Győr

72 óra kompromisszum nélkül VIDEÓ

2011. október 17. 15:02

Idén is három napos önkéntes munkára hívta a fiatalokat az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány. A 72 órás akció célja szociális, karitatív, ökológiai vagy fejlesztő, építő tevékenységek végzése különböző helyszíneken.

Osztrák-magyar energiahatékonysági projekt indult

2011. október 17. 08:45

Közösen épít ki energiahatékonysági tanácsadó hálózatot a nyugat-dunántúli térségben a bécsi és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az ausztriai Energiagazdálkodási Intézet, valamint a Centrope közép-európai régiót Magyarországon képviselő Ceurina Kft. – tájékoztatta utóbbi társaság az MTI-t.

A sanzon táncrózsái Győrött – Értékelő jegyzet, kis kitérőkkel

2011. október 16. 10:12

A Rózsaszínház az utolsó pillanatban a Zorba helyett ugrott be a Győri Balett színpadára. Joga volna tehát a kritikai kíméletre. Szüksége azonban nincs rá.  

Húszezresek az úton, büntethető, aki vitt belőle (FRISSÍTVE)

2011. október 14. 15:50

Jogi szakértőnk, dr. Rákosfalvi Zoltán ügyvéd szerint a jogtalan eltulajdonítás szabálysértését vagy bűncselekményét követte el az, aki vitt el abból a pénzből, amelyet húszezres címletekben sodort a szél a győri Nagy Imre út és Szigethy Attila út sarkán.Az ügyvéd írásunk végén fejti ki álláspontját.

Alternatív fiatalok alternatívái Győrben

2011. október 14. 13:19

A közelmúltban bezárt Teleki utcai Rómer Ház underground kluboknak és koncerteknek, művészfilmeket is bemutató mozinak, amatőr színjátszók előadásainak és persze azoknak a fiataloknak is helyet adott, akik a tömegkultúra helyett valamelyik másik réteget választották. Összeállításunkban annak néztünk utána, milyen alternatívái vannak az alternatív fiataloknak Győrben.

'Nemcsak elérjük, hanem jóval túl is lépjük az első évre kalkulált megtakarítási célt”

2011. október 14. 10:00

„Elnök-vezérigazgatóként élem a hétköznapjaimat, és amikor hazamegyek, megpróbálok családapa és ingatlanszakértő lenni” – utal arra, hogy a szakmáját semmilyen körülmények között nem szeretné elfelejteni a GYŐR-SZOL Zrt. 49 eves vezetője.

GYSEV: tavaszra készül az új vonalak fejlesztési koncepciója

2011. október 14. 06:56

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) tavaszra készíti el koncepcióját az október elején átvett vonalak integrációjára, hogy pontosan milyen fejlesztésekkel és átalakításokkal valósítja meg azt - mondta Lendvay Péter, a személyszállítási üzletág vezetője az MTI érdeklődésére.

A Győri Nyár pillanatai

2011. október 13. 16:51

Tuba Judit nyerte portálunk A győri nyár pillanatai elnevezésű fotóversenyét az Egy ugrás az élet című képével. Második lett Katona Flórián Sportpillanat, harmadik Bártfay Dávid Séta a Rába-parton című fényképe.

Megduplázódott a kormányhivatal ügyköreinek száma VIDEÓVAL

2011. október 17. 14:47

Hétfőtől már 61 ügykörben fordulhatnak az állampolgárok a kormányablakokhoz. A Kormány ugyanis módosította a kormányhivatalokra vonatkozó rendeletét.

Régi-új polgármester Héderváron

2011. október 17. 06:50

Újraválasztották a polgármestert Héderváron; a Győr-Moson-Sopron megyei településen vasárnap tartott időközi választáson Juhász József 382, eddigi helyettese, Szilágyi Dániel 224 voksot kapott; mindketten független jelöltként indultak a megmérettetésen - tájékoztatta a helyi választási bizottság elnöke az MTI-t.

Hatvani Gedeon: A város és a vállalkozás együtt nőttek fel

2011. október 15. 07:49

Az üzleti sikernek számos mutatója van, de első blikkre hajlamos a méretek alapján ítélni az ember. A Hatvani Gumiszerviz új főnöki irodájának tárgyalóasztalánál üldögélünk, s régi ismerősként értünk egyet abban, ha az asztal nem is, az iroda mindenképpen nagyobb annál az Attila utcai pincegarázsnál, ahonnan 1979-ben a vállalkozás indult.

Zöld terasz a belváros szívében

2011. október 14. 14:59

Újabb állomásához érkezett a győri Füles-bástya turisztikai célú hasznosítása című állatkerti projekt. A szakemberek megkezdték a kazamata fölötti terasz rendbetételét.

Orgonacsere

2011. október 14. 12:25

A győri Városházán 1973 óta található az az orgona, melyet a Budapesti Zeneakadémiától kapott a város. Jelen pillanatban is zajlik a Liszt Ferenc Zeneakadémia épületének felújítása, melynek keretében az eredeti állapot visszaállítására törekednek az építészek. Ennek szellemében szeretnék az eredeti orgonát is visszahelyezni a patinás épületbe.

Dr. Somogyi Tivadar: „Az egyik legjobb ellátórendszert működtetjük az országban!”

2011. október 14. 09:18

Az önkormányzat támogatásának köszönhetően városunkban erős a szociális háló és az egészségügyi alapellátás. Kiemelt figyelem fordul az oktatási intézmények zavartalan működése, valamint a bérlakások felújítása, karbantartása felé. A területért felelős dr. Somogyi Tivadar alpolgármester szerint az önkormányzat jó gazda módján igyekszik értékeit megőrizni, ez viszont nem működne a város átlagon felüli anyagi áldozatvállalása nélkül.

Polgármestert és képviselőket választ vasárnap Hédervár

2011. október 14. 06:49

olgármestert és képviselőket választ vasárnap Hédervár; az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a Győr-Moson-Sopron megyei község képviselő-testülete augusztusban feloszlatta magát.

Kékkereszt a gyógyulásért

2011. október 13. 16:44

A Magyar Kékkereszt Egyesület figyelemfelhívó győri rendezvénysorozata 2011 október 13-án indult a Városháza dísztermében. Az alkoholizmussal és más szenvedélybetegséggel küszködőket nyílt nappal is várják.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×