Litvánia az euróövezet 19. tagja

2015. január 02. 17:29

Litvánia január 1-től az euróövezet 19. tagja lett. Az erről szóló végleges döntést július 23-án hozta meg az Európai Unió szakminisztereit tömörítő tanács.

Ferenc pápa: az állam alapvető érdeke a családok támogatása

2014. december 28. 13:33

Többgyermekes nagycsaládokat fogadott Ferenc pápa vasárnap a Vatikánban a Szent Család ünnepén.

Jézus korabeli zsinagógát tártak fel Izraelben

2014. december 23. 15:59

Akár Jézus is prédikálhatott az Észak-Izraelben, a Galileai-tenger közelében nemrég feltárt első századi zsinagógában - közölte a Háárec című újság honlapja.

Letette esküjét az új Ponta-kormány

2014. december 17. 12:25

A román parlament bizalmát hétfő este kényelmes többséggel megszerző, immár negyedik Ponta-kabinet tagjai az elnöki hivatalban tették le esküjüket.

Magyar-szlovák munkahelyteremtő együttműködési megállapodás

2014. december 15. 13:47

A határ menti térségek gazdasági fejlődésének élénkítése és ezzel a munkahelyteremtés a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a magyar (HIPA) és a szlovák (SARIO) befektetés-ösztönző társaságok vezetői írtak alá hétfőn Pozsonyban.

Először kapja meg egy értelmi fogyatékos a francia Becsületrendet

2014. december 08. 14:32

Először veheti át egy értelmi fogyatékossággal élő ember a francia Becsületrendet - adta hírül hétfőn a France Info hírrádió.

Felmérés: a kreatív szektor a harmadik legnagyobb munkaadó Európában

2014. december 06. 08:36

A kreatív- és kulturális iparágban dolgoznak a legtöbben Európában az építőipar és a vendéglátóipar után, a szektor vonzza a helyi, fiatal munkaerőt - derült ki a EY (korábban Ernst&Young) tanácsadó cég friss felméréséből, amelynek eredményeit az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület juttatott el az MTI-nek.

A dolgozók alacsony bére miatt felfüggesztették egy magyar cég tevékenységét Franciaországban

2014. november 26. 11:38

Felfüggesztette a magyar OLP-TECH Szerelőipari és Szolgáltató Kft. tevékenységét a dél-franciaországi Aquitaine prefektusa, mert 31 magyar munkavállalóját elfogadhatatlan feltételekkel foglalkoztatta a Bordeaux városától 20 kilométerre északra található Arsac napelem parkjának kivitelezésén - adta hírül szerdán honlapján a Le Figaro című napilap.

Ingyen utaznak a diákok és a nyugdíjasok a vonatokon Szlovákiában

2014. november 17. 14:37

Életbe lépett hétfőn Szlovákiában a széleskörű vasúti utazási kedvezményeket bevezető kormányzati intézkedése, amelynek értelmében a 26 évesnél fiatalabb diákok jelentős része és a 62 évnél idősebbek ingyenesen utazhatnak vonaton az ország területén.

Szlovákiában függetlenek és Fico pártja szerezte meg a legtöbb polgármesteri posztot

2014. november 16. 08:00

Független jelöltek szerezték meg a legtöbb polgármesteri posztot a szombati szlovákiai helyhatósági választásokon, amelyen a politikai pártok közül Robert Fico baloldali kormánypártja, az Irány-Szociáldemokrácia érte el a legjobb eredményt.

Franz Vranitzky: nem lehetett előre látni, hogy leomlik a berlini fal

2014. november 06. 16:11

Voltak ugyan erre utaló jelek az akkori keleti tömbben, de mégsem lehetett előre látni a berlini fal leomlását - mondta Franz Vranitzky akkori osztrák kancellár a Die Presse című osztrák lapnak 1989 novemberére és az azt megelőző fél évre visszaemlékezve. Vranitzky szerint azt sem lehetett előre látni, hogy a fal leomlását követően bekövetkezik Kelet- és Nyugat-Németország újraegyesítése.

Lézeres drónelhárító rendszert tesztelt Kína

2014. november 03. 11:17

Alacsonyan repülő drónok ellen bevethető lézeres védelmi rendszert teszteltek sikeresen Kínában - adta hírül az állami média.

A részvételi arány délután meghaladta a 40 százalékot Ukrajnában

2014. október 26. 17:06

Az ukrán választók több mint negyven százaléka vasárnap helyi idő szerint 17 óráig már leadta szavazatát az előre hozott parlamenti választásokon az ukrán központi választási bizottság (CVK) adatai alapján.

Nő a kakaó ára, csökken a termelt mennyiség

2014. október 21. 14:57

Komoly veszélyt jelentenek a nyugat-afrikai kisgazdálkodókra a kakaó árának ciklusos változásai, ám az édességipar új beruházásokkal igyekszik a termelést hosszú távon hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tenni - derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) és a GeoTraceability természeti erőforrás-kutató cég közös elemzéséből.

