Változatlanul magas, 27,3 százalék a görög munkanélküliségi ráta

2014. július 10. 12:20

Áprilisban a márciusival megegyező, 27,3 százalék volt a munkanélküliségi ráta Görögországban - jelentette csütörtökön a görög statisztikai hivatal, az Elstat.

Kína - Több mint harmincan meghaltak vagy eltűntek két földcsuszamlásban

2014. július 09. 11:20

Legalább hat ember meghalt, 25-öt pedig nem találnak két Jünnan tartományi földcsuszamlás helyszínén - jelentette helyi forrásokra hivatkozva a kínai média szerdán.

Izrael tíz gázai katonai célpontot lőtt, palesztin rakétákra válaszul

2014. július 06. 14:59

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nyugalomra intett néhány órával azután, hogy az izraeli légierő csapást mért tíz gázai övezeti célpontra vasárnap hajnalban, miután szombaton a Hamász palesztin iszlamista szervezet uralta övezetből több tucat rakétát lőttek ki a szomszédos dél-izraeli területekre.

Rakéta csapódott egy dél-izraeli lakóházba

2014. július 03. 09:24

A Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott egy lakóházba a dél-izraeli Szderót városban - közölte az izraeli katonai rádió csütörtök reggel.

Londoni elemzők: 'fogy a gőz' Közép-Európa iparából

2014. július 01. 19:53

A jelek szerint "fogy a gőz" a közép-európai EU-gazdaságokból, bár a bővülési ütem lassulása "nem katasztrofális" - állapították meg a júniusi gyáripari beszerzésimenedzser-indexek (BMI) keddi ismertetése után londoni pénzügyi elemzők.

Az új spanyol királyi pár első külföldi útja a Vatikánba vezetett

2014. június 30. 16:29

Magánlátogatást tett a Vatikánban hétfőn VI. Fülöp spanyol uralkodó és felesége, akiket Ferenc pápa a pápai könyvtárszobában fogadott.

Magyar bandavezér irányította autótolvaj-hálózatot göngyölítettek fel Spanyolországban

2014. június 30. 09:24

A spanyol rendőrség felgöngyölített egy magyar bandavezér által irányított bűnszövetkezetet, amely luxuskategóriájú gépkocsikat és motorokat lopott és értékesített Magyarországon és Spanyolországban hamis gépjármű-azonosító jelekkel - jelentette a hétvégén a spanyol sajtó.

Meghalt egy orosz újságíró Kelet-Ukrajnában

2014. június 30. 07:54

Anatolij Kljan operatőr a Donyec-medencében sebesült meg. Haslövést kapott, kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni.

Bíróság elé állítanak két amerikai turistát Észak-Koreában

2014. június 30. 06:29

Észak-Korea szerint ellenséges cselekedeteket követtek el azok az amerikai turisták, akiket hamarosan bíróság elé állítanak. A 24 éves Miller phenjani sajtóértesülések szerint menedékjogot kért Észak-Koreában, miután turistaként megérkezett oda. Az 56 éves Fowle szállodai szobájában egy Bibliát találtak, miután távozott, majd az is kiderült, hogy a vízuma nincs teljesen rendben.

Végleg bezár az iWiW

2014. június 29. 07:45

Végleg megszűnik, június 30-án éjfélkor bezár az iWiW, eddig közel 350 ezren mentették le adataikat a rendszerből - tájékoztatott az oldalt üzemeltető Origo Zrt.

Pokolgépes fenyegetés miatt elmaradt Marylin Manson moszkvai koncertje

2014. június 28. 12:49

Manson a Twitter mikroblogon maga is megerősítette, hogy a fellépés a bombafenyegetés miatt maradt el.

Diplomáciai forrás: hétfőig meghosszabbítják a tűzszünetet Ukrajnában

2014. június 27. 15:03

Brüsszeli diplomáciai forrás szerint Petro Porosenko ukrán elnök beleegyezett abba, hogy hétfőig meghosszabbítsa hazájában a tűzszünetet, amelyet egy héttel korábban hirdetett meg, felszólítva a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárokat a fegyverletételre, egyúttal pedig tárgyalásokat ajánlva nekik, kilátásba helyezve az országban a döntéshozatali rendszer bizonyos fokú decentralizálását.

Először engedélyezett 'robotlábat' az amerikai hatóság

2014. június 27. 11:32

Először engedélyezett a deréktól lefelé bénult pácienseken segítő "robotlábat" az amerikai élelmiszer- és gyógyszerellenőrzési hatóság (FDA). A járógéppel az érintettek újra tudnak állni és járni.

Hatékonyabbá és átláthatóbbá akarják tenni a Duna Régió Stratégiát

2014. június 27. 08:32

A Duna Régió Stratégia hatékonyabbá és átláthatóbbá tételéről fogadott el közös nyilatkozatot a benne részt vevő 14 ország a csütörtökön kezdődött kétnapos idei fórumon az osztrák fővárosban - közölte az MTI-vel Magyarország bécsi nagykövetsége.

