Győr

Megoldódik a szennyvízelvezetés Győrszemerén és Tényőn

2011. december 13. 16:07

Győrszemerén és Tényőn összesen csaknem ötezer ember életkörülményei javulnak, miután megoldódik a szennyvízelvezetés a két településen.

Széchenyi Programiroda a Széchenyi téren

2011. december 13. 10:49

A pályázatok sikerességét segítő Széchenyi Programiroda-hálózat irodája Győrben, a Széchenyi tér és a Liszt Ferenc utca sarkán nyitotta meg kapuit a pályázni szándékozók előtt.

Sragner László: „A hazai cégek többsége felelősséget érez a dolgozói iránt!”

2011. december 12. 09:36

Több önkormányzat is felmérte, hogy mekkora a saját intézményeiben dolgozó köztisztviselők és közalkalmazottak jelzáloggal biztosított devizahitellel való érintettsége. Az önkéntes adatszolgáltatás során vizsgálták azt is, hogy a foglalkoztatottak közül mennyien tudnak élni önerőből a végtörlesztés lehetőségével. A felmérés adataiból kitűnik, hogy a közszféra eladósodása problémát jelent Magyarországon.

Közösségi házat adtak át Tényőn

2011. december 10. 12:25

Közösségi házat adtak át szombaton a Győr közeli Tényő községben. A tágas közösségi tér helyet ad a civil szervezeteknek és a kulturális csoportoknak, a könyvtárnak és az internetkávézónak.

Magukat rendőrnek kiadó tolvajokat fogtak el Győrben

2011. december 09. 15:55

Magukat rendőrnek kiadó tolvajokat fogtak el a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ munkatársai Győrben - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

A Greenpeace az ügyészséghez fordult az almásfüzitői vörösiszap-tározó miatt

2011. december 09. 14:02

A Győri Városi Ügyészséghez fordult a Greenpeace, hogy az indítson pert az almásfüzitői vörösiszap tározón tevékenykedő Tatai Zrt.-vel szemben.

Szakács Imre: „Húsz év elég volt a politika színpadán!”

2011. december 09. 09:15

Jóllehet parlamenti és megyei önkormányzati választások legközelebb csak 2014-ben lesznek, egy dolog már biztosra vehető: dr. Szakács Imre országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke három év múlva már nem lesz ott a mandátumokért versengő jelöltek között.

Újabb térfigyelő kamerákat telepítettek Győrben

2011. december 08. 16:10

Mintegy 18 millió forintból bővítették a térfigyelő kamerarendszert Győrben. A fejlesztésnek köszönhetően plusz 6 forgatható, úgynevezett dom kamera és egy fix kamera pásztázza az utakat, a Galántai úton pedig rendszámfelismerő rendszert telepítettek.

Raktárépület égett Töltéstaván

2011. december 13. 15:04

Raktárépületben csaptak fel a lángok december 13-án délelőtt Töltéstaván. Egy 20 m2 alapterületű helyiségben különféle használati tárgyak égtek.

Uzsoraügy: megyénkben két esetben nyomoz a rendőrség

2011. december 12. 15:35

Visszaszorulóban vannak az uzsora-bűncselekmények, megyénkben például mindössze két ügyben nyomoznak a rendőrök- mondta dr. Garamvölgyi László dandártábornok,, az Országos Rendőrkapitányság szóvivője Győrben tartott sajtótájékoztatóján, ahol azt is megjegyezte Győr-Moson-Sopron megyében 8 éve nem volt felderítetlen gyilkosság.

Figyelem: ma lezárják a Móricz Zsigmond alsó rakpartot

2011. december 12. 07:48

Az Újkapu utcai csomópontnál lévő árvízvédelmi kapu átépítési és víztartási próbáját tartják hétfőn reggel nyolc órától délután négyig Győrben.

Állatok Karácsonya a Győri Menhelyen

2011. december 10. 09:28

Az Emberek az állatokért alapítvány idén is felállít egy karácsonyfát a győri állatmenhelyen az elhagyott, gazdátlan állatokért. Az árva jószágoknak szánt ajándékokat bárki elhelyezheti a hétvégén az ünnapi fa alatt.

Nyitott autóból lopta el a hátizsákot

2011. december 09. 14:37

A Győri Rendőrkapitányság keresi a képen látható férfit, aki október 23-án reggel hét óra körül Győrben, a Baross Gábor út 5. számú ház előtt álló nyitott járműből lopta el a tulajdonos hátizsákját, személyes irataival, bankkártyáival, valamint egy Evolio márkájú GPS-szel együtt.

Jótékonykodás: könyveket kapnak az iskolák

2011. december 09. 10:23

Czuczor Gergely szülőföldjén, az Érsekújvár melletti Andódon hosszú évek óta kutatja a tudós papköltő hagyatékát Vágvölgyi Szilárd helytörténész. Az eredmény egy könyv, amelyenek kiadása azonban nehézségekbe ütközött. Páratlan összefogással most mégis közkinccsé lett a történet.

„Az isteni megbocsátás nem ment fel a világi törvényesség alól”

2011. december 09. 09:08

Azt hiszem, a Bibliából egy emberről lehet biztosan tudni, hogy a mennyországba jut: a bűnbocsánatot nyert latorról, akinek Jézus a kereszten megígérte: velem leszel a paradicsomban. De azt nem mondta, hogy akkor itt és most levesznek keresztről – világít rá a lutheri teológia sajátos lényegére Ittzés János.

Győri nagykönyv a magyar járműgyártásról (VIDEÓVAL)

2011. december 08. 14:59

Martin Wintercorn, a Volkswagen elnöke is tanulmányt írt  A magyar járműgyártás nagykönyvébe, melyet csütörtökön mutatott be városunkban kiadója a Lapcom Kft., és az autopro.hu szakportál.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×