Szíria-konferencia: nem tágít a kormány

2014. január 31. 15:07

A szíriai kormány nem tesz "semmilyen engedményt" az ellenzékkel folytatott genfi tárgyalásokon - figyelmeztetett pénteken, a szíriai polgárháború lezárását célzó közvetlen egyeztetések első fordulójának utolsó napján Omrán ez-Zohbi, Szíria tájékoztatási minisztere.

Elefántcsontokat foglaltak le a prágai repülőtéren

2014. január 31. 12:26

Mintegy 33 kilogramm elefántcsontot foglaltak le a cseh vámosok a prágai nemzetközi repülőtéren.

Havazás - Komoly nehézségeket okoz a szerbiai közlekedésben az időjárás

2014. január 31. 10:11

Súlyos gondokat okoz a hó és a szél Szerbiában, pénteken utakat zártak le a Vajdaságban is.

Havazás - Több mint 300 települést vágott el a külvilágtól Romániában a hófúvás

2014. január 30. 14:18

Több mint háromszáz települést kell kiszabadítania a román hatóságoknak a hó fogságából az ország délkeleti részén a szerdai hófúvás nyomán: a vihar elvonultával csütörtök délelőtt két autópálya és 30 főút volt járhatatlan.

A hó miatt autók százai rekedtek az utakon Amerika déli államaiban

2014. január 29. 17:01

Több száz gépjármű rekedt hosszú órákra a télhez nem szokott déli Alabama és Georgia államok útjain a mindössze 5-7 centis hóban - közölte szerdán a CNN amerikai hírtelevízió.

Havazás - Vörös riasztást adott ki a román meteorológiai szolgálat hat délkeleti megyére

2014. január 29. 13:32

Vörös riasztást adott ki szerdán a román meteorológiai szolgálat (ANM) az ország délkeleti részén tomboló hóvihar miatt.

Costa Concordia - Schettino kapitány nem akart hős lenni

2014. január 28. 13:55

Újabb hangfelvételt hoztak nyilvánosságra kedden a két éve zátonyra futott Costa Concordia tengerjáró bírósági tárgyalásán, melyen első alkalommal a Costa Crociere hajótársaság vezetőit is meghallgatták.

Erős földrengés Görögországban

2014. január 27. 15:21

Az 5,8-as erősségű mozgás helyi idő szerint 15.55 perckor történt Kefalónia szigeténél.

Havazás - Vészhelyzetet hirdetett ki a román kormány három keleti megyében

2014. január 27. 12:44

Vészhelyzetet hirdetett ki hétfőn a román kormány a délkelet-romániai Buzau, Braila és Vrancea megyében, ahol a harmadik napja tartó hófúvás miatt megbénult a közlekedés.

Amerikai rakétatámadás egy szomáliai iszlamista vezető ellen

2014. január 27. 07:52

Légicsapást mért az amerikai hadsereg az al-Shabaab iszlamista csoport egyik vezetőjére Dél-Szomáliában - közölte vasárnap a Pentagon egyik illetékese.

Összecsaptak Párizsban az államfő lemondását követelő tüntetők

2014. január 27. 06:49

Összecsapások törtek ki Párizsban annak a tüntetésnek a végén, amelyen több ezren követelték Francois Hollande francia államfő lemondását vasárnap. A tiltakozó megmozdulást a mintegy ötven jobboldali és szélsőjobboldali csoportosulást, valamint nacionalista és konzervatív katolikus egyesületet tömörítő "harag napja" elnevezésű kollektíva szervezte.

Havazás - Románia déli felén hóvihar tombol

2014. január 25. 12:13

Románia 18 déli megyéjére - az ország csaknem felére - terjesztette ki a narancssárga riasztást a meteorológiai szolgálat a szombat hajnal óta tomboló hóvihar miatt, másik hét erdélyi és moldvai megyében pedig sárga riasztás van érvényben vasárnap estig.

Meghibásodott a kínai holdjáró

2014. január 25. 11:00

Műszaki probléma akadályozza a Jáde nyúl elnevezésű kínai holdjáró tökéletes működését, a zavar elhárításán dolgoznak a kutatók - jelentette a kínai média szombaton.

Lövöldözés egy frankfurti bíróságnál, két halott

2014. január 24. 12:23

Két ember meghalt pénteken egy frankfurti bírósági épületnél történt fegyveres támadásban.

Folytatódtak éjjel a zavargások Kijevben - Klicsko ultimátumot adott

2014. január 23. 08:37

Folytatódott az ukrán kormány Nyugat-barát ellenzékének erőszakkal kísért tüntetése csütörtökre virradó éjjel. Kijev belvárosában a zavargók újra autóabroncsokat égettek, a belügyminisztérium közlése szerint feldúlták egy televíziós-rádiós társaság helyiségeit.

A vodka a felelős a magas oroszországi halálozási arányért

2014. január 31. 14:33

Az alkoholfogyasztás, elsősorban a vodka a felelős a magas korai halálozási arányért Oroszországban - erre a megállapításra jutottak az országban végzett, a maga nemében az eddigi legnagyobb tanulmány készítői.

