Győr

Saját részvényt vett a Rába

2011. szeptember 26. 13:16

Nyolcezer darab törzsrészvényt vett a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. a Budapesti Értéktőzsdén pénteken – tette közzé honlapján a társaság.

Felavatták a Győr-kismegyeri templomot

2011. szeptember 26. 09:29

Elkészült az új Győr-kismegyeri templom, amelyet Várszegi Asztrik főapát vasárnap szentelt fel. Az új templom a Pannonhalmi Területi Apátsághoz tartozó Szent Anna Lelkészség hívei számára építették és az Isteni irgalmasságról lett elnevezve. A Balázs Mihály építész tervei alapján épült templom alapkövét 2008. júliusában tették le. A templom építését a hívek adománya és a Pannonhalmi Főapátság támogatása tette lehetővé.

Csillaglesen a kutatók, mókás esküvő, és Baross úti titok (HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁS)

2011. szeptember 23. 19:44

A Jupitert, a Herkules gömbhalmazt, valamint a Garradd üstököst kémlelik a Kutatók Éjszakáján az egyetemi csillagvizsgálóba fellátogatók. A csoportok 20 órakor indultak a kollégium kupolájába. Az aulában tűztornádóval és szerelemteszttel találkoztunk, az Apáczai-karon pedig a vénlányokról beszéltek.

Farosbusz, bagolyjárat, relikviák

2011. szeptember 23. 12:03

Kísérleti éjszakai járatokkal, ingyenes közlekedéssel, a faros nosztalgia-busz kipróbálásával és teleplátogatással vett részt a Kisalföld Volán az idei Mobilitási Hét programjaiban.

„Győrben az üzleti vendégekért folyik a legádázabb harc”

2011. szeptember 23. 10:32

„Vannak kollégáim, akik jegyzetekkel távoznak egy-egy szállodából, és felhívják az igazgatót, ha hibát találnak, én nem vagyok ez a típus” – jelzi Horváth Ottó, hogy munkájában is toleráns természetű ember. A Rába Hotel 55 éves igazgatója Szombathelyen született, iskoláit itt is kezdte meg, ám a család édesapja munkája miatt nem sokkal később Pápára került.

Felmentette a bíróság a kiskorú mosonmagyaróvári szurkálót, áldozatának közmunkát kell végeznie

2011. szeptember 22. 15:22

Jogerősen felmentette az első fokon eljáró Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság csütörtökön azt a fiút, aki 2009 nyarán, kevéssel 16. életéve betöltése előtt életveszélyesen megszúrta az édesanyját verő nevelőapját egy mosonmagyaróvári panellakásban.

Gizi love Béla – művészek vagy falcsúfítók?

2011. szeptember 22. 10:55

Lehet díszítő festő, aki kedvtelésből készíti a freskóit, s lehet, bomber, aki otthagyja a névjegyét bármerre jár. Győrben is vannak olyanok, akik alkottak, de sajnos akadnak, akik csúfítottak. Kik ők, s mit akarnak jelezni a világ számára az alkotásaikkal? Milyen üzenetet szeretnének eljuttatni, milyen lelki világgal rendelkeznek, hogy az önkifejezés e módját választják?

Tömegbaleset Vámosszabadinál - Nemzetközi katasztrófaelhárítási gyakorlat

2011. szeptember 22. 08:08

A vámosszabadi határátkelőnél a reggeli órákban magyar, szlovák és lengyel munkásokat szállító autóbusz egy veszélyes anyagot szállító tehergépjárművel ütközik- ezt a feltételezett katasztrófahelyzetet oldják meg közös erővel magyar és szlovák rendőrök, mentők és tűzoltók.

A balesetveszélyes, száraz fákat vágja ki a GYŐR-SZOL

2011. szeptember 26. 13:08

A GYŐR-SZOL Zrt. megkezdte a városban a kiszáradt fák kivágását. A városgazdálkodási igazgatóság szakemberinek szemléje valamint lakossági bejelentések alapján minden évben számba veszik a közterületeken valamint a temetőkben a beteg, balesetveszélyes növények körét, és azok elszáradt ágait illetve - amennyiben szükséges -, az egész fát eltávolítják.

Estefelé megélénkülhet a déli szél Győrött

2011. szeptember 25. 13:15

Várható időjárás az ország területére hétfő estig:

Magyar állampolgárság - százan tettek esküt Győrben GALÉRIA

2011. szeptember 23. 12:21

A jeles eseményre zsúfolásig megtelt a győri városháza díszterme. 2011. szeptember 23-án mintegy száz határon túli magyar tett esküt, és vette át honosítási papírjait. Mátyás Béla saját készítésű ajándékkal mondott köszönetet.

Új templomot avatnak városunkban

2011. szeptember 23. 10:37

Elkészült az új Győr-kismegyeri templom, amelyet Várszegi Asztrik főapát szeptember 25-én vasárnap 15 órakor szentel fel.

Növeli a biztonságot az új katasztrófavédelmi törvény

2011. szeptember 23. 09:38

Győr-Moson-Sopron – fejlettsége, gazdasági pozíciói, ipari ellátottsága folytán –katasztrófavédelmi szempontból az ország egyik kiemelt kockázatú megyéje. Nem véletlen, hogy ebben a térségben van a legtöbb létesítményi és önkéntes tűzoltóság is. Pesztenlehrer Lajos korábbi megyei katasztrófavédelmi igazgatóval, az Országos Katasztrófavédelmi Parancsnokság mellett működő tűzvédelmi tanácsadó testület elnökével az új katasztrófavédelmi törvényről beszélgettünk.

Piros Ladával járnak a trükkös csatornatisztítók

2011. szeptember 22. 11:23

Csalók próbáltak meg csatornatisztítás ürügyén pénzhez jutni szerdán délelőtt Győr-Szabadhegyen egy iskolában. A trükk nem jött be, gazdasági vezetőnek gyanússá vált a dolog, értesítette a Pannon-Víz diszpécserszolgálatát. A rendőrség keresi az elkövetőket.

Autómentes Nap: A kerékpár legyőzte az autót

2011. szeptember 22. 09:10

Érdekes versenyt rendeztek városunkban szeptember 22-én, az Autómentes Nap reggelén. A három versenyző kerékpárral, autóval és tömegközlekedési eszközzel indult a Városházára. A bringás fölényes győzelmet aratott.

Jótékony gyaloglás: autista és látássérült rászorulókért sétálnak Pannonhalmán

2011. szeptember 22. 06:52

A győri Arrabona Lions Klub jótékonysági gyaloglást szervez 2011. szeptember 24-én, szombaton a Mindszentpusztai Autista Otthon és a TANDEM Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesület megsegítésére.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×