Megújult az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapja

2014. november 05. 08:48

A honlap elérhető okostelefonokról és táblagépekről is  

Az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését

2014. november 04. 11:18

Az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését - figyelmeztetett egy friss tanulmány.

Őssejtekkel mentenek gyermekéleteket

2014. november 02. 14:07

Az a család, amelyik végigélte velünk gyermeke transzplantációjának, majd felépülésének hónapjait, az szinte mindig velünk marad, igazából soha nem szakad el tőlünk – mondja dr. Kriván Gergely egyetemi docens, a budapesti Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának vezető főorvosa. Az osztályon leukémiás és immunhiányban szenvedő gyerekek csontvelő-átültetését végzik. Itt gyógyítják az erre a beavatkozásra szoruló győri gyerekeket, s a veleszületett immunhiányos felnőtteket is.

Nem erősíti a csontokat a tej nagymennyiségű fogyasztása?

2014. október 29. 17:45

Nem erősíti a csontokat a tej nagy mennyiségű fogyasztása - derítette ki egy nagy létszámú svéd kutatás.

A rossz tartás súlyos következményekkel járhat

2014. október 27. 09:11

Sokkal többet ülünk a kelleténél, ez tény. Főként igaz ez az állandóan mobilozó gyerekekre, akiknek talán még nem késő változtatni a rossz beidegződéseken. Ebben tud segíteni a Pilates.    

Meddig terjedhet az ebola?

2014. október 18. 10:44

Átlépte az afrikai kontinens határát az ebola-vírus, a közelmúltban az Egyesült Államokban diagnosztizáltak új beteget, egy ápolónő pedig Spanyolországban betegedett meg. A WHO szerint elkerülhetetlennek látszik az ebola terjedése Európában, de járványra itt nem kell számítani.

Egészségtudatosan élni 60 felett I.

2014. október 12. 14:37

Annak ellenére, hogy az életkörülmények javulása és az orvostudomány fejlődése révén az idősödés lényegesen kitolódott, és bizonyos, életkorral járó változások a későbbi életszakaszokban jelennek meg, az 50., még inkább a 60. életév betöltése mindkét nem számára választóvonalat jelent a felfelé ívelő ifjúkor, a fiatalság és az élet egy újabb kapuja között.

A hét kérdése a felszívódó érhálóról

2014. október 10. 15:21

A súlyos koszorúér-szűkületek gyógyítása leggyakrabban szívkatéterezéssel és egy speciális, felfújható ballonkatéter alkalmazásával, valamint szövetbarát kisméretű fémháló, szakmai nyelven „stent” beültetésével történik. Évente közel 1600 ilyen beavatkozást végeznek a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológiai osztályán. Az elmúlt években a koszorúérbe kerülő stenteket jelentősen fejlesztették. Ezek alkalmazásában Magyarország együtt halad a világ élvonalával. A közelmúltban Győrött is megtörtént az első felszívódó stent beültetése, ezzel kapcsolatban kerestük meg prof. dr. Dézsi Csaba Andrást, a beavatkozást végző osztályvezető főorvost.

Véget ért az idei parlagfűszezon

2014. október 09. 09:11

Véget ért a 2014-es parlagfűpollen-szezon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).  

A kis sérülés is nagy bajhoz vezethet

2014. október 07. 11:57

Mindennapi életünk során számos olyan kisebb balesetet szenvedhetünk el, amelyeknek komolyabb következményei lehetnek, ha nem figyelünk. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány ezek közül emelt ki néhányat.

'Adományhajból' készülhet paróka daganatos gyerekek számára

2014. november 04. 18:30

A Tűzoltó utcai Gyermekkórház betegei részére készülő parókákhoz gyűjt hajat fodrászok egy csoportja a hétvégén, a SYMA Csarnokban szervezett szépségipari kiállításon.

Végleges szőrtelenítés

2014. november 03. 13:39

Végleges szőrtelenítés a test minden bőrfelületén Győrben, a Medishape szépségszalonban a legújabb technológiával.

Kiemelt feladat a háziorvosi rendszer támogatása

2014. október 30. 17:03

Az egészségügyben a jövő évi költségvetési javaslat szerint tízmilliárd forinttal többet szánnak háziorvosi ellátásra, valamivel többet költenek majd a védőnői feladatok ellátásra.

A kakaóbab vegyületeivel megelőzhető az időskori szellemi hanyatlás

2014. október 27. 15:23

A kakaóbabban található természetes gyógyhatású vegyületcsoport, a flavonoidok segítségével egészséges idős embereknél megelőzhető a korral járó szellemi hanyatlás - erre a következtetésre jutottak a Columbia Egyetem tudósai.

Halálos betegek kísérleti gyógyszereket kaphatnak

2014. október 21. 13:46

Halálos betegek meghatározott körülmények között kísérleti gyógyszereket kaphatnak Nagy-Britanniában a jövőben egy erre vonatkozó törvényjavaslat jóváhagyása esetén.

Oktatásokat tartanak országszerte a nemzetközi újraélesztési napon

2014. október 16. 07:24

"Újraélesztéskor csak egy dolgot lehet rosszul csinálni: ha el sem kezdjük!"

Keresztallergia

2014. október 11. 11:17

Keresztallergiáról akkor beszélünk, amikor a szervezet a különböző eredetű, de hasonló szerkezetű allergéneket azonosként ismeri fel. Ezek szintén ugyanolyan panaszokat okozhatnak, mint a már ismert fő allergén.

Ingyenes vizsgálatok a látás világnapján

2014. október 09. 13:33

Ma van a Látás Világnapja, amivel a szűrővizsgálatok és a rehabilitáció fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet a szakemberek. Győrben a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő előtti parkolóban felállított szűrőállomáson várják az érdeklődőket ingyenes vizsgálatokkal.

Megyénkben segítettek a legtöbben

2014. október 09. 08:22

Ezernél is több ember adott vért október 8-án a katasztrófavédelem országos véradásán  

Szűrővizsgálatok a látás világnapján

2014. október 06. 15:46

Minden évben október második csütörtökén ünnepeljük világszerte a látás világnapját, idén október 9-ére esik.