A dolgozók alacsony bére miatt felfüggesztették egy magyar cég tevékenységét Franciaországban

2014. november 26. 11:38

Felfüggesztette a magyar OLP-TECH Szerelőipari és Szolgáltató Kft. tevékenységét a dél-franciaországi Aquitaine prefektusa, mert 31 magyar munkavállalóját elfogadhatatlan feltételekkel foglalkoztatta a Bordeaux városától 20 kilométerre északra található Arsac napelem parkjának kivitelezésén - adta hírül szerdán honlapján a Le Figaro című napilap.

Ingyen utaznak a diákok és a nyugdíjasok a vonatokon Szlovákiában

2014. november 17. 14:37

Életbe lépett hétfőn Szlovákiában a széleskörű vasúti utazási kedvezményeket bevezető kormányzati intézkedése, amelynek értelmében a 26 évesnél fiatalabb diákok jelentős része és a 62 évnél idősebbek ingyenesen utazhatnak vonaton az ország területén.

Szlovákiában függetlenek és Fico pártja szerezte meg a legtöbb polgármesteri posztot

2014. november 16. 08:00

Független jelöltek szerezték meg a legtöbb polgármesteri posztot a szombati szlovákiai helyhatósági választásokon, amelyen a politikai pártok közül Robert Fico baloldali kormánypártja, az Irány-Szociáldemokrácia érte el a legjobb eredményt.

Franz Vranitzky: nem lehetett előre látni, hogy leomlik a berlini fal

2014. november 06. 16:11

Voltak ugyan erre utaló jelek az akkori keleti tömbben, de mégsem lehetett előre látni a berlini fal leomlását - mondta Franz Vranitzky akkori osztrák kancellár a Die Presse című osztrák lapnak 1989 novemberére és az azt megelőző fél évre visszaemlékezve. Vranitzky szerint azt sem lehetett előre látni, hogy a fal leomlását követően bekövetkezik Kelet- és Nyugat-Németország újraegyesítése.

Lézeres drónelhárító rendszert tesztelt Kína

2014. november 03. 11:17

Alacsonyan repülő drónok ellen bevethető lézeres védelmi rendszert teszteltek sikeresen Kínában - adta hírül az állami média.

A részvételi arány délután meghaladta a 40 százalékot Ukrajnában

2014. október 26. 17:06

Az ukrán választók több mint negyven százaléka vasárnap helyi idő szerint 17 óráig már leadta szavazatát az előre hozott parlamenti választásokon az ukrán központi választási bizottság (CVK) adatai alapján.

Nő a kakaó ára, csökken a termelt mennyiség

2014. október 21. 14:57

Komoly veszélyt jelentenek a nyugat-afrikai kisgazdálkodókra a kakaó árának ciklusos változásai, ám az édességipar új beruházásokkal igyekszik a termelést hosszú távon hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tenni - derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) és a GeoTraceability természeti erőforrás-kutató cég közös elemzéséből.

Moszkvában tagadták, hogy orosz tengeralattjárókkal baleset történt volna

2014. október 19. 13:22

Az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy baleset történt volna orosz tengeralattjárókkal.

Mintegy harminc cseh hegymászó tűnt el a himalájai hóviharban Nepálban

2014. október 17. 12:16

Mintegy harminc cseh hegymászó tűnt el a himalájai hóviharban és lavinaomlásban Nepálban - közölte Miloslav Stasek, Csehország indiai nagykövete pénteken a közszolgálati cseh hírtelevízióval (CT24) telefonon.

A Panasonic bezárja kelet-szlovákiai gyárát

2014. október 03. 20:45

A japán Panasonic elektronikai óriáscég jövőre megszünteti a kelet-szlovákiai Korompán (Krompachy) lévő gyárát, és a termelést csehországi leányvállalatába, a pilseni (Plzen) Panasonic AVC Networks Czech cégbe helyezi át - közölte Andrea Marsálková, a japán cég csehországi szóvivője pénteken.

Nagy-Britanniának az EU-ban kell maradnia

2014. szeptember 29. 10:35

A brit feldolgozószektor vállalatainak elsöprő többsége szerint Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia.

A kínaiak egyharmada nem beszéli a sztenderd kínait

2014. szeptember 23. 12:18

A kínai emberek harmada nem beszéli az ország hivatalos nyelvének számító sztenderd kínait, és a nyelvet használók túlnyomó többsége nem helyesen beszéli azt - hívta fel a figyelmet a kínai oktatási minisztérium.

A skótok végül az eszükkel szavaztak

2014. szeptember 19. 06:54

BBC-előrejelzés: a függetlenséget elvető tábor nyert

Skót népszavazás - Megkezdődött a voksolás

2014. szeptember 18. 08:55

Megkezdődött csütörtök reggel a skóciai népszavazás, amelyen a skót választópolgárok arról dönthetnek, hogy Skócia az Egyesült Királyság része maradjon-e, vagy függetlenné váljon.

