Elrendelték a szamurájkarddal támadó férfi kényszergyógykezelését

2011. október 27. 11:53

Jogerősen kényszergyógykezelést rendelt el a Győri Ítélőtábla csütörtökön azzal a férfival szemben, aki szamurájkarddal támadt élettársára Győr egyik külső kerületében.

Színház és forradalom

2011. október 26. 21:36

Egy tiszta szellemű győri rendező emlékére   Földes Gábor színházrendezőre, a „győri Nagy Imre pernek” nevezett koncepciós eljárás fiatal áldozatára nagyhatású dokumentumjátékkal emlékezett a Vígszínház. A bemutató okán készült összeállításunkban megszólal Hegedűs D. Géza színművész, Kovács Krisztina dramaturg, az előadás összeállítója, s részleteket közlünk a Mészáros Márta által rendezett bemutató forgatókönyvéből is. Ezzel emlékezünk az 1956. október 26-i mosonmagyaróvári sortűz áldozataira is.  

Borkai: A finnek érdeklődnek Győr iránt

2011. október 26. 17:49

Győr befektetési lehetőségeiről tartott előadást a finnországi Kuopióban Borkai Zsolt polgármester, akit testvérvárosunkban telefonon értünk utol.

Tavasszal kezdik a Vaskakas Ház felújítását

2011. október 26. 13:47

A Vaskakas Taverna néven ismert győri épületegyüttes felújítása után kiállító terület, multifunkciós tér és étterem is üzemel majd a Bécsi kapu téren.

Ásványvíz palackozót épít a Pannonhalmi Apátság

2011. október 26. 09:21

Ásványvíz palackozásba kezd a Pannonhalmi Bencés Főapátság – derült ki egy, a víz üzenetét középpontba helyező konferencián. A Világörökség részeként számon tartott Szent-Márton hegyen élő szerzetesközösség látványpalackozót épít a szomszédos Ravazd községben, ahol a történelmi Béla király kút vizét hasznosítják majd.

Ma kezdődik az ál-államtitkár pere Győrben

2011. október 26. 06:48

Ma kezdődik a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon annak a férfinak a pere, aki államtitkárnak kiadva magát tárgyalt pályázatokról.

Vége az útzárnak az M1-esen Győr közelében

2011. október 25. 19:30

Ismét teljes szélességében járható az M1-es autópálya Győrhöz közeli szakasza, amelyet korábban egy baleset miatt zártak le - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kedd este az MTI-t.

Újabb buszjárat indulhat Magyarország és Szlovákia között

2011. október 25. 18:29

Újabb buszjárat indulhat Magyarország és Szlovákia között; közösen pályázhat a projektre Győr és a csallóközi Nagymegyer (Velky Meder) önkormányzata.

A győri temetők felkészültek a kegyelet napjaira

2011. október 25. 14:42

A városi köztemetőkben harmincmillió forint értékű felújításokat végeztek a közelmúltban. A közelgő csendes ünnepen a temetők meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat.

Megújult a Révai udvara

2011. október 25. 12:02

Példaértékű összefogásnak köszönhetően megújult a győri Révai Miklós Gimnázium udvara. A város, a Révai Miklós Alapítvány és egykori diákok működtek közre azért, hogy szebb legyen az iskolaudvar.

Változik a forgalmi rend a belvárosban - VIDEÓVAL!

2011. október 27. 08:08

A Dunakapu tér alsó rakpart kialakításához kapcsolódóan már mától változik a forgalmi rend a városban. Ettől függetlenül november 7-től indulhat meg a forgalom az alsó rakparton, illetve a Kossuth hídon, így az alsó rakparton meginduló forgalom már az új közlekedési rendbe fog becsatlakozni – tájékoztatta lapunkat Máthé-Tóth Péter, az Útkezelő Szervezet műszaki vezetője.

Kerékpáros divatbemutató a legforgalmasabb belvárosi zebrán- Videóval

2011. október 26. 18:11

Nem mindennapi látvánnyal zárult a Bringázz a munkába! kampány Győrben. Ma reggel kerékpáros divatbemutatót tartottak a legforgalmasabb belvárosi zebrán.

Életveszélyesen megszúrta élettársát

2011. október 26. 16:01

Szóváltást követően egy konyhakéssel többször megszúrta élettársát a 60 éves A. Ilona egy Tihanyi úti lakásban.

Minden héten játék - Nyerjen velünk belépőket!

2011. október 26. 12:57

A Vaskakas Bábszínházba nyerhet családi jegyet, aki velünk játszik. Nem kell mást tenni, csak helyesen válaszolni a társulattal kapcsolatban feltett három kérdésre.

Motorost gázoltak Abdán - egy súlyos sérült

2011. október 26. 09:10

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy motorost, akit szerda reggel Abda belterületén egy szabálytalanul előző személyautó ütött el - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Demokratikus Koalíció - Elnök nélkül maradt az MSZP győr-moson-soproni, somogyi és Zala megyei szervezete

2011. október 25. 20:14

A győri, a somogyi és a zalai MSZP-szervezet is elnök nélkül maradt, miután a megyék eddigi szocialista vezetői csatlakoztak a szocialista pártból kivált Demokratikus Koalícióhoz. A győri megyei szervezet már jövő szerdán elindítja az elnökválasztást, Somogy megyében pedig 30 napon belül írják ki.

Teljes útzár az M1-esen Győr közelében, a főváros felé

2011. október 25. 19:23

Teljes szélességében lezárták az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalát Győr közelében egy kedd esti baleset miatt - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

A biztonság, az egészség, a környezetvédelem kortalan

2011. október 25. 16:03

Győrbe érkezik november 5-én a BEK4 you kampány. Az ETO Parkba várják mindazokat, akik érdeklődnek a biztonság, az egészség, a környezetvédelem.

A győriek boldogabbak, mint az átlag magyarok

2011. október 25. 13:10

Két győri szervezet, az Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület és a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium közös kutatásának eredményeként kiderült, hogy a győriek környezetterhelésük és boldogságuk arányát figyelembe véve jobban élnek, mint az átlag magyar polgárok. A Happy Planet Index (HPI) vagy Boldog Bolygó Index az emberi jólét és a fejlődés teljesen új mutatószáma. Három különálló jelzőszámot foglal magában, melyek az elégedettség az élettel saját bevallás alapján, az ökológiai lábnyom és a várható élettartam.

Burgonyaadomány rászoruló gyerekeknek

2011. október 25. 11:33

Ezerkétszáz kilogramm fagyasztott hasábburgonyát adományozott a megye gyermekvédelmi központjának a Matusz-Vad Zrt.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×