Oroszország megtiltotta a baromfiimportot Magyarországról

ma, 15:48

Oroszország március 4-től ideiglenesen megtiltotta a 70 foknál alacsonyabb hőmérsékleten hőkezelt baromfihús és baromfitermékek importját Magyarország egész területéről.

A koszovói kormány eltörölte az állampolgárok adósságait

ma, 15:29

A pristinai kormány eltörölte a koszovóiak 2009 előtti adó-, közmű- vagy vámtartozásait azzal a feltétellel, hogy az adósok kifizetik az utóbbi öt évben felhalmozott tartozásokat - számolt be róla szerdán internetes oldalán a Tribuna című pristinai napilap.

Ebola - Afrikai vezetők új Marshall-tervet sürgetnek

2015. március 03. 15:45

A második világháború utáni Európa újjáépítését segítő Marshall-tervhez mérhető segítségnyújtást szorgalmaztak kedden, az ebolajárvány megfékezése érdekében tartott magas szintű nemzetközi konferencián Brüsszelben afrikai vezetők.

Robbantás Kairó belvárosában, sok sérült

2015. március 02. 17:57

Pokolgépes merénylet történt Kairó belvárosának egy forgalmas kereszteződésében, a legfelsőbb bíróság épületének főbejáratával szemben hétfőn, a robbantás legkevesebb tizenegy embert sebesített meg.

Elfogadták az új uniós GMO-szabályokat

2015. március 02. 15:46

Hivatalosan is elfogadta hétfőn az Európai Unió Tanácsa azokat az új szabályokat, amelyek lehetővé teszik, hogy minden uniós tagállam maga döntse el, hogy engedélyezi-e a területén a genetikailag módosított organizmusok (GMO) köztermesztését.

Műszaki hiba miatt áll Franciaország legrégebbi atomerőműje

2015. március 02. 12:12

Műszaki hiba miatt szombat este óta teljesen szünetel a termelés Franciaország legrégebbi atomerőművében, az ország keleti részén található Fessenheimben.

Mi van Putyin országában? Eltüntették a gyilkosság szemtanúját is

2015. március 01. 11:22

Anna Durickaja, Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus meggyilkolásának szemtanúja egyelőre ismeretlen helyen tartózkodik - jelentette ki Hennagyij Breszkalenko, Ukrajna moszkvai konzulja vasárnap az ukrán Szabadság rádiónak nyilatkozva.

A gyilkossággal Putyin az ellenzéknek üzent

2015. március 01. 09:44

Borisz Nyemcov bizonyítékokat gyűjtött az orosz hadsereg kelet-ukrajnai bűntényeiről, és jelentést készített Vlagyimir Putyin orosz elnök szerepéről a háborúban - közölte a szombatra virradóra Moszkvában meggyilkolt orosz ellenzéki vezető unokatestvére.

Ismét ítéletidő van Amerika déli államaiban

2015. február 25. 17:15

Szükségállapotot hirdettek ki szerdára a rendkívüli hideg betörése miatt az Egyesült Államokban Georgia, Tennessee és Alabama szövetségi államokban és hasonló intézkedés készül Észak-Karolinában is.

Száz év után újra készülnek egyedi Fabergé-tojások

2015. február 25. 08:29

Az egyedi tojásokból összesen 50 tojás készült, ebből 43 élte túl a bolsevik forradalmat. Most egy évszázad után újra gyártanak húsvéti Fabergé-ékszertojásokat.  

Az EU kedden megkezdi a koszovóiak hazaszállítását

2015. február 23. 14:07

Az Európai Unió országai kedden megkezdik azoknak a koszovóiaknak a hazaszállítását, akiknek elutasították a menedékkérelmeit - erősítette meg a Szabad Európa Rádió balkáni irodájának hétfőn a koszovói belügyminisztérium.

Beomlott egy híd Ausztriában, korlátozzák a vasúti közlekedést

2015. február 22. 12:02

Beomlott egy félkész közúti híd Ausztriában, emiatt korlátozzák a vasúti közlekedést a Bécs és Graz, valamint a Salzburg és Graz közötti vasútvonalon várhatóan két hétig, továbbá a közeli autóúton is terelés lesz - közölték az osztrák illetékes hatóságok vasárnap.

Űrközpont lesz Horvátországban

2015. február 19. 19:09

A svájci Swiss Space Systems (S3) űrcég bejelentette, hogy egy űrkikötővel és kutatóközponttal ellátott űrközpont megépítését tervezi 2020-ig a közép-horvátországi Udbinaban – adta hírül a horvát sajtó.

Változik a Mount Everest csúcsára vezető útvonal

2015. február 18. 12:29

Biztonsági okokból márciustól Nepál változtat a Mount Everest csúcsára vezető déli mászóútvonalon. Tavaly áprilisban 16 hegymászó halt meg egy jéglavina következtében, ez volt a hegy történetének legtöbb emberéletet követelő balesete.

