Visszatérhetnek otthonaikba a fukusimai menekültek

2014. február 24. 08:31

Japánban feloldják a tilalmat a fukusimai atomerőműhöz közeli egyik területen, így a lakosok visszatérhetnek otthonukba - jelentették be hétfőn a japán hatóságok.

Elhunyt a legidősebbnek ismert holokauszt-túlélő

2014. február 24. 07:07

Száztíz éves korában elhunyt vasárnap Londonban a legidősebbnek ismert holokauszt-túlélő, Alice Herz-Sommer - jelentette be családjának egyik tagja.

Rasmussen: Nyugalom kell Ukrajnában

2014. február 23. 15:57

A nyugalom megőrzésére és önmérsékletre intette vasárnap az Ukrajnában szemben álló feleket a NATO főtitkára.

Ferenc pápa a bíborosokhoz: jó szolgák, ne urak legyetek

2014. február 23. 13:47

Egyházához intézett útmutatást Ferenc pápa vasárnap azon a szentmisén, amelyet a Szent Péter bazilikában a 19 új bíborossal mutatott be. Ferenc pápa az egyház tagjaihoz illő magatartásról szólt homíliájában.

Hova tűnt Janukovics?

2014. február 23. 12:11

Egy napja nem tudni, hol tartózkodik az ukrán államfő. Viktor Janukovics állítólag szombaton egy magánrepülőgépen tartózkodott, mely Donyeckben akart felszállni, ám megtagadták tőle az engedélyt. Ezt követően az államfőt gépkocsival szállították el a repülőtérről. Később megjelent egy videófelvétel, mely szerint Janukovics rezidenciáján teherautókra pakolják az államfő holmijait, majd később maga is elhagyja a helyszínt egy helikopteren.

Focimilliárdok miatt tüntettek Sao Paulóban

2014. február 23. 09:44

Mintegy ezer tüntető csapott össze a rendőrökkel az idei labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének helyszínén, Sao Paulóban. A brazíliai városban a rendezvénysorozatra költött milliárdok miatt tiltakoztak. A rendőrök könnygázt is bevetettek, és több mint száz főt előállítottak.

Az utasok toltak be egy német vonatot

2014. február 22. 09:43

Az utasok segítségével tudtak újraindítani egy műszaki problémák miatt a vasúti pályán lerobbant vonatot Bajorországban.

Sztrájk miatt több tucat járatot töröltek a frankfurti repülőtéren

2014. február 21. 09:17

Több tucat járatot töröltek pénteken a frankfurti repülőtéren a biztonsági személyzet sztrájkja miatt.

Sztrájk kezdődött péntek reggel a frankfurti repülőtéren

2014. február 21. 07:17

Figyelmeztető sztrájkot kezdett péntek hajnalban a frankfurti repülőtér biztonsági személyzete. A Ver.di német szakszervezet felhívására tartott munkabeszüntetés - amellyel a béremelési követeléseknek kívánnak nyomatékot adni - az előzetes közlések szerint 23 óráig tart.

Peking az Obama-dalai láma találkozó azonnali elhalasztására szólít fel

2014. február 21. 06:33

Peking a bejelentett Obama-dalai láma találkozó azonnali elhalasztására szólította fel Washingtont - erről a kínai külügyminisztérium szóvivője adott ki közleményt pénteken.

A Külügyminisztérium fokozott elővigyázatosságra kéri a Thaiföldre utazókat

2014. február 19. 14:11

Thaiföldön a rendőrség megkezdte a tüntetések felszámolását a január közepe óta megszállt közlekedési csomópontokon és a kormányzati épületek környékén, ezért a Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra kéri a Thaiföldre utazó magyarokat, hogy tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot, és kerüljék el a politikai színezetű tömegmegmozdulásokat.

Kijev: már 25 halálos áldozata van az összecsapásoknak

2014. február 19. 08:22

Legalább huszonöten meghaltak a kormányellenes tüntetők és a rendvédelmi szervek kijevi összecsapásaiban szerda reggelig közölte az ukrán egészségügy-minisztérium.

Újból támad a tél az Egyesült Államok északkeleti részén

2014. február 19. 06:38

Kedd estére újabb erős havazás érte el az Egyesült Államok északkeleti vidékeit, köztük New York, Philadelphia és Boston környékét.

Kormányellenes tüntetők tucatjait vették őrizetbe Bangkokban

2014. február 18. 06:50

Közel száz kormányellenes tüntetőt vettek őrizetben Bangkokban a hatóságok az elrendelt szükségállapotra hivatkozva. A tüntetők nem tanúsítottak ellenállást. Ősz óta ez volt a legnagyobb méretű őrizetbe vételi művelet.

Közlekedési káosz és áramkimaradás Ausztriában

2014. február 17. 17:12

Vonatelakadást, útlezárásokat, lavinaveszélyt és áramkimaradást okozott Ausztriában a heves hóesés hétfő reggelre - közölték osztrák illetékesek.

Megkezdődött a dél-koreai-amerikai hadgyakorlat

2014. február 24. 07:56

Megkezdődött hétfőn az évente megrendezendő dél-koreai-amerikai közös hadgyakorlat, amely két részből áll: március 6-ig egy szimulációs harcálláspont-gyakorlatból, majd április 18-ig egy harctéri gyakorlatból - jelentette be a szöuli védelmi minisztérium.

