Külföld

Törvényt módosít a kormány, hogy két napig szavazhassanak a család meghatározásáról

ma, 20:32

Kétnapos lesz Romániában a család meghatározásáról szóló, alkotmánymódosító népszavazás, s azt október 6-7-én rendezik meg - erről keddi rendkívüli ülésén hozott sürgősségi rendeletet a bukaresti kormány, módosítva ezzel a népszavazási törvényt.

Halálos medvetámadás

ma, 15:57

Grizzly medve ölt meg egy kísérő vadászt és sebesítette meg annak ügyfelét az amerikai Wyoming államban, amelynek vadvédelmi hatóságát megdöbbentette az állat szokatlanul agresszív viselkedése.

Eltűnt egy orosz katonai repülőgép a Földközi-tengeren

ma, 08:47

Eltűnt egy Il-20 típusú orosz katonai repülőgép 14 fővel a fedélzetén a Földközi-tengeren, az északnyugat-szíriai Latakia elleni izraeli rakétacsapások idején - közölte keddre virradóra az orosz védelmi minisztérium.  

Felrobbant tablet okozott pánikot a metrón

2018. szeptember 17. 17:38

Egy felrobbant táblagép okozott pánikot a madridi metrón hétfőn – közölték a hatóságok.

Rekordot dönthetnek a horvátországi magyar vendégek

2018. szeptember 17. 08:09

Szeptember végéig az idei 600 ezredik magyar vendég is megérkezhet Horvátországba, így megdőlhet a tavalyi 572 ezres rekord - mondta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője az M1 aktuális csatorna esti műsorában vasárnap.  

Eprekbe szúrt tűk tartják rettegésben Queenslandet

2018. szeptember 16. 11:48

Jelentős nyomravezetői díjat ajánlott fel Ausztrália Queensland állama annak, aki hasznos információkkal tud szolgálni annak a rejtélynek a megoldásához, hogy hogyan kerültek tűk szupermarketekben kapható eprekbe.

Halálos áldozatai vannak a Fülöp-szigeteken pusztító tájfunnak

2018. szeptember 15. 12:32

Legkevesebb három halálos áldozatot követelt a Fülöp-szigetekre szombaton óránkénti kétszáz kilométeres széllökésekkel lesújtó Mangkhut tájfun.

Elérte a partot a Florence hurrikán - VIDEÓ!

2018. szeptember 14. 15:10

Elérte a partot a Florence hurrikán helyi idő szerint reggel negyed nyolckor az észak-karolinai Wrightsville Beach közelében - közölte az amerikai hurrikánközpont (NHC) pénteken.

Szolidáris végrendelet

ma, 19:20

A szolidáris végrendelet – más országokhoz hasonlóan – egyre népszerűbb Olaszországban is, ahol az emberek vagyonuk meghatározott százalékát hagyhatják jótékonysági szervezetekre.

Buszba rohant egy vonat Grazban

ma, 10:05

Helyi járatú buszba rohant egy vonat kedd kora reggel az ausztriai Grazban; egy ember életét vesztette és tizenegyen megsérültek - közölte a tartományi rendőrség.  

Emelkedett a Florence áldozatainak száma

2018. szeptember 17. 20:55

Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

Párizs is támogatja az Európai Bizottság határvédelmi javaslatait

2018. szeptember 17. 12:52

Franciaország is támogatja az Európai Bizottság javaslatait az Európai Unió (EU) külső határainak védelméről - jelezte Emmanuel Macron francia államfő hétfőn Sebastian Kurz osztrák kancellárral a hivatalában folytatott megbeszélés előtt.

Étteremben lett rosszul két ember Salisburyben

2018. szeptember 17. 07:23

A rendőrség hétfő hajnali tájékoztatása szerint semmiféle jel nem utal arra, hogy a délnyugat-angliai Salisbury városának egyik éttermében előző este megbetegedett két ember Novicsok típusú idegméreg-hatóanyagtól lett volna rosszul.  

Amerika a kibertérért is harcol a kínaiakkal

2018. szeptember 16. 09:07

Kína felismerte a digitális gazdaságban rejlő lehetőségeket, és politikai, gazdasági hatalmának és befolyásának kiterjesztésére használja a technológiai cégeit – áll a Foreign Policy külpolitikai magazin háttér-elemzésében.

Agyonlőttek három embert Mexikóvárosban

2018. szeptember 15. 09:31

Puskákkal és pisztolyokkal felfegyverzett ismeretlenek agyonlőttek három embert Mexikóváros egyik központi terén pénteken.

A bevándorlók célpontja továbbra is a spanyol határ

2018. szeptember 14. 13:54

Az illegális bevándorlók fő célpontja továbbra is a spanyol határ, több mint felük ezen átlépve érkezett az Európai Unióba az év első nyolc hónapjában - írta a közösség határvédelmi ügynöksége, a Frontex friss jelentésében.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×