Új lakók az adyvárosi tavon

ma, 11:40

Fekete hattyúk, sárga fütyűlőludak és sörényes ludak találtak otthonra a megszépült tavon…

Buddhista vezető a városházán

2014. július 28. 13:19

Tanpai Rinpocse nepáli buddhista láma városunkban tanított, és látogatást tett a győri városházán is.

Otthonunk: Szabadhegy és Kismegyer

2014. július 26. 07:49

Városunk az elmúlt esztendőkben jelentős fejlődésen ment keresztül. Számos nagyberuházás valósult meg, és zajlik napjainkban is. Cikksorozatunkban Győr városrészeibe látogatunk, hogy megnézzük, miként érintette a fejlődés az egyes lakókörnyezeteket.

Zöldterület-és járdák fejlesztése

2014. július 23. 12:27

Immár harmadik ütemben került sor az épületek előtti zöldterület-és járdák fejlesztésére a Kodály 2/A-D - Ifjúság krt. saroknál, ahol már 3 éve folyamatosan történik minden évben területrendezés.

Röplabda-pályával gazdagodott a győrújbaráti tábor

2014. július 22. 16:02

A győri önkormányzat 2010 óta folyamatosan, minden évben támogatja a Győrújbaráti Gyermektábor fejlesztését. A napokban egy új strandröplabda-pályát avattak a területen, így a táborban szinte minden sportolási lehetőség adott.

Delfinnel a Mosoni- Dunán

2014. július 20. 07:10

Jó hírrel szolgálunk, szeptemberben Győr lesz a házigazdája vízi rendőreink hagyományos, immár tizenharmadik országos szakmai versenyének. Domicser József rendőr főtörzszászlós és Miletics Mór rendőr törzszászlós tavaly, Balatonöszödön, kategóriájuk ezüstérmét érdemelték, ők mondják, hogy az idei vetélkedésnek is jó néhány, a nagyközönség számára izgalmas mozzanata lesz.

Hosszú lépés az éjszakában

2014. július 19. 08:42

Sok ember, fröccs, hosszúlépés, világmegváltás a Széchenyi téren a legendák és a fröccs fesztiválján.

Jól haladnak a belvárosi felújítások

2014. július 17. 13:57

A tervek szerint halad a belvárosi utcák felújítása, sőt, több a decemberi határidő előtt, a nyár végéig elkészül – mondták el a városrész képviselői, dr. Somogyi Tivadar és Fekete Dávid.

Megújul a Kossuth utca egy szakasza

2014. július 16. 16:58

230 millió forintból, szaknyelven szólva faltól falig, vagyis teljesen megújul a Kossuth utca 230 méter hosszú szakasza. A kizárólag önkormányzati pénzből megvalósuló beruházás keretében az Erkel Ferenc utca és a Jakobinus köz között kicserélik a rossz állapotban lévő közműveket, utat és járdát újítanak fel, de gyalogos átkelőhelyeket és egy 75 férőhelyes parkolót is kialakítanak. Az erről szóló terveket Fekete Dávid alpolgármester és Prédl Antal, a győri útkezelő szervezet vezetője a helyszínen mutatták be a sajtónak.

Karbantartások a távhőrendszerben

2014. július 16. 13:01

A szokásoknak megfelelően a nyári hónapok a GYŐR-SZOL Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatóságán a felújítási munkák jegyében telnek.

Vége az útzárnak a 83-ason

ma, 10:00

Ismét teljes szélességében járható a 83-as főút baleset miatt reggel teljes szélességében lezárt szakasza - közölte Takács József, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Öt százalékkal több diákot vett fel a győri egyetem

2014. július 28. 07:53

A tavalyinál öt százalékkal több diákot vett fel idén a győri Széchenyi István Egyetem - közölte az MTI-vel Földesi Péter rektor, jelezve, hogy az alapvetően műszaki képzéseket kínáló intézmény kapacitása "elérte a plafont".

Borkai Zsolt: Győr is jobban teljesít

2014. július 23. 14:48

Soha ennyi állami és uniós fejlesztésű forrás nem érkezett még Győrbe

Új játszópark épült a Szellő utcában

2014. július 23. 11:25

Ünnepélyes avatás később lesz, de hétfőn már birtokba vehetik új, Szellő utcai játszóterüket a ménfőcsanaki gyerekek.

Otthonunk: Marcalváros

2014. július 20. 10:32

Városunk az elmúlt esztendőkben jelentős fejlődésen ment keresztül. Számos nagyberuházás valósult meg, és zajlik napjainkban is. Cikksorozatunkban Győr városrészeibe látogatunk, hogy megnézzük, miként érintette a fejlődés az egyes lakókörnyezeteket.

GYORSHÍR Győr rendezi jövőre az úszóbajnokságot

2014. július 19. 17:22

Győr városa nyerte a 2015. és a 2016. évi úszó versenyek rendezési jogát. – erről Petrov Iván a Magyar Úszó Szövetség  (MÚSZ) Nyugat-Dunántúli Régió vezetője számolt be portálunknak.

Otthonérzet, család, közszolgálat

2014. július 19. 08:24

A világ vándorol, amióta nyitottak a határok. Vannak, akiket valami mindig helyben tart. Az országban, Győrben, a városrészében: a család, a hazaszeretet, az otthon biztonságérzése. A magára és a közre szabott feladat. Még egy természete szerint nyílt, befogadó városnak is azok alkotják a gerincét, a tartóoszlopát, akik saját környezetükben teremtenek távlatos otthont maguknak, és azt szeretnének másoknak is. A Révfaluban lakó Morvay László ilyen ember.

Neupor Zsolt a DK polgármester-jelöltje

2014. július 17. 12:22

Neupor Zsolt jogász, a Demokratikus Koalíció színeiben önkormányzati képviselő.

Több területen is tilos a fürdőzés Győrben

2014. július 16. 13:34

A hagyományoknak megfelelően győri Aranypart I. és Aranypart II. szabad strandok június 1-től augusztus 31-ig várják a fürödni, kikapcsolódni vágyókat.

Családi nap és nyári programok a marcalvárosi aluljáróban

2014. július 16. 09:47

Július 19. szombat délután családi napot rendez az OKos hely közösségfejlesztési projekt a Lajta utcai aluljáróban. 13 órától a közönség minden generációjának részvételi lehetőséget biztosító programok lesznek. Lesz családi vetélkedő, a kártyapartik sorában lehet snapszert, UNO-t, pókert is játszani. Előbb Füzi Rozi a nagyobbakkal, később Töreky Zsuzsi a legkisebbekkel rögtönöz majd mesejátékot, ezúttal a világot jelentő deszkák helyett az aluljáró kövén. A délután során fellép lufibohóc, és két óránként buborékparti varázsolja el a közönséget. Folyamatosan lehet kézműveskedni, működni fog a gyereksarok, a könyvcsere és a közösségi kávézó is. A napot a Bridge to you együttes koncertje zárja 18 órától. A programhoz gyermekkönyv- és játékvásár kapcsolódik.
1 2 3 4 5