Halálos betegek kísérleti gyógyszereket kaphatnak

2014. október 21. 13:46

Halálos betegek meghatározott körülmények között kísérleti gyógyszereket kaphatnak Nagy-Britanniában a jövőben egy erre vonatkozó törvényjavaslat jóváhagyása esetén.

Oktatásokat tartanak országszerte a nemzetközi újraélesztési napon

2014. október 16. 07:24

"Újraélesztéskor csak egy dolgot lehet rosszul csinálni: ha el sem kezdjük!"

Keresztallergia

2014. október 11. 11:17

Keresztallergiáról akkor beszélünk, amikor a szervezet a különböző eredetű, de hasonló szerkezetű allergéneket azonosként ismeri fel. Ezek szintén ugyanolyan panaszokat okozhatnak, mint a már ismert fő allergén.

Ingyenes vizsgálatok a látás világnapján

2014. október 09. 13:33

Ma van a Látás Világnapja, amivel a szűrővizsgálatok és a rehabilitáció fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet a szakemberek. Győrben a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő előtti parkolóban felállított szűrőállomáson várják az érdeklődőket ingyenes vizsgálatokkal.

Megyénkben segítettek a legtöbben

2014. október 09. 08:22

Ezernél is több ember adott vért október 8-án a katasztrófavédelem országos véradásán  

Szűrővizsgálatok a látás világnapján

2014. október 06. 15:46

Minden évben október második csütörtökén ünnepeljük világszerte a látás világnapját, idén október 9-ére esik.

Biztonságosabbá válnak a kozmetikai termékek

2014. október 01. 13:26

A Bizottság szeptember végi intézkedésével tovább erősítette a fogyasztók, különösen a csecsemők és kisgyermekek védelmét. Két olyan intézkedést fogadott el, amelyek korlátozzák három tartósítószer kozmetikai termékekben való felhasználását.

A hét orvosi témája: a szabadgyökfogó flavonoidok

2014. szeptember 28. 16:00

A flavonoidokról az elmúlt években több kutatás és tanulmány is megjelent. A jelenlegi ismereteink szerint nagyon fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében és a betegségek megelőzésben.

Kábítószer: az egészségügy célja a segítségnyújtás, nem a feljelentés

2014. szeptember 25. 09:17

Rendőrségi feljelentés csak rendkívül indokolt esetben tehető - olvasható az ÁNTSZ honlapján.

Szeretettel, türelemmel lassítható az Alzheimer-kór

2014. szeptember 20. 10:19

Azért jöttünk a találkozóra, hogy megtanuljuk, hogy a nekünk szabott hátralévő időben hogyan szépíthetnénk meg egymás életét, hogyan enyhíthetjük a gyógyíthatatlan betegség nehézségeit – mondták többen az nemrég létrehozott Alzheimer kávézóban, ahol az érintettek a jövőben rendszeresen tehetnek fel kérdéseket szakembereknek, cserélhetnek tapasztalatokat egymással.

Meddig terjedhet az ebola?

2014. október 18. 10:44

Átlépte az afrikai kontinens határát az ebola-vírus, a közelmúltban az Egyesült Államokban diagnosztizáltak új beteget, egy ápolónő pedig Spanyolországban betegedett meg. A WHO szerint elkerülhetetlennek látszik az ebola terjedése Európában, de járványra itt nem kell számítani.

Egészségtudatosan élni 60 felett I.

2014. október 12. 14:37

Annak ellenére, hogy az életkörülmények javulása és az orvostudomány fejlődése révén az idősödés lényegesen kitolódott, és bizonyos, életkorral járó változások a későbbi életszakaszokban jelennek meg, az 50., még inkább a 60. életév betöltése mindkét nem számára választóvonalat jelent a felfelé ívelő ifjúkor, a fiatalság és az élet egy újabb kapuja között.

A hét kérdése a felszívódó érhálóról

2014. október 10. 15:21

A súlyos koszorúér-szűkületek gyógyítása leggyakrabban szívkatéterezéssel és egy speciális, felfújható ballonkatéter alkalmazásával, valamint szövetbarát kisméretű fémháló, szakmai nyelven „stent” beültetésével történik. Évente közel 1600 ilyen beavatkozást végeznek a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológiai osztályán. Az elmúlt években a koszorúérbe kerülő stenteket jelentősen fejlesztették. Ezek alkalmazásában Magyarország együtt halad a világ élvonalával. A közelmúltban Győrött is megtörtént az első felszívódó stent beültetése, ezzel kapcsolatban kerestük meg prof. dr. Dézsi Csaba Andrást, a beavatkozást végző osztályvezető főorvost.

Véget ért az idei parlagfűszezon

2014. október 09. 09:11

Véget ért a 2014-es parlagfűpollen-szezon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).  

A kis sérülés is nagy bajhoz vezethet

2014. október 07. 11:57

Mindennapi életünk során számos olyan kisebb balesetet szenvedhetünk el, amelyeknek komolyabb következményei lehetnek, ha nem figyelünk. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány ezek közül emelt ki néhányat.

Már nincs riasztás a parlagfű miatt

2014. október 02. 09:08

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet visszavonta a parlagfű miatt korábban kiadott riasztási fokozatokat, hamarosan véget ér a 2014-es parlagfűszezon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtök reggel az MTI-vel.

Sikeresen indul a méhnyakrák elleni védőoltási kampány

2014. október 01. 07:08

Átlagosan tízből nyolc szülő kérte gyermeke számára a térítésmentes HPV (humán papilloma vírus) elleni védőoltást - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A jogosult 46 ezer gyermek közül közel 38 ezren kérték az oltást.

Az adneralin, az empátia, s az életmentő kihívások

2014. szeptember 28. 14:00

Csordás Adrienn ápolási igazgató a hivatás szépségeiről.

„Szédítő” betegségeink – Dr. Jávor László főorvostól mindent megtudhat róla

2014. szeptember 22. 11:46

A szédülések egy része ártalmatlan, és bizonyos határig élettani jelenségnek tekinthető, de akár súlyos betegség jele is lehet. Mindenesetre a hirtelen és heves szédüléses rosszullétet komolyan kell venni - tanácsolja olvasóinknak dr. Jávor László főorvos, neurológus szakorvos.

Több helyen továbbra is magas lehet a parlagfű pollenkoncentrációja

2014. szeptember 20. 07:55

A hétvégén elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén a magas, a Tiszántúlon pedig a nagyon magas szintet is elérheti a parlagfű pollenkoncentrációja - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.
1 2 3 4 5