A részvételi arány délután meghaladta a 40 százalékot Ukrajnában

2014. október 26. 17:06

Az ukrán választók több mint negyven százaléka vasárnap helyi idő szerint 17 óráig már leadta szavazatát az előre hozott parlamenti választásokon az ukrán központi választási bizottság (CVK) adatai alapján.

Nő a kakaó ára, csökken a termelt mennyiség

2014. október 21. 14:57

Komoly veszélyt jelentenek a nyugat-afrikai kisgazdálkodókra a kakaó árának ciklusos változásai, ám az édességipar új beruházásokkal igyekszik a termelést hosszú távon hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tenni - derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) és a GeoTraceability természeti erőforrás-kutató cég közös elemzéséből.

Moszkvában tagadták, hogy orosz tengeralattjárókkal baleset történt volna

2014. október 19. 13:22

Az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy baleset történt volna orosz tengeralattjárókkal.

Mintegy harminc cseh hegymászó tűnt el a himalájai hóviharban Nepálban

2014. október 17. 12:16

Mintegy harminc cseh hegymászó tűnt el a himalájai hóviharban és lavinaomlásban Nepálban - közölte Miloslav Stasek, Csehország indiai nagykövete pénteken a közszolgálati cseh hírtelevízióval (CT24) telefonon.

A Panasonic bezárja kelet-szlovákiai gyárát

2014. október 03. 20:45

A japán Panasonic elektronikai óriáscég jövőre megszünteti a kelet-szlovákiai Korompán (Krompachy) lévő gyárát, és a termelést csehországi leányvállalatába, a pilseni (Plzen) Panasonic AVC Networks Czech cégbe helyezi át - közölte Andrea Marsálková, a japán cég csehországi szóvivője pénteken.

Nagy-Britanniának az EU-ban kell maradnia

2014. szeptember 29. 10:35

A brit feldolgozószektor vállalatainak elsöprő többsége szerint Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia.

A kínaiak egyharmada nem beszéli a sztenderd kínait

2014. szeptember 23. 12:18

A kínai emberek harmada nem beszéli az ország hivatalos nyelvének számító sztenderd kínait, és a nyelvet használók túlnyomó többsége nem helyesen beszéli azt - hívta fel a figyelmet a kínai oktatási minisztérium.

A skótok végül az eszükkel szavaztak

2014. szeptember 19. 06:54

BBC-előrejelzés: a függetlenséget elvető tábor nyert

Skót népszavazás - Megkezdődött a voksolás

2014. szeptember 18. 08:55

Megkezdődött csütörtök reggel a skóciai népszavazás, amelyen a skót választópolgárok arról dönthetnek, hogy Skócia az Egyesült Királyság része maradjon-e, vagy függetlenné váljon.

Skót népszavazás - Ismét vezet a függetlenségellenes tábor

2014. szeptember 12. 07:01

A skót függetlenséget elvető tábor támogatottsági előnyét mutatta ki csütörtökön ismertetett legújabb felmérésében az a brit közvélemény-kutató cég, amelynek világszerte komoly feltűnést keltő előző vizsgálata még a Skócia elszakadását pártolók többségét jelezte.

Ha Oroszország elzárná a gázcsapokat
...

2014. szeptember 08. 17:45

Ausztria téli gázellátása akkor is biztosított, ha Oroszország elzárja a gázcsapokat - mondta Walter Boltz az osztrák energiafelügyelet (E-Control) vezetője a Kurier című osztrák napilapnak hétfőn.

Főzőolaj-hamisítási botrány Tajvanon

2014. szeptember 07. 09:31

Mintegy 240 tonna hamisított, rákkeltő, újrahasznosított főzőolaj, úgynevezett "csatornaolaj" került forgalomba Tajvan szigetén, ahol más termékek gyártásához alapanyagként is használták - jelentette a helyi média a hétvégén.

Sir Paul McCartney is maradásra biztatja a skótokat


2014. szeptember 01. 19:03

Sir Paul McCartney is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amellyel a szórakoztatóipar, a sport és a tudomány legnagyobb nevei igyekeznek rávenni a skótokat arra, hogy a szeptemberi népszavazáson voksoljanak Skócia függetlenné válása ellen.

Megkezdik az orosz-kínai gázvezeték építését

2014. szeptember 01. 15:11

Elkezdődhet a Szibéria Ereje nevű orosz-kínai gázvezeték építése, miután azt Vlagyimir Putyin orosz államfő a kínai kormány vezető tisztviselői jelenlétében ünnepélyesen elindította hétfőn a nyugat-szibériai Jakutföldön.

Ukrán válság - Kijev 63 katonájáért visszaadta Moszkvának az orosz deszantosokat

2014. augusztus 31. 10:36

Ukrajna visszaadta a területén elfogott orosz deszantosokat, cserében Moszkva a dél-oroszországi Rosztovi területre menekült 63 ukrán katonát átadta az ukrán hatóságoknak - jelentette az orosz sajtó vasárnap.

