Győr

Hidegfront ellenére 30 fok lesz megyénkben – Másodfokú hőségriasztást rendeltek el

2011. július 14. 07:57

A hőség miatt az ország nagy részére másodfokú, a Nyugat-Dunántúlra elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Ismét megdőlhetnek a melegrekordok és megint extrém erős UV-B sugárzás várható.

Bábolnai baleset - Meghalt az agysérült kisfiú Győrben

2011. július 13. 12:57

Szerda reggel meghalt a Bábolna mellett történt hétvégi balesetben súlyos agysérülést szenvedett kisfiú - közölte Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója az MTI-vel. A Belga Királyság budapesti nagykövetségén azt a tájékoztatást adták, hogy a balesetet szenvedett, belga állampolgárságú család több hozzátartozója Magyarországra érkezett, hogy a sérültek ügyeit intézze.

Jogerősen javítóintézeti nevelésre ítélték a macskát meggyújtó fiatalokat

2011. július 13. 10:26

Jogerősen javítóintézeti nevelésre ítélte a győri városi bíróság szerdán azt a három fiatalkorú fiút, aki tavaly burgenlandi és soproni boltokból lopott, valamint halálra kínzott egy kismacskát.

Ikerpár fulladt tóba Hegyeshalomnál

2011. július 13. 07:53

Egy hétéves ikerpár fulladt egy tóba Hegyeshalom közelében kedden délután - közölte a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei ügyelete az MTI-vel; a Stettini-tavat ismerők elmondása szerint a parti, sekélyebb rész után hirtelen kezd mélyülni a meder.

A, B és C épületek között már csak az ideiglenes folyosón lehet közlekedni

2011. július 12. 15:33

Kizárólag a földszinten megépített ideiglenes összekötő folyosón keresztül lehet közlekedni a győri Petz Aladár Megyei Kórházban az A B és C épületek között. Az eddigi összekötő folyosókat lezárták, ugyanis a fémszerkezetek bontási munkálatai megkezdődtek.

Bábolnai baleset - Válságos az agysérült kisfiú állapota

2011. július 11. 11:18

Súlyos agysérülése miatt "valószínűleg visszafordíthatatlan" annak a hétéves belga kisfiúnak az állapota, aki a szüleivel szombat este autóbalesetet szenvedett az M1-es autópályán Bábolnánál - közölte az MTI érdeklődésére hétfőn Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója.

Nyári ellenőrzési akciók indulnak turisztikai célpontokkal

2011. július 11. 08:58

Összehangolt nyári ellenőrzésekbe kezdtek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai. A nyugat-dunántúli akciók során Győr-Moson-Sopron megyében 250, Vas és Zala megyében pedig 120-120 vizsgálat elvégzését tervezik.

Műszaki hiba miatt késnek a vonatok a hegyeshalmi vonalon

2011. július 07. 14:33

Műszaki problémák miatt 30-40 percet késnek a vonatok a Budapest-Hegyeshalom-Rajka vasútvonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese csütörtök délután az MTI-vel.

Többen bántalmaztak egy 17 éves fiút

2011. július 13. 13:15

Több fős társaság szólított le Ivánban, az egyik kocsma előtt egy kerékpározó, 17 éves fiút. Tüzet kértek tőle, majd szóváltásba keveredtek. Bántalmazták a fiatalt, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

Fürdőzés közben érte a halál az idős nőt

2011. július 13. 12:46

A győri aranyparton, a Mosoni-Dunában, fürdőzés közben lett rosszul egy 67 éves nő kedden délután. Az életét nem tudták megmenteni.

Színház a börtönben: Minden a legjobban van ezen a világon?

2011. július 13. 09:43

Ötven rab vonult be az alkalmi nézőtérre, és sorban helyet foglaltak néhány őr tekintetének kereszttüzében. Az alkalom szülte színpadon öt fiatal várta, hogy elkezdődjön a játék. Ezúttal nem a megszokott közegben, hanem a győri börtön falai között. A Candide-ot adták elő, melynek mondanivalója különös hangsúlyt kapott a büntetés-végrehajtási intézetben.

3100 kilométer kerekeznek a szatmári békére emlékezve

2011. július 12. 17:07

A Rákóczi-szabadságharc lezárásának, a szatmári békének 300. évfordulóját ünnepeljük 2011-ben. Ebből az alkalomból Hidvégi-Üstös Pál kerékpárral járja végig a szabadságharc legfontosabb helyszíneit Rodostóból indulva Tarpáig. A multisportoló kedden ért Győrbe.

Megyénkben másodfokúra mérsékelték a hőség riasztást

2011. július 11. 15:12

Az ország egyes területeire, a Dél-Alföldre és a Dél-Dunántúlra keddre is a legmagasabb fokozatú hőségriasztást rendelte el az országos tiszti főorvos, több megyében – Győr-Moson-Sopronban is - viszont azt másodfokúra enyhítette.

Zebracsikó született a győri állatkertben

2011. július 11. 09:50

Két héttel ezelőtt újabb aprósággal gyarapodott a győri Xantus János Állatkert létszáma. Polly, a zebrakanca életerős kancacsikónak adott életet. A győri állatkertben eddig még nem született kis zebra.

Új ivókutak Adyvárosban

2011. július 08. 11:05

Ivókutakat telepítettek Adyvárosban az elhanyagolt, régi víznyerők helyett. Ezzel kiegészült a körzetben folyó zöldterület-és játszótérfelújítási és építési program is, kulturált körülmények fogadják a játszótérre látogatókat.

Audi-beruházás
Letették az új Audi-gyár alapkövét

2011. július 07. 12:40

Letették az Audi új győri gyárának alapkövét; az üzemben 2013-tól évi 125 ezer jármű készülhet.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×