Juncker tanácsadónak nevezte ki korábbi kihívóját

2015. február 17. 15:00

Különleges tanácsadónak nevezte ki Michel Barnier korábbi uniós biztost Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke - tudatta kedden a brüsszeli testület.

Magyar díszdoktorrá avattak Kijevben Pákh Imrét

ma, 15:37

A Kijevi Nemzeti Nyelvészeti Egyetem díszdoktorrá avatta Pákh Imre munkácsi születésű, az Egyesült Államokban élő üzletembert, a magyar nyelvoktatás szponzorát, valamint Mezey Barna professzort, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektorát.

Rajtaütöttek a La Familia osztrák drogbandán

2015. március 03. 16:03

Az osztrák hatóságok rajtaütöttek egy 18 fős osztrák drogbandán, melynek tagjai tavaly nyár óta havonta 56 ezer euró értékben adtak el kábítószert - jelentette az APA osztrák hírügynökség kedden.

Tovább harcolnak a kétnyelvű táblákért Kolozsváron

2015. március 03. 08:31

Kolozsváron hétről hétre történik valami a többnyelvű helységnévtáblák kihelyezéséért. A Musai-Muszáj civil akciócsoport két villámcsődület után közvitát szervezett a témában.  

Ingolstadti anziksz

2015. március 02. 17:52

Marcali Gábor fotós kollégánk a napokban Ingolstadtban járt. Az ő fotóit nézegethetik galériánkban.

Élelmiszer-ombudsman Szlovéniában

2015. március 02. 12:19

A mezőgazdasági minisztériumon belül Szlovéniában hétfőn megkezdte munkáját az első élelmiszer-ombudsman, hivatalos nevén az élelmiszer-ellátás folyamatait védő személy, aki a termelők, a feldolgozók és a fogyasztók közötti tisztességes viszonyt hivatott védeni – közölte a szlovén sajtó.

Merényletektől tart a német belügyminisztréium

2015. március 01. 18:22

Iszlamista merényletek veszélyére figyelmeztetett vasárnap a német belügyminisztérium, miután Brémában terrorellenes akciót hajtott végre a rendőrség.

Utcai kamera cáfolja az orosz rendőrséget a merénylet ügyében

2015. március 01. 11:19

Egy utcai térfigyelő kamera rögzítette Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki megölésének pillanatait, de a felvétel ellentmond a rendőrség előzetes feltételezésének.

Megölték Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki politikust

2015. február 28. 07:01

Megölték Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki politikust és parlamenti képviselőt helyi idő szerint szombatra virradóra Moszkva központjában - közölte a helyi rendőrség.

Már több mint 17 ezer liter ivóvizet állított elő a magyar víztisztító berendezés

2015. február 25. 08:34

Február 19-én Albánia kérésére magyar csoport indult az albániai Selenice városába, hogy ott víztisztító berendezést helyezzen üzembe és működtessen.  

Részleges napfogyatkozás teheti próbára Európa elektromos hálózatát

2015. február 24. 12:59

Ha március 20-án tiszta lesz az ég, akkor mintegy 35 ezer megawatt (MW) napenergia - vagyis majdnem 80 közepes, hagyományos termelőegységnek megfelelő mennyiség - tűnik el fokozatosan Európa elektromos rendszeréből.

Böjte Csaba mutatott be misét Bécsben

2015. február 22. 15:29

Böjte Csaba ferences szerzetes magyar nyelvű misét mutatott be Bécsben, a Német Lovagrend templomában ma.

Nyitott könyv lehet a hírszerzők előtt a SIM-kártya

2015. február 20. 18:57

Amerikai és brit titkosszolgálatok már évekkel ezelőtt megszerezték a világ legnagyobb SIM-kártya gyártójának azonosítási és titkosítási kódrendszerét és így szabad hozzáféréshez jutottak a mobil készülékeken bonyolított beszélgetésekhez és adatforgalomhoz - írja a The Intercept hírportál.

Amerika az iszlám lezüllesztőivel áll háborúban

2015. február 19. 10:25

Jelentette ki Barack Obama amerikai elnök, aki egyúttal egységre szólított fel a "szélsőségesség hamis ígéreteivel szemben".

Fokozódik a hóhelyzet Washingtonban!

2015. február 17. 16:03

A hóhelyzetre való hivatkozással kedden Washingtonban nem dolgoznak a szövetségi kormányhivatalok többségében, az iskolákban szünetel a tanítás, a fővárosi metró a vasárnapi menetrend szerint közlekedik, a buszközlekedés pedig leállt.

Súlyos vasúti szerencsétlenség Nyugat-Virginiában

2015. február 17. 08:06

Kisiklott egy nyersolajjal teli tartálykocsikat szállító vasúti szerelvény hétfőn a Nyugat-Virginia államban.  
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×