Nemzetiségek Győrben: a németek

ma, 12:28

Békés voksolással választottak maguknak nemzetiségi önkormányzatot Győr német származású lakói, pontosabban az a másfél száz győri polgár, aki október 12-én ez ügyben is az urnához járult. Az eseményt nem előzte meg semmiféle kampány, két illetékes egyesület két-két jelöltje indult a négy testületi helyért. Mindenki nyert, a legtöbb szavazatot kapó önkormányzati elnök, Ferenczi Tamás mellett Ruisz Oszkár, Scheibelhoffer Ottóné és Czibik Istvánné vállalt ötéves képviselői munkát. Következő lépésként a németek a többi győri, frissen választott kisebbségi testülettel egyetemben esküt tesznek, a városházi ceremóniára a hírek szerint hétfőn kerül sor.

Tágas városom kis lakásra cserélem II.

ma, 10:24

A győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat ismét társadalmi reintegrációs projektet indít Európai Uniós forrásból a városban élő hajléktalanoknak. A Tágas városom kis lakásra cserélem II. című projekt 2014. július 1. és 2015. szeptember 5. között valósul meg, és célkitűzései közé tartozik mintegy 25 hajléktalan határozott idejű lakhatási támogatása, valamint további 15 fő intézményi integrációjának a sikeres biztosítása.

November 9-én lesz a bácsai szavazás

ma, 08:37

Szerdán már beszámoltunk róla, a 024 számú szavazókörben elrendelte az önkormányzati képviselő választás megismétlését az ítélőtábla.

Új választás lesz november 9-én a 24-es választókerületben

2014. október 22. 16:51

Megsemmisítette a választás eredményét és a 24-es számú szavazókörzetben elrendelte az önkormányzati képviselő választás megismétlését a Győri Ítélőtábla – tájékoztatta portálunkat dr. Ferenczy Tamás szóvivő.

„Győrbe mentem, kérlek hagyj üzenetet!”

2014. október 22. 13:54

„Győrbe? Te mázlista...” - olvasható budapesti óriásplakátokon. Egy olvasónktól kapott fotó apropóján rákérdeztünk: milyen eszközökkel érte el az önkormányzat, hogy a közelmúltban megkapta városunk a turisztikailag leggyorsabban fejlődő város címet?

Jön az online egyetem

2014. október 22. 10:49

Idegen nyelvű e-learning alapú képzést indít 2016 szeptemberében négy hazai felsőoktatási intézmény: a győri Széchenyi István Egyetem, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, az egri Eszterházy Károly Főiskola és a Dunaújvárosi Főiskola.

Milyen lesz a győri olimpiai központ?

2014. október 21. 11:47

A tervpályázat győztese kedden mutatta be az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra elkészülő Radnóti utcai sporttelep látványképeit.

DiVino: egy borbirodalom bűvöletében

2014. október 20. 16:01

Elegáns és exkluzív szórakozóhely nyílt Győrben, a Széchenyi téren. A jelmondat: „Nálunk a bor a közös nevező!”

Azonosító chippel látták el a kisjaguárt

2014. október 19. 13:17

Április 13-án egy apró jaguár látta meg a napvilágot a győri állatkertben. A kis ragadozó mindennapjaiba születésétől kezdve – először egy monitoron keresztül, később már új kifutójában – folyamatosan belepillantást nyertek az érdeklődők. Sőt nevét is látogatói adták, a szavazás végeredményeképp: a foltos bundájú apróság a Nayra nevet kapta.

Gól volt, gól nem volt

2014. október 19. 09:10

Csak az angolok hiszik azt, hogy ők találták fel a világ legnépszerűbb sportágát, a labdarúgást. Joó József győri újságíró szerint Jézus alkotta meg a focit, ezért is szerepel a Gól volt, gól nem volt című karikatúrakötetén egy labdával játszadozó Jézus Krisztus.

Lezárják a parkolót a Petőfi-hídnál

ma, 11:40

A Rába folyó várható áradása miatt a Győr-Szol Zrt. ma 14 órától lezárja Győrben a kezelésében lévő, Petőfi-híd alatti ingyenes parkolót – kaptuk a tájékoztatást a társaságtól.

Első hely a spanyol üzemanyag takarékossági versenyen

ma, 09:59

A győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team csapata első helyezett lett a spanyolországi Murcia városában megrendezett IV. Murcia Solar Race elnevezésű üzemanyag takarékossági versenyen. A verseny szabályai azonosak voltak a Shell Eco-marathon Europe előírásaival, s a Shell bírái, technikai eszközei jelentették a szakmai hátteret.

Az 56-os hősökre emlékeztünk

2014. október 23. 10:51

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire emlékeztünk 2014. október 23-án.

Hétvégén árad a Rába megyénkben

2014. október 22. 14:34

Győr-Moson-Sopron megye folyói közül csak a Rábán várható komolyabb árhullám az utóbbi napok heves esőzései után - derül ki a regionális vízügyi igazgatóság honlapján pénteken közzétett tájékoztatóból.

Kemény Dénessel az uszodában

2014. október 22. 13:39

Az épülő új városi uszodát Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével közösen néztük meg.

Megalakult a Győr megyei közgyűlés, Németh Zoltán az elnök

2014. október 21. 16:49

Németh Zoltánt, a Fidesz-KDNP listavezetőjét választotta elnökévé keddi alakuló ülésén a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat közgyűlése.

Öt perc az életért

2014. október 21. 09:27

Győrben a sürgős esetekhez 5 perc alatt érnek ki a mentők – ez derül ki a geoinformatikával foglalkozó Esri térképéről, melyet a vs.hu mutat be.

Helyére került az ARÉNA felirat

2014. október 20. 11:41

„Audi Aréna Győr” – már olvasható a felirat a multifunkcionális csarnok homlokzatán, ahol hamarosan koncertek, sportesemények várnak minket.

Pirity Árpád: Itt mindenki csak dicséretet kaphat

2014. október 19. 10:51

Pirity Árpád első kutyáját Gombócnak hívták. Utcagyőztes, kóbor kutyus volt, az elhagyatott szigeti növényolajgyár kapujában szegődött a főmérnök mellé, akinek akadt még valami dolga odabent. Szomorú idők jártak, a Cereol az utolsó százötven embert is utcára téve, bezárta és bontásra ítélte Győr legrégebbi üzemét. A férfi reggelit is, ebédet is adott a kutyának, s amikor a barátság nagyra nőtt, hazavitte.

Eggyel a kettőre - Kiknek adjuk adónk 1 százalékát?

2014. október 18. 16:07

Inkább figyelünk a gazdi nélküli háziállatokra, mint a hajléktalan vagy nehéz sorsú emberekre – legalábbis ezt a következtetést lehet levonni abból a több száz alapítványt tartalmazó listából, amely tulajdonképpen a felajánlott személyi jövedelemadó 1 százalékok kedvezményezettjeinek győri rangsora.
1 2 3 4 5