Papírsárkány repíti a gyerekeket a 9. Győrkőcfesztiválra - Fotókkal

Hamarosan papírsárkányok lepik el Győr Belvárosát, s vidáman hirdetik, hamarosan kezdődik a 9. Győrkőcfesztivál! Ez ugyanis a július 1-3-ig tartó rendezvény idei szimbóluma - derült ki a Vaskakas Bábszínházban tartott pénteki sajtótájékoztatón. Ismét hatalmas játszótérré változik tehát a város, a belépő pedig továbbra is egy mosoly!

Rengetegen voltak Kuka Berci Majálisán - sok-sok fotóval

Véget ért  Kuka Berci Majálisa a Széchenyi téren, ahol sok játék, fagyi, elektromos autó, egészségügyi szűrések vártak mindenkit és még a Győri Állatmenhely négylábúi is kilátogattak a 18 óráig tartó programokra.

Európa nap Győrben

Győrben, a volt megyeháza előtti téren csütörtökön ünnepeltük az Európa-napot, ingyenes,programokkal, vetélkedőkkel, játékokkal.

Föld Napja - megtisztultak a szigetek Győrben!

A Föld Napján Kuka Berci kis barátai segítségével megtisztultak a győri szelektív hulladékgyűjtő szigetek!

Kuka Berci Majális

Regisztráció a Sashegyi Hulladékkezelő Központ nyílt napjára ITT!    

A távhő biztonságos és környezetbarát

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége Győrben rendezte meg a Távhőszolgáltatás Napját. A rendezvényen elhangzott, hogy a távhő nem panelfűtés, mint az a köztudatban él, hanem biztonságos, kényelmes és környezetbarát fűtési mód.

Távhőszolgáltatás Napja Győrben - galériával!

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége kezdeményezésére 2014 óta minden évben megrendezik a távhőszolgáltatás napját. A távhőszolgáltatók ezen a napon gyerekek és családok részvételével, közösségi programokon keresztül ismertetik meg a környezetbarát, biztonságos és kényelmes távhőszolgáltatást.  

Távhőszolgáltatás Napja 2016 - rajzpályázat

A GYŐR-SZOL Zrt. a Távhőszolgáltatás Napja 2016 alkalmából rajzpályázatot hirdet! Rajzaitokkal segítsetek Kuka Bercinek, hogyan teremthet magának meleg otthont korszerű és természetbarát módon! Ezzel kapcsolatban várjuk rajzodat, színesen, ötletesen! Beadási határidő: április 5.

Létrejött Kuka Berci zöld pagonya

A napokban elültették Kuka Berci földlabdás fenyőit a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Győr-Sashegyi Hulladékkezelő Központjában, valamint a korábbi, Pápai úti szeméttelepen a Győr-Szol munkatársai.

Újdonságokkal tették hatékonyabbá a városüzemeltetést

A városüzemeltetés területén 2015-ben több újdonságot is bevezettek, és ezt az utat szeretné folytatni az önkormányzat a 2016-os esztendőben is…

Az állatmenhelyt támogatta a Győr+ Média

Az Emberek az Állatokért Alapítványhoz, azaz a győri állatmenhelyhez került az az összeg, amely a Győr+ Média földlabdás fenyőfa-árusító programjához kapcsolódó akcióból folyt be.

Örök garancia a menhelyi állatokhoz

„A kutya társas lény és neki ott jó, ahol a gazdával többet lehet” - mondta el Nagy Péter, a Győri Állatmenhely vezetője, az Emberek az Állatokért Alapítványt kuratóriumi tagja, akit az új kormányrendelet kapcsán kerestünk fel, amely szerint a kutyát nem szabad tartósan láncon tartani. Az interjúban a menhelyi mindennapokról és az örökbefogadás menetéről is kérdeztük Nagy Pétert.

Győri Aranyvasárnap

Advent negyedik vasárnapja, Aranyvasárnap van.

A közgyűlésről jelentkezünk

Elkezdődött az év utolsó közgyűlése a városházán. 22 képviselő van jelen. A napirendi pontokat ITT tanulmányozhatják.

Vásárolj földlabdás karácsonyfát Kuka Bercitől!

Hozzuk létre együtt Kuka Berci Zöld Pagonyát a környezettudatos gondolkodás jegyében!

Hogyan legyünk környezettudatosak karácsonykor is?

A Győr+ Média a környezettudatos gondolkodás és magatartás, a jövőbe mutató hulladékgazdálkodás és a „zöld” szemléletformálás jegyében hívta életre 2015-ben Kuka Berci figuráját. Az év során több esemény, úgy mint a Győrkőcfesztivál egyik kiemelkedő helyszíne, az Adyvárosi Tóparty fesztivál ökohelyszíne, valamint a Sashegyi Hulladékkezelő Központban megszervezett nyílt napok megvalósítása és sikeressége igazolták és támasztották alá létjogosultságát, és népszerűségét a lakosság körében.

Környezetbarát ajándék és zöld karácsony Kuka Bercivel

„Az erdei manó megmutatja, hogyan tudunk környezetbarát módon fenyőfát vásárolni, ajándékokat csomagolni, újrahasznosítva kreatív meglepetéseket, ajándékokat és fadíszeket készíteni”- mondta el Iván Gábor, a Győr+ Média munkatársa, Kuka Berci megálmodója, Bajzát Zsuzsi vendégeként a Győr+ Rádióban.

Megkezdődött a karácsonyi vásár a piactereken

A Győr-Szol Zrt. által működtetett piactereken már a karácsonyé a főszerep. A Vásárcsarnok előtti piactéren kedden nyitott a karácsonyi vásár, ahol az ajándékozásra gondolva, közel negyven kereskedő kínálatából válogathatunk.

Hatékony a szemétkommandó

A Zemplén utcai szelektív hulladékgyűjtő sziget mellett több szeméttel teli csomag fogadta a zugszemetelők elleni kommandó résztvevőit a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen az eddigi eredményeket mutatták be. Zömében olyan hulladékot tartalmaztak a zsákok, amiket néhány perc alatt szelektálhattak és a megfelelő helyre dobhattak volna a tulajdonosaik. A Győr-Szol Zrt. munkatársai eltakarították ezt, de elsősorban a tettenérés és a megelőzés a cél.

„Kukás szeretnék lenni!”

Mondta Sztankó Edvárd István, akit meglepetéssel várt a GYHG a sashegyi központ nyílt napján.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×