Időnként lekapcsolnák Oroszországot a világhálóról

2014. szeptember 19. 15:51

Az orosz hatóságok azt tervezik, hogy időnként, rendkívüli helyzetekben lekapcsolják az orosz számítógépes rendszert a világhálóról - közölte értesüléseit pénteken a Vedomosztyi című orosz napilap.

Európában és az Egyesült Államokban terjeszkedne a kínai Alibaba

2014. szeptember 18. 09:00

Európában és az USA-ban kezd agresszív terjeszkedésbe hétvégi tőzsdére vonulása után az Alibaba konglomerátum - jelentette be Jack Ma, a vállalat vezérigazgatója Hongkongban.    

A Gazprom megkezdte a földgáz mennyiségének csökkentését

2014. szeptember 15. 13:23

A Gazprom megkezdte a Szlovákián keresztül továbbított földgáz mennyiségének csökkentését - jelentette az Interfax orosz hírügynökség hétfőn az eustream nevű szlovák gázcég adataira hivatkozva.    

Oroszország a gázexport csökkentésével fenyegeti az EU-t

2014. szeptember 09. 11:00

Oroszország a gázexport csökkentésével fenyegette meg az Európai Uniót, hogy megakadályozza az orosz földgáz - Nyugat-Európán át történő szállítását - Ukrajnába - közölte a Financial Times című lap az Európai Bizottság magas rangú illetékeseire hivatkozva.

Oroszország megtilthatja légtere használatát

2014. szeptember 08. 09:27

Oroszország légterének használatát is megtilthatja Moszkva, ha a Nyugat az orosz gazdaság újabb ágazatait érintő büntetőintézkedéseket jelent be - figyelmeztetett Dmitrij Medvegyev a Vedomosztyi című orosz lapnak adott interjúban.

Obama újabb erősítést küld Bagdadba

2014. szeptember 03. 06:49

Barack Obama amerikai elnök kedden újabb mintegy 350 katonát vezényelt Bagdadba, az Egyesült Államok ottani nagykövetsége védelmének megerősítésére.

Tusk és Mogherini mellett döntött az Európai Tanács

2014. szeptember 01. 18:51

Donald Tusk lengyel kormányfőt választották meg az Európai Tanács elnökének, Federica Mogherini olasz külügyminisztert pedig az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének az EU-tagállamok vezetői szombaton Brüsszelben tartott rendkívüli tanácskozásukon - jelentette be Herman Van Rompuy, az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács leköszönő elnöke a Twitteren.

Franciaország-baleset Feltehetően gázrobbanás miatt összedőlt egy ház Párizs közelében, halottak

2014. augusztus 31. 13:23

Feltehetően gázrobbanás miatt összedőlt egy négyemeletes ház vasárnap reggel a Párizs közeli Rosny-sous-Boisban. Ketten meghaltak, négyen életveszélyes sérüléseket szenvedtek és több mint tíz ember eltűnt.

Amerikai katonák készülnek kelet-európai hadgyakorlatokra

2014. augusztus 29. 06:05

Az Egyesült Államok tankokat és katonákat készül kelet-európai hadgyakorlatokra vezényelni, hogy megnyugtassa az Ukrajna elleni orosz intervenció miatt aggódó szövetségeseit - jelentette ki Vanessa Hillman alezredes, a Pentagon szóvivője csütörtökön Washingtonban.

Felakasztottak egy Lenin-szobrot egy kelet-ukrajnai városban

2014. augusztus 27. 08:29

Lefűrészeltek a talapzatról és darura "felakasztottak" egy Lenin-szobrot a kelet-ukrajnai Pokrovszke járásközpontban - jelentette szerdára virradóra az UNIAN ukrán hírügynökség.

Megalakult az új francia kormány

2014. augusztus 26. 21:25

Megalakult kedden a továbbra is 16 miniszterből, valamint 17 államtitkárból álló új szocialista francia kormány. A kabinetben a megszorító gazdaságpolitikát bíráló Arnaud Montebourg gazdasági miniszter helyét egy volt bankár, a 36 éves Emmanuel Macron veszi át.

Félnaposak az áramszünetek Egyiptomban

2014. augusztus 25. 13:03

Tehetetlen az új egyiptomi kormány az országot sújtó energiaválsággal szemben, az áramkimaradások az utóbbi időben a napi tizenkét órát is elérik. Növekszik a lakosság elégedetlensége.

Flightglobal: romlik az európai légitársaságok eredménye

2014. augusztus 23. 08:11

Rosszabb lehet az európai légitársaságok év végi eredménye az előrejelzettnél - írta elemzésében a Flightglobal légügyi szaklap.

Az angolok ragaszkodnának Skóciához

2014. augusztus 20. 19:57

Az angolok jelentős többsége azt szeretné, ha Skócia a brit unió fenntartására voksolna a szeptemberi népszavazáson.

Jóváhagyta a vízexport tilalmát a szlovák kormány

2014. augusztus 20. 15:49

Jóváhagyta a vízexport csaknem teljes körű tilalmát bevezető alkotmánymódosítás tervezetét Robert Fico kabinetje szerdán Pozsonyban, a szlovák kormány öthetes nyári szünetét követő első ülésén.

