Pekinget nappal is sötétségbe borította a sűrű szmog

2015. december 01. 12:55

Kedden a kínai fővárost egész nap esti sötétségbe burkolta az áttetsző, sötét szmog, az utcafronton az üzletek világítására is szükség volt a tájékozódáshoz.

Később érkezik a Mikulás Brüsszelbe

2015. december 01. 08:37

A Mikulás is később érkezik Brüsszelbe a biztonsági intézkedések miatt.

EU-török csúcs - Zárónyilatkozat

2015. november 30. 08:11

Zárónyilatkozatban fogadták el vasárnap az uniós és a török vezetők brüsszeli rendkívüli csúcstalálkozója keretében azt a közös akciótervet, amely a remények szerint kulcs lehet a menekültválság megoldásához, és felgyorsíthatja Törökország uniós csatlakozását is.  

Merényletek Párizsban - A támadásnál használt fegyverek egy része a volt Jugoszláviából származik

2015. november 28. 13:18

A párizsi merényletekben használt fegyverek egy részét a volt Jugoszlávia legnagyobb fegyvergyárában, a kragujevaci Zastava gyárban készítették - erősítette meg Milojko Brzakovic, a fegyvergyár igazgatója a Vecernje Novosti című belgrádi napilap szombati beszámolója szerint.

Havazik Székelyföldön

2015. november 24. 18:08

Havazik Székelyföldön, emiatt a romániai Országos Meteorológiai Hatóság első fokú (sárga) figyelmeztetést adott ki az említett térségre és a vele szomszédos megyék területére a kedd délután 16 óra és szerda délután 14 óra közötti időszakra.

Csütörtökön és pénteken újra sztrájkolhatnak a Lufthansa légiutas-kísérői

2015. november 23. 18:39

Csütörtökön és pénteken újra sztrájkolhatnak a Lufthansa légiutas-kísérői, miután az UFO szakszervezet álláspontja szerint nem kapott jobb ajánlatot az eddiginél a nyugdíjazással kapcsolatban.

Saját lakásban lakik az Unió lakosságának többsége

2015. november 23. 12:43

Az Európai Unió lakosságának több mint kétharmada saját tulajdonú ingatlanban lakik, a házban élők aránya 59,3 százalékot, a lakásban élőké pedig 40 százalékot tett ki tavaly - derült ki az unió statisztikai hivatala (Eurostat) által hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésből.

Új útvonalakra terelődik a migráció

2015. november 23. 12:02

A nyugat-balkáni útvonal lezárása után egyre inkább új útvonalakra, így a nyugat-afrikai és a nyugat-mediterrán útvonalra terelődik a migránsok áradata - jelentette ki a Migráció Kutató Intézet vezető kutatója.

Kevesebb menekült érkezett az ausztriai Spiefeldhez vasárnap

2015. november 22. 19:36

Érezhetően kevesebb menekült érkezett az Ausztria déli határrészén fekvő spielfeldi átkelőhöz vasárnap - közölte a stájerországi rendőrség vasárnap délután. Az elmúlt időszakban naponta több ezren lépték át itt az osztrák-szlovén határt.

Magyarország segíti az árvízi védekezést Kárpátalján

2015. november 22. 14:43

Százezer homokzsákkal segíti Magyarország az árvízi védekezést Kárpátalján, a segélyszállítmány szombat éjjel megérkezett Ungvárra.

Nagyszabású terrorelhárítási gyakorlatot tartottak Belgrádban

2015. november 21. 14:55

Pajzs 2015 fedőnévvel az eddigi legnagyobb és legátfogóbb terrorelhárítási gyakorlatot tartották meg szombaton Belgrádban.

Szigorították a határellenőzést a román-magyar határon

2015. november 20. 11:12

Ha Romániába készül, hosszabb menetidővel számoljon.

Hangszalagszövetet növesztettek amerikai kutatók

2015. november 20. 08:08

Működő hangszalagszövetet növesztettek laboratóriumban amerikai kutatók, a szövet képes volt hangképzésre, amikor állatok gégéjébe ültették.  

Megérkezett a karácsonyfa a római Szent Péter térre

2015. november 19. 12:40

A római Szent Péter térre csütörtökön érkezett meg az a 25 méter magas lucfenyő, amelyet az idén Bajorország ajándékozott a Vatikánnak.

24 ezer fegyveres őrzi Rómát

2015. november 17. 12:52

Több mint 24 ezer katona, rendőr, csendőr felügyeli a biztonságot az olasz fővárosban a decemberben kezdődő szentév közeledtével.

Bajor miniszter: Németországban a turisták se viseljenek burkát vagy nikábot

2015. december 01. 08:44

Nem csak a németországi lakosoknak, hanem a Németországba látogató turistáknak is meg kell tiltani az egész testet, illetve az arcot elfedő muzulmán női öltözékek - a burka és a nikáb - nyilvános viselését - szorgalmazza Ilse Aigner bajor gazdasági miniszter.