Moszkvában tagadták, hogy orosz tengeralattjárókkal baleset történt volna

2014. október 19. 13:22

Az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy baleset történt volna orosz tengeralattjárókkal.

Két teherhajó ütközött az olasz Ravenna kikötőjénél: két halott, négy eltűnt

2014. december 28. 16:36

A feltételezések szerint a rossz idő okozta egy török és egy Belize-i felségjelzésű teherhajó összeütközését vasárnap az Adriai-tenger olasz partjainál. Öt ember élte túl a balesetet, ketten életüket veszítették, további négy társukat keresik. A viharos tengeren hányódik a görög partoknál kigyulladt olasz komphajó is. Az utasok mentésében olasz hadihajók is részt vesznek.

2014-ben 'újra felfedezte' keleti határait a NATO

2014. december 28. 09:26

Ebben az évben a NATO - Oroszország agresszív ukrajnai fellépése nyomán - mintegy újra felfedezte keleti határainak fontosságát, és a szeptember első napjaiban tartott walesi csúcstalálkozóján úgy döntött, hogy felveszi a Moszkva által elé dobott kesztyűt, ismét tevékenysége középpontjába állítja a tagországok területi biztonságáról való gondoskodást, és megállítja a védelmi kiadások folyamatos csökkenését.

Ferenc pápa: a béke a legértékesebb karácsonyi ajándék

2014. december 21. 14:19

A karácsony üzenetéről beszélt Ferenc pápa Advent negyedik vasárnapján: a Szent Péter térre néző pápai lakosztály ablakából délben mondott beszédében azt kívánta, hogy az idei "valóban keresztény karácsony legyen, szabad minden világiasságtól".

Szabadlábon a szeretet ünnepén

2014. december 16. 14:05

Harminc fogvatartott kap amnesztiát karácsonykor Ausztriában, ők már szerdán hazatérhetnek otthonaikba - közölte az osztrák igazságügyi minisztérium.

Hongkongi tüntetések – káosz a közlekedésben!

2014. december 12. 15:18

A pekingi központi kormány támogatja a hongkongi különleges közigazgatási övezet kormányzatát és rendőrségét, hogy megtisztítsák a város tüntetők által elfoglalt közterületeit - jelentette a kínai média.

Lesz tűzszünet?

2014. december 08. 13:05

Kérdéses a helyzet Kelet-Ukrajnában.

Ezt írják a franciák a Déli Áramlatról!

2014. december 03. 14:55

Az európaiak számára nem feltétlenül jó hír, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, leáll a Déli Áramlat földgázvezeték építése - vélték szerdán a francia napilapok.

Pénteken nyit a karácsonyi postahivatal Ausztriában

2014. november 26. 07:22

Gyerekek ezrei küldik leveleiket a Jézuskának címezve  

Romániai elnökválasztás - Megnyitották a szavazóhelyiségeket

2014. november 16. 08:02

Helyi idő szerint reggel hét órakor (magyar idő szerint 6-kor) kinyitottak a szavazóhelyiségek vasárnap mintegy 18,3 millió román állampolgár számára, hogy megválasszák az ország államfőjét a következő ötéves időszakra.

Távozik posztjáról a szlovák parlament elnöke

2014. november 16. 07:57

Távozik posztjáról Pavol Paska, a szlovák törvényhozás elnöke, aki szombati a szlovákiai helyhatósági választásokat követő éjjel, a kormánypárt, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) kassai választási központjában jelentette be erről szóló döntését.

Szakértők: nem térhet vissza a hidegháború

2014. november 06. 14:04

Nem térhet vissza a hidegháború, ugyanis Oroszország ma jelentős elmaradásban van az Egyesült Államokhoz képest - hangzott el az Antall József Tudásközpontnak az Egyesült Államok és Oroszország közötti konfliktus újjáéledéséről tartott kétnapos nemzetközi konferencia első napján, csütörtökön.

Újjáépülhet a római Colosseum arénája

2014. november 03. 10:05

A római Colosseum arénájának újjáépítését javasolta egy olasz régész, akinek ötletét az olasz kulturális miniszter is felkarolta és az olasz régészek szövetsége is megvalósíthatónak tartja.

Engedélyhez kötik az idegenvezetést Prágában

2014. október 24. 19:05

Hatósági engedélyhez és szakmai vizsgákhoz kívánja kötni a városi idegenvezetést Prága önkormányzata.

Budapesti járatokat is töröltek

2014. október 20. 10:36

Kiterjesztik hétfőn délután kezdődő 35 órás sztrájkjukat a Lufthansa pilótái, a munkabeszüntetés miatt a német légitársaság budapesti járatokat is törölt.

Burgenlandba érkeznek II. János Pál pápa vérereklyéi

2014. október 18. 13:11

A burgenlandi Kismartonba (Eisenstadt) és Darázsfaluba (Trausdorf) érkezik II. János Pál pápa egy-egy vérereklyéje - jelentette a Kathpress katolikus hírügynökség szombaton.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×