Az étcsokoládé segíti az artériás betegségben szenvedő idősek járását

2014. július 03. 14:44

Étcsokoládé fogyasztása segíti a láb artériás betegségében szenvedő 60 éven felülieket abban, hogy hosszabb ideig és gyorsabban legyenek képesek járni - derítették ki a római Sapienza Egyetem kutatói.

Csökken a várólista, új ct a kórházban

2014. június 29. 10:38

A világ egyik legkorszerűbb computer tomográfját helyezték üzembe a győri Petz Aladár kórházban.

Allergiaszövetség: meg kell akadályozni a kaukázusi medvetalp elszaporodását

2014. június 26. 13:05

Magyarországon jelenleg gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelent a kaukázusi medvetalp, fontos viszont megakadályozni, hogy elszaporodjon - mondta a Magyar Allergia Szövetség elnöke csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Nébih: az országban még csak néhány helyen bukkant fel a súlyos allergiás reakciót okozó gyomnövény

2014. június 24. 19:05

Magyarországon csak néhány helyen fordul elő a súlyos allergiás reakciókat kiváltó kaukázusi medvetalp, a gyomnövény ugyanakkor gyors szaporodásra képes - válaszolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI kérdésére kedden.

Magyar genetikus a rák kockázatait vizsgáló világméretű programban

2014. június 24. 14:02

Magyar genetikust hívtak meg a BRCA-kihívás világméretű programjába. A mellrák kockázatával összefüggő BRCA1 és BRCA2 génekről elnevezett nemzetközi programba másik három európai genetikai központ vezetője mellett Oláh Editet, az Országos Onkológia Intézet osztályvezetőjét hívták meg - áll az intézet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Meg is vakíthat: rendkívül veszélyes növény terjed Magyarországon

2014. június 23. 13:45

Magyarországon is megjelent a kaukázusi medvetalp, amely égési sérüléseket, súlyosabb esetben akár vakságot is okozhat. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már kaszálni is kellett. A nehezen irtható növény a szomszédos Kárpátalján már most is nagy területeket borít.

Elmehetnek az allergiások kirándulni

2014. június 21. 16:54

Átmenetileg csökken a levegőben lévő virágpor mennyisége.

Pollenhelyzet – ÁNTSZ: a hétvégén átmenetileg javul a helyzet

2014. június 21. 09:15

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet előrejelzése szerint a hidegfront hatására csak átmenetileg, de csökken a levegőben lévő virágpor mennyisége - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.

A gombelemek veszélyeire figyelmeztet az Európai Bizottság és az OECD

2014. június 18. 13:29

Halálos is lehet, ha egy kisgyerek lenyel egy gombelemet - figyelmeztetett szerdán az Európai Bizottság.

Több mint 13 ezer diák adott vért az év során

2014. június 15. 10:35

A 8. Országos Felsőoktatási Véradóversenyben a tanév során több mint 13 ezren adtak vért. A legtöbb jelentkezőt mozgósító intézmények, a Szegedi Tudományegyetem, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola, és a nyíregyházi Szent Atanáz Hittudományi Főiskola a véradók világnapján, szombaton vehették át az elismeréseiket a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Már bírságol a hatóság

2014. július 01. 07:20

Mától bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira.

Semmelweis-nap - Kedden zárva lesznek az orvosi rendelők és a patikák

2014. június 27. 12:32

Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén, kedden, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.

Hepatitis világnap - Szűrőkampányt szervez a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete

2014. június 26. 10:10

Országos felvilágosító és szűrőkampányt szervez július 26-án a hepatitis világnapja alkalmából a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete.

Füredi megbetegedések – Elhagyta a kórházat Risztov Éva

2014. június 24. 18:20

Elhagyta a kórházat kedden, és otthonában regenerálódik Risztov Éva, aki a Magyar Úszás Napján, a nyíltvízi Európa Kupa-sorozat balatonfüredi versenye után bélhurut panaszokkal került a debreceni Kenézy kórházba - tájékoztatta a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. kedden közleményben az MTI-t.

Ételmérgezés - Nébih: egy áprilisi eset is összefüggésbe hozható a mostani megbetegedésekkel

2014. június 24. 12:39

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Országos Epidemiológai Központtal folytatott konzultáció alapján egy áprilisi botulizmusgyanús megbetegedést is összefüggésbe hoz a jelenlegi ételmérgezéssel, amit a beteg tünetei és az elfogyasztott élelmiszer is alátámasztanak - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

Magyar laparoszkópos tréningboksz

2014. június 22. 08:56

A hasi tükrözéses műtétek gyakorlásához fejlesztett ki eszközt európai uniós támogatással egy magyar orvos.

Kolbászmérgezés veszélyére figyelmeztet a Nébih

2014. június 21. 14:02

A kolbászmérgezésként ismert botulizmus veszélyére figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), eddig négyen betegedtek meg. A hatóság egy kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, termékeit begyűjtik.

ÁNTSZ: nincs hasmenésjárvány Magyarországon

2014. június 19. 15:18

Nincs hasmenésjárvány Magyarországon, a megbetegedések száma az évszaknak megfelelően alakul - mondta Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályának vezetője csütörtökön az MTI-nek.

Elektronikus lázlap, nagyobb biztonság a koraszülött osztályon

2014. június 17. 15:32

Uniós támogatás eredményeképpen megújult a győri a kórház perinatális intenzív centrumának műszerparkja, információs rendszere. A koraszülöttek életesélyeit, biztonságát növelő 240 millió forintos program 2011-ben kezdődött. A fejlesztésre fordított pénzből többek között inkubátorokat, légzéstámogató, betegmelegítő berendezéseket helyeztek üzembe, s bevezették az elektronikus lázlapot is.

A feledékenységről

2014. június 07. 17:24

A legtöbb ember ha feledékenységével szembesül, nemritkán kellemetlenül érinti a tény. A jó memória általában elismertségnek örvend, és a kiváló emlékezőtehetségű személyekre akár csodálattal is lehet tekinteni. Ennél fogva a feledékenységgel szembesülni mindenképpen - többé vagy kevésbé – azt jelenti, hogy szellemi teljesítőképességünk romlott, vagy legalábbis nem tökéletes.