Győr

Diplomaátadó ünnepségek a Széchenyi István Egyetemen

2019. február 11. 07:50

A Széchenyi István Egyetem öt karán, az Audi Hungaria Járműmérnöki Karon, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karon, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karon, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon és az Apáczai Csere János karon végzett hallgatók vehették át diplomáikat a hétvégén Győrben. Több mint félezer végzőst köszöntöttek.

Vigyázz! Csalók küldhetnek üzenetet!

2019. február 09. 18:28

Nem újkeletű már az a csalási módszer, amivel egyelőre ismeretlen személy vagy személyek próbálkoznak: adóvisszatérítésre hivatkozva kérnek adatokat.  

Ma már nem ritka, de messze áll a tömegestől az elektromos autó

2019. február 09. 14:27

Amikor Karl Benz 1886-ban bemutatta egy lóerős, háromkerekű járművét, s megszületett az autó, Vilmos császárt megkérdezték, mekkora esélyt lát elterjedésére. Az autó sosem lesz tömeges, mert nincs annyi sofőr – mondta őfelsége, akinek jóslatát az idő alaposan megcáfolta. A fatális tévedés azóta is visszafogottságra inti azokat, akik a mobilitás jövőjét kutatják.

Otthonról is könnyen adakozhat

2019. február 09. 08:20

Gyorsan és biztonságosan tud segíteni a Mit Tehetnék Érted? Autista Otthon Alapítvány által működtetett mindszentpusztai autista-lakóotthonban élőknek: néhány kattintással már ön is hozzájárulhat, hogy megvásárolhassák a fiatalabb kisbuszt.

Segítenek leszokni a dohányzásról

2019. február 08. 18:32

A dohányzásról leszokni kívánó felnőttek számára indít a Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda a dohányzásról leszokást támogató csoportokat. A programra bárki jelentkezhet, akár egyénileg, akár baráti, vagy munkahelyi közösségek is.  

Több illegális szemetelőt kapott el a kommandó

2019. február 08. 15:46

Az elmúlt évben is jelentős erőfeszítéseket tett a szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékén illetve a közterületeken szemetelő szabálysértők tettenérésére és megbüntetésére a Győr-Szol Zrt. biztonsági csoportja, a győri közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársaiból szerveződött csoport.

Kezdődik Győrben a gallyazás

2019. február 08. 13:39

Az E-ON megbízásából, egy alvállalkozó cég kivitelezésben megkezdődnek a város közterületeit érintő, gallyazási munkálatok.

Egyéni gyógytorna, gyógytornász szemmel

2019. február 08. 09:00

Az egyéni gyógytornakezelés mára már szerves részét képezi az RQ Fizioterápiás Centrum szolgáltatásainak.

Lopás miatt keresik

2019. február 10. 08:35

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik ismeretlen elkövető azonosításához.

Romlott a levegő minősége

2019. február 09. 14:46

Az ország több részében magas a szállópor-koncentrációja - a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombati tájékoztatása szerint.  

Állampolgársági eskü: túl az 1200-on

2019. február 09. 08:41

Február elején 19-en tettek állampolgársági esküt a győri városházán, ezzel már több mint 1200-an váltak magyar állampolgárokká városunkban az egyszerűsített honosítási eljárásnak köszönhetően.

Jól működnek az automata illemhelyek

2019. február 08. 20:28

Sokan vették igénybe azokat a nyilvános illemhelyeket, melyek az elmúlt két évben kerültek Győr közterületeire.

Több száz zsák szemetet szedtek össze

2019. február 08. 16:46

A Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési igazgatósága nagy figyelmet fordít a köztisztaság fenntartására.

Ha a gyomor energiája erős, az életünk energiája is az lesz

2019. február 08. 14:30

A közelmúltban egy negyvenes éveiben járó női beteg érkezett a Harmónia Akupunktúra Centrumba, akit több mint húsz éve kezelnek gyomorfájdalmaival. Kipróbált gyógyszereket, savlekötőket, de még mindig gyakran van hasi fájdalma, savas refluxa és puffad. Az állapotfelmérés során kiderült, hogy gyakran úgy érzi, nagy a nyomás rajta, ingerlékeny, otthon és a munkahelyén is számos problémával küzd.

Kerekezz és korizz még egy utolsót!

2019. február 08. 12:47

Egyszer minden jónak vége szakad - tartja a mondás, és ez a Dunakapu téren található attrakciókra is igaz, hiszen már csak pár napig használható az Óriáskerék és az ideiglenesen felállított Jégpálya.

Bíróságtörténeti kiállítást és konferenciát rendeztek Győrben

2019. február 08. 07:19

A bírói tisztség kortól és időtől függetlenül mindig megbecsülésnek örvendett Magyarországon - fogalmazott az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke Győrben, ahol bíróságtörténeti kiállítás és konferencia nyílt csütörtökön.  
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×