Győr

Még egy napig teszteli a Kisalföld Volán a Nabit

2012. január 23. 11:39

A helyi kivitelű Nabi Sirius után az elővárosi modellt is teszteli a Kislföld Volán. A Nabit még egy napig kipróbálhatják az utasok.

Győri tűzoltók: a munkahely biztonsága jelentheti a megtartó erőt

2012. január 23. 09:22

Januártól állami kézbe kerültek az önkormányzati tűzoltóságok. A hivatásos állományt Győrben 149-en alkotják, a napi beavatkozói létszám 29 fő. Megyénkben összesen 500 tűzoltó teljesít szolgálatot, így ha egy helyre kell az erőket koncentrálni, összehangoltan tudják az egységeket mozgatni, és nem kell túlmunkát elrendelni.

Öt győri középiskola a legjobb száz között

2012. január 22. 19:42

Megjelent a 100 legjobb magyar középiskola című kiadvány. A listán hét megyei oktatási intézmény található, ilyen szempontból csak Budapest és Pest megye előz meg minket. A városok között Győr öt szereplővel Budapest után a második.

Új lakó a Füles-bástyában

2012. január 21. 08:28

A piraya név nem cseng jól, aminek okai a horrorfilmek és a velük rokon, alaptalan vagy egyszerűen túlzó történetek. Az ember a pirayák számára nem jelent táplálékforrást, támadásuktól csak kivételes esetben kell tartani. Az például igaz, hogy a vér szaga izgatja őket.

Szent Vince ünnepe Pannonhalmán

2012. január 20. 12:58

A borosgazdák több évszázados tapasztalatán nyugszik a kijelentés, miszerint „ha megcsordul Vince, tele lesz a pince”, azaz ha napsugár örvendeztet e napon, akkor bő termés várható.

Mindennapi tartozásaink: milliárdos nagyságrendek

2012. január 20. 10:37

Kemény küzdelmet folytatnak a Győrben (is) szolgáltató, önkormányzati tulajdonban lévő közművállalatok a fogyasztói tartozások visszaszorításáért.

„Bagoly mondja…” vetélkedő 2012.

2012. január 20. 10:26

A Marcalvárosi Közoktatási Főigazgatóság Kovács Margit Közművelődési Intézményegység és Könyvtár idén is meghirdeti megyei vetélkedőjét felső tagozatos általános iskolás diákok számára megyénk múzeumai témakörben. Négyfős csapatok jelentkezését várják február 17-ig.

Rablási kísérlet az enesei takarékszövetkezetben

2012. január 19. 18:58

Megpróbálta kirabolni a helyi takarékszövetkezetet egy férfi csütörtök délután Enese községben - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Élénk érdeklődés mutatkozott megyénk iránt a pozsonyi utazás kiállításon

2012. január 23. 11:00

Élénk érdeklődés kísérte megyénk bemutatkozását az elmúlt hétvégén Pozsonyban megrendezett 18. ITF Slovakiatour Nemzetközi Utazás Kiállításon. A rendezvényen Győr-Moson-Sopron megye a Pozsonyi Önkormányzati Régió meghívására – társkiállítóként –vett részt – tájékoztatta lapunkat Ponty Zita, a megyei önkormányzat sajtóreferense.

Mindennapos testnevelés: felmérik az iskolaépületek tornatermeit

2012. január 23. 09:16

A kormány a köznevelési törvény alapján ez év szeptemberétől felmenő rendszerben vezeti be az iskolákban a mindennapos testnevelést. Az óraszám növekedése azonban sok oktatási intézményben komoly próbatétel elé állítja a pedagógusokat, mivel számos városi és kistelepülési iskolában nem áll rendelkezésre megfelelő tornaterem vagy tornacsarnok.

Baktériumölő padlót tesztel a győri kórház VIDEÓVAL!

2012. január 21. 18:27

Baktériumölő padlót fejlesztett ki a Graboplast Zrt. A különleges terméket jelenleg a győri Petz Aladár Oktató Kórházban tesztelik- tudta meg a hirado.hu.

„Esőcsináló hangszer” egy kilencéves kislánytól

2012. január 20. 18:27

„Esőcsináló hangszer, ökotraktor, ékszerek kávékapszulából” – ilyen és ehhez hasonló kreatív tárgyakat készítettek gyerekek és felnőttek egyaránt a „Hasznosítsd magad” projektjére hulladékból. A pályázat a Harmónium Egyesület környezettudatosságra nevelő komplex kampány zárása volt. Az alkotásokból készült tárlatnak a Győri Gyermekek Háza ad helyet.

Vérüket adták a vízművesek

2012. január 20. 11:14

A biztonságos hazai vérellátáshoz évente több mint 430 ezer egység vérre van szükség, amihez évi félmillió önkéntes donor szükséges. A Pannon-Víz Zrt. dolgozói január 10-én 28 egység vért adtak, ami háromszor ennyi életet menthet meg.

Kitűzték a Cozma-per tárgyalását

2012. január 20. 10:28

A Győri Ítélőtáblán dr. Nagy Zoltán kollégiumvezető tanácsa márciusra tűzte ki a Cozma-per tárgyalását. R. Sándor és társai ellen emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indult a büntetőeljárás- közölte portálunkkal dr. Ferenczy Tamás sajtószóvivő.

Győri orvos a Budapest–Bamako ralin - VIDEÓVAL

2012. január 20. 09:37

Bissau-Guineáig száguld az idei Budapest–Bamako. A hetedik ralinak tehát ezúttal nem Mali fővárosa a célpontja. A nemzetközi sajtó tudósításaiból az utóbbi években úgy lehetett megismerni Bissau-Guineát, mint a világ legnagyobb drogcsempészállamát, ahol – és ez európai fejjel talán furcsának tűnhet – még villanyáram sincs.

Alkalmi partnerétől lopott, a rendőrség keresi

2012. január 19. 16:21

A Győri Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt keresi a képen látható 25 év körüli nőt, aki egy győri panzióban a vele alkalmi kapcsolatot létesítő külföldi férfi ruházatából 70 ezer forintot és négyszáz euró készpénzt tulajdonított el.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×