Elutasították a bősiek a menekülttábor újranyitását népszavazáson

ma, 09:28

Elutasították a felvidéki Bős község lakói a helyi migrációs tábor újranyitását azon a népszavazáson, amelyet a kérdésről vasárnap tartottak a településen.

Hajléktalanok fürdenek a Szent Péter téren

2015. augusztus 02. 14:56

Naponta mintegy száznegyven hajléktalan tisztálkodik a Szent Péter téri zuhanyzóknál.

Orvosa szerint Hillary Clinton meggyógyult és 'alkalmas a szolgálatra'

2015. augusztus 01. 10:37

Személyi orvosa szerint Hillary Clinton egészséges, "alkalmas (az elnöki) szolgáltra", és nincsenek visszamaradt következményei a 2012-ben, a külügyminisztersége alatt elszenvedett agyrázkódásának.

Orbán: augusztus 31-éig megépül a kerítés

2015. július 25. 12:47

Augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő az erdélyi Tusnádfürdőn szombaton.

A palesztin menedékkérő kislány azt mondta, örül Merkel őszinteségének

2015. július 19. 18:14

Nem neheztel Angela Merkelre és örül a kancellár őszinteségének az a palesztin menedékkérő kislány, aki elsírta magát egy rendezvényen, mert a kormányfő azt mondta neki, hogy Németország nem tud mindenkit befogadni, és lesznek, akiknek távozniuk kell.

Ferenc pápa szerint bátor, aki a kánikulában kimegy az utcára

2015. július 19. 14:59

Köszönetet mondott a Szent Péter téren a kánikula ellenére is jelen levő hívőknek Ferenc pápa vasárnap délben. Olaszországban hatvan év óta ez a legforróbb július.

Görög adósság - A bizottság javaslatot tett az áthidaló kölcsönre

2015. július 15. 15:30

Hivatalosan előterjesztette szerdán javaslatát a tagállamok kormányait képviselő miniszteri tanács számára az Európai Bizottság, hogy Görögország az Európai Pénzügyi Stabilitási Mechanizmusból (EFSM) három hónapos lejáratra 7 milliárd euró áthidaló kölcsönt kaphasson.

Hatalmas kasszasiker a legdrágább indiai film

2015. július 14. 18:15

Hatalmas kasszasikernek bizonyult már premierhétvégéjén a mintegy 2,5 milliárd rúpiából (11 milliárd forintból) forgatott Baahubali című kétrészes történelmi kalandfilm Indiában.

Mentőhelikopter-pilóta lett Vilmos herceg

2015. július 13. 17:28

Polgári mentőhelikopter-pilótaként folytatja hétfőtől pályafutását Vilmos herceg.

Fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be Munkácson

2015. július 13. 11:55

A múlt hét végén kirobbant fegyveres összetűzés miatt fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be Munkácson, a városban megerősítették a kulcsfontosságú létesítmények őrzését, lemondták a tömegrendezvényeket – jelentette be hétfőn Lengyel Zoltán polgármester.

Újabb határidő a görögök ügyében

2015. július 12. 17:48

z eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport tanácskozása véget ért, haladást sikerült elérni, de néhány jelentős ügyben az állam- illetve kormányfőknek kell döntést hozniuk - közölte a tanácskozás végeztével Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, a tanácskozás elnöke.

Nem lesz rendkívüli uniós csúcs vasárnap délután

2015. július 12. 13:37

Nem lesz rendkívüli uniós csúcs, csak az eurózóna tagállamainak vezetői tanácskoznak vasárnap délután Brüsszelben - közölte az egyik közösségi oldalon Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Görög adósság - Derűlátóan nyilatkoztak az Eurócsoport tanácskozására érkezők

2015. július 11. 15:00

Derűlátóan nyilatkoztak a görög adósságválságra vonatkozó megállapodás esélyét illetően az Eurócsoport szombat délutáni brüsszeli tanácskozására érkezők.

Merényletet követtek el a kairói olasz konzulátus ellen, egy ember meghalt

2015. július 11. 12:10

Pokolgépes merényletet követtek el szombat reggel a kairói olasz konzulátus ellen, az épületben súlyos károkat okozó robbanásnak egészségügyi források szerint egy halálos áldozata, és négy sebesültje van.

Bősön helyeznek el ötszáz menekültet

2015. július 09. 12:49

Kétoldalú megállapodás alapján Szlovákiában helyeznek el ötszáz, eddig Ausztriában tartózkodó migránst.

Veszélyeztetett állatok képei az Empire State Buildingen

2015. augusztus 02. 15:03

Veszélyeztetett madarak, tigrisek, medvék, tengeri állatok képeit vetítették a New York-i Empire State Building oldalára.

