Felgyúltak a fények, elkezdődött az Adventi Fesztivál

2015. november 27. 18:28

„Az év legszebb időszaka kezdődik, a keresztény világ Jézus Krisztus születésére készül. Az önkormányzat pedig hosszú ideje arra törekszik, hogy minél meghittebbé, csodálatosabbá varázsolja a várakozást” - hangsúlyozta beszédében Fekete Dávid alpolgármester az Adventi Fesztivál megnyitóján pénteken, a Dunakapu téren.

Európa Nap a KZs-ban

2015. november 27. 15:49

A Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium tanulói harmadszor vettek részt a Magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája által szervezett 4 FOR EUROPE című európai uniós témájú, középiskolásoknak szóló versenyen.

Adventi nyitva tartás a belvárosi üzletekben

2015. november 27. 14:22

Hosszabbított nyitva tartással várják a győrieket a belvárosi üzletek az adventi időszakban. További jó hír, hogy a Dunakapu téri mélygarázsban kedvezményesen lehet parkolni a következő hetekben.

A Fűszerkert

2015. november 27. 12:27

A Fűszerkert című exkluzív kiadványt mutatta be Lévai Anikó, Várszegi Asztrik főapát és Gyurik Gábor séf a magyar gasztronómia egyik szentélyében, a pannonhalmi Viator étteremben.

Aranyanyu Díjat kapott a győri Rogus Piroska

2015. november 27. 11:16

A nők megbecsülésének ünnepén kilenc nő vette át a Richter Aranyanyu Díjat.

Megoldódott a csapadékvíz elvezetése

2015. november 27. 10:38

A Kismegyeri út csapadékvíz elvezetése csak részben volt megoldott, ezért a meglévő árok helyére zárt rendszert építettek több mint 100 méteren…

Felújítások sora révén lüktet a Belváros

2015. november 26. 17:50

Lezárult a céljait tekintve rendkívül találó elnevezésű, röviden csak „Lüktető Belváros” projektként emlegetett városrehabilitációs program, amelynek keretein belül számos belvárosi sétálóutca és épület újult meg.

Hatékony a szemétkommandó

2015. november 26. 14:10

A Zemplén utcai szelektív hulladékgyűjtő sziget mellett több szeméttel teli csomag fogadta a zugszemetelők elleni kommandó résztvevőit a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen az eddigi eredményeket mutatták be. Zömében olyan hulladékot tartalmaztak a zsákok, amiket néhány perc alatt szelektálhattak és a megfelelő helyre dobhattak volna a tulajdonosaik. A Győr-Szol Zrt. munkatársai eltakarították ezt, de elsősorban a tettenérés és a megelőzés a cél.

Véradók ünnepe

2015. november 26. 06:58

A Magyar Vöröskereszt Győr Területi Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat Győri Regionális Központja november 24-én véradónapi ünnepséget tartott a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Dísztermében.

A munkaügyi központ aktuális állásajánlatai

2015. november 24. 18:01

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának Győr térségére vonatkozó állásajánlatai:

Parkolási lehetőségek az adventi időszakban

2015. november 27. 16:23

Az adventi időszakban a Belváros látogatottsága megsokszorozódik, aminek következtében egyre nehezebb az autósoknak szabad helyet találni a felszíni parkolóhelyeken. Az alábbiakban a Belvárosba gépkocsival látogatóknak szeretnénk hasznos információkat adni a megfelelő parkolóhely előzetes kiválasztásában, hogy az ünnepi készülődés ne a parkolási gondokról szóljon.

Megnyílt az adventi jótékonysági faház

2015. november 27. 14:47

A hagyományoknak megfelelően, az idén is várja a jótékony győrieket a város faháza…

Idősek Sashegyen

2015. november 27. 13:35

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozatához, ennek keretében két alkalommal, összesen 79 szépkorú látogatta meg a GYHG – Győr-sashegyi Hulladékkezelő telepét.

Hogyan legyünk környezettudatosak karácsonykor is?

2015. november 27. 11:25

A Győr+ Média a környezettudatos gondolkodás és magatartás, a jövőbe mutató hulladékgazdálkodás és a „zöld” szemléletformálás jegyében hívta életre 2015-ben Kuka Berci figuráját. Az év során több esemény, úgy mint a Győrkőcfesztivál egyik kiemelkedő helyszíne, az Adyvárosi Tóparty fesztivál ökohelyszíne, valamint a Sashegyi Hulladékkezelő Központban megszervezett nyílt napok megvalósítása és sikeressége igazolták és támasztották alá létjogosultságát, és népszerűségét a lakosság körében.

Év végi munkarendváltozások

2015. november 27. 10:47

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatja az ügyfeleket, hogy a december havi munkaszüneti napok körül a munkarend a következőképpen alakul:

Elismerések Győr-Moson-Sopron megye Szolgálatáért

2015. november 26. 18:42

A területfejlesztési, a szociális, az ifjúsági, valamint a gazdasági tagozat díjainak odaítéléséről a megyei képviselő-testület döntött, az elismeréseket dr. Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke csütörtökön délután adta át Győrött, a Megyei Önkormányzati Hivatalban.

Huawei Labor és Akadémia létesül a Széchenyi-egyetemen

2015. november 26. 14:43

Huawei Labor és Akadémia létesül a győri Széchenyi István Egyetemen 2016-ban, amely megvalósulásához a Huawei mintegy 100 millió forint értékben nyújt támogatást. Az Akadémia létrehozásának a célja a hazai felsőoktatás versenyképességének növelése, közvetlen kapcsolat létrehozása az oktatás szereplői és az ipar között, gyakorlat- és piacorientált képzést biztosítva a résztvevőknek. A jövő évben létrejövő intézményben a Huawei megosztja a legújabb, távközlési- és infokommunikációra vonatkozó oktatási anyagait, az érintett tanároknak továbbképzést biztosít, továbbá angol nyelvű szakmai előadásokat is indít.

Ünnepi díszben a város

2015. november 26. 12:07

Pénteken felgyúlnak az advent ünnepi fényei a győri belvárosban. Az idén számos új elemmel találkozhatunk, többek között az új helyszínként csatlakozó Dunakapu téren…

Forgalomkorlátozás csütörtökön

2015. november 25. 14:17

2015. november 26-án, csütörtökön a reggeli csúcsidőszakot követően 08.00 óra után burkolatjavítást végeznek a Nádor aluljáró Szent István úti oldalán.

Ilyen lesz a Dunakapu téri jégpálya

2015. november 24. 16:27

Az idei Advent legnagyobb meglepetése a Dunakapu téren felállított korcsolyapálya.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×