Cseles zugszemetelőt értek tetten

ma, 15:00

Májusban is folytatódott az illegális hulladéklerakás és a zugszemetelők elleni küzdelem. A Győr-Szol Zrt. biztonsági osztályának munkatársai, a közterület-felügyelet és a rendőrség állományával kiegészülve, az elmúlt hetekben is rendszeresen szemmel tartották Győrben a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket. A szemétkommandó tagjai összesen több mint 50 helyszínen végeztek ellenőrzéseket, s annak ellenére, hogy sokan megpróbálják kijátszani a figyelmüket, ezúttal is több elkövetőt sikerült tetten érni.

Gyermeknap a győri állatkertben

ma, 07:30

A gyermekeké lesz főszerep május 29-én a Xantus János Állatkertben. Erre az alkalomra egész napos tartalmas családi programmal készülnek, kicsiknek és nagyoknak.

Lezuhant a szúnyogirtó kisrepülőgép Pinnyédnél - friss információk

2016. május 27. 20:11

A baleset Pinnyéd külterületén történt, péntek kora este. Szerencsére a pilóta túlélte a zuhanást, a tűzoltók és a mentők perceken belül a helyszínen voltak. A Győr-Szol Zrt. hivatalos közleményt adott ki a balesettel kapcsolatban.

Táplálkozási útmutatóját dedikálja szombaton Győrben Antal Emese

2016. május 27. 17:19

Míg a babák 2-3 éves koráig rengeteg könyv és cikk foglalkozik azzal, hogyan etessük a piciket, a nagyobbak szüleinek mindeddig nem készült táplálkozási útmutató magyar szakembertől. A Gyermek az asztalnál című kötetét Antal Emese május 28-án, szombaton 17 órától a Győr Plaza Libri könyvesboltjában dedikálja.

Bébibumm a győri állatkertben

2016. május 27. 14:41

Májusban négy gyűrűsfarkú-, három mókus-, egy-egy csuklyás- és huszár- majmocska született a győri állatkertben.

Szúnyoggyérítés lesz Győrben

2016. május 27. 13:43

A Győr-Szol Zrt. május 27-én, pénteken – amennyiben nem szól közbe az időjárás – légi kémiai szúnyoggyérítést végez Győr területén az alkonyati órákban, összességében közel kétezer hektáron.

Fürdőbérleteket adományozott a győri önkormányzat

2016. május 27. 10:33

Folytatva az immár 13 éves hagyományt, a győri önkormányzat az időseket, mozgáskorlátozottakat és nagycsaládosokat tömörítő szervezeteknek adott át fürdőbérleteket…

Komoly városszerkezeti újdonság valósulhat meg a volt Kekszgyár területén

2016. május 27. 10:06

Karakteres városkaput terveznek a volt Kekszgyár területére: 21. századi, modern központot vázoltak fel a szakemberek lakásokkal, irodaépületekkel, üzletekkel és kutatásfejlesztési központtal. Maradna a Győrben emblematikus „kockaépület” is, az építkezés pedig akár már nyár végén elkezdődhet – tájékoztatta lapunkat Révi Zsolt, a megyeszékhely főépítésze.

Tűz ütött ki egy győri csarnokban, 80 ember hagyta el az épületet

2016. május 26. 19:19

Információink szerint egy gyártócsarnokban keletkezett a tűz, amely hatalmas füsttel jár. A tűzoltók gyorsan a Martin utcai helyszíre értek és megfékezték a lángokat. Nem sérült meg senki sem.

Közeledik Arrabona és Tarragona

2016. május 26. 11:39

A győri delegációk kettős céllal látogattak a spanyolországi településre, egyrészt beszámoltak az EYOF-ra való felkészülés jelenlegi állásáról, másrészt pedig a két város egyetemének jelentős együttműködéséről is tárgyaltak.

Űrutazók lepték el Győrt - Fotók

ma, 10:54

Szombaton délelőtt jelmezes fiatalokra lehettek figyelmesek, akik a Belvárosban jártak, elkezdődött ugyanis a tizenegyedik Győri 24 Órás Vetélkedő. Senki ne lepődjön meg, ha ma furcsaságokat kérnek tőle diákok, mert nem csak a Magvassy Mihály Sportcsarnokban lesznek játékok, a résztvevőknek a városban is teljesíteniük kell feladatokat.

Freddie még tovább édesítette a győri Édes Napokat

2016. május 27. 23:03

Pènteken este megnyitotta képzeletbeli kapuit a negyedik Győri Édes Napok csokoládé- és édességünnep. A finomságok mellett sokak nagy örömére a győri Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie is fellépett. Egész hétvégén várják az édesszájúakat.

Kisállatokat mentett a Moson Mentőcsapat – látványos fotókkal

2016. május 27. 18:48

Árvízhelyzetben kellett jól teljesítenie a Moson Mentőcsapatnak a péntek délután tartott gyakorlaton. Azt állatkertből például állatokat kellett megmenteniük, az árvízi kaput pedig búvárok vizsgálták.

A hősök előtt hajtottak fejet Győrben - Fotókkal

2016. május 27. 16:50

„Napjainkban különös aktualitása van az ünnepnek, hiszen a Magyar Honvédség a déli határon teljesít szolgálatot, védi a magyar nemzetet és a keresztény Európát” - hangsúlyozta Fekete Dávid alpolgármester a magyar hősök emlékünnepe alkalmából tartott, ökumenikus istentisztelettel és koszorúzással egybekötött ünnepségen pénteken, a Radó-szigeten álló hősi emlékműnél.

Alig van munkanélküli a megyében

2016. május 27. 14:02

Nagyot esett a munkanélküliség áprilisban, Győr – Moson – Sopron megyében. A márciusi 2, 9 % - hoz képest az év negyedik hónapjában már csak 2, 1 % volt a munkanélküliségi mutató, ez több mint 1700 fős csökkenést jelent az állás nélkül lévők táborában.

Tart a látványos a hínárvágás - videóval!

2016. május 27. 12:12

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában szerdán kezdődött az Adyvárosi I-es számú tavon a hínár vágása.

Használható a Bástya utcai gyalogos bejárat a Dunakapu mélygarázsban

2016. május 27. 10:26

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a közlekedésben résztvevőket, hogy a Dunakapu mélygarázsban a kivitelező befejezte a Bástya utcai gyalogos bejárat garanciális javítását.

Nevettek, sztorizgattak és még vért is adtak

2016. május 26. 21:12

A közösségi média hátrányairól már rengeteg cikk született, megvan a maga veszélye, tény. Ám rengeteg pozitív, hasznos és önzetlen akció, cselekedet elindítója. Egy győri csoport például önkéntes véradáson vett rész. Az ötlet és a kivitelezés is saját volt.

Virágosítják a győri körforgalmakat

2016. május 26. 12:13

A cél az, hogy dekoratív, színes területek alakuljanak ki a győri körforgalmakban, esztétikus városkép táruljon a közlekedők elé.

Hétvégén Édes Napok Győrben

2016. május 26. 11:13

Ismét Édes Napokat rendeznek május 27-29-én a győri Dunakapu téren. Hasonlóan a korábbiakhoz, újra lesznek bemutatók, kurzusok, szakmai workshopok, valamint délutáni és esti koncertek, amelyeken a részvétel most is díjmentes.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×