Külföld

Feloszlatta a parlamentet az új ukrán elnök

ma, 10:43

Letette a hivatali esküt hétfőn a parlamentben Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök, majd beiktatási beszédében bejelentette, hogy feloszlatja a parlamentet.    

Merkel kormányátalakításra készül

2019. május 19. 19:44

Angela Merkel német kancellár vizsgálja egy kormányátalakítás lehetőségét, hogy megerősítse politikai helyzetét, és ki tudja tölteni negyedik kancellári mandátumát - közölte a Bild am Sonntag című vasárnapi lap a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) berkeiből szerzett információira hivatkozva.

Szeptemberben lesz előrehozott választás Ausztriában

2019. május 19. 15:05

Szeptember elején rendeznék meg az előrehozott parlamenti választást Ausztriában - derült ki Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és Sebastian Kurz kancellár vasárnapi találkozóját követően.

A világon minden hetedik gyerek túl alacsony súllyal születik

2019. május 17. 08:33

A világon minden hetedik gyerek túl alacsony súllyal születik. Több mint húszmillió újszülött jött világra 2015-ben kevesebb mint 2500 grammal – olvasható a Londoni Higiéniai és Trópusi Betegségek Intézete és az UNICEF által közösen jegyzett, a The Lancet Global Health című lapban csütörtökön publikált tanulmányban.  

Ismét indít járatokat Szíriába az iraki légitársaság

2019. május 16. 21:05

A szíriai konfliktus 2011. évi kezdete óta először ismét indít járatokat Damaszkuszba az Iraqi Airways iraki nemzeti légitársaság.

Több beteget is megmérgezhetett egy francia orvos

2019. május 15. 16:47

Több beteget is megmérgezhetett egy franciaországi orvos. A férfi jelenleg vizsgálati fogságban van a kelet-franciaországi Besançon városában - számolt be szerdán a FranceInfo televíziós csatorna a honlapján.

Megháromszorozódhat a demens betegek száma

2019. május 15. 07:08

Az évszázad közepére várhatóan megháromszorozódik a demenciával élők száma világszerte - figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely az aggasztó adatok fényében első ízben fogalmazott meg irányelveket az időskori elbutulás kockázatának csökkentésére vonatkozóan.  

Rekordszintre nőtt a szén-dioxid-koncentráció

2019. május 14. 07:43

Rekordszintre nőtt a szén-dioxid-koncentráció a Föld légkörében: 415,26 ppm-et mértek a hawaii Mauna Loa obszervatórium műszerei a hét végén - jelentették be hétfőn a Scripps Óceánkutató Intézet kutatói.  

A Google felfüggeszti több együttműködését a Huawei kínai céggel

ma, 06:27

A Google amerikai távközlési vállalat felfüggeszti több együttműködését a kínai Huawei óriásvállalattal, utóbbi ezentúl például nem férhet hozzá az Android operációs rendszer frissítéseihez és az új veziókhoz - jelentette New Yorkból a brit hírügynökség bennfentes forrásra hivatkozva helyi idő szerint vasárnap.  

Felrobbantottak egy turistabuszt a gízai piramisoknál

2019. május 19. 16:53

Pokolgépes merényletet követtek el egy turistabusz ellen a gízai piramisok közelében lévő új egyiptomi múzeum közelében vasárnap. A merényletben legalább tizenheten megsebesültek, egy részük külföldi - közölték egyiptomi biztonsági és egészségügyi források.

Lemondott az osztrák alkancellár

2019. május 18. 13:02

Felajánlotta lemondását szombaton az alkancellári tisztségről a kormánykoalícióban részt vevő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) előző nap súlyos korrupciós botrányba keveredett elnöke. Heinz-Christian Strache szerint az Osztrák Néppártot (ÖVP) vezető Sebastian Kurz kancellár elfogadta lemondását.

A Boeing befejezte a vitatott repülőgépek szoftverjének frissítését

2019. május 17. 07:12

Befejezte a vitatott 737 MAX típusú repülőgépek szoftverjének frissítését - jelentette be a Boeing repülőgépgyár.  

Járattörlésekre lehet számítani a belgiumi repülőtereken

2019. május 16. 10:16

A Skeyes légi irányításért és repülésbiztonságért felelős belga vállalat több dolgozójának vadsztrájkja miatt járattörlésekre lehet számítani a belgiumi repülőtereken.  

Tilos söpörni Mexikóvárosban

2019. május 15. 08:42

Bozóttüzek füstje miatt légszennyezettségi vészhelyzetet hirdettek ki Mexikóvárosban kedden: egyebek közt tilos utcát, járdát söpörni.  

Földrengés és cunamiriadó Pápua-Új-Guineán

2019. május 14. 17:38

7,5 erősségű földrengés rázta meg kedden Pápua-Új-Guineát, a csendes-óceáni országra és a Salamon-tenger túloldalán fekvő Salamon-szigetekre szökőárriadót adtak ki.

Gyújtogatás okozta a hétvégi mecsettüzet az Egyesült Államokban

2019. május 14. 07:01

Gyújtogatás okozta a hétvégi mecsettüzet az Egyesült Államokban - erre jutottak a tűzoltóság szakértői hétfőre.  
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×