Mikulás napi ünnepség

ma, 11:07

Győr Megyei Jogú Város Örmény Nemzetiségi Önkormányzata az immár 12 éve  hagyománnyá vált Mikulás napi ünnepségét rendezi meg 2014. december 4-én 10.00 órakor a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézetben.

HELYSZÍNI A KÖZGYŰLÉSRŐL Új bizottságok, új szmsz

ma, 10:13

Határozatképes a testület, kezdődik a közgyűlés.

Bővült és megújult a Kálóczy téri idősek otthona

2014. november 27. 14:48

Elkészült a Kálóczy téri idősek otthonának felújítása és bővítése, a munkát tavaly év végén kezdték el.

Kevesebb a pályakezdő álláskereső - sikeres volt az állásbörze

2014. november 27. 13:55

Idén 29. alkalommal rendezte meg a Győri Állás- és Szakképzési Börzét a Széchenyi István Egyetem és a Győr-Moson-Sopron megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A börze sikerét is jelzi, hogy a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma idén szeptemberben fele akkora volt, mint 2013 azonos időszakában, és ennek is csak 10 százaléka felsőfokú végzettségű.

Menekültek a vonaton

2014. november 27. 13:00

Győrben Hegyeshalomban és a nemzetközi gyorsvonatról 45 határsértőt állítottak elő a rendőrök tegnapelőtt.

Az advent fényei

2014. november 26. 18:33

A győri advent nyitányaként pénteken délután öt órakor gyúlnak fel az ünnepi fények, a szakemberek minden korábbinál látványosabb és energiatakarékosabb városi díszkivilágítást ígérnek.

Összecsaptak az újborok Pannonhalmán

2014. november 26. 15:06

Magyarországon a Szent Márton napi hagyományok több évszázados múltra tekintenek vissza, ezt az értéket gazdagítja immár ötödik éve a Pannonhalmi Szent Márton Borrend újbor versenye, melyet idén november 23-án tartott a társaság a település művelődési házában. A verseny legfontosabb célja az, hogy bemutassa a térség kiemelkedő, olykor rejtett minőségű borait és borászait.

Fenyőfa a rászorulóknak

2014. november 26. 13:10

„Nincs karácsony fenyő nélkül!” – elnevezéssel indított kezdeményezést Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő tavaly, s a jótékonysági akció idén is folytatódik, ezúttal Borsi Róbert önkormányzati képviselő is az ügy mellé állt.

Fokozottan ellenőrzött ma a rendőrség

2014. november 25. 18:30

A város öt helyszínén ellenőriztek a győri rendőrök, az akció célja az egy nyomon haladó járművek ellenőrzése és az ittas vezetők kiszűrésére volt – tájékoztatott Takács József százados.

Szakokban gazdag Apáczai

2014. november 25. 17:42

A kar keddi nyílt napján az is kiderült, melyek a legkeresettebb szakok az egyetemen.

Az Illés koncertjével debütál az új győri aréna

ma, 10:57

Az Illés együttes fennállásának ötvenéves jubileumi fellépésével debütál koncerthelyszínként december 19-én a hónap közepén felavatott győri aréna; a városháza sajtófőnökének közlése szerint számos nagy produkció érkezik a multifunkcionális csarnokba a következő hónapokban.

Száncsengős, lovaskocsis sétakocsikázás a Belvárosban

2014. november 27. 14:57

Különleges újdonság várja a győrieket és a városunkba látogatókat a Belvárosban: lovas kocsiról nézhetik meg az adventi pompába öltöztetett utcákat. A kocsikázás ingyenes, az önkormányzat támogatásával mindenki számára elérhető.

Tanulmánykötetek a járműipar hatásairól

2014. november 27. 13:59

Kiadványok megjelenésével zárul a Széchenyi István Egyetem kutatási projektje, melyben elméleti és gyakorlati úton is feltérképezték, hogy milyen hatással van Győrre és a térségre a járműipar.

Győr volt az „Exportra fel!” fórumsorozat első állomása

2014. november 27. 13:39

A cégek külpiacra lépésének ösztönzése, támogatása, a hazai beszállítói kapacitások fejlesztése érdekében indult el az „Exportra fel!” fórumsorozat, melynek első rendezvénye csütörtökön, az ország egyik legjelentősebb gazdasági és ipari központjában, Győrben rendeztek meg. Az eseményen az érdeklődő vállalkozások vezetői megismerhették a külpiacra lépést segítő szervezetek működését, szolgáltatásait és információkat kaphattak exporttevékenységük elindításához, támogatásához.

Forgalomkorlátozásokaz autópályán

2014. november 27. 08:55

A burkolatot javítják az M1-es autópályán Bicske térségében  

Aszfalt helyett térkő

2014. november 26. 18:21

A győri belvárosi járdák újabb szakaszai kaptak térkő burkolatot, Fekete Dávid alpolgármester és Prédl Antal, az útkezelő szervezet vezetője szerdán délután 440 méternyi gyalogutat adott át hivatalosan is a forgalomnak.

Tájékoztató a rendelésekről

2014. november 26. 13:47

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a felújított és bővített Kálóczy téri orvosi rendelőben praktizáló orvosok az alábbiak szerint kezdik meg rendeléseiket:

Kukába dobta a kerékbilincset és a büntetőcédulát

2014. november 26. 12:22

Egy győri férfi még októberben a Belvárosban szabálytalankodott, a Közterület Felügyelet szerződéses munkatársaitól tilosban parkolás miatt kapott kerékbilincset autójára.

Elismerések Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért

2014. november 25. 18:06

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2002-ben döntött úgy, hogy megalapítja a „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díjat.” Az alapításról szóló önkormányzati rendelet értelmében a díj 12 tagozatban adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végzők tevékenységének elismeréseként. A területfejlesztési, a szociális, az ifjúsági, valamint a gazdasági tagozat díjainak odaítéléséről a megyei képviselő-testület döntött, az elismeréseket Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke kedden adta át a Megyei Önkormányzati Hivatalban. Az alábbiakban a díjazottak méltatását is közöljük.

Világháborús emlékbizottság jött létre

2014. november 25. 12:42

I. Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság néven tanácsadó testületet hozott létre Borkai Zsolt polgármester. A grémium feladata, hogy a következő négy évben koordinálja a 100 éve kitört „nagy háborúra” való megemlékezéseket, illetve az ezzel kapcsolatos feladatokat.
1 2 3 4 5