Havazás - Olaszországban készültséget rendeltek el a havazás és esőzés miatt

2014. január 31. 11:18

Észak-Olaszországban a havazás, az ország déli részén a heves esőzés miatt rendelt el készültséget a polgári védelem. Részben víz alá került Róma, Velence és Pisa is.

Bostoni robbantás: halálbüntetést kérnek

2014. január 31. 08:31

Az amerikai igazságügyi miniszter helyi idő szerint csütörtökön felhatalmazta a szövetségi ügyészeket, hogy halálbüntetést kérjenek a bostoni maraton elleni merénylet elkövetésével vádolt Dzsohar Carnajevre, ha a bírósági tárgyaláson bűnösnek találják.

Szíria a legveszélyesebb vegyi fegyvereinek kevesebb mint 5 százalékát adta csak át

2014. január 30. 06:48

Szíria a területén található legveszélyesebb vegyi fegyvereknek eddig kevesebb mint 5 százalékától szabadult csak meg - közölte szerdán egy, a Vegyifegyver-tilalmi Szervezethez (OPCW) közel álló forrás.

Hongkongban újabb halottja van a madárinfluenzának

2014. január 29. 15:46

Újabb halálos áldozata van a madárinfluenzának Hongkongban, a 75 éves férfi a vírus H7N9-es altípusával fertőződött meg. A különleges közigazgatási övezetben ő a harmadik áldozat a helyi sajtó szerdai jelentése szerint. A szárazföldi Kínában már legalább 110 új fertőzést regisztráltak az idén, közülük 20 volt végzetes kimenetelű.

A Wizz Air is engedi a mobileszközök használatát a fedélzeten

2014. január 28. 14:18

A Wizz Air is engedélyezi a repülés bármely szakaszában a hordozható elektromos készülékek használatát - közölte a légitársaság kedden az MTI-vel.

Újabb hófúvást várnak Románia délkeleti részén

2014. január 28. 12:20

A román meteorológiai szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott ki a szerdára várható újabb hófúvás miatt az ország 14 délkeleti megyéjére, ugyanarra a térségre, amelyben már a hétvégén megbénították a közlekedést a viharos szél által emelt hótorlaszok.

Több új autó fogyhat az USA-ban idén

2014. január 27. 14:02

Majdnem 6 százalékkal, mert bővül a foglalkoztatottak száma, ezzel élénkül a kereslet.

Sokan megfagytak Lengyelországban

2014. január 27. 10:43

Tizenegyen fagytak meg szombaton Lengyelországban, ezzel a hasonló módon meghalók száma elérte a huszonnyolcat - olvasható a lengyel rendőrség és az illetékes kormányhivatal közleményében, amelyet hétfőn tett közzé honlapján a Gazeta Wyborcza című lengyel lap.

Snowden: az NSA nem csak Merkelt figyelhette meg a német kormányból

2014. január 27. 07:24

Nem csak Angela Merkel kancellárt figyelhette meg a német kormány tagjai közül az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - mondta Edward Snowden az ARD német közszolgálati televízióban vasárnap késő este sugárzott interjúban.

Havazás - Lezárták az autópályákat Románia déli részén a hóvihar miatt

2014. január 25. 15:14

Lezárták a romániai autópályákat és 14 főutat az ország déli részén szombaton délután a főváros térségében tomboló hóvihar miatt.

Sebesültek, letartóztatottak: bécsiek a nácik ellen

2014. január 25. 11:13

Tizennégy letartóztatás, két tucat sebesült, több százezer eurós kár – betört kirakatok, megrongált autók, égő utcai szemétgyűjtők, szemét, ruha és sisak foszlányok mindenütt. Az Akadémikusok Bálja, ahogyan ez várható volt, heves tiltakozást váltott ki azok körében, akik nem kedvelik a szélsőjobboldali rendezvényeket - olvasható a szervuszausztria. hu portálon.

Új szó: Bíróság elé áll Malina Hedvig?

2014. január 24. 15:45

A Pozsonyban megjelenő Új szó szerint aíróság elé akarja állítani a főügyészség a jelenleg Győrött élő Žák Malina Hedviget – a tegnapi iratismertetésen ezt maga a vizsgálatot vezető ügyész, Katarína Sonderlich Roskoványi mondta a fiatalasszony ügyvédjének.

Patthelyzet Ukrajnában

2014. január 24. 06:39

Nyugodtan telt az éjszaka péntekre virradóan Kijevben, az elmúlt napokban több halálos áldozatot követelő belpolitikai válság megoldása azonban továbbra is holtponton van. Időközben az Egyesült Államok és a szomszédos Lengyelország erőteljes figyelmeztetést intézet Viktor Janukovics államfőhöz az erőszakos cselekmények beszüntetésére és a vérontás leállítására.

Órákra lebénult az internet

2014. január 22. 10:56

Kínai internetezők tízmillióit szorította kényszerpihenőre egy ismeretlen eredetű, több órás műszaki leállás, amely mögött hackertámadást sejtenek szakértők - számolt be a kínai média szerdán.