Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 2017

Egyre alakul Győrben az olimpiai falu

2017. április 21. 19:15

Napról-napra látványosan alakul a győri XIV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) infrastrukturális háttere. Készülnek a versenyek helyszínei, előrehaladott az olimpiai falu is. A magyar csapat szállását már „kinézte” a csapatvezetés. A beruházásokat a jövő héten a Magyarországra érkező csapatvezetők is megtekinthetik.

Miniszteri látogatás Győrben az EYOF központi helyszínén

2017. április 19. 17:06

Hajrá előtti egyeztetés. Dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter Győrben járt, hogy Borkai Zsolttal, Győr polgármesterével, a MOB elnökével megbeszéljék a legfontosabb tennivalókat és  megnézzék az EYOF központi helyszínét. Az  Olimpiai Sportparkban öt sportág fiatal tehetségei mérik össze tudásukat júliusban.

Alakul a győri EYOF női röplabdamezőnye

2017. április 14. 23:55

Néhány napja fejeződött be az U18-as női Európa-bajnokság a hollandiai Arnhemben, ahol 12 csapat versengett a minél jobb helyezésekért. A torna tétje nem csak az Európa-bajnoki cím megszerzése volt, hanem az első hét helyen végzett válogatott kivívta a jogot, hogy indulhasson a júliusi győri EYOF küzdelmein.

Videoüzenetet küldött Szász Emese és Szabó Gabriella az EYOF-ra készülő fiataloknak

2017. április 12. 15:17

Az olimpiai bajnok vívó Szász Emese és a háromszoros győztes kajakos Szabó Gabriella a Magyar Olimpiai Bizottság székházában járt szerdán, és kihasználták a lehetőséget, hogy videoüzenetet küldjenek a győri, XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készülő fiataloknak. A két riói bajnok - Szabó Gabriella már Londonban is nyert - találkozott Sákovicsné Dömölky Lídiával, Tokió győztesével is.

A győri lehetőségekről tájékozódnak a sportági szakszövetségek

2017. április 07. 11:55

Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke Győrben fogadta a magyar sportági szakszövetségek képviselőit, akik nem csak az EYOF-fal, de a várossal, mint további sportesemények, edzőtáborok lehetséges helyszínével is ismerkedtek.

Milyen lesz az EYOF-érem, és kik a rendezvény nagykövetei?

2017. március 30. 16:04

A győri olimpiai érmek mellett számos magyar olimpikon is bemutatkozott, akik az EYOF-ot népszerűsítik, emellett azt is megtudtuk, hogy a The Biebers írja a hazai rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos dalát…

Kinevezték a győri EYOF-ra utazó magyar csapat vezetőjét

2017. február 28. 17:30

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége kedden döntött a július végi, győri nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), illetve a 2018-as pjongcsangi olimpián részt vevő magyar csapat vezetőjéről.  

Még 150 nap és indul az EYOF!

2017. február 23. 15:50

A győri EYOF-ra való készülődés már korábban a célegyenesbe fordult, hamarosan minden a sportról szól majd Győrben! Hugoo ma ráadásul megmutatta: már csak 150-et kell aludni, hogy elkezdődjenek a versenyek.

Hat győri atlétának van esélye az EYOF-ra

2017. január 15. 21:25

Úgy tűnik minden jól alakult a Győri Atlétikai Club környékén. Az atlétikai szakosztály is remekül összeállt az évek alatt, az egyre több érem pedig azt bizonyítja edzők fantasztikus munkát végeznek. Nemsokára elkészül az EYOF miatt készítetett új létesítmény, ami majd még többeket csábíthat majd a pályákra.

EYOF: Az idősekre is számít a város

2016. november 28. 13:13

Eddig összesen 40 milliárd forint értékben történtek az EYOF-hoz is kapcsolódó beruházások Győrben. Erről Borkai Zsolt beszélt a nyugdíjas egyetemen, ahol elmondta, reméli, hogy a szépkorúak is kiveszik a részüket hazánk első ötkarikás eseményének sikeréből…

Ön is segíthet az EYOF-díjazottak ajándékának készítésében!

2016. október 11. 14:43

A zöld olimpia eszme jegyében a versenyszámok helyezettjei élővirág helyett különleges papírvirágot kapnak. A Generációk házában készülnek az alkotások, a készítésbe pedig bárki bekapcsolódhat…

Az EYOF-ot már az egyetemen is oktatják!

2016. szeptember 06. 12:08

„Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) szervezésének elmélete és gyakorlata” – ez a címe annak az új egyetemi tárgynak, amelyre két nap alatt beteltek a helyek, így 160 hallgató vesz részt az előadásokon, akik felkészült önkéntesként az ötkarikás eseményen is részt vehetnek majd.

Mészáros Krisztofer már az EYOF-ról és Tokióról álmodik

2016. július 03. 14:10

Győr mindig is a hazai torna fellegvára volt. A város olimpiai bajnokokat, olimpikonokat nevelt, világbajnokokat adott, elég, ha Borkai Zsoltot, Csollány Szilvesztert, Fajkusz Csabát vagy Élő Róbertet említjük. Az utóbbi időben a szintén Győrből indult, és szép sikereket elérő Szabó Nándor mellett Mészáros Krisztofer nevét halljuk leggyakrabban. Ő már a jövő tornásza, az ígéret, akire egyszer talán az ötkarikás játékokon is büszkék lehetünk.