Menedékjogot kért a felmentett szudáni nő

2014. június 27. 07:06

A hitehagyás miatt halálra ítélt, majd felmentett szudáni nő menedékjogot kért a kartúmi amerikai nagykövetségen - jelentette be csütörtökön a 27 éves Mariam Yahya Ibrahim ügyvédje.

Májusban nőtt a külföldi vendégéjszakák száma Németországban

2014. július 10. 11:21

A németországi kereskedelmi szálláshelyeken májusban csökkent a belföldi és emelkedett a külföldi vendégéjszakák száma - közölte csütörtökön a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

Víz alatt Milánó a heves esőzések miatt

2014. július 08. 11:40

Elöntötte Milánó északi városrészét keddre virradóra a csapadéktól megduzzadt Seveso folyó. Heves esőzések sújtották egész Észak-Olaszországot.

Összedőlt egy épülőfélben lévő felüljáró Brazíliában

2014. július 04. 09:21

Összedőlt egy épülőfélben lévő híd Brazíliában, a balesetben két ember meghalt, 19-en megsérültek.

Negyvenöt embert nyomtak agyon az illegális bevándorlókkal teli, olasz partokhoz tartó hajón

2014. július 02. 12:05

Negyvenötre emelkedett a halottak száma az Észak-Afrika és Olaszország között történt újabb bevándorlási tragédiában - jelentették szerdán a szicíliai Pozzallo hatóságai, ahol az illegális bevándorlókat szállító halászbárka kikötött.

Európai útvonalakat is tervez a koreai Jin Air légitársaság

2014. július 01. 09:56

Európai útvonalakat is tervez a Korean Air diszkont leányvállalata, a Jin Air, ehhez a társaság az elképzelések szerint megduplázza jelenlegi flottáját - írta a ch-aviation légügyi szaklap.

KKM: fontos a felkészülés a külföldi nyaralás előtt

2014. június 30. 13:19

A külföldi nyaralás előtti felkészülés fontosságára hívta fel a figyelmet a külügyi szóvivő az MTI-nek hétfőn adott nyilatkozatában. Nagy Anna kiemelte: az utazás előtt gondoskodni kell a megfelelő úti okmányokról, utasbiztosításról, és tanácsos a magyar külképviseletek elérhetőségeiről is tájékozódni.

Az iraki civilek védelmére szólít az ENSZ-főtitkár

2014. június 30. 08:26

Az iraki válság súlyosságára hívta fel a figyelmet vasárnap kiadott közleményében Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, külön hangsúlyozva annak fontosságát, hogy minden érintett fél tartsa szem előtt a polgári személyek megvédelmezését.

Sok holttestet találtak Olaszországban egy menekülteket szállító hajón

2014. június 30. 06:48

Harminc holttestet találtak az olasz hatóságok vasárnap éjjel egy afrikai menekülteket szállító, Szicíliába tartó hajón.

Elhalasztotta indulását az Air Croatia

2014. június 29. 11:48

Elhalasztotta egy évvel indulását az alacsony jegyeladások és az értékesítési rendszer hibái miatt az Air Croatia - írta az Ex-Yu légügyi szakportál.

Magyar rendődök az Adrián

2014. június 29. 07:44

Keddtől két hónapon át ismét járőröznek magyar rendőrök az Adriai-tenger horvát szakaszán, Zára (Zadar) térségében.

Porosenko hétfőig meghosszabbította a tűzszünetet

2014. június 28. 08:50

Az ukrán elnök 72 órával meghosszabbította az általa egy hete egyoldalúan meghirdetett, péntek este lejárt tűzszünetet Kelet-Ukrajnában - közölte az elnöki hivatal szombatra virradóra.

Kínában terjeszkednek a nagy szállodaláncok

2014. június 27. 14:28

A rendelkezésre álló jövedelem emelkedésével és a kínai utazási kedv fellendülésével növelik jelenlétüket a nagy szállodaláncok a kelet-ázsiai országban.

Elkezdték - minden idők legnagyobb tengeri hadgyakorlata Hawaiinál

2014. június 27. 08:47

Huszonkét országból 55 hajó, több mint 200 repülőgép és 25 ezer ember vesz részt a RIMPAC gyakorlaton. A világ legnagyobb tengeri hadgyakorlatán idén Kína is részt vesz.

Közvetíteni akar Katalóniában VI. Fülöp

2014. június 27. 08:14

A madridi kormány és a függetlenedni vágyó régió közötti közvetítőként lépett fel az új spanyol király, aki katalán nyelven, Gironában mondott beszédet. Ebben a kölcsönös tisztelet, a megértés és az együttélés üzenetét hangsúlyozta. A katalán vezetés népszavazást tervez november 9-ére a terület függetlenségéről. A Manuel Rajoy vezette néppárti spanyol kormány nem ismeri el a referendumot.

Áramszünet miatt ezrek ragadtak a sydneyi repülőtéren

2014. június 27. 06:50

Áramszünet miatt tegnap szünetelt az utasfelvétel és a biztonsági ellenőrzés a sydneyi repülőtéren. Több belföldi járatot is törölni kellett, és több ezren ragadtak a reptéren,, ahol egyébként az iskolaszünet miatt különösen nagy volt a forgalom. Az áram négy óra múltán tért vissza.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×