Győr

Leszakadt a hídvizsgáló kocsi, a tűzoltók mentették a munkásokat a Kossuth-hídról (Frissítve)

2011. november 15. 10:55

A tűzoltóknak kellett kimenteniük két munkást ma délelőtt a Kossuth-hídnál a hídvizsgáló kocsiból, ugyanis az azt tartó sín leszakadt – tudtuk meg Máthé-Tóth Pétertől, Győri Útkezelő Szervezet műszaki vezetőjétől.

Győrben eddig 327-en igényelték Magyarország Alaptörvényét

2011. november 15. 08:20

November elejéig összesen 50 ezren igényelték Magyarország Alaptörvényének személyre szóló díszkiadását. Év végéig még bárki igényelhet Alaptörvényt a lakóhelye szerint illetékes polgármesteri hivatalban, körjegyzőségen, vagy a kormányablaknál.

Fogyasztóvédelmi ellenőrzések a biztonságos karácsonyért

2011. november 14. 16:22

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és megyei kormányhivatalok ma kezdték meg ünnepek előtti ellenőrzéseiket a kereskedelemben. A hatóság laboratóriumban vizsgálja többek között a karácsonyi fényfüzérek biztonságosságát, és az üzletekben és a piacokon is végez ellenőrzéseket a veszélyes termékek kiszűrésére.

Újra egészségtelen Győr levegője

2011. november 14. 13:10

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt hétfőn veszélyesnek minősítette Debrecen és Kazincbarcika levegőjét, de több más településen is romlott a levegő minősége.

„Az én hitrendszeremnek része, hogy vannak az anyagi világon túlmutató világok is”

2011. november 14. 09:42

A globalizáció, a nemzetek elsorvadása, a szépírás abbahagyása mind ördögtől való, én keresztként tartom fel a könyvet ezekkel szemben – ad lehetséges magyarázatot a közelmúltban létrejött, főként ezoterikus szépirodalmi könyvekkel foglalkozó Tarandus Kiadó 48 éves tulajdonosa arra, hogy az élelmiszeriparból miért nyergelt át 2010-ben a betűk világába.

Idén kétmillióval, kilenc év alatt 39 millióval támogatták az erdélyi gyermekeket

2011. november 13. 10:15

Kétmillió forint gyűlt össze a szegény sorsú erdélyi gyermekek megsegítésére az idei szeretetnapokon Győrött.

Közvetlen autóbuszjárat köti majd össze Győrt és a csallóközi Nagymegyert

2011. november 12. 12:54

Újabb magyar és szlovák településeket érintő, közvetlen autóbuszjárat indulhat a jövőben. Rajka és Pozsony után Győr és Nagymegyer között is tömegközlekedéssel ingázhatnak majd a munkába járók, azzal a különbséggel, hogy amíg Szigetközből a jobbára hazánkba átköltözött szlovákok utaznak dolgozni a szomszéd fővárosba, addig a Rábaparti megyeszékhelyre a felvidéki magyarok érkeznének az óránként induló autóbuszokon.

Győri oktatók külföldi katedrákon

2011. november 12. 10:24

A Széchenyi-egyetem összesen tizenkét tanára nyert el nemzetközi vendégoktatói ösztöndíjat a TÁMOP 4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0005 uniós pályázati konstrukció keretében.

Fedezd fel Győrt! - A szerelmesek szigete

2011. november 15. 10:24

Győrben élünk, nap mint nap elsétálunk gyönyörű műemlékeink előtt, és közben nem is sejtjük, micsoda értékek birtokában vagyunk, milyen kalandos történeteket, hihetetlen legendákat rejt egy-egy belvárosi ház, szobor vagy festmény.

Cozma-gyilkosság - Megérkeztek a periratok a Győri Ítélőtáblára

2011. november 14. 18:26

Megérkeztek a Cozma-gyilkosság iratai a Győri Ítélőtáblára a fellebbviteli főügyészségről - közölte Ferenczy Tamás szóvivő hétfőn az MTI-vel.

Korszerű mérőeszközök a megye mentőautóiban

2011. november 14. 13:16

Az esetkocsik kivételével a megye összes mentőautójába új vérnyomásmérők kerültek, illetve mindegyik mentőautóba adományozott egy cég vércukormérőket a Győr-Moson-Sopron megyei Mentésügyi Alapítvány felkérésének eleget téve.

Koszorúzási ünnepség Török István emlékére

2011. november 14. 12:15

Török Istvánra emlékezett a győri önkormányzat és a Történelmi Igazságtétel Bizottság Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete. A rendezvényen felszólalt Büki Lajos a Bizottság elnökségi tagja, városunk díszpolgára Török István egykori harcostársa és Radnóti Ákos önkormányzati képviselő is.

Kerekes székes vetélkedő a Széchenyi István Egyetemen

2011. november 14. 09:01

A Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszéke mától egy héten keresztül lehetőséget biztosít az építész hallgatói számára, hogy kipróbálják, milyen az épített világunkban kerekes székkel élni, közlekedni.

Hoffmann Rózsa: nincs markáns nézetkülönbség kormányoldalon a köznevelési törvényről

2011. november 12. 16:42

Nincs markáns nézetkülönbség a kormányoldalon belül a köznevelési törvénnyel kapcsolatban - hangoztatta a szombati győri oktatási konferencián mondott felszólalása után tartott sajtótájékoztatón az MTI kérdésére Hoffmann Rózsa államtitkár.

Országos Cukorbeteg Találkozó Győrött

2011. november 12. 10:45

A Diabetes Nemzetközi Világnapja alkalmából Győrben rendezik az Országos Cukorbeteg Találkozót szombaton.

Győri oktatók külföldi katedrákon

2011. november 12. 10:19

A Széchenyi-egyetem összesen tizenkét tanára nyert el nemzetközi vendégoktatói ösztöndíjat a TÁMOP 4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0005 uniós pályázati konstrukció keretében. Az ösztöndíj célja a győri egyetem tudásbázisának új ismeretekkel és tapasztalatokkal való felfrissítése volt, a tanárok egyszerre oktattak és tanultak is a partnerintézményeknél, ráadásul az ösztöndíj elnyerésnek egyik feltétele volt a külföldi pozitív tapasztalatok és új módszerek beépítése a hazai képzési tevékenységbe.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×