Húsvét-On! – Forradalom a Zichy-palotában

2018. március 28. 10:30

Kényelmes székekben ültünk, mégis mindenkinek forrt egy kicsit a vére. Vomberg Frigyes, a mesterszakácsok atyja volt Szigethy Gábor vendége a legutóbbi Polgári Szalon estjén. A gasztroforradalom egyik kulcsembere, aki most sem rejtette véka alá a véleményét.

Húsvét-On! – Avokádó snack

2018. március 23. 13:50

Elindul a húsvéti készülődés, ezzel együtt a Húsvét-On! röpke rovat is, ami az ünnepekig ötleteket ad a szépen megterített asztal fogásaihoz: ropogtatnivaló, kalács, torta, sültek és a locsolók kedvence!

Kelbimbó az asztalon

2018. március 19. 14:24

A bimbós kel vagy kelbimbó különleges ínyencség! Sok helyen nem ismerik, ezért kuriózum.

Az ifjú forradalmár reggelire már gulyást főzetett

2018. március 15. 14:32

Ódát írt a borhoz, túrós csuszáról álmodozott, és olykor ő állapította meg az étlapot is! S nem mellesleg, Petőfinek, a szabadságharc szikár szónokának kedvence lett a világszerte leginkább ismert magyar étel is.

Kossuth-kenyér

2018. március 15. 09:47

Mindig érdekes, hogy egykor nagyjaink mit szerettek, mit ettek, miért nevezték el pont azt az ételt róluk. A Kossuth-kifli már ismert, de egy kis kutatással találunk még ínyencségeket, amit a magyar szabadságharc egyik vezéréről kapták nevüket és a recepteket azóta is őrzik!

A bácsi céklavacsorája

2018. március 13. 17:45

Minden nap itt kezdeném a reggelt, ha tehetném, a piacon! Elszánt, mosolygós emberek a dédelgetett portékával, akik szívesen osztanak meg hozzájuk recepteket is!
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×