Engedélyhez kötik az idegenvezetést Prágában

2014. október 24. 19:05

Hatósági engedélyhez és szakmai vizsgákhoz kívánja kötni a városi idegenvezetést Prága önkormányzata.

Budapesti járatokat is töröltek

2014. október 20. 10:36

Kiterjesztik hétfőn délután kezdődő 35 órás sztrájkjukat a Lufthansa pilótái, a munkabeszüntetés miatt a német légitársaság budapesti járatokat is törölt.

Burgenlandba érkeznek II. János Pál pápa vérereklyéi

2014. október 18. 13:11

A burgenlandi Kismartonba (Eisenstadt) és Darázsfaluba (Trausdorf) érkezik II. János Pál pápa egy-egy vérereklyéje - jelentette a Kathpress katolikus hírügynökség szombaton.

Ukrán válság - A német kormány segélykonvojt indított Kelet-Ukrajnába

2014. október 05. 11:43

A német kormány humanitárius segélyt küld 10 millió euró értékben Ukrajna keleti részére, a több mint száz kamionnal szállított rakomány október közepére éri el a válságövezetet.

A Tibetbe való visszatéréséről tárgyal Kínával a dalai láma

2014. október 03. 19:43

A dalai láma saját bejelentése szerint nem hivatalos tárgyalásokat folytat Kínával arról, hogy ha csak egy látogatás erejéig is, de visszatérhessen Tibetbe - írta pénteki számában a The Washington Post.

Kényszerleszállást hajtott végre egy lengyel Dreamliner Glasgow-ban

2014. szeptember 26. 14:53

Kényszerleszállást hajtott végre a Lot lengyel légitársaság egyik Boeing 787-es Dreamliner típusú utasszállító repülőgépe pénteken a skóciai Glasgow-ban.

Időnként lekapcsolnák Oroszországot a világhálóról

2014. szeptember 19. 15:51

Az orosz hatóságok azt tervezik, hogy időnként, rendkívüli helyzetekben lekapcsolják az orosz számítógépes rendszert a világhálóról - közölte értesüléseit pénteken a Vedomosztyi című orosz napilap.

Európában és az Egyesült Államokban terjeszkedne a kínai Alibaba

2014. szeptember 18. 09:00

Európában és az USA-ban kezd agresszív terjeszkedésbe hétvégi tőzsdére vonulása után az Alibaba konglomerátum - jelentette be Jack Ma, a vállalat vezérigazgatója Hongkongban.    

A Gazprom megkezdte a földgáz mennyiségének csökkentését

2014. szeptember 15. 13:23

A Gazprom megkezdte a Szlovákián keresztül továbbított földgáz mennyiségének csökkentését - jelentette az Interfax orosz hírügynökség hétfőn az eustream nevű szlovák gázcég adataira hivatkozva.    

Oroszország a gázexport csökkentésével fenyegeti az EU-t

2014. szeptember 09. 11:00

Oroszország a gázexport csökkentésével fenyegette meg az Európai Uniót, hogy megakadályozza az orosz földgáz - Nyugat-Európán át történő szállítását - Ukrajnába - közölte a Financial Times című lap az Európai Bizottság magas rangú illetékeseire hivatkozva.

Oroszország megtilthatja légtere használatát

2014. szeptember 08. 09:27

Oroszország légterének használatát is megtilthatja Moszkva, ha a Nyugat az orosz gazdaság újabb ágazatait érintő büntetőintézkedéseket jelent be - figyelmeztetett Dmitrij Medvegyev a Vedomosztyi című orosz lapnak adott interjúban.

Obama újabb erősítést küld Bagdadba

2014. szeptember 03. 06:49

Barack Obama amerikai elnök kedden újabb mintegy 350 katonát vezényelt Bagdadba, az Egyesült Államok ottani nagykövetsége védelmének megerősítésére.

Tusk és Mogherini mellett döntött az Európai Tanács

2014. szeptember 01. 18:51

Donald Tusk lengyel kormányfőt választották meg az Európai Tanács elnökének, Federica Mogherini olasz külügyminisztert pedig az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének az EU-tagállamok vezetői szombaton Brüsszelben tartott rendkívüli tanácskozásukon - jelentette be Herman Van Rompuy, az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács leköszönő elnöke a Twitteren.

Franciaország-baleset Feltehetően gázrobbanás miatt összedőlt egy ház Párizs közelében, halottak

2014. augusztus 31. 13:23

Feltehetően gázrobbanás miatt összedőlt egy négyemeletes ház vasárnap reggel a Párizs közeli Rosny-sous-Boisban. Ketten meghaltak, négyen életveszélyes sérüléseket szenvedtek és több mint tíz ember eltűnt.

Amerikai katonák készülnek kelet-európai hadgyakorlatokra

2014. augusztus 29. 06:05

Az Egyesült Államok tankokat és katonákat készül kelet-európai hadgyakorlatokra vezényelni, hogy megnyugtassa az Ukrajna elleni orosz intervenció miatt aggódó szövetségeseit - jelentette ki Vanessa Hillman alezredes, a Pentagon szóvivője csütörtökön Washingtonban.
1 2 3 4 5