Ukrán válság - Védelmet kérnek a Janukovics-párti politikusok

2014. február 23. 19:53

A volt kormánypárti képviselők életének és testi épségének védelmét kérte vasárnap az ellenzék irányítása alá került belügyminisztériumtól és az ukrán biztonsági szolgálattól (SZBU) Szerhij Tihipko, a Régiók Pártjának egyik befolyásos képviselője.

Pokolgép robbant Thaiföldön

2014. február 23. 15:16

Pokolgép robbant a thaiföldi kormányellenes tüntetések központjának számító téren Bangkokban vasárnap, a detonáció következtében két ember meghalt, legkevesebb huszonketten pedig megsebesültek - közölték egészségügyi források.

Újabb családegyesítési találkozó Észak- és Dél-Korea között

2014. február 23. 13:01

Nyolcvan észak-koreai találkozik háromszázötven déli rokonnal. A déli rokonok az útra ajándékokkal megpakolt zsákokkal indultak, egyebek mellett gyógyszereket, édességeket, gyümölcsöt, sőt egyesek amerikai bankjegyeket pakoltak be a koldusszegény Észak-Koreában élő rokonaiknak.

Gorbacsov: a krízis a Janukovics-kormány nem demokratikus működéséből ered

2014. február 23. 11:40

A válságot az egykori szovjet pártfőtitkár szerint az okozta, hogy a a kijevi kormány nem demokratikusan működött, nem folytatott párbeszédet és nem harcolt a korrupció ellen. Mihail Gorbacsov azt mondta: Ukrajnában a társadalmi elégedetlenség oka a peresztrojka megszakításában gyökerezik.

Tüntetőkre lőttek Thaiföldön

2014. február 23. 08:37

Thaiföld keleti részében, Trat tartományban ismeretlenek kormányellenes tüntetőkre lőttek. Ketten meghaltak, 41-en megsebesültek.

A szmogriadó harmadik fokozatát hirdették ki Pekingben

2014. február 21. 11:24

Peking sárgáról narancsszínűre emelte a légszennyezés miatti figyelmeztetést pénteken, miután ismét elhúzódó, nehéz szmog ülepedett a kínai fővárosra. Az előrejelzés szerint a következő legalább három napon nem fog változni a helyzet.

Az al-Kaida állhat az utasszállítók elleni cipőbombás fenyegetés mögött

2014. február 21. 07:53

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet jemeni csoportja állhat a repülőgépek elleni legújabb potenciális cipőbombás fenyegetés mögött, amelynek lehetőségére az amerikai belbiztonsági minisztérium figyelmeztette a légitársaságokat - közölte csütörtökön hivatalos forrásokra hivatkozva az amerikai média.

Ukrán válság - Lemondott a vezérkari főnök helyettese

2014. február 21. 06:51

Lemondott az ukrán fegyveres erők vezérkari főnökének helyettese, tiltakozva az ellen, hogy a hatalom megpróbálja bevonni a hadsereget a válság rendezésébe - jelentette pénteken kora reggel az UNIAN hírügynökség, amely honlapján közzé is tette a tábornok lemondó levelének másolatát.

Megállapodás született a fegyvernyugvásról az elnök és az ellenzék között

2014. február 20. 06:33

Viktor Janukovics ukrán elnök fegyvernyugvási megállapodást kötött szerda este az ellenzékkel, és megegyezett arról is, hogy újabb tárgyalások kezdődnek a vérontás megállítása érdekében. Az éjszaka a korábbi napokhoz képest viszonylagos nyugalomban telt Kijevben.

Schumacher síbalesete - Több mint tíz métert repült az ex-pilóta

2014. február 19. 09:38

Német sajtóértesülés szerint több mint tíz métert repült a decemberi síbalesetekor az azóta mesterséges kómában fekvő, hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher.

Ukrán válság - A tüntetők nem hagyják el a teret, készülnek az újabb rohamra

2014. február 19. 07:16

A hatóságok felszólítása ellenére sem hagyják el Kijev főterét a kormányellenes tüntetők, a szerda reggeli helyszíni tudósítások szerint a tiltakozók forradalmi dalokat énekelnek, táplálják az égő barikádok lángjait, és köveket halmoznak fel, hogy felkészüljenek a rendőrség újabb rohamára.

Ez volt a független Ukrajna eddigi legvéresebb napja

2014. február 19. 06:35

Visszaszorították a tüntetőket a kormányerők a kijevi Függetlenség terén, és immár annak több mint felét ellenőrzik. Az összecsapásoknak immár legalább 21 áldozata van, ez volt a legvéresebb napja a független Ukrajnának. Viktor Janukovics elnök és az ellenzéki vezetők tárgyalása eredménytelenül zárult, közben Kijev mellett más nagyvárosokban is tüntetéseket tartottak, Lembergben pedig fegyvereket zsákmányoltak a demonstrálók egy laktanyából. Az Egyesült Államok maximális önmérsékletre intette a kormányerőket, és elítélte az erőszakot.

Menetiránnyal szemben közlekedett egy magyar kamionos a Milánó-Genova autósztrádán

2014. február 17. 18:28

Négy kilométert tett meg menetiránnyal szemben a Milánóból Genovába tartó autópályán egy magyar kamionsofőr, akit az olasz rendőrség tartóztatott fel.

Nincs túlélője a nepáli légi balesetnek

2014. február 17. 10:34

A fedélzeten tartózkodó 15 utas és a háromfős személyzet is életét vesztette, amikor repülőgépük lezuhant az ország nyugati részén - közölte hétfőn egy katonai szóvivő.