Ferenc pápa vezeti a római húsvétot

ma, 07:55

Nagycsütörtök délelőtt Ferenc pápa a Szent Péter bazilikában krizmaszentelési misét mutat be, majd tizenkét testi és szellemi fogyatékosnak mossa meg a lábát - ezzel kezdődik az argentin egyházfő vezette második római húsvét.

Dél-koreai kompbaleset: túlélők lehetnek az elsüllyedt hajón

ma, 06:59

Egy férfi azt állította, hogy sms-üzenetet kapott a balesetben eltűnt fiától.  

XXIII. János és II. János Pál képmása a római tömegközlekedési jegyeken

2014. április 16. 11:06

Az április 27-én szentté avatandó két egyházfő fényképe került fel a római buszokon, metrókon és villamosokon használt menetjegyekre.

A kínai nagy fal újabb szakaszaira bukkantak

2014. április 16. 08:21

Régészek a kínai nagy fal újabb darabjaira bukkantak a Ninghszia Huj Nemzetiségi Autonóm Régió északnyugati részén egy völgyben.

Az ukrán erők ellenőrzik Kramatorszk repterét, nincs áldozat

2014. április 16. 06:50

Az ukrán erők kedden indított terrorellenes műveletük keretében visszaszerezték a kelet-ukrajnai Kramatorszk katonai repülőterének ellenőrzését és az akcióban foglyul ejtettek több oroszbarát szeparatistát - mondta el kedd éjjel az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója.

Eltűnt utasszállító: újabb útra készítik fel a robot tengeralattjárót

2014. április 15. 09:44

A Blufin-21 nevű, hangradarral ellátott szerkezetet hétfő este bocsátották le a kutatási műveleteket irányító Ocean Shield ausztrál hajó fedélzetéről.  

Obama sürgette, hogy Putyin szólítsa fel fegyverletételre az oroszbarát csoportokat

2014. április 15. 06:41

Barack Obama amerikai elnök arra sürgette orosz partnerét, Vlagyimir Putyint, vesse latba befolyását annak érdekében, hogy a kelet-ukrajnai oroszbarát fegyveres csoportok hagyják el az általuk elfoglalt épületeket és tegyék le a fegyvert - közölte helyi idő szerint hétfő este a Fehér Ház.

Pokolgép robbant egy nigériai buszpályaudvaron: 35 halott

2014. április 14. 16:42

Pokolgép robbant fel a nigériai főváros, Abuja külterületén, egy távolságibusz-pályaudvaron a hétfő reggeli csúcsforgalom idején - megölve legalább 35 embert - közölték szemtanúk.

Haiyan tájfun – Ismét a Fülöp-szigeteken dolgozik a Baptista Szeretetszolgálat

2014. április 14. 11:37

Öt hónappal a Haiyan tájfun után ismét a Fülöp-szigeteken dolgoznak a Baptista Szeretetszolgálat magyar munkatársai: helyi kollégáikkal együtt iskolát és óvodát építenek újjá, családi víztisztító berendezéseket osztanak, károsult gyermekeken segítenek Taclobanban és a környékén – tudatta hétfőn az MTI-vel Révész Szilva, segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Halottjai vannak a Kansas Cityben elkövetett, zsidó intézmények elleni támadásnak

2014. április 14. 06:37

Három ember életét vesztette Kansas City egyik elővárosában, Overland Parkban vasárnap délután, miután egy fegyveres lövéseket adott le két zsidó közösségi intézményben.

A NATO főtitkára további szankciókkal fenyegette meg Oroszországot

2014. április 13. 13:39

További szankciókkal fenyegette meg a NATO főtitkára Oroszországot, azzal vádolta meg, hogy saját maga igyekszik meghatározni és diktálni az ukrajnai eseményeket.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár nyugalomra és párbeszédre szólított

2014. április 13. 11:09

Maximális visszafogottságra és a rendezés érdekében történő párbeszédre szólította fel az ukrajnai válság minden szereplőjét Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szombaton (helyi idő szerint).

Rohamos mértékben öregszik Sanghaj városának lakossága

2014. április 11. 16:20

Rohamos mértékben öregszik Sanghaj városának lakossága, ahol már a városi polgárok csaknem harmada 60 év feletti - jelentette a városi tájékoztató szolgálat.

Díszdoktor lesz Snowden

2014. április 11. 09:37

Díszdoktorrá avatja a rostocki egyetem Edward Snowdent, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusát, aki kiszivárogtatta az ügynökség titkos adatgyűjtő programjait leleplező dokumentumokat.

Cipővel próbálták megdobni Hillary Clintont

2014. április 11. 06:56

Egy nő cipővel próbálta megdobni Hillary Clinton volt külügyminisztert, aki Las Vegasban mondott beszédet egy újrahasznosítási szakmai konferencián - közölte helyi idő szerint csütörtökön a volt elnökök és családtagjaik védelméért is felelős Secret Service.

