Külföld

Gondoltad volna? Ez a világ legélhetőbb nagyvárosa!

ma, 13:47

Megint Bécs bizonyult a világ legélhetőbb nagyvárosának a külföldiek számára a Mercer-féle ranglistán, Budapest a 76. helyen szerepel.

Az alvilág áldozataira emlékeztek Olaszország-szerte

ma, 08:05

Olaszországban több száz helyszínen emlékeztek meg szerdán a szervezett bűnözés áldozatairól a nemzeti megemlékezés keretében.  

Csütörtökön kinevezi az új kormányt a szlovák államfő

2018. március 21. 18:27

Andrej Kiska szlovák államfő csütörtökön kinevezi az új összetételű kormányt, amelynek névsora kedden vált véglegessé – ezt maga Andrej Kiska jelentette be Pozsonyban szerdán, miután találkozott a leendő kabinet új tagjaival.

Újabb heves viharok sújtják az Egyesült Államokat

2018. március 21. 05:57

Heves viharok, tornádók, sűrű hóesések voltak kedden az Egyesült Államok déli és keleti vidékein.  

Lövöldözés volt egy marylandi gimnáziumban

2018. március 20. 18:24

Lövöldözés volt a Maryland amerikai szövetségi állambeli Great Mills egyik gimnáziumában kedden - közölte a megyei seriff és a tankerület. Az incidensben két diák nmegsebesült, a lövöldöző diákot a biztonságaik megsebesítették, és nem sokkal később belehalt sebesüléseibe.

Az amerikai légierő az idén nyáron megkezdi egy lézerfegyver tesztelését

2018. március 20. 06:49

Az amerikai légierő idén nyáron megkezdi egy lézerfegyver tesztelését - jelentette be hétfőn Jeff Stanley, a légierő tudományos és technológiai fejlesztéseiért felelős helyettes államtitkár a Pentagonban.  

Egyre több késes támadás történik Németországban

2018. március 19. 17:16

Egyre több késes támadás történik Németországban, rendőrségi érdekképviseletek az esetek pontosabb statisztikai nyilvántartását és a büntetések szigorítását sürgetik - írták hétfőn német lapok.

Putyin negyedszer is elnök lehet

2018. március 18. 19:39

Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő nyerte meg a vasárnapi orosz elnökválasztást a moszkvai Központi Választási Bizottság előzetes adatai szerint, megszerezve 4. elnöki mandátumát.

Hótakaró borítja az Egyesült Államok keleti partvidékét

ma, 10:03

Hótakaró borítja az Egyesült Államok keleti partvidékét, amelyet rövid időn belül már a negyedik óriási téli vihar sújtott.  

Zuckerberg beismerte a Facebook tévedését és teljes körű vizsgálatot ígért

ma, 07:50

Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal alapítója és elnök-vezérigazgatója beismerte a Facebook tévedését és teljes körű vizsgálatot ígért a Cambridge Analytica ügyében.  

Romániában is közlekedési gondokat okoz a márciusi tél

2018. március 21. 08:17

Több órát késnek egyes vonatok és repülőjáratok, a csúszós országutakon pedig akadozik a közlekedés Romániában hétfőn is a téliesre fordult időjárás - havazás, ónos eső és erős szél - miatt.  

Eljárás indult a Volkswagen csoportnál

2018. március 20. 18:46

ljárást indított a braunschweigi ügyészség a Volkswagen járműgyártó csoportnál (VW) piaci manipuláció gyanúja miatt - erősítette meg kedden a németországi város nyomozóhatósága a VW-nál tartott razziáról szóló sajtóhíreket.

Őrizetbe vette a rendőrség Nicolas Sarkozy volt francia elnököt

2018. március 20. 08:54

Őrizetbe vette a rendőrség Nicolas Sarkozy volt francia elnököt, és egy kampányfinanszírozással kapcsolatos ügyben hallgatják ki - jelentette kedden a Reuters hírügynökség egy francia bírósági forrásra hivatkozva.  

Europol: magas a terrorfenyegetettség az Európai Unió országaiban

2018. március 19. 20:53

Magas a terrorfenyegetettség az Európai Unió országaiban, amelyekben több tízezer potenciális terrorista tartózkodik - jelentette ki hétfőn Rob Wainwright, az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) főigazgatója a szervezet tevékenységét felügyelő közös parlamenti ellenőrző csoport második találkozója utáni sajtótájékoztatón Szófiában.

Gyújtópalackokat hajigáltak Törökország koppenhágai nagykövetségére

2018. március 19. 07:32

Gyújtópalackokat hajigáltak hétfőn ismeretlen tettesek Törökország koppenhágai nagykövetségére, de senkinek sem esett baja - közölte a dán rendőrség a Reuters hírügynökséggel.  

Vizsgálat indult a Kia és a Hyundai gépkocsik elromlott légzsákjai miatt

2018. március 18. 14:31

Az amerikai szakhatóság vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy miért nem nyíltak ki öt amerikai és egy kanadai baleset során a Kia és a Hyundai autók légzsákjai.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×