Holtan találtak egy orosz újságírót kijevi otthonában

2016. augusztus 28. 11:26

Holtan találták Alekszandr Scsetyinyin orosz újságírót vasárnap virradóra kijevi otthonának erkélyén.

Rakétatámadás Diyarbakir repülőterén

2016. augusztus 28. 08:11

Rakétatámadás érte szombatra virradóra a Törökország délkeleti részén lévő Diyarbakir város polgári repülőterét.

Eltűnt egy magyar búvár Horvátországban

2016. augusztus 27. 11:26

Eltűnt egy magyar búvár egy víz alatti barlangban a Kvarner-öbölben, Cres szigetétől nem messze. Keresése továbbra is nagy erőkkel folyik - közölte az MTI-vel a rijekai székhelyű tengeri mentő és kutató szolgálat (MRCC).

Orbán Viktor négy javaslatot tett az Európai Unió jövőjéről

2016. augusztus 26. 13:04

Az európai uniós gazdaságpolitika, az intézményrendszer, a közös biztonságpolitika és az uniós szakpolitikák terén tett négy javaslatot Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió jövője kapcsán a pénteken kezdődő, varsói V4-csúcstalálkozót megelőző sajtótájékoztatón.

Dízelbotrány - Állítólag a Bosch is részt vett a csaló szoftver kifejlesztésében

2016. augusztus 25. 18:16

A Bosch munkatársai több mint egy évtizeden át együtt dolgoztak a Volkswagen szakembereivel az emissziós teszteket mainipuláló szoftver kifejlesztésén - idézte csütötökön a Handelsblatt hírportálja testvérlapja, a WirtschaftsWoche belső vállalati körökből származó értesüléseit.

Olaszországi földrengés - Jelentősen megemelkedett az áldozatok száma

2016. augusztus 25. 08:26

A közép-olaszországi földrengés halálos áldozatainak száma 247-re emelkedett - jelentette csütörtök reggel az Ansa olasz hírügynökség.

Kövér László: Románia is felismerheti, hogy a magyarság a szövetségese

2016. augusztus 24. 18:41

Kövér László szerint Szerbia után Románia is felismerheti, hogy számára az erdélyi magyarság nem veszélyforrás, hanem erőtartalék, és Magyarország nem ellenség, hanem érték- és érdekközösségben lévő szövetséges.

Pokolgép robbant egy dél-thaiföldi szállodánál, egy ember meghalt

2016. augusztus 24. 07:26

Pokolgépes merényletet követtek el kedden éjjel a dél-thaiföldi Pattani városának egyik szállodájánál, a két egymást követő robbanásban egy ember meghalt és 30 megsebesült.

Megállapodás született a Volkswagen és a nem teljesítő beszállítók között

2016. augusztus 23. 11:24

Keddi sajtóértesülés szerint megszületett a megállapodás a Volkswagen és az autóipari óriás két beszállítója között abban a vitában, ami miatt a VW a termelés részleges leállítására kényszerült.

Halottat és sérülteket hagyott maga után a tájfun Japánban

2016. augusztus 23. 09:11

Egy halottat és csaknem hatvan sérültet hagyott maga után Japánban a Mindulle tájfun, amely egy héten belül már a harmadik trópusi vihar volt az ázsiai szigetországban - jelentette az NHK állami tévéadó kedden.

A cseh kormányfő szerint szükség van az európai hadseregre

2016. augusztus 22. 11:31

A migrációs hullám megmutatta, hogy szükség van az Európai Unió külső határainak megvédésére, és ehhez kell egy európai hadsereg - vélekedett Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök a cseh nagykövetek értekezletének kezdetén elmondott beszédében hétfőn, Prágában.

Felfüggesztik a Volkswagen Golf gyártását

2016. augusztus 21. 14:31

A Volkswagen (VW) német autógyártó csoport és két beszállító vitája miatt hétfőtől legkevesebb egy hétre felfüggesztik az egyik legnépszerűbb európai autótípus, a Volkswagen Golf gyártását a VW wolfsburgi és zwickaui üzemében és kényszerszabadságra küldik a dolgozókat - írták vasárnapi német lapok.  

A negyedik amerikai bank ment csődbe az idén

2016. augusztus 21. 10:16

Négy bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban.

Románia megerősítette délnyugati határainak védelmét

2016. augusztus 19. 11:13

Románia a csendőrséget, a rendőrséget, valamint a belügyminisztérium légierejét is bevonta az ország délnyugati határainak védelmébe - közölte pénteken a román határrendészet.

Négyezerre nőtt a szennyezett ivóvíz okozta megbetegedések száma Új-Zélandon

2016. augusztus 19. 09:05

Négyezerre nőtt a szennyezett ivóvíz miatt gyomorinfluenzával megfertőződött betegek száma Új-Zélandon, tisztségviselők pénteken megerősítették, hogy egy múlt héten elhunyt idős nő szervezetében egészségügyi tesztek kimutatták a betegséget okozó Campylobacter baktériumot, amely hozzájárulhatott halálához.  

