Győr

A láthatatlan építőmérnökök

ma, 16:12

Az „Építőmérnökök Éve" alkalmából Győrben a Megyeháza téren az egyes építőmérnöki szakterületek legkiválóbb alkotásait bemutató plakátkiállítás nyílt hétfőn.

Díjat alapított a QP Zrt.

ma, 14:22

A Magyar Tudomány Ünnepének nyitórendezvényén, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében jelentette be Bogisich Ferenc, a győri Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója, hogy a Magyar Tudományos Akadémiával közösen díjat alapít.

Új jelzőlámpás csomópont Marcalváros II-n

ma, 12:33

A Mécs László út – Kovács Margit utca kereszteződésében valósult meg a közlekedést biztonságosabbá tevő fejlesztés.

Az ország legjobb szakgimnáziuma lett a Jedlik

2018. november 11. 16:05

Jedlik Ányos több terem, iroda, folyosó faláról néz rá a diákokra a róla elnevezett győri szakgimnáziumban. Néhol fegyelmezően, de mindig barátságosan, bátorítóan, sőt már-már huncutul. Figyel az utódaira, a diákok mellett a tanárokra is, s valószínűleg büszke is volna rájuk a 95 éves koráig élő, dolgozó, utazó, kutató tudós.

A biztonságra neveltek Győrben

2018. november 11. 12:25

A megyei rendőr-főkapitányság prevenciós szakemberei az egyik győri általános iskolában tartottak előadást a gyerekeknek.

Segíts te is: eltűnt egy cica Győrben!

2018. november 11. 08:45

A gazdi pénzjutalmat ajánlott fel a megtalálónak.

Szezonvégi változások az állatkertben

2018. november 10. 15:00

Novemberben nagyot változik az élet az állatkertben: a Zoo Show az őszi-téli időszakban pihenőre vonul, a bemutató sztárjai a jól megérdemelt szabadságukat töltik. Tengerimalac vonatunk is „menetrendi változáson” esett át, az állatok egészsége érdekében a hűvös idő beálltával már nem közlekedik a szerelvény.

Mit szabad és hogyan az árvízvédelmi töltéseken?

2018. november 10. 10:10

Az árvízvédelmi töltéskoronán történő közlekedéssel kapcsolatosan Igazgatóságunkhoz sok megkeresés és panasz érkezik, melyek oka főként a töltések jóléti használatával kapcsolatos. Sokan nem tudják, vagy talán nem akarják tudomásul venni, hogy meddig terjed a lakossági igénybevétel illetve mi tesz a vízügy, hogy a töltések árvízvédelmi szerepét biztosítsa.

A forradalom mártírjára emlékeztek

ma, 14:49

Török István tiszteletére tartott megemlékezést Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata hétfőn délelőtt, az 1956-os forradalom mártírjáról elnevezett utcában található emléktáblánál, amelynél koszorút is elhelyeztek.

A könyv, az olvasás ünnepe Győrben

ma, 12:48

Száznál is több programmal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, gyermekprogramokkal könyvvásárral várja a látogatókat a 18. Győri Könyvszalon november 16-18 között. A rendezvény sajtótájékoztatóját hétfőn tartották a Kisfaludy Károly Könyvtárban.

Forgalomkorlátozások városszerte

2018. november 11. 17:56

Átépítések, felújítási munkálatok, illettve gázvezeték cseréje miatt több helyen is forgalomkorlátozásokra kell számítania a győrieknek.

Eltűnt egy fiatal Győrből

2018. november 11. 13:15

A győri rendőrök a lakosság segítségét kérik.

Még nincs influenza, de már beoltathatjuk magunkat

2018. november 11. 10:46

Magyarországon egyelőre nincs „influenza aktivitás” az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat figyelő szolgálatának legfrissebb tájékoztatása szerint. Influenzaszerű megbetegedéssel azonban már október közepén Győr-Moson-Sopronból jóval az országos átlag felett fordultak orvoshoz.

Fontos úthálózatok újulnak meg a városban

2018. november 10. 16:30

A közeljövőben ismét számos, Győr fejlődésének szempontjából kiemelkedő útszakasz újul meg a városban. Az összesen 2 milliárd 336 millió forintos beruházások mindegyike európai uniós forrásból valósul meg, előnyeit pedig mindenki élvezheti, aki részt vesz a közlekedésben.

Gyász: Elhunyt Janszky Andrea, a Győrkőcfesztivál főszervezője

2018. november 10. 13:38

Janszky Andrea türelemmel viselt, hosszú betegség után hunyt el.

Katicából is megárt a sok

2018. november 10. 09:07

Az elmúlt időszakban már beszámoltunk az utóbbi hetekben tapasztalható rovarinvázióról. Akkor a poloskák kaptak főszerepet, most pedig a harlekinkaticák kerülnek középpontba, hiszen az utóbbi időben, több Győrben és környékén lakó számolt be a bogár okozta kellemetlenségekről. Stábunk utánajárt, mi okozza nagyszámú megjelenésüket és hogyan lehet, egyáltalán lehet-e ellenük védekezni.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×