Győr

Nyitott autóból lopta el a hátizsákot

2011. december 09. 14:37

A Győri Rendőrkapitányság keresi a képen látható férfit, aki október 23-án reggel hét óra körül Győrben, a Baross Gábor út 5. számú ház előtt álló nyitott járműből lopta el a tulajdonos hátizsákját, személyes irataival, bankkártyáival, valamint egy Evolio márkájú GPS-szel együtt.

Jótékonykodás: könyveket kapnak az iskolák

2011. december 09. 10:23

Czuczor Gergely szülőföldjén, az Érsekújvár melletti Andódon hosszú évek óta kutatja a tudós papköltő hagyatékát Vágvölgyi Szilárd helytörténész. Az eredmény egy könyv, amelyenek kiadása azonban nehézségekbe ütközött. Páratlan összefogással most mégis közkinccsé lett a történet.

„Az isteni megbocsátás nem ment fel a világi törvényesség alól”

2011. december 09. 09:08

Azt hiszem, a Bibliából egy emberről lehet biztosan tudni, hogy a mennyországba jut: a bűnbocsánatot nyert latorról, akinek Jézus a kereszten megígérte: velem leszel a paradicsomban. De azt nem mondta, hogy akkor itt és most levesznek keresztről – világít rá a lutheri teológia sajátos lényegére Ittzés János.

Győri nagykönyv a magyar járműgyártásról (VIDEÓVAL)

2011. december 08. 14:59

Martin Wintercorn, a Volkswagen elnöke is tanulmányt írt  A magyar járműgyártás nagykönyvébe, melyet csütörtökön mutatott be városunkban kiadója a Lapcom Kft., és az autopro.hu szakportál.

Támogassuk az ifjú tehetségeket!

2011. december 08. 09:02

Kézművesek mellett diákok készítette különleges ajándéktárgyakat mutat be a nyílt napja keretében a győri iparkamara.

Kerekesszéken érkezett a Mikulás a gyerekekhez

2011. december 07. 14:51

Kerekesszékes Mikulás fogadta a gyerekeket az ETO Parkban vasárnap, a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapján. Ismét bebizonyosodott, hogy a kicsik sokkal elfogadóbbak a másságot illetően.

Jótékony karácsony

2011. december 07. 13:19

Karácsony közeledtével városunk polgárai még inkább összefognak, több helyszínen jótékony célú karácsonyi akcióval segíthetik a rászorulókat.

Győr is felkerült a Malév repülési térképére

2011. december 07. 12:47

A Malév december 8-tól naponta többször indít menetrend szerinti légi járataihoz csatlakozó buszjáratokat Győr és Budapest között. A szolgáltatásnak köszönhetően, a világ csaknem minden országában lehet közvetlenül városunkba szóló jegyeket vásárolni, illetve Győrből is könnyebben elérhetők a külföldi nagyvárosok.

A Greenpeace az ügyészséghez fordult az almásfüzitői vörösiszap-tározó miatt

2011. december 09. 14:02

A Győri Városi Ügyészséghez fordult a Greenpeace, hogy az indítson pert az almásfüzitői vörösiszap tározón tevékenykedő Tatai Zrt.-vel szemben.

Szakács Imre: „Húsz év elég volt a politika színpadán!”

2011. december 09. 09:15

Jóllehet parlamenti és megyei önkormányzati választások legközelebb csak 2014-ben lesznek, egy dolog már biztosra vehető: dr. Szakács Imre országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke három év múlva már nem lesz ott a mandátumokért versengő jelöltek között.

Újabb térfigyelő kamerákat telepítettek Győrben

2011. december 08. 16:10

Mintegy 18 millió forintból bővítették a térfigyelő kamerarendszert Győrben. A fejlesztésnek köszönhetően plusz 6 forgatható, úgynevezett dom kamera és egy fix kamera pásztázza az utakat, a Galántai úton pedig rendszámfelismerő rendszert telepítettek.

Közel négyszáz fát ültetnek Győrben

2011. december 08. 12:43

A GYŐR-SZOL a napokban megkezdte a korábban a szabályoknak megfelelő módon kivágott fák pótlását. Győrben közel négyszáz fát ültetnek el.

A legtöbb influenzagyanús beteg megyénkben van

2011. december 07. 15:33

Egy hét alatt mintegy hét százalékkal nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, de az influenzavírust az idei szezonban még mindig csak egy ember szervezetében mutatták ki - írta az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentésében, szerdán.

Önzetlen segítség a gyermekeknek

2011. december 07. 13:35

A GYŐR-SZOL TC október első hétvégéjén rendezte meg az I. GYŐR-SZOL-kupa jótékonysági meghívásos labdarúgótornát. A torna résztvevőinek felajánlásait jótékony célra fordították a szervezők, a befolyt összeget a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Intézet és Gyermekotthon, valamint a Radó Tibor Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény alapítványa között osztották el.

Egy napra lezárják a Móricz Zsigmond alsó rakpartot

2011. december 07. 12:51

Az Újkapu utcai csomópontnál lévő árvízvédelmi kapu átépítési és víztartási próbáját tartják december 12-én, hétfőn reggel nyolc órától délután négyig Győrben.

Győri középiskolák a legjobbak között

2011. december 07. 08:25

Megjelentette a magyarországi középiskolák eredményességi mutatóit a Köznevelés című oktatási szaklap. A győri Révai Miklós Gimnázium, a Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Középiskola, valamint a Vocational Academy Szakközépiskola a legjobbak között szerepel- adta hírül az eduline.hu.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×