Győri judós az EYOF arca

2015. december 03. 13:04

A 10-szeres magyar bajnok Sipőcz Rihárd lesz a 2017-es győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál arca. Ricsi 9 egyéni és egy csapat bajnoki címével vívta ki ezt a megtisztelő pozíciót.

Hazatért az EYOF csapat

2015. augusztus 03. 10:00

Vasárnap hazaérkezett Tbilisziből az EYOF-on részt vett magyar ifjúsági csapat.

A megyei jogú városok üdvözlik az EYOF-ot

2017. április 21. 09:31

A Megyei Jogú Városok Szövetsége Szekszárdon ülésezett, ahol Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke tartott előadást a közelgő győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról.

Indul a jegyértékesítés! - A Győri Balett a szponzorok jelenlétében mutatta be az EYOF formaruháit

2017. április 19. 13:53

A győri EYOF fő szponzorai szerdán írták alá együttműködési megállapodásukat, majd a jegyértékesítés részleteiről is fontos információkat tudtunk meg. A Győri Balett prezentálásában a „kis olimpia” formaruhái is bemutatkoztak.

100 nap az EYOF-ig!

2017. április 14. 00:11

A győri városházával szemben álló Hugoo szobor visszaszámláló órája nagypénteken egy egészen kerek számot mutat, hiszen április 14-től már csak száz nap van hátra a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kezdetéig!

Az U19-es röplabda Eb a győri EYOF kvalifikációs és tesztversenye egyben

2017. április 12. 13:35

Tomanóczy Tibor szakvezető a nehéz sorsolás ellenére is szeretne csapatával meccseket nyerni az U19-es férfi röplabda Európa-bajnokságon, amely tíz nap múlva kezdődik Győrben és a szlovákiai Puhóban (Puchov).  

Túl a főpróbán: véget ért az EYOF kerékpáros tesztversenye - galéria

2017. április 02. 18:39

Véget ért a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kerékpáros tesztversenye Győrben. Az időjárás tökéletes, nyárias volt, s szép számmal gyűltek össze érdeklődők is. A főpróba jól sikerült, magyar érmekkel zárult a tesztverseny. Jöhet az elemzés, júliusban pedig az EYOF!

Világsztár térképezi fel a győri EYOF helyszíneit áprilisban

2017. március 21. 11:53

Pieter van den Hoogenband úszólegenda lesz a holland küldöttség csapatvezetője. Információink szerint a háromszoros olimpiai bajnok már az áprilisi csapatvezetői értekezletre Győrbe látogat.

Vida András egyre közelebb az EYOF induláshoz

2017. február 23. 23:07

Kitűnően kezdték az Európa Kupa-sorozatot a magyar ifjúsági korú cselgáncsozók, akik az olaszországi Follonicában léptek tatamira az év első jelentős nemzetközi versenyén. Népes küldöttség, összesen harmincöt fiú és huszonöt leány mérette meg magát Toszkánában.

„Nyílnak” az EYOF virágai

2017. február 15. 16:52

Nyárra 800 darab papírvirág készül Győrben, a művészeti alkotásokat a júliusi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál helyezettjei kapják majd ajándékba a szervezőktől.

Hugoo is részt vett az EYOF kurzuson

2016. december 07. 18:24

Már a vizsgái zajlanak annak a kurzusnak, amit a győri önkormányzat kezdeményezésére indított a Széchenyi István Egyetem.

EYOF: Már ezer felett az önkéntesek száma

2016. október 26. 13:37

Rövid idő alatt ezernél is többen regisztráltak, a legidősebb önkéntes pedig egy hetven éven felüli bécsi hölgy lehet. A szervezők, akik a hétvégén Minszkben számoltak be a felkészülés jelenlegi állásáról, továbbra is várják a jelentkezőket…

EYOF-tesztverseny az Arénában

2016. október 07. 09:00

A következő év egyik legnagyobb magyarországi sporteseménye lesz a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, amelyet 2017. július 23. és 29. között rendeznek a városban. A fiatalok tíz sportágban mérik össze tudásukat. Ahhoz, hogy minden megmérettetést zökkenőmentesen tudjanak a szervezők lebonyolítani, tesztversenyekre is szükség van. A napokban a kézilabdázók vették birtokba ezzel a céllal az Audi Arénát.

Látványosan épül a győri EYOF sportközpontja és az olimpiai falu is - galériával!

2016. július 07. 09:54

Legutóbb május közepén jártuk be a Radnóti úti építkezést, akkor arról számolhattunk be olvasóinknak, hogy a kivitelezők már több területen is a „föld felett” dolgoznak. Nos, az azóta eltelt hetek alatt dinamikus ütemben emelkedtek ki a földből az épületek, így visszamentünk, hogy megnézzük, hol tart a nyár közepén az építkezés.

Kezdődik az EYOF sportközpontjának építése

2016. február 11. 11:03

A második közbeszerzési eljárás eredményesen zárult, így indulhat a Radnóti úti sporttelep építése, amely a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál központi helyszíne, valamint a győri és a magyar sport új centruma lesz…

Elégedett az EYOF szemlebizottsága

2015. szeptember 30. 09:01

A napokban Győrben járt az Európai Olimpiai Bizottság delegációja, hogy tájékozódjon a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előkészületeinek aktuális állásáról.

Gyurinovics Fanni EYOF érmei

2015. augusztus 01. 14:48

A Győri Úszó SE versenyzője Gyurinovics Fanni a 200 méter vegyesen (2:18.93 ) szerzett aranyérme után, megszerezte második EYOF aranyérmét 50 méteres gyorsúszásban, 25.95-ös időeredménnyel.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×