kérdése a drogokról

2014. november 09. 08:10

A statisztikák szerint hány éves korban próbálják ki a fiatalok a kábítószert? A statisztikák névtelenül, de többnyire önbevallás alapján készülnek, ezért nem egészen megbízhatóak. A 8 és 12 éves gyerekek közül még szerencsére kevesen ismerkednek meg a drogokkal, a középiskolásoknak azonban a 70 százaléka már kipróbálta valamelyiket. Az alkohol esetében ez az arány 90 százalék.  

Fejlesztette távhőrendszerét a győri kórház

2014. november 07. 06:40

A fejlesztéssel körülbelül évi 30 millió forintos megtakarítást ér el a kórház  

Megújult az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapja

2014. november 05. 08:48

A honlap elérhető okostelefonokról és táblagépekről is  

Az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését

2014. november 04. 11:18

Az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését - figyelmeztetett egy friss tanulmány.

Őssejtekkel mentenek gyermekéleteket

2014. november 02. 14:07

Az a család, amelyik végigélte velünk gyermeke transzplantációjának, majd felépülésének hónapjait, az szinte mindig velünk marad, igazából soha nem szakad el tőlünk – mondja dr. Kriván Gergely egyetemi docens, a budapesti Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának vezető főorvosa. Az osztályon leukémiás és immunhiányban szenvedő gyerekek csontvelő-átültetését végzik. Itt gyógyítják az erre a beavatkozásra szoruló győri gyerekeket, s a veleszületett immunhiányos felnőtteket is.

Nem erősíti a csontokat a tej nagymennyiségű fogyasztása?

2014. október 29. 17:45

Nem erősíti a csontokat a tej nagy mennyiségű fogyasztása - derítette ki egy nagy létszámú svéd kutatás.

A rossz tartás súlyos következményekkel járhat

2014. október 27. 09:11

Sokkal többet ülünk a kelleténél, ez tény. Főként igaz ez az állandóan mobilozó gyerekekre, akiknek talán még nem késő változtatni a rossz beidegződéseken. Ebben tud segíteni a Pilates.    

Meddig terjedhet az ebola?

2014. október 18. 10:44

Átlépte az afrikai kontinens határát az ebola-vírus, a közelmúltban az Egyesült Államokban diagnosztizáltak új beteget, egy ápolónő pedig Spanyolországban betegedett meg. A WHO szerint elkerülhetetlennek látszik az ebola terjedése Európában, de járványra itt nem kell számítani.

Egészségtudatosan élni 60 felett I.

2014. október 12. 14:37

Annak ellenére, hogy az életkörülmények javulása és az orvostudomány fejlődése révén az idősödés lényegesen kitolódott, és bizonyos, életkorral járó változások a későbbi életszakaszokban jelennek meg, az 50., még inkább a 60. életév betöltése mindkét nem számára választóvonalat jelent a felfelé ívelő ifjúkor, a fiatalság és az élet egy újabb kapuja között.
1 2 3 4 5