Szója-, laktóz- és gluténmentes élelmiszereket vizsgáltak - videóval!

2015. november 03. 11:28

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) 49 mintát vizsgált, amelyekből csak kettő nem felelt meg a követelményeknek.

Az év orvosa pályázat

2015. november 02. 10:44

Újdonságokkal indulnak az idei Astellas-díj pályázatok.

ÁNTSZ: az elektronikus cigaretta sem veszélytelen az egészségre

2015. október 30. 06:12

Az elektronikus cigaretta és annak kifújt gőze is káros az egészségre, az elektronikus cigarettákhoz használatos patronokban, illetve utántöltő flakonokban olyan vegyületek vannak, amelyek egészségkárosodást okoznak, ráadásul ez független attól, hogy az adott termék tartalmaz-e nikotint vagy sem - figyelmeztet közleményében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).  

A mértékletes húsfogyasztás segíti az egészség megőrzését

2015. október 27. 15:56

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az követően fogalmazta meg véleményét, hogy hétfőn az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) közzétette rákkutató intézetének tanulmányát, amelyben megállapították, hogy a feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő és "valószínűleg" a vörös húsé is.

Rákkeltő a felvágott és a vöröshús

2015. október 26. 15:50

Rákot okozhat a virsli, a sonka, a kolbászfélék, a felvágottak, a húskonzervek és a húsalapú szószok - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutató intézetének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.

Ésszel iszom! - Terhes nők és az alkohol

2015. október 21. 18:11

Arra, hogy mennyi alkohol fogyasztható a terhesség alatt biztonságosan, nincs pontos adat, ezért állapotos nőknél javasolt az alkohol teljes elhagyása, vagy egy előzetes orvosi konzultáció.

Kiderült, miért lehetnek nyűgösebbek a férfiak betegen

2015. október 21. 12:05

Általános vélekedés, hogy a férfiak nehezebben viselik a betegségeket: de miért nyűgösebbek, és tényleg több törődésre vágynak ilyenkor mint a nők?

Csukd be szemed, nyisd ki szád, jó móka a fogmosás

2015. október 19. 11:47

A gyermekek egészséges maradandó fogainak megalapozása az élet első pár éveiben történik. Számos tanulmány mutatott rá, hogy a helytelen fogmosási gyakorlat, a nem megfelelő táplálkozás nagyon erős összefüggésben van a gyermekek fogainak romlásával.

Be van oltva elbutulás ellen?

2015. október 15. 15:38

A Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat vezetésével nagyszabású program valósult meg az elmúlt 7 hónapban, azzal a céllal, felhívják a társadalom figyelmét a demenciával élő személyekre, a demencia korai felismerésének lehetőségeire, a komplex gondozás fontosságára.

Tévhitek a koleszterinről

2015. október 14. 10:03

A „csendes gyilkos” minden harmadik magyart érinthet.

Rohamosan nő az elhízott gyerekek száma Európában

2015. november 02. 11:46

„Európában minden 3. gyermek túlsúlyos vagy elhízott, ez alól Magyarország sem kivétel” – jelentette ki Jean-Michel Borys, a világ legnagyobb, az elhízás megelőzését szolgáló hálózataként ismert EPODE főtitkára Budapesten. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ezt a trendet azonnal meg kell állítani.

A demenciát megelőzni lehetséges, gyógyítani szinte lehetetlen

2015. október 31. 16:54

Hazánkban százezreket érint a demencia, mégis kevés ismeret és sok tévhit él róla a köztudatban. Általánosan az öregedés természetes részeként kezelik a szellemi hanyatlást, noha a korral együtt járó feledékenység és a demencia szindrómák között óriási a különbség. A Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat vezetésével egy nagyszabású program valósult meg az elmúlt hónapokban, melybe a Pannonhalmi Főapátság Szent Adalbert Szociális Otthona is bekapcsolódott. Az igazgatóval, Ribbné Méhes Amáliával beszélgettünk.

Támad a bárányhimlő!

2015. október 28. 15:59

Rekordokat dönt idén a bárányhimlős megbetegedések száma Magyarországon, október közepéig mintegy 34,5 ezer fertőzést regisztráltak, csaknem tízezerrel többet, mint a múlt év hasonló időszakában. Védőoltással lehet védekezni ellene.

A légszennyezettségi határértékek szigorítása életeket menthet meg

2015. október 26. 17:00

A Levegő Munkacsoport szerint várhatóan 2025-től 42 ezerrel kevesebben halnak majd meg évente Európában a légszennyezettség következtében, amennyiben elfogadják az Európai Parlament környezetvédelmi bizottsága által beterjesztett, a légszennyezettségi határértékek szigorítását tartalmazó javaslatot.

Természetes nyugtató: a tej

2015. október 22. 12:29

Kevésbé ismert tények a tej jótékony hatásairól.

Elindult a légi betegszállítás Magyarországon

2015. október 21. 16:12

Hiánypótló szolgáltatásként elindult a légi betegszállítás Magyarországon, az utasokat főként balesetek után hozzák haza külföldről.

Munkavédelmi Hét

2015. október 20. 10:13

Több mint egy millió magyar munkavállalót veszélyeztet a munkahelyi stressz. A Munkavédelmi Hét alkalmából Európa-szerte kiemelten foglalkoznak a munkahelyi pszichoszociális kockázatokkal.

Adj vért!

2015. október 16. 08:11

Kihelyezett véradásokat szervez a győri Regionális Vérellátó Központ és a Magyar Vöröskereszt.

Újra itt az ideje a D-vitamin pótlásának!

2015. október 15. 12:28

A nyári D-vitamin-készleteink hat hét alatt kiürülnek a szervezetünkből.

Járóbeteg Konzultáció

2015. október 13. 15:06

A fejlett országokban a járóbeteg szakellátás az elmúlt években folyamatosan fejlődött, stratégiai jelentősége nőtt, és egyre nagyobb szerepet kap az ellátórendszerben. Mindeközben a magyar járóbeteg szakellátásban a finanszírozás immár 7 éve nem követi az inflációt.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×