Győr

Felfegyverkezve elkövetett emberrablás Győrben

ma, 09:13

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat öt kelet-ázsiai személlyel szemben, akik munkahelyük, egy áruház egyik alkalmazottját egy pincébe zárták, ott bántalmazták és pénzt követeltek tőle.  

Félti a Püspökerdőt az LMP

2019. július 15. 13:41

Az LMP országgyűlési képviselője Ungár Péter hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatót Győrben, ahol aggódását fejezte ki a Püspökerdővel kapcsolatban.

Összeütközött két teherautó Győrben

2019. július 15. 06:21

A baleset a Pápai úton történt, a vasúti átjáró közelében.

Lánykérés a mérnökök diplomaosztóján Győrben

2019. július 14. 14:53

Váratlan intermezzo szakította félbe a mérnöki diplomák átadását a Széchenyi István Egyetemen: Kovács Zoltán, frissen végzett villamosmérnök oklevele átvétele után a mikrofonhoz lépett és az ünneplő közönség előtt kérte meg kedvese, Németh Beatrix kezét. A hölgy igent mondott.

Rengeteg élmény kínál a Zoo Tábor

2019. július 14. 12:05

Már negyedik hete tartanak a kalandok a Zoo Táborban. Különleges, csak itt megtapasztalható élményekkel és „állati találkozásokkal” várjuk a gyerkőcöket.

Forgalomkorlátozás Győrben, a Mécs László úton

2019. július 14. 11:00

Egy-egy sávon jelzőőr irányítja majd a forgalmat.

Ilyen lett a megújult színpad

2019. július 14. 08:00

Ahogy arról már múlt héten is hírt adtunk, a Győrkőcfesztivál megnyitó ünnepsége előtt néhány nappal befejeződött a Dunakapu téri állandó színpad felújítása.

Hivatástudat, szakmai elkötelezettség és példamutatás

2019. július 13. 14:30

Diplomaátadó ünnepséget tartottak az Apáczai-karon Győrben.

Világversenyt nyert a széchenyis gitártrió

ma, 07:38

Ami a sportban az olimpia, az a gitárzenében a Guitar Foundation of America (GFA) nemzetközi gitárversenye. Kamarazene szekcióban itt jutott a világ csúcsára a Tritonus Guitar Trio, amelynek tagjai a Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Karán szerezték diplomájukat.

Új toronysisakok kerülnek a bencés templomra

2019. július 15. 12:46

Újabb látványos szakaszához érkezett a Loyolai Szent Ignác bencés templom és rendház felújítása. A Széchenyi téri épületet felállványozták, ezt jelenleg a templom lenyomatát ábrázoló molinó takarja.

Képeslapok szerelmese a győri vízügyi szakember

2019. július 14. 18:17

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vízügyi Hatósági Osztályán dolgozik Király Zsófia, aki szabadidejében különböző képeslapokat gyűjt.

„Az ifjúság tüzét vigyék magukkal”

2019. július 14. 12:33

Mindenből a legjobbat. Ez lehetett volna a mottója a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar diplomaátadó ünnepségének a Széchenyi István Egyetemen. Dr. Papp Ilona dékán Nagy László idézettel köszönt el a végzett hallgatóktól. A Művészeti Kar oktatói mesterien tolmácsolták Mozart adagio muzsikáját. Gazdaságtudományi ismeretekben kiválóan elmélyedt hallgatók vették át diplomájukat. Felkészült oktatók segítették őket.

Letartóztatás a soproni késelés ügyében

2019. július 14. 11:32

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint még márciusban egy soproni lépcsőházban volt feleségére késsel támadt rá.

Többet olvasunk a nyári hónapokban

2019. július 14. 10:26

Az utóbbi évek kampányainak hála mára jól tudjuk, mindig lehet időt szakítani az olvasásra. Mégis valahogy a nyár több lehetőséget ad arra, hogy kedvenc könyveinket forgassuk. Ilyenkor sokan keresik fel a helyi könyvtárakat, hogy felfrissítsék ideiglenesen otthoni köteteiket. Erről is beszélgettünk a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatójával Könyvjelző című magazinunkban.

„Szerelmes vagyok a televíziózásba, élethivatásomnak tartom!”

2019. július 13. 17:33

„Sosem azért csináltam ezt a szakmát, hogy valaki majd elismeri. Szerelmes vagyok ebbe a szakmába, élethivatásnak tartom az újságírást, ha nem élvezném, és nem szeretném, biztosan nem csinálnám már” – nyilatkozta hetilapunknak adott interjújában Zombai-Kovács Ákos, a Győr+ Televízió főszerkesztője, aki június végén a város Szent László-díját vehette át.

Ötvenhét katona tett esküt Győrben

2019. július 12. 13:05

A Magyar Honvédség szervezeti átalakítása miatt az idei évtől a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred is tart alapkiképzést frissen bevonult honvédek számára.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×