Győr

Folytatódik a harc a szúnyogok ellen

2019. június 13. 20:12

A Győr-Szol Zrt. a hétvégén és a jövő héten is folytatja a megkezdett intenzív szúnyoggyérítési munkát. A légi beavatkozások mellett, ahogyan eddig, lesz földi melegködös gyérítés is. A szúnyogirtás több napon át tart, és Győr egész területét érinti.

Elindult a jótékonysági biciklitúra

2019. június 13. 14:54

A Rotary Club Győr Rába 2009-ben alakult, ebben az évben ünnepeli alapításának tizedik évfordulóját. Az eltelt idő alatt több nagyszabású, jótékonysági projektet valósított meg, ezért már a városban is ismert civil szervezetként tevékenykedik.

Áradás nehezíti a vízparti takarítást

2019. június 13. 09:56

Kedd reggel elkezdődött a korábban elöntött vízparti sétányok mosása, a munkába azonban nem várt események szóltak közbe.

Kigyulladt egy családi ház Győrben

2019. június 13. 07:00

A tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat.  

Gólyákat gyűrűztek Szentivánon

2019. június 12. 19:52

A nyár eleji gólyagyűrűzés lassan hagyománnyá válik Győrszentivánon. Idén négy gólyafiókát jelöltek meg a szakemberek, hogy lássák a költöző madarak vonulási útvonalát. A látványos eseményt a Szentiváni Madárbarát kör tagjai szervezték, közel száz óvodással és kisiskolással.

Támogatás borral és kultúrával

2019. június 12. 14:06

Az álmaik megvalósítását segítő támogatást vehették át a Kantharosz Gála pályázatának nyertesei, tehetséges fiatalok és rászorulók szerdán.

A nemzet tehetségeiért díjat vehetett át az egyetem népszerű oktatója

2019. június 12. 10:19

A nemzet tehetségeiért díjat vehette át a napokban Barla Ferenc, a Széchenyi István Egyetem fizikusa, aki nem ért egyet azzal, hogy az emberi agyat nem szabad leterhelni. Maga is hatezerkétszáz kötetes magánkönyvtárából töltekezik, bonyolult műveleteket számol ki fejben, Talentum Műhelyt vezet, és Templeton Mentorként karol fel fiatal tehetségeket. Első diplomáját Győrben szerezte, és kórházi sugárfizikusként töltött évek után került vissza Alma Materébe.

Közös ellenzéki összefogás Győrben

2019. június 11. 16:05

A Demokratikus Koalíció (DK) tagja, Glázer Tímea önkormányzati képviselő lesz a győri ellenzék közös polgármester-jelöltje – jelentették be kedden délután a Városháza téren.

Kigyulladt egy busz Győr belvárosában

2019. június 13. 17:18

Kigyulladt egy busz csütörtök délután Győr belvárosában.

Hess András-díj a Palatia Nyomda szakembereinek

2019. június 13. 14:13

A győri Palatia Nyomda az elmúlt negyed évszázada alatt nem csak eszközparkját fejlesztette, hanem kiemelt figyelmet fordított a munkatársak szakmai képzésére is. Raktárvezetőjük és gépmesterük a nyomdaipar legrangosabb elismerését, Hess András-díjat vehetett át.

Hildesek járhatták körbe a felújítás alatt lévő óvári várat

2019. június 13. 08:55

A Győri Műszaki SZC Hild József Építőipari Szakgimnáziumának diákjai az erdélyi, csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola tanulóival közösen a „Határtalanul” program keretében látogattak el Mosonmagyaróvárra, és nézték meg a várfelújítási munkálatokat a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán. A legjobbkor jöttek, feltárás közben járhatták végig a felbontott aljzatot és tapinthatták meg az évszázados falrétegeket.

Jövőre Győrben vetélkednek a nyugdíjasok

2019. június 13. 06:05

Gyula, Debrecen, Balatonfüred, Komárom és Szolnok után 2020-ban Győr rendezi a nyugdíjasok vetélkedőjét, amelyen a hat város szépkorú csapatai mérik össze tudásukat.

Fokozottan irtják a szúnyogokat Győrben

2019. június 12. 15:43

A Győr-Szol Zrt. teljes kapacitással végzi a szúnyoggyérítést Győrben.

Itt a kánikula, ingyen ásványvizet osztanak

2019. június 12. 11:25

Déltől egészen a hőségriasztás végéig ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-Start a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon, így Győrben is.

Mit tegyünk a kánikulában?

2019. június 12. 09:24

A Pannon-Víz Zrt. tanácsai a forróság idejére.  

Már takarítják a vízparti sétányokat

2019. június 11. 14:19

A Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési igazgatóságának koordinálásában, a Rába és a Mosoni-Duna apadásával összhangban kedden reggel megkezdődött a korábban elöntött vízparti sétányok mosása.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×