Győr

Szerdán áramszünet lesz a Belvárosban

ma, 17:35

Szerdán Győr Belvárosának több területén is áramszünet lesz, ezért néhány intézmény és üzlet sem nyit ki március 27-én. Érdemes tájékozódni, mielőtt útnak indulunk ügyeket intézni, vásárolni, vagy szórakozni.

Újabb segítség, felajánlás érkezett

ma, 13:28

Egy tele tankkal és mosókártyával támogatja a Csokibusz-akciónkat Bencze Béla, a Szigethy Attila út és Táncsics Mihály utca sarkán található benzinkút üzemeltetője.

Autók ütköztek az 1-es főúton

ma, 07:42

Több autó ütközött kedd reggel Győrben.

Ismét nemzetközi konferenciát rendezett az egyetem

2019. március 25. 07:36

Önvezető járművek, okos városok, smart rendszerek is terítékre kerültek, de maga a rendezvény is kiválóan élt az okos megoldások adta lehetőségekkel. Az előadások alatt például a résztvevők mobiltelefonos alkalmazás segítségével fejezhették ki álláspontjukat egy-egy fontos kérdéssel kapcsolatban. A IX. Közlekedéstudományi Konferenciát rendezte meg a Széchenyi István Egyetem Építész- Építő és Közlekedésmérnöki Kara az elmúlt hét második felében a győri campuson.

Az állatkertben is kitavaszodott

2019. március 24. 11:05

Csábít a napsütés, de nem tudod, merre indulj? Győrben maradnál, de mégis a szabadba vágysz? A válasz roppant egyszerű, a te helyed a Xantus János Állatkertben van!

Szedjük, ne szórjuk!

2019. március 23. 15:40

2011-ben indult útjára, mára pedig az ország legnagyobb önkéntes mozgalmává nőtte ki magát a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! hulladékgyűjtési akció. Városunkban is sokan megmozdultak környezetükért, akik jó példát mutathatnak a kevésbé rendszerető győrieknek. De vigyázat szemetelők, a hulladékkommandó továbbra is lesben áll, sosem késő a szemléletváltás!

Ilók és Mihókkal repít Hetedhét országba a Vaskakas - fotókkal!

2019. március 23. 13:08

A darab március 24-től új szereposztásban látható a Vaskakas Bábszínház színpadán.

Megtisztítják a vízparti sétányokat

2019. március 22. 14:43

A Rábán és a Mosoni Dunán a héten megemelkedett a vízszint, a víz kifolyt a vízparti sétányokra is, ezért időszerűvé vált a burkolatok megtisztítása.

Véradás: Példát mutat a hivatal

ma, 15:25

Több mint 130-an jelentkeztek a győri polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézmények körében meghirdetett városházi véradásra. A hagyományteremtő kezdeményezéssel másokat is arra ösztönöznének, hogy nyújtsák a karjukat a jó ügy érdekében.

Jön az önvezető járművek kora

ma, 09:32

Milyen döntést, végkimenetet várhatunk egy autonóm járműtől, amit mesterséges intelligencia vezérel? A kérdésre a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán működő Autonóm Járművek Jogi Kérdései (ACLA-SZE) kutatócsoport „Az autonóm járművek és intelligens rendszerek jogi vonatkozásai” című konferenciáján keresték a választ Győrben.

Tíz éve teljesítik az álmokat

2019. március 25. 17:06

Tizedik alkalommal rendezik meg április 4-én, 18 órától a Kantharosz Gálát a győri Richter Teremben, ahol ezúttal is különleges és ritka borokra lehet licitálni, melynek bevételét jótékony célra, valamint tehetséges fiatalok támogatására fordítják a szervezők.

Keresik a bántalmazót

2019. március 24. 12:30

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik ismeretlen elkövető azonosításához.

Varázslatos mini univerzum - fotókkal!

2019. március 24. 08:00

A vasút szerelmeseit, kicsiket és nagyokat egyaránt várja a vasútmodell-kiállítás az ETO Parkban!

Tartós szeretet

2019. március 23. 14:30

Élelmiszert gyűjt nagyböjtben a Győri Egyházmegyei Karitász.

Erőn felől küzdöttek a lángokkal a győri rendőrök

2019. március 22. 18:20

A tűzoltók kiérkezéséig két körzeti megbízott harcolt azzal a tűzzel, amely csütörtök délután volt a Győrújbarát és Nyúl határán húzódó Lila-hegynél. A rendőrök hősies helytállásának köszönhetően nem történt nagyobb baj.  

Pályázz, és erősítsd a közös városi identitást!

2019. március 22. 14:12

A TOP-7.1.1-16 (CLLD) pályázat keretében megjelent a Győri Helyi Akciócsoport „Ki lakik a városban? Élő emlékezet – élő közösségek – élő város című (TOP-7.1.1-16-H-044-1 kódszámú) helyi pályázati felhívás.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×