Győr

Egy napi keresés után, a nádasból került elő a győri Első Hullám

2011. július 17. 08:00

Egy napi keresés után megtalálták a Kékszalag versenyen bajba jutott győri Első Hullám nevű vitorlást. A hajó a nádasban feneklett meg. Azt, hogy mekkora kár érte a vitorlát, csak azután tudják meg, ha már kiemelték a Balatonból.

Népszerű mobillal fizetni a parkolást

2011. július 16. 07:13

Egyre többen választják Győrben mobilparkolást. A GYŐR-SZOL Zrt. adatai szerint májusban közel 2500, júniusban pedig már több mint 3300 esetben fizettek az autósok telefonos úton.

Szemtanúk jelentkezését várja a rendőrség

2011. július 15. 10:15

Egy hétfőn történt belvárosi baleset ügyében várja szemtanúk jelentkezését a rendőrség. Kerékpárost sodort el egy autós, majd segítségadás nélkül távozott.

A győri Első Hullám árboctörést szenvedett a Kékszalagon

2011. július 15. 08:49

A viharban eltörött az árboca a győri Első Hullám névre keresztelt vitorlás hajónak a Kékszalag versenyen. A legénységet az éjszaka rendőrök menekítették a partra, ám a hajót még nem sikerült kihúzni a vízből, ugyanis a szél miatt nem lehet megközelíteni.

Kéménybe csapott a villám a Győrhöz közeli Börcsön

2011. július 15. 07:16

A háztetőre és a mellette álló autóra dőlt a kémény, amibe az éjszaka folyamán belevágott a villám Börcsön. A vihar Felpécen is okozott kárt, ott egy trafót tett tönkre.

A Frigyláda igazi titka

2011. július 14. 19:18

Nem mindenkit lepett meg, hogy üresen találták a héten a szobor restaurálása miatt leemelt győri Frigyládát. Néhányan tudták, hogy a fém dobozt már tizenöt évvel ezelőtt kinyitották: akkor sem volt benne semmi.

Fűnyírótraktort kapott a győrújbaráti gyermektábor

2011. július 14. 10:59

Fűnyírótraktort ajándékozott a GYŐR-SZOL Zrt. a győrújbaráti gyermektábornak. A gép megkönnyíti mintegy 8 hektáron elterülő tábort rendben tartók munkáját.

Többen bántalmaztak egy 17 éves fiút

2011. július 13. 13:15

Több fős társaság szólított le Ivánban, az egyik kocsma előtt egy kerékpározó, 17 éves fiút. Tüzet kértek tőle, majd szóváltásba keveredtek. Bántalmazták a fiatalt, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

A napokban nem lesz repülős szúnyoggyérítés Győrben

2011. július 16. 17:04

A GYŐR-SZOL külsős szakértő bevonásával a hét közepén mérte fel a szúnyogsűrűséget a Győr környéki vizek mellett, az ártereken és az erdős részeken. Mivel a kritikusnak számító 65-70 csípésszám per óra mennyiséggel szemben a legtöbb helyen 30 és 40 közötti csípésszámot regisztráltak, repülőgépes szúnyoggyérítés a következő napokban nem várható.

A pannonhalmi főapátságban temetik el Habsburg Ottó szívét

2011. július 15. 14:42

A pannonhalmi bencés apátságban leli végső nyugalmát az utolsó uralkodó osztrák császár és magyar király legidősebb fiának, az Európai Parlament képviselőjének, a Nemzetközi Páneurópai Unió tiszteletbeli elnökének a szíve. Az önmagát mindig is bencés diáknak valló Habsburg Ottó évekkel ezelőtt döntötte el, hogy végrendeletében azt kéri: a szívét a testétől külön, Szent Márton hegyén helyezzék örök nyugalomra.

Forgalmi változások a Batthyány tér-Pálffy utcai csomópontnál

2011. július 15. 10:09

Új körforgalom épül a Batthyány tér-Pálffy utcai csomópontban. A munkálatok hétfőn kezdődnek, iskolakezdésre várhatóan el is készül a körforgalom.

Győrben is várják a véradókat

2011. július 15. 07:57

Győr is csatlakozott a Magyar Vöröskereszt országos véradó napjához. Városunkban 14 és 18 óra között várják a rendszeres és az új véradókat a Tesco Hipermarketben.

A vihar miatt késnek a vonatok Budapest–Győr vonalon

2011. július 15. 06:05

Átlagosan 10 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok Budapest és Győr között, mert az éjszakai viharban megrongálódott a biztosítóberendezés a Komárom-Almásfüzitő vonalszakaszon.

Hőségriadó - A Nyugat-Dunántúlra viharos széllel és jégesővel megérkezett a hidegfront

2011. július 14. 14:34

A Nyugat-Dunántúlra viharos széllel és jégesővel már megérkezett a hidegfront, erre a területre csütörtökön a heves zivatarok miatt adott ki másodfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ); délutánra mind a fővárosi, mind az országos melegrekord megdőlhet.

Hidegfront ellenére 30 fok lesz megyénkben – Másodfokú hőségriasztást rendeltek el

2011. július 14. 07:57

A hőség miatt az ország nagy részére másodfokú, a Nyugat-Dunántúlra elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Ismét megdőlhetnek a melegrekordok és megint extrém erős UV-B sugárzás várható.

Bábolnai baleset - Meghalt az agysérült kisfiú Győrben

2011. július 13. 12:57

Szerda reggel meghalt a Bábolna mellett történt hétvégi balesetben súlyos agysérülést szenvedett kisfiú - közölte Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója az MTI-vel. A Belga Királyság budapesti nagykövetségén azt a tájékoztatást adták, hogy a balesetet szenvedett, belga állampolgárságú család több hozzátartozója Magyarországra érkezett, hogy a sérültek ügyeit intézze.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×