Győr

Jelentős megtakarítást érhetnek el az intézmények

2011. július 06. 09:10

Elkezdődött a Móra Ferenc Általános és Középiskola, valamint a Szivárvány Óvoda és a Kodály Zoltán úti Bölcsőde komplex energetikai felújítása, amelynek keretein belül kicserélik a nyílászárókat, megtörténik a fűtéskorszerűsítés, a homlokzati hőszigetelés, valamint a födém víz- és hőszigetelése is.

Meghalt Habsburg Ottó - A szívurnát Pannonhalmán helyezik örök nyugalomra

2011. július 04. 18:48

A hétfőn elhunyt Habsburg Ottó földi maradványait július 16-án, a bécsi Kapucinusok Templomában, a szívurnát, szűk családi körben, Pannonhalmán helyezik örök nyugalomra - közölte a Habsburg titkárság hétfőn az MTI-vel.

Csak az egyik kábeltolvajt tudták megmenteni a győri rendőrök

2011. július 03. 08:27

Menekülő kábeltolvajt mentett ki a Holt-Marcalból két győri rendőr péntek éjjel, de társa a vízbe fulladt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

Győrben is folytatódhat az azbesztmentesítési program?

2011. július 01. 13:31

Az Új Széchenyi Terv regionális operatív programjai keretében 2011-2013-ban ismét lehetővé válik az azbesztmentesítés költségeinek állami támogatása. Az elmúlt években számos győri panelépületben megkezdődött már az igencsak költséges beavatkozás.

Hajcihőség gyerekeknek Győrött

2011. június 29. 16:34

Hajcihőség címmel múzeumi kalandtúrára, a görög mitológia népszerű alakjaival történő ismerkedésre és magyar népművészeti motívumok vadászatára hívja a gyerekeket a Városi Művészeti Múzeum Győrött.

Szakszervezeti demonstrációk - Forgalomlassító demonstráció megyénkben is

2011. június 29. 08:35

Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye több pontján demonstrálnak a Liga Szakszervezetek felhívására szerda reggel 7 órától - jelentették az MTI tudósítói. A forgalomlassító akcióhoz szinte valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozik tagszervezeti szinten. Részt vesz a megmozdulásokon az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Munkástanácsok is.

A fiatalok 35 százaléka használt már illegális szert

2011. június 28. 17:31

Amikor a 16 éves kor alattiak 30 százaléka életében már legalább egyszer rágyújtott, sőt sokan már illegális szert is kipróbáltak, elkésett dolog elsődleges prevencióról beszélni- derült ki egy fiatalok szerhasználatát vizsgáló felmérésből.  

Újjáalakult a győri Idősügyi Tanács

2011. június 28. 15:43

Mintegy 28 ezer 65 évesnél idősebb ember él Győrben. A most újjáalakult Idősügyi Tanács célja, az ő életkörülményeinek megismerése, problémáinak feltárása, lehetőség szerint megoldása.

Felfüggesztett fogház a társukat súlyosan bántalmazó nyolcadikosoknak

2011. július 06. 07:38

Tíz-tíz hónap, két évre felfüggesztett, fiatalkorúak fogházában letöltendő büntetésre ítélte a Győri Városi Bíróság kedden azt a három fiút, akik egy csornai általános iskola előtt nyolcadik osztályosként annyira megverték egy évfolyamtársukat, hogy a fiú áll- és orrcsonttörést szenvedett.

Elmarad a Zorba balett őszi bemutatja Győrött

2011. július 04. 18:48

A koreográfus Harangozó Gyula megbetegedése miatt elmarad a Győri Balett Zorba bemutatója ősszel, premier nélkül azonban nem marad a társulat és a közönség a következő évad elején.

Kinyitják a Frigyládát:
280 éves titokra derül fény

2011. július 01. 13:53

Pontra cserélhetjük a kérdőjelet a győri Gutenberg téren álló Frigyláda-szobor legendája után, ugyanis hamarosan kinyitják a III. Károly által állíttatott engesztelő emlékmű fémszekrényét, és kiderül, mi van benne. Minderre a szobor restaurálása miatt kerül sor.

Szombaton nyit az új helyén a piac

2011. június 29. 17:25

Szombaton már új helyén, az Árkád üzletközpont szomszédságában, a Rába-gyár egykori területén várja a vásárlókat a győri belvárosi piac. A megszokott Dunakapu tér helyett itt állítják fel standjaikat az árusok, akik azt remélik, hogy vevőik hűségesen követik őket, sőt a bevásárlóközpont közelsége még új kuncsaftokat is hozhat a kereskedőknek.

Több mint 3 millió forintot spórol a Pannonhalmi Főapátság a napelemekkel

2011. június 29. 16:10

A Nap erejét is igyekeznek a szolgálatukba állítani a bencés szerzetesek: majd 220 darab napelemmel szerelték fel a Pannonhalmi Apátság két épületét: a Viator éttermet és a biomassza fűtőművet. Ezáltal az apátság évente 3,2 millió forintot takarít meg.

Újra Győrkőcfesztivál: Meseországgá változik a város

2011. június 28. 17:38

Meseerdő, napraforgó labirintus, kalandpark, kacsaúsztató, vizes és népi játékok, Pöttyös kapitány hajója és még rengeteg izgalom várja azokat a kicsiket és nagyokat, akik ellátogatnak július 1. és 3. között Győrbe a negyedik Győrkőcfesztiválra.

147 társadalmi szervezetet, alapítványt és 20 egyházi szervezetet támogatott a város

2011. június 28. 15:55

A nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen döntöttek a képviselők a társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak és az egyházi szervezeteknek szánt mintegy 33 millió forintos támogatásokról.  

Tégy a folyókért! - Idén is megrendezik a Duna Napot Győrben

2011. június 28. 09:17

A Nemzetközi Duna Nap a Duna vízgyűjtő országainak dunai szolidaritását kifejező ünnepe, immár hagyománnyá vált rendezvény szerte a folyó mentén minden év június 29-én. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság partnereivel 2011-ben immár nyolcadik alkalommal rendezi meg - az idei Győri Nyár programjában is jelzett - programot. Az idei Tégy a folyókért! szlogen az aktív környezet- és vízvédelmi magatartásra biztat.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×