Párizsi klímacsúcs - Áder János a civilizációt veszélyeztető hatások megelőzésére szólított fel

2015. november 30. 15:03

A döntéshozók erkölcsi felelősségére mutatott rá és a klímaváltozás civilizációt veszélyeztető hatásainak megelőzésére szólított fel hétfőn Áder János köztársasági elnök az ENSZ 21. klímakonferenciája nyitónapján elmondott beszédében, a Párizs közeli Le Bourget-ban.

Párizsi klímacsúcs - Összecsaptak rendőrök és tüntetők Párizsban

2015. november 29. 18:02

A francia rendőrség mintegy száz embert előállított, miután összecsapások törtek ki vasárnap délután Párizs belvárosában a rendfenntartó erők és a klímacsúcs ellen tüntető aktivisták között - közölte Michel Cadot párizsi prefektus.

Az oroszok elzárták a gázcsapot

2015. november 25. 12:40

Gazprom orosz gázipari vállalat felfüggesztette az Ukrajnába irányuló földgázexportot szerda délelőtt, mert az előre kifizetett mennyiséget teljes egészében leszállította, ráadásul nem érkezett új megrendelés sem az ukrán féltől.

Pokolgépek robbantak egy szállodánál a Sínai-félszigeten

2015. november 24. 08:43

Két pokolgép robbant egy egyiptomi szállodánál a parlamenti választások másnapján, kedden, a Sínai-félszigeti el-Arís városban; legalább egy ember meghalt - jelentette az egyiptomi állami tévé.

Szájuk bevarrásával tiltakoztak a migránsok a görög-macedón határon

2015. november 23. 15:44

Tűvel és cérnával varrta be a száját több iráni, kurd és pakisztáni férfi hétfőn a görög-macedón határon tiltakozásul azért, mert a macedón hatóságok gazdasági bevándorlóknak minősítették őket, és nem engedték be az országba - jelentette a macedón Telma televízióra hivatkozva az al-Dzsazíra hírtelevízió balkáni irodája.

Újabb szögek a szén koporsójába

2015. november 23. 12:16

A hét végén kezdődő Párizsi Éghajlatvédelmi Csúcstalálkozóra készülve egymást érik a történelmi jelentőségű bejelentések, amelyek alapvetően érintik az energiaszektor jövőjét. Azzal, hogy az OECD a múlt héten hivatalosan is búcsút intett a szénkorszaknak, minden tekintetben új időszámítás kezdődik majd. Ezzel szinte egy időben az Egyesült Királyság is bejelentette, kivezeti a szénerőműveket az ország energiagazdaságából.

Már csak 3 fehér rinocérosz maradt a Földön

2015. november 23. 07:02

El kellett altatni vasárnap a egyesült államokbeli San Diegó-i állatkertben a világ mindössze négy fehér rinocéroszának az egyikét - jelentette be a szóban forgó állatkert.  

Rendkívüli időjárás Finnországban

2015. november 22. 16:36

Több mint negyvenezer háztartásban nincs áram a heves havazás miatt Finnországban péntek óta.

Marad a legmagasabb terrorfenyegetettségi szint Brüsszelben

2015. november 22. 13:09

Egyelőre marad a legmagasabb terrorfenyegetettségi szint Brüsszel térségében - jelentette a belga válságközpont Twitter-üzenetére hivatkozva vasárnap délelőtt a Reuters hírügynökség.

Belga miniszterelnök: a párizsihoz hasonló támadás készülhet Brüsszelben

2015. november 21. 13:10

Megerősítette szombaton Charles Michel belga miniszterelnök, hogy Brüsszel térségében a legmagasabb szintre emelték az éjszaka folyamán a terrorfenyegetettség szintjét, miután az egy héttel ezelőtt Párizsban végrehajtott terrortámadáshoz hasonló terrorakció előkészületéről szereztek értesülést.

Dzsihadista fegyveresek megtámadtak egy szállodát Bamakóban, túszokat ejtettek

2015. november 20. 11:06

dzsihadista fegyveresek megtámadtak egy szállodát Mali fővárosában, Bamakóban pénteken, helyszíni jelentések szerint az épületből lövöldözés hallatszott, a támadók túszokat ejtettek.

Meghalt Abaaoud, a párizsi merényletek feltételezett fő szervezője

2015. november 19. 15:27

Azonosították Abdelhamid Abaaoud-t, a múlt heti 129 áldozatot követelő párizsi merényletek feltételezett fő szervezőjét a Saint-Denisben megölt terroristák között - közölte Francois Molins párizsi ügyész csütörtökön.

A francia rendőrök szolgálaton kívül is viselhetik fegyverüket, meghosszabbították a gyülekezési tilalmat

2015. november 19. 12:08

A francia rendőrök állandó jelleggel, szolgálaton kívül is, önkéntes alapon, viselhetik a fegyverüket, amennyiben arról tájékoztatják feletteseiket.

Az amerikai Elnöki Szabadságérem kitüntetettjei

2015. november 17. 10:18

Barbra Streisand énekes és Steven Spielberg filmrendező is megkapja idén, 15 másik arra érdemesített személy mellett, az Egyesült Államok legmagasabb polgári kitüntetését, az Elnöki Szabadságérmet - közölte helyi idő szerint hétfőn a Fehér Ház.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×