Árnyalatnyit emelkedett Győr megyében a munkanélküliség

ma, 12:29

A legmagasabb, 3,6 százalékos arányt Győr, a legalacsonyabbat, 1,1 százalékot Csorna térségében mutatták ki  

Falevélgyűjtés a városban

ma, 10:04

  A GYŐR-SZOL Zrt. koordinálásában javában zajlik a város közterületein az őszi lombgyűjtés A GYŐR-SZOL Zrt. koordinálásában javában zajlik a város közterületein az őszi lombgyűjtés    

Hatan sérültek meg egy balesetben

2014. november 20. 13:50

Tegnap este egy, a Győr és Koroncó között a 8418-as számú úton történt balesetben hatan sérültek meg – tájékoztatott Takács József százados.

Fesztiválszövetség - Kiváló lett a Győrkőcfesztivál

2014. november 20. 06:45

A Magyar Fesztiválszövetség minősítési okleveleket adott át  

HELYSZÍNI Megalakult a győri közgyűlés

2014. november 18. 09:00

Elegáns, sötét öltönyben, nyakkendősen gyülekeznek a képviselők. A hölgyek is kitettek magukért. Ma alakul a győri közgyűlés.

Demonstráció Győrben

2014. november 18. 01:11

A Közfelháborodás napján Győrben is tüntetés volt.

Együtt a balesetmentes közlekedésért

2014. november 17. 06:42

50 járművezető vizsgáltatta át gépkocsiját Győrben  

Megkezdte működését a műszeres leszállító rendszer a péri repülőtéren

2014. november 16. 09:47

Szeptemberben helyezték üzembe a győr-péri repülőtéren azt a műszeres leszállító rendszert, amelynek segítségével rossz látási viszonyok és alacsony felhőalap mellett is biztonságosan landolhatnak a repülők. Vadász László ügyvezető szerint a rövid időszak alatt legalább kilenc gép pilótája biztosan nem vállalta volna a leszállást, ha nincs az ILS nevű berendezés.

HELYSZÍNI Avatják az Arénát

2014. november 15. 14:41

Kinyitotta kapuit az Audi Aréna. Egyelőre nem kézimeccsre, hanem az ünnepélyes avatásra érkezik a közönség. Beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök is. Cikkünk folyamatosan frissül.

Győri életpályamodell az Automotive-on

2014. november 15. 10:33

A győri járműipari életpályamodell is bemutatkozott a budapesti Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállításon.    

Öregdiákok fogtak össze

ma, 11:36

Egykori diákok adományoztak a nyúli Márton Lakóotthonnak.

Buszjárat Nagymegyer és Győr között

ma, 08:02

Szombaton indul a tesztüzem  

Új játszótér épült Szigetben

2014. november 20. 10:30

A Szarvas és a Lazaret utca sarkán megvalósult fejlesztésre óriási volt az igény, a környéken ugyanis egyre több kisgyermekes család él.

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

2014. november 19. 19:23

Gesztesy András, a Pécsi Hittudományi Főiskola teológiai tanára, Schmatovich János, a Győri Hittudományi Főiskola tanára és Solymosi László akadémikus, a Debreceni Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tanára kapott idén Fraknói Vilmos-díjat.

Elszállították a repülőt Abda határából

2014. november 18. 06:31

A környék egyik jellegzetessége egy évtizede üresen állt  

Újabb baleset az M1-esen

2014. november 17. 16:15

Teherautók ütköztek az Arrabona pihenőhely közelében az M1-es autópályán, több km-es a torlódás Hegyeshalom felé.

Fehérborok Éjszakája a Rómer Flóris Múzeumban

2014. november 16. 15:20

A nagy sikerrel megrendezett Győri Bormustra sikerein felbuzdulva újabb, a magyar bort és borkultúrát népszerűsítő, tematikus rendezvénysorozat indul Győrben. A program alapötlete szerint minden év novemberében egy városi helyszínen olyan sétakóstolót szerveznek, amelynek középpontjában valamelyik szőlőfajta áll. Idén az olaszrizling, mint kárpát-medencei fehér fajta köré épül a rendezvény, amelyre nyolc különálló borvidékről húsz pincészet érkezik, hogy bemutassa saját olaszrizlingjeit. A pannonhalmi, ászár–neszmélyi, móri, nagy-somlói, balatonfüred-csopaki, badacsonyi, zalai, valamint a soproni borvidékről érkező borászoknak azonban nem mindegyike készít többféle bort ebből a fajtából, ezért az érdeklődők, alternatívaként, más fehér fajtából palackozott nedűt is kóstolhatnak majd.

Nemzetiségek Győrben: az örmények

2014. november 15. 16:09

A nemzetiségi önkormányzatok októberi választása a magukat örménynek valló győri polgárokat se hozta lázba, akik urnához járultak, a régi elnököt és testületet biztosították bizalmukról. A közösséget a következő öt évben is Agekjan Ajasztan vezetheti Vaganjan Vagan és Pénzes Éva társaságában. Az elnök asszony adatai szerint a voksoláson ugyanaz a közel másfél száz, örmény gyökerű győri polgár vett részt, akik rendre feltűnnek a nemzetiségi rendezvényeken, s aktív szerepet játszanak az önkormányzat életében.

Barabás Attila: A pálinka érték, az életünk része

2014. november 15. 12:06

Barabás Attilával öröm a találkozás, a vezérigazgatónak mindig akad néhány jó híre a Győri Likőrgyár háza tájáról. A legfrissebb az, hogy a cég zászlós termékeit előállító Pannonhalmi Pálinkárium birspálinkája elnyerte a Kárpát-medence legjobbja címet. A keceli megmérettetés abszolút győztese egy rozé törkölyből készült csapattárssal az oldalán a szakminisztérium idei minősítő versenyén is remekelt, mindketten helyet kaptak az ország kiváló pálinkáit népszerűsítő évkönyvben. S végül még egy győzelem az idei lajstromból, a vezérigazgató Győr őszi pálinkafesztiváljának díjátadó ünnepsége után, a város pálinkájának gazdájaként nyilatkozott lapunknak. Azt mondta, az ágyas körte titka az alapanyag, a környékbeli gyümölcsösökben termő vilmoskörte, amely helyben aszalva az ágyat is adja. Főzés után három hónapig érik rajta a pálinka.

Ezeken a helyeken történik a legtöbb baleset Győrben

2014. november 14. 14:30

Az év eddig eltelt időszakában Győrben és közvetlen környezetében október 31-ig 282 baleset történt. Sólyáné Farkas Friderika alezredessel, a győri rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjével összegyűjtöttük, hol találhatók a városban a legkritikusabb pontok, hol történik a legtöbb baleset.
1 2 3 4 5