Új választás lesz a 24-es választókerületben

ma, 16:51

Megsemmisítette a választás eredményét és a 24-es számú szavazókörzetben elrendelte az önkormányzati képviselő választás megismétlését a Győri Ítélőtábla – tájékoztatta portálunkat dr. Ferenczy Tamás szóvivő.

„Győrbe mentem, kérlek hagyj üzenetet!”

ma, 13:54

„Győrbe? Te mázlista...” - olvasható budapesti óriásplakátokon. Egy olvasónktól kapott fotó apropóján rákérdeztünk: milyen eszközökkel érte el az önkormányzat, hogy a közelmúltban megkapta városunk a turisztikailag leggyorsabban fejlődő város címet?

Jön az online egyetem

ma, 10:49

Idegen nyelvű e-learning alapú képzést indít 2016 szeptemberében négy hazai felsőoktatási intézmény: a győri Széchenyi István Egyetem, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, az egri Eszterházy Károly Főiskola és a Dunaújvárosi Főiskola.

Milyen lesz a győri olimpiai központ?

2014. október 21. 11:47

A tervpályázat győztese kedden mutatta be az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra elkészülő Radnóti utcai sporttelep látványképeit.

DiVino: egy borbirodalom bűvöletében

2014. október 20. 16:01

Elegáns és exkluzív szórakozóhely nyílt Győrben, a Széchenyi téren. A jelmondat: „Nálunk a bor a közös nevező!”

Azonosító chippel látták el a kisjaguárt

2014. október 19. 13:17

Április 13-án egy apró jaguár látta meg a napvilágot a győri állatkertben. A kis ragadozó mindennapjaiba születésétől kezdve – először egy monitoron keresztül, később már új kifutójában – folyamatosan belepillantást nyertek az érdeklődők. Sőt nevét is látogatói adták, a szavazás végeredményeképp: a foltos bundájú apróság a Nayra nevet kapta.

Gól volt, gól nem volt

2014. október 19. 09:10

Csak az angolok hiszik azt, hogy ők találták fel a világ legnépszerűbb sportágát, a labdarúgást. Joó József győri újságíró szerint Jézus alkotta meg a focit, ezért is szerepel a Gól volt, gól nem volt című karikatúrakötetén egy labdával játszadozó Jézus Krisztus.

Színészek a pult mögött

2014. október 18. 11:24

A Győri Nemzeti Színház népszerű színészei, Venczel-Kovács Zoltán, Nagy Balázs és Pörneczi Attila ma déltől 13 óráig beállnak a Baross úti gyorsétterem pultja mögé, hogy arra buzdítsák a betérőket, "párszázforintos" menük, ajándékok vásárlásával támogassák a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványt.

Indul a távfűtés

2014. október 16. 18:19

A meteorológiai előrejelzés szerint péntekre hűvös, esős idő várható, és a hétvégén a hajnali órákban a lehűlés tovább erősödik. Ezért a GYŐR-SZOL Zrt. október 17-én, péntek hajnalban az egész város területén megkezdi a távfűtést.

További milliárdokat kap Győr fejlesztésre

2014. október 16. 15:40

A vasárnapi választási eredményeket összegezte Kara Ákos országgyűlési képviselő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő csütörtökön, s röviden vázolták a jövőbeli terveket is.

Hétvégén árad a Rába megyénkben

ma, 14:34

Győr-Moson-Sopron megye folyói közül csak a Rábán várható komolyabb árhullám az utóbbi napok heves esőzései után - derül ki a regionális vízügyi igazgatóság honlapján pénteken közzétett tájékoztatóból.

Kemény Dénessel az uszodában

ma, 13:39

Az épülő új városi uszodát Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével közösen néztük meg.

Megalakult a Győr megyei közgyűlés, Németh Zoltán az elnök

2014. október 21. 16:49

Németh Zoltánt, a Fidesz-KDNP listavezetőjét választotta elnökévé keddi alakuló ülésén a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat közgyűlése.

Öt perc az életért

2014. október 21. 09:27

Győrben a sürgős esetekhez 5 perc alatt érnek ki a mentők – ez derül ki a geoinformatikával foglalkozó Esri térképéről, melyet a vs.hu mutat be.

Helyére került az ARÉNA felirat

2014. október 20. 11:41

„Audi Aréna Győr” – már olvasható a felirat a multifunkcionális csarnok homlokzatán, ahol hamarosan koncertek, sportesemények várnak minket.

Pirity Árpád: Itt mindenki csak dicséretet kaphat

2014. október 19. 10:51

Pirity Árpád első kutyáját Gombócnak hívták. Utcagyőztes, kóbor kutyus volt, az elhagyatott szigeti növényolajgyár kapujában szegődött a főmérnök mellé, akinek akadt még valami dolga odabent. Szomorú idők jártak, a Cereol az utolsó százötven embert is utcára téve, bezárta és bontásra ítélte Győr legrégebbi üzemét. A férfi reggelit is, ebédet is adott a kutyának, s amikor a barátság nagyra nőtt, hazavitte.

Eggyel a kettőre - Kiknek adjuk adónk 1 százalékát?

2014. október 18. 16:07

Inkább figyelünk a gazdi nélküli háziállatokra, mint a hajléktalan vagy nehéz sorsú emberekre – legalábbis ezt a következtetést lehet levonni abból a több száz alapítványt tartalmazó listából, amely tulajdonképpen a felajánlott személyi jövedelemadó 1 százalékok kedvezményezettjeinek győri rangsora.

Mi következik a választás után?

2014. október 17. 11:04

A múlt vasárnap arról szavaztunk, kik képviseljenek minket a győri önkormányzatban. Dr. Lipovits Szilárd jegyzővel arról beszélgettünk, hogyan kezdi munkáját az új közgyűlés.

Lezárják a kerékpárutat a Baross hídon a hétvégén

2014. október 16. 18:12

Forgalombiztonságot növelő munka, csúszásmentes burkolat építése miatt számíthatnak korlátozásra a közlekedők a hétvégén a Baross Gábor hídon. Mint azt korábban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelezte, ugyan hétfőn ideiglenesen birtokba vehette a forgalom a hidat, a kivitelező kisebb munkákat még végez, amelyek átmenetileg lassíthatják a haladást.

Időseknek indul tudományos szakkör

2014. október 16. 10:37

Közel száz nyugdíjas ismerkedhet meg a természettudományok varázslatos világával a Mobilis és az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) közös szervezésű programján a napokban.
1 2 3 4 5