Skót népszavazás - Ismét vezet a függetlenségellenes tábor

2014. szeptember 12. 07:01

A skót függetlenséget elvető tábor támogatottsági előnyét mutatta ki csütörtökön ismertetett legújabb felmérésében az a brit közvélemény-kutató cég, amelynek világszerte komoly feltűnést keltő előző vizsgálata még a Skócia elszakadását pártolók többségét jelezte.

Pénteken nyit a karácsonyi postahivatal Ausztriában

2014. november 26. 07:22

Gyerekek ezrei küldik leveleiket a Jézuskának címezve  

Romániai elnökválasztás - Megnyitották a szavazóhelyiségeket

2014. november 16. 08:02

Helyi idő szerint reggel hét órakor (magyar idő szerint 6-kor) kinyitottak a szavazóhelyiségek vasárnap mintegy 18,3 millió román állampolgár számára, hogy megválasszák az ország államfőjét a következő ötéves időszakra.

Távozik posztjáról a szlovák parlament elnöke

2014. november 16. 07:57

Távozik posztjáról Pavol Paska, a szlovák törvényhozás elnöke, aki szombati a szlovákiai helyhatósági választásokat követő éjjel, a kormánypárt, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) kassai választási központjában jelentette be erről szóló döntését.

Szakértők: nem térhet vissza a hidegháború

2014. november 06. 14:04

Nem térhet vissza a hidegháború, ugyanis Oroszország ma jelentős elmaradásban van az Egyesült Államokhoz képest - hangzott el az Antall József Tudásközpontnak az Egyesült Államok és Oroszország közötti konfliktus újjáéledéséről tartott kétnapos nemzetközi konferencia első napján, csütörtökön.

Újjáépülhet a római Colosseum arénája

2014. november 03. 10:05

A római Colosseum arénájának újjáépítését javasolta egy olasz régész, akinek ötletét az olasz kulturális miniszter is felkarolta és az olasz régészek szövetsége is megvalósíthatónak tartja.

Engedélyhez kötik az idegenvezetést Prágában

2014. október 24. 19:05

Hatósági engedélyhez és szakmai vizsgákhoz kívánja kötni a városi idegenvezetést Prága önkormányzata.

Budapesti járatokat is töröltek

2014. október 20. 10:36

Kiterjesztik hétfőn délután kezdődő 35 órás sztrájkjukat a Lufthansa pilótái, a munkabeszüntetés miatt a német légitársaság budapesti járatokat is törölt.

Burgenlandba érkeznek II. János Pál pápa vérereklyéi

2014. október 18. 13:11

A burgenlandi Kismartonba (Eisenstadt) és Darázsfaluba (Trausdorf) érkezik II. János Pál pápa egy-egy vérereklyéje - jelentette a Kathpress katolikus hírügynökség szombaton.

Ukrán válság - A német kormány segélykonvojt indított Kelet-Ukrajnába

2014. október 05. 11:43

A német kormány humanitárius segélyt küld 10 millió euró értékben Ukrajna keleti részére, a több mint száz kamionnal szállított rakomány október közepére éri el a válságövezetet.

A Tibetbe való visszatéréséről tárgyal Kínával a dalai láma

2014. október 03. 19:43

A dalai láma saját bejelentése szerint nem hivatalos tárgyalásokat folytat Kínával arról, hogy ha csak egy látogatás erejéig is, de visszatérhessen Tibetbe - írta pénteki számában a The Washington Post.

Kényszerleszállást hajtott végre egy lengyel Dreamliner Glasgow-ban

2014. szeptember 26. 14:53

Kényszerleszállást hajtott végre a Lot lengyel légitársaság egyik Boeing 787-es Dreamliner típusú utasszállító repülőgépe pénteken a skóciai Glasgow-ban.

Időnként lekapcsolnák Oroszországot a világhálóról

2014. szeptember 19. 15:51

Az orosz hatóságok azt tervezik, hogy időnként, rendkívüli helyzetekben lekapcsolják az orosz számítógépes rendszert a világhálóról - közölte értesüléseit pénteken a Vedomosztyi című orosz napilap.

Európában és az Egyesült Államokban terjeszkedne a kínai Alibaba

2014. szeptember 18. 09:00

Európában és az USA-ban kezd agresszív terjeszkedésbe hétvégi tőzsdére vonulása után az Alibaba konglomerátum - jelentette be Jack Ma, a vállalat vezérigazgatója Hongkongban.    

A Gazprom megkezdte a földgáz mennyiségének csökkentését

2014. szeptember 15. 13:23

A Gazprom megkezdte a Szlovákián keresztül továbbított földgáz mennyiségének csökkentését - jelentette az Interfax orosz hírügynökség hétfőn az eustream nevű szlovák gázcég adataira hivatkozva.    

Oroszország a gázexport csökkentésével fenyegeti az EU-t

2014. szeptember 09. 11:00

Oroszország a gázexport csökkentésével fenyegette meg az Európai Uniót, hogy megakadályozza az orosz földgáz - Nyugat-Európán át történő szállítását - Ukrajnába - közölte a Financial Times című lap az Európai Bizottság magas rangú illetékeseire hivatkozva.
1 2 3 4 5