Füredi megbetegedések - ÁNTSZ: a szennyeződés lokális volt, a Balaton vízminősége kiváló

2014. július 10. 09:54

A Balaton vízminősége jelenleg kiváló, a júniusi, balatonfüredi úszóversenyt követő megbetegedéseket lokális szennyeződés okozta - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Lépfene - További két ember került kórházba

2014. július 05. 14:02

További két embert vittek kórházba megfigyelésre lépfenefertőzés gyanúja miatt Tiszafüredről - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tisztifőorvos szombaton az MTI-vel.

Lépfene - ÁNTSZ: megelőző antibiotikumos kezelést kapnak, akik érintettek lehetnek

2014. július 04. 13:08

Megelőző antibiotikumos kezelést kapnak azok, akik nem betegek, de érintkezésbe kerülhettek a tiszafüredi, lépfenével fertőzött szarvasmarhákkal vagy azok húsával a feldolgozáskor - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

Az étcsokoládé segíti az artériás betegségben szenvedő idősek járását

2014. július 03. 14:44

Étcsokoládé fogyasztása segíti a láb artériás betegségében szenvedő 60 éven felülieket abban, hogy hosszabb ideig és gyorsabban legyenek képesek járni - derítették ki a római Sapienza Egyetem kutatói.

Csökken a várólista, új ct a kórházban

2014. június 29. 10:38

A világ egyik legkorszerűbb computer tomográfját helyezték üzembe a győri Petz Aladár kórházban.

Allergiaszövetség: meg kell akadályozni a kaukázusi medvetalp elszaporodását

2014. június 26. 13:05

Magyarországon jelenleg gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelent a kaukázusi medvetalp, fontos viszont megakadályozni, hogy elszaporodjon - mondta a Magyar Allergia Szövetség elnöke csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Nébih: az országban még csak néhány helyen bukkant fel a súlyos allergiás reakciót okozó gyomnövény

2014. június 24. 19:05

Magyarországon csak néhány helyen fordul elő a súlyos allergiás reakciókat kiváltó kaukázusi medvetalp, a gyomnövény ugyanakkor gyors szaporodásra képes - válaszolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI kérdésére kedden.

Magyar genetikus a rák kockázatait vizsgáló világméretű programban

2014. június 24. 14:02

Magyar genetikust hívtak meg a BRCA-kihívás világméretű programjába. A mellrák kockázatával összefüggő BRCA1 és BRCA2 génekről elnevezett nemzetközi programba másik három európai genetikai központ vezetője mellett Oláh Editet, az Országos Onkológia Intézet osztályvezetőjét hívták meg - áll az intézet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Meg is vakíthat: rendkívül veszélyes növény terjed Magyarországon

2014. június 23. 13:45

Magyarországon is megjelent a kaukázusi medvetalp, amely égési sérüléseket, súlyosabb esetben akár vakságot is okozhat. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már kaszálni is kellett. A nehezen irtható növény a szomszédos Kárpátalján már most is nagy területeket borít.

Elmehetnek az allergiások kirándulni

2014. június 21. 16:54

Átmenetileg csökken a levegőben lévő virágpor mennyisége.

Hőség - Mentők: 20-30 százalékkal több riasztás a fővárosban

2014. július 08. 15:02

A hőség következtében egy átlagos naphoz képest hétfőn 20-30 százalékkal többször riasztották a mentőket a fővárosban - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója kedden az MTI-t.

Pollenhelyzet - Több allergén növény okozhat tüneteket a következő napokban

2014. július 05. 10:22

Várhatóan ismét emelkedik a pollenkoncentráció a következő napokban- közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Hónapokig tart még az afrikai Ebola-járvány

2014. július 04. 10:14

Minden bizonnyal még hónapokig fog tartani a nyugat-afrikai országokban kitört Ebola-járvány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint.

Már bírságol a hatóság

2014. július 01. 07:20

Mától bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira.

Semmelweis-nap - Kedden zárva lesznek az orvosi rendelők és a patikák

2014. június 27. 12:32

Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén, kedden, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.

Hepatitis világnap - Szűrőkampányt szervez a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete

2014. június 26. 10:10

Országos felvilágosító és szűrőkampányt szervez július 26-án a hepatitis világnapja alkalmából a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete.

Füredi megbetegedések – Elhagyta a kórházat Risztov Éva

2014. június 24. 18:20

Elhagyta a kórházat kedden, és otthonában regenerálódik Risztov Éva, aki a Magyar Úszás Napján, a nyíltvízi Európa Kupa-sorozat balatonfüredi versenye után bélhurut panaszokkal került a debreceni Kenézy kórházba - tájékoztatta a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. kedden közleményben az MTI-t.

Ételmérgezés - Nébih: egy áprilisi eset is összefüggésbe hozható a mostani megbetegedésekkel

2014. június 24. 12:39

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Országos Epidemiológai Központtal folytatott konzultáció alapján egy áprilisi botulizmusgyanús megbetegedést is összefüggésbe hoz a jelenlegi ételmérgezéssel, amit a beteg tünetei és az elfogyasztott élelmiszer is alátámasztanak - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

Magyar laparoszkópos tréningboksz

2014. június 22. 08:56

A hasi tükrözéses műtétek gyakorlásához fejlesztett ki eszközt európai uniós támogatással egy magyar orvos.

Kolbászmérgezés veszélyére figyelmeztet a Nébih

2014. június 21. 14:02

A kolbászmérgezésként ismert botulizmus veszélyére figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), eddig négyen betegedtek meg. A hatóság egy kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, termékeit begyűjtik.