Obama: Moszkva további szankciókra számíthat

ma, 07:31

"Következetesen azt mondjuk, hogy minden esetben következményei lesznek annak, amikor Oroszország olyan lépéseket tesz, amelyek célja Ukrajna destabilizálása és szuverenitásának megsértése" - jelentette ki az elnök.

Hóvihar tombol Hargitafürdőn

2014. április 16. 12:11

Hóvihar tombol Hargitafürdőn, és a székelyföldi hágókon átvezető országutak nehezen járhatók az úttestre lerakódott néhány centiméteres hóréteg miatt - közölte szerdán az Agerpres hírügynökség.

Teljesen elsüllyedt a dél-koreai hajó, több mint száz ember eltűnt

2014. április 16. 08:41

Több mint száz ember eltűnt Dél-Korea nyugati partjainál a szerdán léket kapott hajóról - közölte a Yonhap helyi hírügynökség.

Két gazdátlan hátizsákot találtak a tavalyi bostoni merénylet színhelyén

2014. április 16. 07:16

Két gazdátlan hátizsákot talált a bostoni rendőrség kedden a Bostoni Maraton befutójánál épp egy éve elkövetett terrortámadás helyszínén, néhány órával azután, hogy a városban megemlékeztek a tavalyi merénylet áldozatairól.

Bővítik Sanghaj repülőterét

2014. április 15. 14:11

Jelenlegi kapacitását csaknem megduplázva a világ legnagyobbjainak sorába emelkedhet az évtized végére a sanghaji Putung Nemzetközi Repülőtér - jelentette be a város repülőtéri hatósága.

Ukrán válság - Harcok Szlovjanszknál, harckocsik tartanak a város felé

2014. április 15. 07:40

Harcok bontakoztak ki a kelet-ukrajnai Szlovjanszk peremén, ukrán harckocsik és más haditechnikai eszközök tartanak a város felé - jelentette kedd reggel az ukrán média a helyi vezetőkre és "önvédelmi erőkre" hivatkozva.

ICAO: csökkent a halálos légi balesetek száma 2013-ban

2014. április 15. 06:33

A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) összesítése szerint 191 tagországukban 2013-ban biztonságosabban repültek a légitársaságok, mint 2012-ben: csökkent a halálos balesetek és az azokban elhunytak száma is.

Sanghajban a legnagyobb az átlagbér Kínában

2014. április 14. 14:03

A legnagyobb városokban dolgozók, illetve a pénzügyi szektorban tevékenykedők fizetése a legnagyobb Kínában - derül ki egy friss tanulmányból.

Csaknem kétszáz tonna erősen sugárszennyezett vizet rossz helyre szivattyúztak Fukusimában

2014. április 14. 09:20

Tévedésből rossz helyre, a fukusimai erőmű egyik alagsori helyiségébe szivattyúztak csaknem 203 tonna erősen sugárszennyezett vizet - közölte hétfőn a három évvel ezelőtti földrengésben és szökőárban megrongálódott erőművet üzemeltető vállalat, a Tepco.

Nem közeledett az orosz és az ukrán álláspont a Biztonsági Tanács ülésén

2014. április 14. 06:33

Semmit sem közeledtek az álláspontok a nyugati államok és Ukrajna, illetve Oroszország között vasárnap éjjel az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésén, amely határozat nélkül ért véget.

Halottak és sebesültek Kelet-Ukrajnában

2014. április 13. 13:03

Mindkét oldalon vannak halottak és sebesültek annak a "terroristaellenes műveletnek" a nyomán, amelyet az ukrán különleges erők a hét végén indítottak Kelet-Ukrajnában - jelentette be vasárnap az ukrán belügyminiszter.

erenc pápa virágvasárnapi szentmisét mutat be a Szent Péter téren

2014. április 13. 10:37

Jézus jeruzsálemi bevonulása elevenedett meg vasárnap a római Szent Péter téren, ahol Ferenc pápa pontifikálja a virágvasárnapi szentmisét.

Eddig 96 halálos áldozatot követelt a madárinfluenza Kínában

2014. április 11. 15:48

Kilencvenhat ember halt meg a madárinfluenza H7N9-es altípusa okozta fertőzésben Kínában idén. A meleg idő beköszöntével csökkent a megbetegedések száma.

Kisebb területen keresik a malajziai gép fekete dobozait

2014. április 11. 09:01

Péntektől 46,7 ezer kilométeres térségre szűkült az az övezet, melyben az eltűnt malajziai utasszállító fekete dobozait keresik.

Obama és Merkel csapatainak visszavonására szólította fel Moszkvát

2014. április 11. 06:33

Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár felszólította Oroszországot, hogy vonja vissza csapatait az ukrán határ térségéből - közölte helyi idő szerint csütörtök este a Fehér Ház.
1 2 3 4 5