Győr

Földünkért mindannyian tehetünk

ma, 11:40

Hihetjük, hogy csak csepp vagyunk a tengerben, de a sok csepp alkotja az óceánt is, vagyis igenis számít, hogy hogyan állunk hozzá a klímavédelemhez. A győri önkormányzat igyekszik segíteni…

Rongálókat keres a rendőrség

ma, 10:07

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövetők azonosításához.  

Kara Ákos átvette kinevezését

2018. május 22. 18:36

Kara Ákos, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől az Országház Vadásztermében.

Legyen bátorságunk a húrokra tenni a vonót

2018. május 22. 08:18

Úgy voltunk, mint az ég madarai, amikor egy étterem teraszára röppennek, és morzsákat csipegetnek. Elröppentünk egy filozófus és egy irodalomtörténész vitaestjére az Apáczai-karra, és morzsákat csipegettünk. Nem tudjuk visszaadni a teljes „menüsort”, csak gondolatfoszlányokat a szellemi táplálékot kínáló eszmefuttatásokból. Olyan mondattöredékeket, amiket ízlelgetni, kóstolgatni érdemes.

Ínyencségek és legendák Révfalu történetéből

2018. május 21. 19:14

Mi köze lehetett Mária főhadnagynak Révfaluhoz, vagy miért Áldozat utca és Malomsok sétány az elnevezése egy-egy utcának a városrészben?

Donaukurier: Ezüstlakodalom Győrben

2018. május 21. 13:31

Terjedelmes cikk jelent meg városunkról és az Audiról a Donaukurier című bajor napilapban, Ezüstlakodalom Győrben címmel. Verena Belzer írásában megszólal Achim Heinfling, a győri Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Czechmeister Mónika kommunikációs vezető és Borkai Zsolt, a megyeszékhely polgármestere is.

Szigorúbb lesz az adatvédelmi szabályozás május 25-től

2018. május 20. 10:00

Az új, Európai Uniós adatvédelmi rendelet május végi bevezetése kihívás elé állítja a vállalkozásvezetőket. Dr. Erős László adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogászt kérdeztük a témáról.

Lezárt akta: többször megszúrták a győri férfit

2018. május 19. 15:13

A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást két fiatalkorú fiúval szemben, akik bántalmaztak és késsel többször megszúrtak egy férfit Győrben.

Népszerű a virágosztás

ma, 10:19

Közel 250-en jelentkeztek az önkormányzat felhívására, így 5000 darab egynyári virágpalántát osztottak szét a győriek között szerdán a Városháza előtti téren.  

Biciklivel suliba, három keréken munkába

2018. május 22. 19:28

A Bringázz a suliba kampány áprilisban versenyre hívta a győri középiskolásokat és tanáraikat, a feladat egyszerű volt: egy adott napon minél többen biciklizzenek az iskolába. Az ünnepélyes díjátadásra kedden került sor, a KERET Kulturális és Szabadidő Egyesület elnöke, Dr. Tóth Péter gratulált a díjazottaknak.  

Többen megsérültek a hétvégén az utakon

2018. május 22. 11:32

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén pünkösd vasárnap és hétfőn 13 anyagi kárral és 3 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Befejeződött a munka a Baross úton

2018. május 22. 05:52

A csatornajavítási munkálatok miatt terelőúton közlekedő járatok ismét eredeti útvonalukon közlekednek.

Kora nyári időre készüljünk

2018. május 21. 16:13

A szép tavaszi, Pünkösdi hosszú hétvégét követően, a következő napokban is kora nyári időre számíthatunk a Pinnyédi Meteorológiai Állomás előrejelzése szerint.

Hófehérke az Arénában – galéria

2018. május 21. 09:11

A jól ismert mese a Grimm testvérek gyűjtéséből maradt ránk, mely most új köntöst kapva, eddig nem ismert történéseket is feltár.

Meghalt egy motoros Győrszentivánnál

2018. május 19. 18:44

Szalagkorlátnak ütközött egy motoros szombat délután az M19-es úton Győrszentivánnál, a járművet vezető férfi meghalt, utasa súlyosan megsérült - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Nosztalgia fürdőzésre hívja a győrieket a strand

2018. május 19. 14:39

A győri strandon emberöltők alatt barátságok és szerelmek születtek, talán még kis győriek is megfogantak, ebben a formájában a létesítmény utoljára fogadja a látogatókat, így a nyáron nosztalgiafürdőzésre hívjuk a város polgárait – fogalmazott a Győr+ Hetilapnak a strandot működtető Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója, Kovacsics Imre.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×