Nem okoz világjárványt az ebola a vírus felfedezője szerint

2014. július 31. 13:14

Nem okoz világjárványt az Ebola-vírus a jelenlegi nyugat-afrikai gócon kívül, mivel a kórokozó terjedéséhez "igen közeli kontaktus" szükséges - jelentette ki a vírus belga felfedezője.

Pollenhelyzet - ÁNTSZ: hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

2014. július 21. 17:28

Az idén is várhatóan július utolsó hetében, augusztus elején kezdődik a parlagfűszezon. Az allergiásoknak a tavalyi szezonnál erősebb pollenterhelésre kell készülniük - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Ismét megjelent Szerbiában a nyugat-nílusi láz

2014. július 17. 10:55

Ismét megjelent a nyugat-nílusi láz Szerbiában, az idei első esetet egy vajdasági, egészen pontosan óbecsei betegnél jegyezték fel - számolt be a szerb sajtó csütörtökön a belgrádi Batut Közegészségügyi Intézet jelentéséről.

Életmódváltással megelőzhető lenne az Alzheimer-kóros esetek magas száma

2014. július 15. 07:10

Életmódváltással megelőzhető az Alzheimer-kóros esetek egyharmada - állítják a Cambridge-i Egyetem kutatói.

Füredi megbetegedések - ÁNTSZ: a szennyeződés lokális volt, a Balaton vízminősége kiváló

2014. július 10. 09:54

A Balaton vízminősége jelenleg kiváló, a júniusi, balatonfüredi úszóversenyt követő megbetegedéseket lokális szennyeződés okozta - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Lépfene - További két ember került kórházba

2014. július 05. 14:02

További két embert vittek kórházba megfigyelésre lépfenefertőzés gyanúja miatt Tiszafüredről - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tisztifőorvos szombaton az MTI-vel.

Lépfene - ÁNTSZ: megelőző antibiotikumos kezelést kapnak, akik érintettek lehetnek

2014. július 04. 13:08

Megelőző antibiotikumos kezelést kapnak azok, akik nem betegek, de érintkezésbe kerülhettek a tiszafüredi, lépfenével fertőzött szarvasmarhákkal vagy azok húsával a feldolgozáskor - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

Az étcsokoládé segíti az artériás betegségben szenvedő idősek járását

2014. július 03. 14:44

Étcsokoládé fogyasztása segíti a láb artériás betegségében szenvedő 60 éven felülieket abban, hogy hosszabb ideig és gyorsabban legyenek képesek járni - derítették ki a római Sapienza Egyetem kutatói.

Csökken a várólista, új ct a kórházban

2014. június 29. 10:38

A világ egyik legkorszerűbb computer tomográfját helyezték üzembe a győri Petz Aladár kórházban.

Allergiaszövetség: meg kell akadályozni a kaukázusi medvetalp elszaporodását

2014. június 26. 13:05

Magyarországon jelenleg gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelent a kaukázusi medvetalp, fontos viszont megakadályozni, hogy elszaporodjon - mondta a Magyar Allergia Szövetség elnöke csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Ebola - Még több pénzt ad a járvány megfékezésére az Európai Unió

2014. július 30. 14:25

Az eddig meghirdetett 1,9 millió euró mellé több mint még egyszer ennyi, kétmillió euró támogatás odaítéléséről döntött szerdán az Európai Bizottság az afrikai Ebola-járvány megfékezésére.

Októberben elkezdik a hetedik osztályos lányok HPV elleni védőoltását

2014. július 17. 14:24

Októberben elkezdik a hetedik osztályos lányok HPV (humán papillomavírus) elleni védőoltását - hangzott el csütörtökön az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál (ÁNTSZ) a méhnyakrák elleni védelemről tartott háttérbeszélgetésen.

Stressz miatt lassabban éget kalóriákat a szervezet

2014. július 15. 13:30

Stressz hatása alatt a szervezet lassabban égeti a kalóriákat, tehát aki feszültséget él át, annak lassul az emésztése, így ugyanattól az ételtől könnyebben hízik, mint nyugodt lelki állapotban - állapította meg egy amerikai kutatás, amelyet nők körében végeztek.

Csökkent a levegőben a pollenkoncentráció

2014. július 12. 10:42

A héten a csapadékos időjárás miatt csökkent a pollenkoncentráció, több allergén növény virágpora azonban továbbra is okozhat tüneteket – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Hőség - Mentők: 20-30 százalékkal több riasztás a fővárosban

2014. július 08. 15:02

A hőség következtében egy átlagos naphoz képest hétfőn 20-30 százalékkal többször riasztották a mentőket a fővárosban - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója kedden az MTI-t.

Pollenhelyzet - Több allergén növény okozhat tüneteket a következő napokban

2014. július 05. 10:22

Várhatóan ismét emelkedik a pollenkoncentráció a következő napokban- közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Hónapokig tart még az afrikai Ebola-járvány

2014. július 04. 10:14

Minden bizonnyal még hónapokig fog tartani a nyugat-afrikai országokban kitört Ebola-járvány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint.

Már bírságol a hatóság

2014. július 01. 07:20

Mától bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira.

Semmelweis-nap - Kedden zárva lesznek az orvosi rendelők és a patikák

2014. június 27. 12:32

Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén, kedden, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.

Hepatitis világnap - Szűrőkampányt szervez a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete

2014. június 26. 10:10

Országos felvilágosító és szűrőkampányt szervez július 26-án a hepatitis világnapja alkalmából a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete.