Külföld

Új sorozathoz adja a hangját David Attenborough

ma, 10:44

Sir David Attenborough lesz a narrátora a Netflix új, nyolcrészes sorozatának, a Mi bolygónknak, amelyet áprilisban mutatnak be.  

Tovább nőtt a kaliforniai erdőtüzek áldozatainak száma

ma, 07:01

31-re emelkedett a kaliforniai erdőtüzek halálos áldozatainak száma, az eltűnteké pedig meghaladja a kétszázat - közölték a hatóságok.  

Taroltak a független jelöltek a szlovákiai helyhatósági választáson

2018. november 11. 14:37

A független, pártonkívüli jelöltek előretörését és a legnagyobb kormánypárt, az Irány gyengülését hozta a szombaton tartott szlovákiai helyhatósági választás, amelynek összesített nem hivatalos végeredményei szerint a Magyar Közösség Pártjának (MKP) és a Most-Híd vegyes pártnak is több polgármestere és önkormányzati képviselője lesz a négy évvel ezelőtti választás eredményeihez képest.

További emberéleteket követelt a kaliforniai tűzvész

2018. november 10. 09:40

Kilencre nőtt péntek estére a legsúlyosabb kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma, mindannyian a Butte megyei Paradise városkában vagy annak környékén haltak meg, ahol mintegy 6700 épület vált a lángok martalékává.

Terrortámadás Melbourne-ben

2018. november 09. 13:20

Az ausztrál rendőrség közölte, hogy terrorcselekményként kezeli azt a pénteki melbourne-i támadást, amelynek elkövetője nekivezette autóját egy bevásárlóközpontnak, majd az utcán megkéselt több embert, egyiküket halálosan.

Messze van még a kongói járvány vége

2018. november 09. 08:20

Messze van még az ebolajárvány vége a Kongói Demokratikus Köztársaságban - mondta csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, miután ellátogatott a közép-afrikai ország ebolajárvány sújtotta északkeleti térségébe.  

Többen meghaltak egy kaliforniai lövöldözésben

2018. november 08. 13:19

Tizenhárom halálos áldozata van a kaliforniai Thousand Oaks városában történt lövöldözésnek, amelyben egy fegyveres férfi egy szórakozóhelyen tüzet nyitott egy diákrendezvény résztvevőire - közölte Geoff Dean, Ventura megye seriffje csütörtökön.

Többen megsebesültek egy dél-kaliforniai lövöldözésben

2018. november 08. 10:07

Tüzet nyitott egy férfi a dél-kaliforniai Thousand Oaks város egyik bárjában, a lövöldözésben többen megsebesültek - írta az amerikai média helyi idő szerint szerda este.  

Pénzt gyűjtenek a hős ausztrál hajléktalannak

ma, 08:24

Alig két nap leforgása alatt több mint százezer dollár gyűlt össze Ausztráliában közadakozásból annak a hajléktalan férfinak a megsegítésére, aki a rendőrök segítségére sietett, amikor pénteken megpróbálták ártalmatlanítani a melbourne-i késes terrortámadás elkövetőjét - közölték hétfőn ausztrál lapok internetes oldalaikon.  

Világbéke

2018. november 11. 19:41

Egységes álláspont kialakítását sürgették a világbéke megteremtése érdekében Németország és Franciaország vezetői a Párizsi Békefórum elnevezésű háromnapos rendezvény vasárnapi megnyitóján, amelyen több tucat állam- és kormányfő volt jelen.

Drámai hatása van a magánynak az ausztrálok egészségére

2018. november 10. 12:07

Négyből egy ausztrál magányos, aminek drámai hatása van fizikai és mentális egészségére egy nemrég bemutatott tanulmány szerint.

Kényszerleszállást hajtott végre egy gép

2018. november 09. 14:00

Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing típusú repülőgép a guyanai főváros, Georgetown repülőterén, a manőver során hatan megsérültek – közölte David Patterson, a dél-amerikai ország közlekedési minisztere pénteken.

Húsz évig kémkedett az oroszoknak egy osztrák ezredes

2018. november 09. 08:59

Húsz évig kémkedett az oroszoknak egy osztrák ezredes, aki tevékenységéért összesen 300 ezer eurót (csaknem 100 millió forintot) kapott Moszkvától - írta weboldalán a Kronen Zeitung című osztrák napilap pénteken.  

Volt katona a kaliforniai lövöldözés elkövetője

2018. november 08. 19:50

Volt katona a 13 halálos áldozattal járó dél-kaliforniai ámokfutás elkövetője a Ventura megyei seriff csütörtöki tájékoztatása szerint.

Orbán: Európa a nemzetek Európája lesz vagy nem lesz

2018. november 08. 11:49

A nemzetek nélkül Európa elvesztené identitását, elvesztené lelki és kulturális arculatát; Európa a nemzetek Európája lesz, vagy nem lesz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt (EEP) kongresszusán csütörtökön Helsinkiben.

Távozik az amerikai igazságügyi miniszter

2018. november 08. 08:25

Szerdán benyújtotta lemondását Jeff Sessions amerikai igazságügyi miniszter, amit Donald Trump elnök elfogadott – jelentette az amerikai sajtó.  
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×