Merkel várhatóan ismét elindul a kancellári tisztségért

2015. augusztus 02. 12:00

Németországban az Angela Merkel vezette konzervatívokat annyian támogatják, mint az összes többi parlamenti pártot együttvéve, a CDU/CSU pártszövetség így abszolút többséget szerezhet a törvényhozásban (Bundestag) - mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.

Új országot hozna létre a menekültek számára egy szilicium-völgyi mogul

2015. július 27. 13:15

A kaliforniai Szilicium-völgy egy ingatlanmogulja szerint van megoldás a globális menekültválságra: új országot kell létrehozni a számukra.

Túlterhelik a rendszert a nyugat-balkáni menedékkérők

2015. július 22. 11:47

A német menekültügyi rendszert túlterhelik a Nyugat-Balkán térségéből érkező menedékkérők, akiknek többnyire nincs esélyük arra, hogy menekültstátust kapjanak Németországban - jelentette ki egy szerdai lapinterjúban a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) elnöke.

Görög adósság - Londoni elemzők: továbbra is a Grexit a legvalószínűbb végkifejlet

2015. július 19. 17:00

Londoni pénzügyi elemzők szerint az elmúlt héten elért megállapodással több akadály is elhárult ugyan az újabb görög pénzügyi segélycsomag összeállítása elől, a görög adósságválság legvalószínűbb végkifejlete azonban továbbra is a Grexit, vagyis Görögország távozása az euróövezetből.

Több német tartományban megteltek a menedékkérőket befogadó állomások

2015. július 16. 18:40

Németországban egyre inkább túlterheli a menekültügyi ellátórendszert az utóbbi évtizedek legnagyobb menekülthulláma, így nemcsak a feldolgozatlan menedékjogi kérelmek száma emelkedett csaknem negyedmillióra, hanem több tartományában zsúfolásig megteltek a menedékkérőket befogadó állomások.

Négy év börtönre ítélték Oskar Gröninget, az egyik utolsó élő auschwitzi lágerőrt

2015. július 15. 12:57

Háromszázezer rendbeli gyilkosságban bűnrészesség miatt négy év szabadságvesztésre ítélte szerdán Németországban a lüneburgi tartományi bíróság Oskar Gröninget, az egykori auschwitz-birkenaui náci haláltábor egyik utolsó élő őrét.

2 perc 5 másodperces bikafuttatás

2015. július 14. 11:34

Nemcsak az idei év, hanem a San Fermín-fesztivál történetének eddig leggyorsabb, 2 perc 5 másodperces bikafuttatása zajlott le Pamplonában kedden reggel, a kilencnapos rendezvénysorozat utolsó napján. Idén a nyolc futás alatt 33-an sérültek meg, közülük kilencet bika öklelt fel.

Ahány ország, annyi étel

2015. július 13. 15:32

Idén nyáron a görög, a spanyol és az olasz tengerpart felé veszi az irányt a magyar turisták nagy része.

Megszületett a megállapodás

2015. július 13. 09:46

Végre kialakulhatott a végső megállapodás a görögökről szóló, tegnap délutántól ma reggelit tartó válságcsúcson.

Tiltakoznak a bősiek a menekültek ellen

2015. július 12. 16:19

A szlovákiai Bős lakosai tiltakoznak az ellen, hogy jelenleg Ausztriában tartózkodó menekülteket szállásoljanak el a településen, ahol már megkezdték az erre kiszemelt épület felújítását.

Lövöldözés volt Munkácson, többen meghaltak vagy megsebesültek

2015. július 11. 18:01

Tűzharc tört ki szombat délután Munkácson egy sportlétesítménynél a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges szervezet fegyveresei és az ukrán parlament egyik kárpátaljai képviselőjének emberei, valamint a helyszínre érkező rendőrök között, a lövöldözésben többen meghaltak, illetve megsebesültek – adták hírül kárpátaljai hírportálok.

Srebrenicai mészárlás – Megdobálták a távozó szerb kormányfőt

2015. július 11. 14:19

Megdobálták Aleksandar Vucic szerb kormányfőt szombaton a Srebrenica melletti Potocari emlékhelyen, amíg az áldozatok neveit tartalmazó kőtáblák mellett vonult el; Vucic sietősen távozott a helyszínről.

Nyaraljunk Tunéziában?

2015. július 09. 19:59

Eltanácsolja a briteket a tunéziai utazástól a brit külügy, fennáll egy újabb terrortámadás veszélye.

Magyarok az Adrián

2015. július 07. 17:45

Horvátországban töretlenül emelkedik a magyar turisták száma: az év első hat hónapjában a magyar vendégek száma és az ott töltött idő is 10 százalékot meghaladó mértékben nőtt az előző év hasonló időszakához képest.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×