Győr

Csángóföldi gyerekek kaptak taneszközöket Győrből

2011. szeptember 12. 12:55

Számítógépeket, hozzá tartozó monitorokkal, klaviatúrákkal, íróasztalokat, mágnestáblákat, füzeteket, mesekönyveket, írószereket és játékokat kaptak a csángóföldi gyerekek a győri Arrabona Városvédő Egyesülettől.

Földiekkel játszó égi tünemény – Sebestyén Márta hangja töltötte be a belvárost

2011. szeptember 11. 18:18

Megtelt élettel a Széchenyi tér a Magyar Hagyományok Fesztiváljának utolsó napján. Sebestyén Márta gyönyörű hangja sokakat kicsalt a programra. Az énekesnő hamarosan portálunknak is nyilatkozni fog.

Talp- és kontyalávaló a Széchenyi téren (Folyamatosan frissítve)

2011. szeptember 09. 17:41

Nagyon jó a hangulat a Széchenyi téren, a pálinka kóstolgatást autentikus zene kíséri. Este a belváros táncra perdül.

OTP rablás: Minden elrabolt forint meglett

2011. szeptember 09. 13:22

Hiánytalanul előkerült a pénz, amit csütörtökön a Kormos úti OTP fiókból rabolt el egy győri férfi.

Posztumusz kitüntetés dr. Ottófi Rudolfnak

2011. szeptember 09. 09:06

A nagycsaládokért tett elévülhetetlen érdemeiért adományozott kitüntetést posztumusz dr. Ottófi Rudolfnak a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A díjat az év elején elhunyt alpolgármester felesége, Edit asszony vette át Gyertyás Jánostól, a Família Nagycsaládosok Egyesületének elnökétől a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Győri Szervezetének legutóbbi rendezvényén.

Bordó riasztás van érvényben Győrött a parlagfű miatt

2011. szeptember 09. 07:40

Országos szinten már csökkent a parlagfű pollenkoncetrációja, így fekete, azaz ötödik szintű riasztás már sehol sincs, a legtöbb helyen sötétbordó, negyedik szintű riasztás van érvényben - adta hírül az országos tisztiorvos Facebook-oldalán csütörtökön.

Letisztították a Széchenyi tér köveit

2011. szeptember 08. 11:39

Elvégezték a Széchenyi tér kőburkolatának speciális takarítását. A beavatkozásra a használatból adódó elszennyeződés és a térkövek állapotának megóvása miatt volt szükség.

Átlag feletti a szociális ellátás színvonala

2011. szeptember 12. 11:30

A szociális feladatok ellátása Győrben évek óta átlag feletti. A szociális, egészségügyi, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények működési költségeire 2,7 milliárd forintot tervezett be a közgyűlés az idei költségvetésben.

Táncol a tér, a pannonhalmi őszibarack lett Győr pálinkája (Helyszíni tudósítás)

2011. szeptember 10. 18:38

Mi illik egy piros, táncos cipőhöz? - kérdezik a néptáncosok az egyre jobb hangulatba került közönségtől? Hát a párja, mondja a megfejtést egy fiatal hölgy egy kakasos nyalóka reményében. A hangulat emelkedett. A város pálinkája a pannonhalmi őszibarack lett.

Hétfőn kezdődik a Jedlik Ányos utca teljes körű felújítása

2011. szeptember 09. 14:44

A Jedlik Ányos utca felújítási munkáit a Széchenyi tér és Dr. Kovács Pál utca közötti szakasszal kezdi a kivitelező Magyar Aszfalt Kft.: elsőként a meglévő burkolat bontására kerül sor a fenti szakaszon úgy, hogy az úttest középső sávját érintik.

Új tanösvény Dunaszegen

2011. szeptember 09. 10:04

Tanösvény nyílt Dunaszegen a Morotva tónál, ahol a figyelmesek találkozhatnak a Szigetköz énekes és vízi madaraival, a rétek, vízpartok lepkéivel, rovaraival.

Mézmedvék

2011. szeptember 09. 08:17

A farksodrók, más néven mézmedvék a jól ismert mosómedve rokonai, Dél-Amerika esőerdeinek lakói. Szinte teljesen éjszakai életmódot élnek, ezért állatkertekben ritkábban láthatóak, mint a mosómedvék, vagy a szintén rokon fajnak számító ormányos medvék.

Felújítják a pannonhalmi bazilikát

2011. szeptember 08. 15:13

Bemutatták Pannonhalmán a középkori bazilikabelső már megkezdett felújításának terveit és az új látogató bejárat kialakításának munkálatait.

Ki akarták rabolna a marcalvárosi OTP-t – Elfogták a gyanúsítottat

2011. szeptember 08. 10:46

Az OTP-t csütörtök reggel próbálta kirabolni egy fegyveres Győr-Marcalvárosban. A rendőrség még a helyszínen elfogta a gyanúsítottat.

Kisebb tűz egy Kodály utcai panelben

2011. szeptember 07. 18:32

Kisebb anyagi kárt okoztak a lángok egy Kodály Zoltán utcai épület nyolcadik emeletén.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×