A magyarok 95 százaléka D-vitamin hiányos a tél végére

2015. február 26. 15:44

A tél végére a magyarok 95 százalékának nem megfelelő a D-vitamin szintje, mégis csupán 15 százalékuk szed valamilyen D-vitamint pótló készítményt - derül ki egy friss orvosi felmérésből.

Még tart a járvány

2015. február 25. 17:54

A Petz Aladár kórház szülészeti, újszülött, csecsemő és gyermek, valamint intenzív osztályain még a tart a látogatási tilalom, az influenza járvány miatt, a többi osztály látogatható.

A tanakodás = elvesztett szívizom

2015. február 23. 15:24

Magyarország a keringési betegségek által súlyosan érintett országok közé tartozik, az összhalálozás több, mint fele a keringési betegségekre vezethető vissza - olvasható a Magyar Kardiológusok Társaságának (MKT) sajtóközleményében.

Adj vért!

2015. február 20. 11:58

A győri Regionális Vérellátó Központ és a Magyar Vöröskereszt a jövő héten is kihelyezett véradásokat szervez.    

Feloldották a látogatási tilalmat a Zala Megyei Kórházban

2015. február 17. 18:32

Feloldották kedden a részleges látogatási tilalmat a Zala Megyei Kórházban - tájékoztatta az egészségügyi intézmény az MTI-t.

Instagram-kampány a Vöröskereszttől

2015. február 17. 10:46

Az elsősegélynyújtást megtanulni gyerekjáték – hirdeti a Magyar Vöröskereszt. A humanitárius szervezet a közösségi média segítségével hívja fel a fiatalok figyelmét, hogy egy jól felkészült elsősegélynyújtó egyszerű, gyors és szakszerű beavatkozása akár életet is menthet.

A neurológiai szűrés fontossága

2015. február 15. 11:21

Dr. Jávor László főorvos, neurológus szakorvos szerint a nyaki erek ultrahangos vizsgálata jól ábrázolja a szűkületeket, ennek gyógyszeres vagy műtéti kezelésével a stroke kialakulása jelentős mértékben megelőzhető.

Egy karnyújtással életeket menthet

2015. február 12. 10:34

A vér a gyógyítás nélkülözhetetlen kelléke, semmivel nem pótolható. A folyamatos kiegyensúlyozott vérellátást csak az önkéntes véradók biztosíthatják. A győri Regionális Vérellátó Központ és a Magyar Vöröskereszt rendszeresen szervez önkéntes véradási programokat, hogy az életmentő vérellátás folyamatosságát biztosítsa.

Még tart az influenzajárvány!

2015. február 11. 15:05

A járvány miatt továbbra is látogatási tilalom van érvényben a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház valamennyi fekvőbeteg osztályán.

Csúcstechnológiás géppel térképezik fel az emberi génkészletet Budapesten

2015. február 06. 15:45

A Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetének új, csúcstechnológiás gépe képes a teljes emberi génkészlet gyors feltérképezésére. Ezzel idegrendszeri betegségek, többek közt az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, a skizofrénia és az autizmus, ritka örökletes betegségek, daganatok vizsgálata, kutatása válik nagyságrendekkel hatékonyabbá - olvasható az egyetem honlapján publikált közleményben.

A betegbiztonságot növeli az új kórházi labor

2015. február 25. 18:05

Átadták szerdán az ország második Klinikai Demonstrációs Egységét, más néven Skill Laboratóriumát a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, ahol az egészségügyi hallgatók élethű bábukon, fantomokon gyakorolhatják az alapvető, illetve speciális beavatkozásokat, hogy a részt vevő ápolók, orvosok a képzést követően rögtön, biztonsággal munkába állhassanak.

Csütörtökig lehet pályázni Az év orvosa díjra

2015. február 23. 16:22

Csütörtök éjfélig küldhetők be a különleges emberségről és elhivatottságról tanúságot tevő, az orvos-beteg találkozások legszebb példáit bemutató betegtörténetek a tavaly ősszel meghirdetett Év orvosa pályázatra.

ÁNTSZ: továbbra is terjed az influenza Európában

2015. február 21. 18:55

Továbbra is terjed az influenza Európában, ám az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma enyhén csökkent az elmúlt héten, ami annak a jele lehet, hogy a kontinens néhány országa már túljutott a járvány csúcsán – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Még tart a járvány!

2015. február 18. 16:24

Az influenza járvány miatt tovább tart a látogatási tilalom a Petz Aladár Kórház valamennyi fekvőbeteg osztályán.

Orvosi kamara: elfogadhatatlan a reform, ha elbocsátásokkal jár

2015. február 17. 14:05

Hibás lépés volt a betegszállítás kiszervezése az Országos Mentőszolgálattól, mert ez kapacitásokat vont el a mentőktől, továbbá nélkülözhetetlen fenntartani az alapellátási ügyeleteket, illetve be kell vezetni az iskolákban az egészségtan-oktatást. Ezeket a megállapításokat tette a Magyar Orvosi Kamara (MOK).

Újra vízfogyasztást népszerűsítő kampány indul az iskolákban

2015. február 17. 09:20

Idén is meghirdeti ivóvíz-fogyasztási kampányát a magyar általános iskolák számára az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI).  

Narancs teszt

2015. február 12. 17:52

A legfinomabbnak a görög Navel, a spanyol bio Salustiana, és a szintén spanyol származású Navelina bizonyult. A kedveltségi teszten kiderült, hogy az íz és a szín nincs szoros összefüggésben egymással, vagyis a szép élénk szín még nem garancia a finom ízre.

32 ezer nőnek kézbesítenek méhnyakrák-szűrésre szóló levelet

2015. február 12. 06:57

A névre szóló meghívót azoknak a 25 és 65 év közöttieknek postázzák, akik jogosultak az ingyenes vizsgálatra, és olyan településen élnek, ahol már elérhető a védőnői méhnyakrák-szűrés.  

Reagált a Béres Gyógyszergyár a tiltólistára kerülésre

2015. február 09. 17:26

A Béres Gyógyszergyár Zrt. Tudományos Igazgatósága közleményben reagált arra a hírre, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) nem ajánlja a sportolóknak a Béres Csepp készítményeket, mivel azok egyik összetevője, a kobalt felkerült a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) január 1-jétől érvényes tiltólistájára. A tiltás oka, hogy a sportolók argon és xenon gázokat használtak doppinghatás elérésére, melyet a kobalt jelenléte képes stabilizálni.

Változhat a jogosítványhoz köthető orvosi vizsgálatok életkorra vonatkozó szabálya

2015. február 05. 17:44

Egy új rendelettervezet értelmében a jövőben változhat a jogosítványhoz szükséges egészségügyi alkalmassági vizsgálat életkorra vonatkozó szabálya, kötelezővé tennék az újszülöttkori hallásvizsgálatot, valamint részletesen szabályok olvashatók a háziorvos-választással kapcsolatban, és változik a rendezvények egészségügyi biztosítása is.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×