Ötvenen megfulladtak Parndorfnál

2015. augusztus 27. 13:45

Egy zárt teherautóban rengeteg menekült fulladt meg a hőségben. A tragédiát csütörtök délelőtt vették észre - írja a Kronen Zeitung.

Az Európai Bizottság év végéig újabb indítványt tesz a menekültek elosztására

2015. augusztus 20. 17:40

Az Európai Bizottság az év végéig újabb indítványt tesz arra, hogy miként osszák el az uniós tagállamok között az érkező menekülteket - közölte csütörtökön Brüsszelben Miguel Arias Canete EU-biztos.

'Újkori népvándorlás' kezdődött a bajor konzervatív CSU főtitkára szerint

2015. augusztus 20. 15:14

Az utóbbi hónapokban fölerősödött menekülthullám egy "újkori népvándorlás" megindulását jelzi, ezért az EU-nak sürgősen cselekednie kell - mondta a bajor konzervatív CSU főtitkára csütörtökön, egy nappal azután, hogy a berlini vezetés 450 ezerről 800 ezerre emelte az idén Németországba érkező menedékkérők számának alakulásáról szóló előrejelzését.

II. Erzsébet beleegyezett, hogy megemlékezzenek rekordhosszú uralkodási idejéről

2015. augusztus 19. 12:12

Nemrég még elutasította, szerdai hírek szerint azonban II. Erzsébet végül mégis beleegyezett, hogy megemlékezzenek a brit történelemben példátlanul hosszúságú uralkodásáról. A 89 éves uralkodó szeptember 9-én adja át a múltnak üknagyanyja, Viktória királynő rekordját.

A londoni National Gallerybe készül? Rossz hírünk van.

2015. augusztus 13. 15:12

A termek 60 százaléka zárva van a legnagyobb brit képtárban a dolgozók sztrájkja miatt így nem láthatók Caravaggio, Rubens, Poussin, Van Dyck, Velázquez, Rembrandt vagy éppen Vermeer művei.

Három magyar manipulálta a londoni tőzsdét

2015. augusztus 13. 12:47

7,6 millió font megfizetésére kötelezte a brit bíróság a három magyart.

Hőségriadó Horvátországban is!

2015. augusztus 07. 12:06

Rendkívüli meleg várható Horvátországban a hétvégén a helyi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint, a kánikula pedig akár egy hétig is eltarthat

Nevelőket vár Böjte Csaba

2015. augusztus 05. 12:04

Böjte Csaba ferences testvér várja mindazok jelentkezését, akik szeretnének bekapcsolódni a Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi központjainak munkájába.

Több mint ezer magyar fiatal találkozott Ferenc pápával, köztük győriek is

2015. augusztus 04. 20:45

A hitből származó erőről és örömről beszélt Ferenc pápa kedd este a római Szent Péter téren a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) találkozóján részt vevő több mint tízezer ministráns fiatalnak, akik között több mint 1600 magyar ajkú is volt.

Veszélyeztetett állatok képei az Empire State Buildingen

2015. augusztus 02. 15:03

Veszélyeztetett madarak, tigrisek, medvék, tengeri állatok képeit vetítették a New York-i Empire State Building oldalára.

Merkel várhatóan ismét elindul a kancellári tisztségért

2015. augusztus 02. 12:00

Németországban az Angela Merkel vezette konzervatívokat annyian támogatják, mint az összes többi parlamenti pártot együttvéve, a CDU/CSU pártszövetség így abszolút többséget szerezhet a törvényhozásban (Bundestag) - mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.

Új országot hozna létre a menekültek számára egy szilicium-völgyi mogul

2015. július 27. 13:15

A kaliforniai Szilicium-völgy egy ingatlanmogulja szerint van megoldás a globális menekültválságra: új országot kell létrehozni a számukra.

Túlterhelik a rendszert a nyugat-balkáni menedékkérők

2015. július 22. 11:47

A német menekültügyi rendszert túlterhelik a Nyugat-Balkán térségéből érkező menedékkérők, akiknek többnyire nincs esélyük arra, hogy menekültstátust kapjanak Németországban - jelentette ki egy szerdai lapinterjúban a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) elnöke.

Görög adósság - Londoni elemzők: továbbra is a Grexit a legvalószínűbb végkifejlet

2015. július 19. 17:00

Londoni pénzügyi elemzők szerint az elmúlt héten elért megállapodással több akadály is elhárult ugyan az újabb görög pénzügyi segélycsomag összeállítása elől, a görög adósságválság legvalószínűbb végkifejlete azonban továbbra is a Grexit, vagyis Görögország távozása az euróövezetből.

Több német tartományban megteltek a menedékkérőket befogadó állomások

2015. július 16. 18:40

Németországban egyre inkább túlterheli a menekültügyi ellátórendszert az utóbbi évtizedek legnagyobb menekülthulláma, így nemcsak a feldolgozatlan menedékjogi kérelmek száma emelkedett csaknem negyedmillióra, hanem több tartományában zsúfolásig megteltek a menedékkérőket befogadó állomások.

