Győr

Sikeres volt a Széchenyi jégtörő menetpróbája

ma, 18:59

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötőjében állomásozó Széchenyi jégtörő hajó sikeresen teljesítette az üzempróbát.

Egy hetes sztrájkot hirdetett az Audi

ma, 15:54

Egy hetes sztrájkot hirdetett csütörtök reggel hat órától január 31-én reggel hat óráig az Audi Hungaria Zrt. egész területére az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ), miután az érdekképviselet eredménytelennek nyilvánította az eddigi bértárgyalásokat – közölte az AHFSZ elnöke szerda délután sajtótájékoztatón Győrben,

Búvárok építik a farsangi koncert színpadát

ma, 13:42

Épül a nem mindennapi színpad a győri AQUA Sportközpontban, ahol Farsangi Koncertet ad csütörtökön este a Győri Filharmonikus Zenekar.

Komoly feladatra készülnek a győri katonák

ma, 11:55

A végéhez közeledik a főként a rakétaezred állományára épülő MH EUFOR kontingens 23. váltásának felkészülése. Látványos fotókkal ismerhetjük meg most az egyik kiképzésük részleteit, csütörtökön pedig a zárógyakorlat vár a győri katonákra.

Tíz percen belül dönteni kell a betegek ellátásáról

2019. január 22. 13:34

Január elsejétől minden sürgősségi ellátást végző kórházban kötelezővé tették az előzetes betegosztályozást (triázst) – jelentette be Kásler Miklós szakminiszter. Győrben, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban a kezdetektől működik ez a rendszer.

Győri céget bírságolt a jegybank

2019. január 22. 07:02

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint bírságot szabott ki a győri Imokredit Szolgáltató Kft.-re engedély nélküli követelésvásárlás miatt, és megtiltotta a jogosulatlan tevékenység további folytatását.  

Évkezdés a Facebookon, értékelés a rádióban

2019. január 21. 16:45

Borkai Zsolt közösségi oldala alig két nap alatt ezernél is több követést ért el. A napokban nem csak a polgármester Facebook-oldala indult el, de a Győr+ Rádió új magazinműsora is, amelyben a városvezetővel időről időre aktuális, győrieket érintő témákról beszélgetnek a műsorvezetők.

Adóbevétel: Ismét jól teljesített a város

2019. január 21. 09:17

Mint ismeretes, 2018. január elsején másodízben csökkent, ezúttal 1,6 százalékra az iparűzési adó mértéke Győrben. A csökkentés ellenére is mintegy 21 milliárd 566 millió forint folyt be a város kasszájába ebből az adónemből.

Két autó ütközött Győrben

ma, 17:35

A baleset a Szigethy Attila út és a Baross Gábor út kereszteződésénél történt.

Őszre újabb győri szakaszon készül el az 1. számú főút bővítése

ma, 14:38

Az időjárás függvényében tervezetten január 28-tól a nyár közepéig forgalomterelésre számíthatnak az autósok az 1. sz. főút Győr, Ipar u. csomópont és likócsi körforgalom közötti szakaszának kapacitásbővítő átépítése miatt.

Kifogásolt a levegő minősége Győrben

ma, 12:06

Több helyen egészségtelen a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Zajlik a síkosságmentesítés

ma, 09:37

A Győr-Szol Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya a várható havazás miatt január 23-án éjjel 1 órakor megkezdte a hidak, felüljárók, tömegközlekedési útvonalak és a belváros programban szereplő burkolatok alásózását. Győrben reggel 5 óra tájékában kezdett esni a hó.

Visszahozta az ausztráliai magyarok gyermekkorát a győri etnográfus

2019. január 22. 09:50

A Sydney-i Magyar Református Egyház meghívására Ausztráliában tartott előadássorozatot dr. Lanczendorfer Zsuzsanna etnográfus, előadó művész, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának egyetemi docense. Ausztráliai magyarokkal töltötte a karácsonyt és a szilvesztert. „Hálásak vagyunk, felidézte a gyerekkorunkat, idevarázsolta Magyarországot” – mondták köszönetképpen a vendéglátók, miután együtt énekelték a győri néprajzkutatóval a népdalokat.

Hibás gázkazán okozott riadalmat

2019. január 22. 06:02

Két lakót kórházba szállítottak a mentők.  

Iszapömlés: február 4-én hoznak Győrben ítéletet

2019. január 21. 12:42

Február 4-én hoz ítéletet a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásában a Győri Törvényszék. A hétfői tárgyaláson az utolsó szó jogán felszólaló vádlottak mindegyike ártatlannak vallotta magát.

Győri kutató természet ihlette evolúciós algoritmusai

2019. január 21. 08:37

A természet kimeríthetetlen kincsestár a tudomány számára. Az informatikában például a baktériumok evolúciós folyamatait ültetik át evolúciós algoritmusok megalkotásába. A modern tudományban a szakterületek összekapcsolódnak, az informatikusok részben biológussá is válnak. Ahogy a Széchenyi István Egyetemen Tüű-Szabó Boldizsár PhD-hallgató is.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×