A skótok végül az eszükkel szavaztak

2014. szeptember 19. 06:54

BBC-előrejelzés: a függetlenséget elvető tábor nyert

Skót népszavazás - Megkezdődött a voksolás

2014. szeptember 18. 08:55

Megkezdődött csütörtök reggel a skóciai népszavazás, amelyen a skót választópolgárok arról dönthetnek, hogy Skócia az Egyesült Királyság része maradjon-e, vagy függetlenné váljon.

Skót népszavazás - Ismét vezet a függetlenségellenes tábor

2014. szeptember 12. 07:01

A skót függetlenséget elvető tábor támogatottsági előnyét mutatta ki csütörtökön ismertetett legújabb felmérésében az a brit közvélemény-kutató cég, amelynek világszerte komoly feltűnést keltő előző vizsgálata még a Skócia elszakadását pártolók többségét jelezte.

Ha Oroszország elzárná a gázcsapokat
...

2014. szeptember 08. 17:45

Ausztria téli gázellátása akkor is biztosított, ha Oroszország elzárja a gázcsapokat - mondta Walter Boltz az osztrák energiafelügyelet (E-Control) vezetője a Kurier című osztrák napilapnak hétfőn.

Főzőolaj-hamisítási botrány Tajvanon

2014. szeptember 07. 09:31

Mintegy 240 tonna hamisított, rákkeltő, újrahasznosított főzőolaj, úgynevezett "csatornaolaj" került forgalomba Tajvan szigetén, ahol más termékek gyártásához alapanyagként is használták - jelentette a helyi média a hétvégén.

Sir Paul McCartney is maradásra biztatja a skótokat


2014. szeptember 01. 19:03

Sir Paul McCartney is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amellyel a szórakoztatóipar, a sport és a tudomány legnagyobb nevei igyekeznek rávenni a skótokat arra, hogy a szeptemberi népszavazáson voksoljanak Skócia függetlenné válása ellen.

Megkezdik az orosz-kínai gázvezeték építését

2014. szeptember 01. 15:11

Elkezdődhet a Szibéria Ereje nevű orosz-kínai gázvezeték építése, miután azt Vlagyimir Putyin orosz államfő a kínai kormány vezető tisztviselői jelenlétében ünnepélyesen elindította hétfőn a nyugat-szibériai Jakutföldön.

Ukrán válság - Kijev 63 katonájáért visszaadta Moszkvának az orosz deszantosokat

2014. augusztus 31. 10:36

Ukrajna visszaadta a területén elfogott orosz deszantosokat, cserében Moszkva a dél-oroszországi Rosztovi területre menekült 63 ukrán katonát átadta az ukrán hatóságoknak - jelentette az orosz sajtó vasárnap.

Zara, H&M, Mango – Nagy nyugati márkák buknak meg a leggyakrabban a minőségellenőrzésen Kínában

2014. augusztus 28. 10:34

Nagy nyugati ruhamárkák buknak meg leggyakrabban a minőségellenőrzéseken Kínában - derül ki a felügyeleti hivatal első féléves statisztikáiból.

Folytatódnak az orosz-ukrán-EU energetikai egyeztetések

2014. augusztus 26. 22:54

Folytatódnak az orosz-ukrán-EU háromoldalú egyeztetések az energetikai együttműködésről - jelentette be Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter kedden Minszkben.

Gyorsan terjed az e-kereskedelem

2014. augusztus 26. 18:09

Világszerte egyre több fogyasztó vásárol az interneten; a fogyasztási cikkeket és szórakoztatással kapcsolatos termékeket online vásárolni szándékozók aránya duplájára emelkedett 2011 óta - derült ki a piackutató Nielsen kedden közzétett kutatásából.

Lemondott a francia kormány

2014. augusztus 25. 12:52

Benyújtotta a francia kormány lemondását hétfő reggel Manuel Valls miniszterelnök Francois Hollande államfőnek.

Kommandósok sikertelen szabadító akciója

2014. augusztus 21. 07:27

Amerikai kommandósok július elején sikertelen kísérletet tettek az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű terrorszervezet által foglyul ejtett amerikaiak, köztük a terroristák által lefejezett újságíró, James Foley kiszabadítására - közölte helyi idő szerint szerdán az amerikai kormány.

Ukrán ellenőrzés alá vontak egy várost Donyecknél, áldozatok

2014. augusztus 20. 16:00

Az ukrán fegyveres erők ellenőrzésük alá vonták a Donyeck közelében lévő Ilovajszk városát - közölte szerdán a Nemzeti Gárda sajtószolgálata.

Őrizetbe vettek három magyart sorozatos betörések miatt Németországban

2014. augusztus 14. 13:23

Őrizetbe vettek három, sorozatos betörésekkel gyanúsított magyar állampolgárt Németországban német, osztrák és magyar rendőrök együttműködésének eredményeként – közölte csütörtökön a stájerországi rendőrség.
1 2 3 4 5