Negyvenegy országra szóló terrorfenyegetettség-figyelmeztetést adtak ki Izraelben

2015. augusztus 25. 08:43

Az izraeli terrorellenes bizottság negyvenegy országra kiterjedő terrorfenyegetettség-figyelmeztetést adott ki hétfőn az őszi zsidó ünnepek idején utazni készülő izraeliek és általában a zsidók számára.

Illegális bevándorlás - Macedónia rendkívüli állapotot hirdetett ki

2015. augusztus 20. 17:37

A macedón kormány kihirdette a rendkívüli állapotot az ország déli és északi határsávjában a balkáni államba érkező migránstömegek miatt - jelentették be Szkopjéban csütörtökön.

Brit-francia parancsnokságot állítanak fel Calais-ban

2015. augusztus 20. 10:19

Közös parancsnokságot állítanak fel a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő Csatorna-alagút francia oldalán, Calais-nál a brit és a francia hatóságok az embercsempészek elleni hatékonyabb fellépés érdekében.

Cameron: többet kell tenni a menekülteket adó országok stabilizálásáért

2015. augusztus 15. 11:53

Többet kell tenni azon országok stabilizálásáért, ahonnan a menekültek nekivágnak az Európába vezető útnak - jelentette ki a brit miniszterelnök szombaton, hozzátéve: kormánya mindent megtesz, hogy megállítsa azokat, akik "be akarnak törni" Nagy-Britanniába.

Menekültek a a schwechati reptér egyik csarnokában

2015. augusztus 13. 14:32

A schwechati reptér egyik szerelőcsarnokában helyeznek el kétszázharminc menedékkérőt a jövő héttől - közölte csütörtökön a repteret üzemeltető társaság.

Szlovákiában építi új gyárát a Jaguar Land Rover

2015. augusztus 11. 12:01

Szándéknyilatkozatot írt alá a Jaguar Land Rover és a pozsonyi kormány arról, hogy a vállalat új autógyára Szlovákiában épül meg - ezt Robert Fico szlovák miniszterelnök jelentette be kabinetje rendkívüli keddi ülése után.

Magyar highline-világrekord csodás képekkel

2015. augusztus 06. 10:43

Outdoor Inhales csapat  az indiai Ladakhban július 12-én egy 5322 méter magasságban kifeszített, 32 méter hosszú hevederen megdöntötte a highline-világrekordot.

Londonban egy napig nem járnak a metrók!

2015. augusztus 05. 10:50

Huszonnégy órás metrósztrájk kezdődik Londonban szerda este.

Elutasították a bősiek a menekülttábor újranyitását népszavazáson

2015. augusztus 03. 09:28

Elutasították a felvidéki Bős község lakói a helyi migrációs tábor újranyitását azon a népszavazáson, amelyet a kérdésről vasárnap tartottak a településen.

Hajléktalanok fürdenek a Szent Péter téren

2015. augusztus 02. 14:56

Naponta mintegy száznegyven hajléktalan tisztálkodik a Szent Péter téri zuhanyzóknál.

Orvosa szerint Hillary Clinton meggyógyult és 'alkalmas a szolgálatra'

2015. augusztus 01. 10:37

Személyi orvosa szerint Hillary Clinton egészséges, "alkalmas (az elnöki) szolgáltra", és nincsenek visszamaradt következményei a 2012-ben, a külügyminisztersége alatt elszenvedett agyrázkódásának.

Orbán: augusztus 31-éig megépül a kerítés

2015. július 25. 12:47

Augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő az erdélyi Tusnádfürdőn szombaton.

A palesztin menedékkérő kislány azt mondta, örül Merkel őszinteségének

2015. július 19. 18:14

Nem neheztel Angela Merkelre és örül a kancellár őszinteségének az a palesztin menedékkérő kislány, aki elsírta magát egy rendezvényen, mert a kormányfő azt mondta neki, hogy Németország nem tud mindenkit befogadni, és lesznek, akiknek távozniuk kell.

Ferenc pápa szerint bátor, aki a kánikulában kimegy az utcára

2015. július 19. 14:59

Köszönetet mondott a Szent Péter téren a kánikula ellenére is jelen levő hívőknek Ferenc pápa vasárnap délben. Olaszországban hatvan év óta ez a legforróbb július.

Görög adósság - A bizottság javaslatot tett az áthidaló kölcsönre

2015. július 15. 15:30

Hivatalosan előterjesztette szerdán javaslatát a tagállamok kormányait képviselő miniszteri tanács számára az Európai Bizottság, hogy Görögország az Európai Pénzügyi Stabilitási Mechanizmusból (EFSM) három hónapos lejáratra 7 milliárd euró áthidaló kölcsönt kaphasson.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×