Győr

A győri állomáson is lehet új automata

2019. február 13. 14:04

Tavasszal próbaüzemmel indulhat az új jegyautomaták telepítése – olvasható a MÁV-START Zrt. közleményében. Az új automatát valószínűleg a győri állomáson is tesztelhetik majd az utasok.

Halálos baleset történt Ménfőcsanakon

2019. február 13. 12:54

Közlekedési táblának hajtott egy személyautó a 83-as főúton, a 69. kilométerszelvényben, a Győrhöz tartozó Ménfőcsanaknál, a Malom út közelében.

Újabb elektromos töltőt telepítenek Győrbe

2019. február 13. 06:01

Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig.  

„Arra bátorítok mindenkit, hogy házasodjanak!”

2019. február 12. 11:43

A mai fiatalok egyre távolabb hessegetik maguktól a házasság gondolatát, sokkal inkább a karriert, az önmegvalósítást helyezik előtérbe. Erről, valamint a Házasság hete mozgalomról beszélgettem magával a programsorozat győri vezetőjével, Bogdányi Mária lelkésszel, akinek fontos üzenete van az egyetemisták számára.

Ittas férfi okozott balesetet

2019. február 12. 09:58

Egy 35 éves győri férfi sérült meg a baleset során.  

Vadászgépek Győr felett

2019. február 12. 08:34

Győr térségében ismét megnövekedett zajhatásra lehet számítani.

Kiszorítja a modern technika a Braille-t?

2019. február 11. 17:32

Nemrég volt Louis Braille születésének évfordulója. A maga is érintett fiatal dolgozta ki azt a pontírásos technikát, amivel a vakok megtanulhatnak írni, olvasni. A Braille-módszer ugyanakkor veszít népszerűségéből, mivel nem az írás-olvasás az elsődleges oka a problémáknak.

Barokk pár kerestetik!

2019. február 11. 15:22

Közhírré tétetik, hogy augusztusban Barokk Esküvő rendeztetik, amelyre ifjú pár kerestetik!

Így jártam az első véradással

2019. február 13. 13:33

Egy bizonyos életkor után a férfiak asztalánál szinte biztosan előkerülnek a sztorik a katonaidőkről: ki arról anekdotázik, hogy az egységben mi volt a dolga, ki arról, hogyan lehetett becsempészni (esetleg ki) ezt-azt, mások meg arról, hogyan úszták meg az egész kopaszosdit. Rendre előkerül az is, miként juthattak még több szabadidőhöz – na ilyen volt például a véradás, amiért két nap eltáv járt, naná, hogy megérte tíz percre nyújtani a kart.

Egy húron pendülő zenekari hangszerek a győri campuson

2019. február 13. 09:36

A közös zenélés, a zenekari játékra nevelés, a zenei gondolkodás rugalmasságának elsajátítása, a nyitottság, a hangszerjáték személyre szabott fejlesztése, a reflektív szemléletmód megvalósítása fontos az előadóművészet, a klasszikus hangszerművész, a zenetanár és a zeneművésztanár képzésben egyaránt. A Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán a Zenekari Hangszerek Tanszékre látogattunk.

Újabb rekordot döntött a győri turizmus

2019. február 12. 14:01

A KSH adatai szerint 2018-ban 475.951 kereskedelmi vendégéjszakát töltöttek városunkban a turisták.

Hány négyzetméterre elég a nagyobb CSOK?

2019. február 12. 10:47

Szintet léphetnek a kétgyermekesek a lakáspiacon.

A gamifikáció az oktatásba is új színt hozhat

2019. február 12. 09:27

A Startup Szerda sorozat nyitórendezvényén a hazánkban még viszonylag új módszernek számító gamifikációval, játékosítás részleteivel ismertette meg a Start It Up közösség tagjait három szakértő a Széchenyi István Egyetem győri campusán működő Mobilis Interaktív Kiállítási Központban. Gyakorlati példákat mutattak arra, hogyan hasznosítható a játékosítás például az oktatásban.

Még mindig nincs megállapodás a Tescónál

2019. február 12. 08:03

Még mindig nem született megállapodás a tescós dolgozókkal, a győri bérszámfejtők sztrájkja ötödik napja tart - tudta meg a Magyar Nemzet a tegnapi egyeztetést követően.      

Tudjon meg többet a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról!

2019. február 11. 16:19

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilos. Egy kereskedelmi gyakorlat a piaci szereplőknek az áru fogyasztók részére történő értékesítésével, szolgáltatásával vagy eladásösztönzésével közvetlen kapcsolatban álló magatartása, tevékenysége, mulasztása, reklámja, marketingtevékenysége vagy egyéb kereskedelmi kommunikációja.

Térképen a boldogságunk

2019. február 11. 12:21

Az idén is elkészül Magyarország Boldogságtérképe, amelyen tavaly Győr vezette a nagyvárosok boldogság-rangsorát. Készítésébe mi magunk is bekapcsolódhatunk egy internetes kérdőív kitöltésével.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×