Szélsőségesek támadtak egy börtönre, kiszabadították több társukat a Fülöp-szigeteken

2016. augusztus 28. 08:50

Szélsőségesek támadást hajtottak végre egy börtön ellen a Fülöp-szigetek déli részén, nyolc társukat és húsz másik rabot szabadítottak ki - közölte vasárnap a rendőrség.

Nemzeti gyásznapot tartanak Olaszországban

2016. augusztus 27. 13:49

Nemzeti gyásznapot tartanak szombaton Olaszországban a négy nappal ezelőtti földrengés áldozatainak emlékére, miközben tovább reng a föld a katasztrófa térségében, és még mindig érkeznek hírek újabb és újabb áldozatokról.

Leégett egy raktárépület Moszkvában, sokan meghaltak

2016. augusztus 27. 11:04

Tizenhét ember meghalt egy moszkvai raktárépületben szombat reggel kitört tűzvészben - közölték orosz hírügynökségek.

Földrengés: legalább nyolc külföldi van a halálos áldozatok között

2016. augusztus 26. 08:48

egkevesebb nyolc külföldi vesztette életét az olaszországi földrengésben - legalábbis ezt véli tudni Londonból az AFP francia hírügynökség az érintett országok kormányainak jelzései alapján. Időközben tovább emelkedett a halottak száma: péntek reggelre már 267 holttestet emeltek ki a romok közül. A kórházban ápoltak száma négyszáz.

Merkel: a kvótákban nincs egyetértés Prága és Berlin között

2016. augusztus 25. 17:17

Prága és Berlin továbbra is eltérően ítéli meg a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását az Európai Unió tagállama között - ismerte el egyaránt Bohuslav Sobotka cseh kormányfő és Angela Merkel német kancellár a csütörtöki prágai tárgyalásaik után tartott sajtótájékoztatón.

Legkevesebb 120 ember vesztette életét

2016. augusztus 24. 23:18

Legkevesebb 120 ember vesztette életét az olaszországi földrengésben - közölte szerda este Matteo Renzi olasz kormányfő, aki látogatást tett a katasztrófa sújtotta térségben.

Norvégia drótkerítést emel Oroszországgal közös, sarkvidéki határán

2016. augusztus 24. 18:22

Norvégia 200 méter hosszú, 3,5 méter magas drótkerítést emel Oroszországgal közös, sarkvidéki határán, miután tavaly 5500, többségében szíriai menekült érkezett e határszakaszon keresztül az észak-európai országba.

Olaszországi földrengés - Halálos áldozatok és sérültek is vannak - frissítve!

2016. augusztus 24. 07:05

6,4-es erősségű földrengés volt Olaszországban szerda hajnalban Perugia térségében.

Kimentették az erdélyi barlang foglyait

2016. augusztus 23. 10:32

Kolozsvári barlangi mentőknek hétfőn késő este sikerült kihozniuk a Szolcsvai Búvópatak (Huda lui Papara) barlangjából a bentrekedt francia turistákat és romániai barlangászokat - közölte a Mediafax hírügynökség.

Lakóinak többsége szerint Ausztria rossz irányban halad

2016. augusztus 22. 15:56

Az osztrákok mintegy 70 százaléka szerint országuk rossz irányban halad, nagyjából 40 százalék idő előtt megtartaná a 2018-ban esedékes parlamenti választást - derült ki a Der Standard című osztrák lap által hétfőn bemutatott felmérésből.

Terrorizmus - Erdogan: gyerek volt a gaziantepi öngyilkos merénylő

2016. augusztus 21. 16:03

Egy 12 és 14 év közötti gyerek hajtotta végre azt az öngyilkos merényletet szombaton Gaziantepben, amelyben legkevesebb 50 ember meghalt - közölte vasárnap Recep Tayyip Erdogan török elnök az isztambuli városháza elől élőben közvetített televíziós beszédében.  

Kettős öngyilkos merényletet követtek el Szomáliában, halottak

2016. augusztus 21. 12:16

Legkevesebb tíz ember életét vesztette egy kettős öngyilkos merényletben, amelyet a közép-szomáliai Galkayo város önkormányzati épülete ellen követtek el - közölték vasárnap a szomáliai hatóságok.

A német kancellár 15 uniós tagország vezetőjével tárgyal a jövő héten

2016. augusztus 19. 17:15

A német kancellár 15 európai uniós tagország vezetőjével folytat megbeszélést a következő héten a brit uniós tagság megszűnése (Brexit) után keletkező helyzetről, az Európai Unió jövőjéről tartandó pozsonyi csúcstalálkozó ügyében - jelentették be pénteken Berlinben.

A balkáni útvonal tartósan zárva marad

2016. augusztus 19. 10:40

A balkáni migrációs útvonal tartósan zárva marad - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter egy pénteki német lapinterjúban, amelyben arról is beszélt, hogy nem szabad eltúlozni a Magyarországon az osztrák határ felé gyalog elindult menedékkérők befogadásáról tavaly szeptember elején hozott döntés jelentőségét.

Csaknem negyedmillió fiókot függesztett fel a Twitter az elmúlt hat hónapban

2016. augusztus 18. 19:57

Az elmúlt hat hónap folyamán 235 ezer, terrorizmushoz köthető felhasználói fiókot függesztett fel a Twitter mikroblog szolgáltató - jelentette be a vállalat csütörtökön.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×