Gyereknap lesz a laktanyákban is

2017. május 24. 07:15

Minden gyerek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a szervezetnél hagyományosan a gyerekekről szól, így idén is megnyílnak a tűzoltószertárak kapui 28-án, immár negyedik alkalommal. Ezúttal az ország 283 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és minden érdeklődőt.  

Megújulnak Győrben a nővérszállók

2017. május 23. 17:21

Még az idén megújul a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházhoz tartozó, Ifjúság körúti és Szent Imre úti nővérszálló, Kara Ákos országgyűlési képviselő közbenjárásával és a kormány támogatásának köszönhetően.

Hatalmas házibulit csapott az Esti Egyenleg

2017. május 23. 13:54

Semmiképp sem csalódhattak azok, akik az Esti Egyenleget választották május 19-én, pénteken este, hiszen fergeteges házibulitól volt hangos a Bridge, amit nem felejtünk egyhamar.

Vitál Véradásra várják a győrieket is

2017. május 23. 08:02

Fittség, vitalitás, egészség! Nem hiába ezek a Vitál Véradás idei jelszavai, hiszen amellett, hogy egészséges véradókat várnak a szervezők, rendezvényen biztosított szűrésekkel a továbbiakban is a vitalitásunkat kívánják megőrizni.

Hárman vesztették életüket a múlt héten

2017. május 22. 13:36

  Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvannégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg, hárman pedig életüket vesztették.   Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvannégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg, hárman pedig életüket vesztették.  

Ezeken a helyeken biztos felbukkanak a revizorok

2017. május 22. 11:52

Fokozott piaci ellenőrzések várhatóak május 22-től 26-ig.

Gazdáját keresi egy VW kocsikulcs!

2017. május 22. 08:36

Figyelem, akinek hiányzik a kocsikulcsa, most megtalálhatja! A felhívást a közösségi oldalunkra is kitesszük, aki tudja egy megosztással segítsen a kulcs gazdájának!

Csepelen és Bagdadon át vezetett az útja Győrbe

2017. május 21. 14:50

Az emberek aszerint is két csoportra oszthatók, hogy könnyen vagy nehezen teremtenek kapcsolatot másokkal. Patka Barnabás az előbbi csoportba tartozik, mert szerinte a mosoly a legrövidebb út két ember között. Az elmúlt hét évben már Győrben szerzett új barátokat, hiszen nyugdíjasként a megyeszékhelyet választotta, és azt találta, amit keresett: kellemes környezetet és barátságos embereket. Előtte élt Bagaméron, Ózdon, Csepelen, Németországban és Irakban is, s ahol sok munkát és összetartó közösséget talált, ott mindig jól érezte magát.

Győri közlekedés: ne „leckéztessük” egymást!

2017. május 21. 10:53

Ismét buszos balesetek történtek Győrben: egy helyi járat két gyalogost ütött el a vidéki buszpályaudvarnál, egy helyközi busz pedig biciklist gázolt. Kerékpáros vesztette életét a vasárnap éjjeli balesetben: a 19 éves fiatalember a 83-as főúton ütközött egy autóval, az úttesten akart átkelni – sajnos az elmúlt héten történt valós példák is sarkalltak minket arra, hogy ismét átvegyünk alapvető, elsősorban kerékpáros-közlekedési szabályokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság segítségével.

A győri szórakozóhelyeken ellenőriztek a rendőrök

2017. május 20. 16:40

A rendőrök a társhatóságokkal közösen ellenőrizték pénteken este a belvárosi szórakozóhelyeket.

Egyetemek partnersége

2017. május 23. 17:39

Oktatási és tudományos együttműködésbe kezd a győri Széchenyi István és a révkomáromi Selye János Egyetem. Erről dr. Földesi Péter és a szlovákiai intézmény vezetője, Juhász György tárgyaltak Győrben.

Száz milliárdos beruházást hoznak Győrbe

2017. május 23. 15:19

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Audiba látogatott kedden.

Halálos baleset történt a 81-es főúton

2017. május 23. 09:46

Egy teherautó motorost gázolt Győr közelében.  

Nyerj jegyet az Eötvös Cirkusz szuperprodukciójára!

2017. május 22. 13:56

Ismét Győrbe látogat az Eötvös Cirkusz, hogy bemutathassa új szuperprodukcióját, Harlequim Titka címmel. Közös Facebook játékunkban most páros belépőt nyerhet, akinek kedvez a szerencse!

Mit tegyek, ha elgázoltam egy vadat?!

2017. május 22. 12:58

Bárkivel, aki úton van előfordulhat, hogy előugrik a semmiből egy vad és már nem tudja elkerülni a gázolást. A következőkben összeszedjük mi is a teendő, ha megtörtént a baj.

Látott valamit? Jelentkezzen!

2017. május 22. 11:02

Letörte a személyautó tükrét, majd továbbhajtott.

Ördögcsáklya, kóladió, macskagyökér - fűben-fában orvosság

2017. május 21. 17:03

Van, aki hisz benne, és van, aki kételkedik az évezredek óta kipróbált népi gyógymódokban, a gyógynövények hatásában. Az viszont általánosságban elmondható, hogy minél egzotikusabb neve van egy növénynek, és minél távolabbi vidékről származik, annál inkább kelendőbb, annál inkább hisznek a magyarok a csodatévő hatásában.

A győriek örömmel adnak

2017. május 21. 14:35

A Győri Szeretet Napokon vasárnap immár 15. alkalommal adakozhattak a segítő szándékú emberek Böjte Csaba ferences szerzetes gyermekmentő missziójának.

Győri sétány: ahonnan vízre száll a város

2017. május 20. 17:40

A Töltésszer utcát az árvízvédelmi gát vágja ketté. Stílszerűen azt is mondhatnánk, hogy két ága van ennek az utcának. Az árvíztől mentett oldalon családi házak sorjáznak, meg ott áll a főként Halbritter Mátyás nevéhez kötődő régi kekszgyár tömör csontváza is. Közvetlenül a folyó partján a panorámás Hattyú étterem, egy sportcentrum, aztán a Graboplast Vízisport Egyesületének a csónakháza, és a Magyar Vilmos Uszoda található.

Hidegfront hűti le a levegőt hétvégén

2017. május 19. 16:07

Az elmúlt pár nap nyárias időjárása után holnap hidegfront hoz csapadékot és pár fokos lehűlést.  
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×