Izrael új kémműholdat küldött az űrbe

2014. április 10. 10:32

Ofek 10 (vagyis Horizont 10) néven új kémműholdat bocsátott fel a világűrbe Izrael - közölte a katonai rádió.

Ukrán válság - A Fekete-tengerre tart egy amerikai romboló

2014. április 10. 07:11

A Fekete-tengerre tart egy amerikai romboló, amely Tomahawk típusú robotrepülőgépekkel és Aegis rakétavédelmi rendszerrel van felszerelve - jelentette csütörtökre virradóra az orosz és az ukrán média.

Moszkva információkat tartott vissza az egyik bostoni merénylőről

2014. április 10. 06:43

Tavaly április 15-én a bostoni maratoni futás finisében robbantásos merényletet követett el a vád szerint egy Dagesztánból bevándorolt, csecsen nemzetiségű testvérpár, a 26 éves Tamerlan és az akkor 19 éves Dzsohar Carnajev. Az orosz hatóságok korábban annyit közöltek az FBI-jal Tamerlan Carnajevről, hogy a radikális iszlám követője és mélyen vallásos. Azt az információt azonban nem osztották meg, hogy lehallgatták Carnajevet, amint az anyjával az iszlám dzsihádról beszélt.

Tóásó: Ne kapjon menedékjogot a Brazíliába szökött ügyész!

2014. április 09. 09:08

Tóásó Előd és vádlott-társa a brazil menekültügyi biztossághoz, a brazíliai magyar és horvát nagykövethez, valamint az ENSZ-hez fordult levélben, hogy a terroristaper Brazíliába szökött ügyésze, Marcelo Soza ne kapjon menedékjogot. Úgy vélik: tekintetbe kell venni, hogy olyan személyről van szó, aki a kormány nevében cselekedve emberi jogokat sértett meg, manipulálta a bolíviai ügyészséget, bizonyítékokat hamisított, az eljárásokat személyes érdekeinek megfelelően próbálta irányítani, a vádlottakat pedig fenyegette és zsarolta.

Nemet mondott a spanyol parlament a katalán függetlenségre

2014. április 09. 06:48

Elvetette a spanyol parlament a katalán kormány népszavazási kezdeményezését. A szavazást követően Artur Mas katalán elnök úgy nyilatkozott, hogy "más jogi kereteket" keresnek a népszavazás megrendezésére.

Lengyelország már nem fejlődő, de még nem is fejlett gazdaság

2014. április 08. 14:02

Lengyelország jelenleg a fejlődő és a fejlett országok közötti átmeneti szakaszban tart - közölte kedden a PAP hírügynökséggel Wojciech Kowalczyk pénzügyminiszter-helyettes.

Sokan hajléktalanná váltak kínai földrengésben

2014. április 07. 13:34

Több mint 71 ezer embernek okozott kárt a Richter-skála szerint 5,3-es erősségű hétvégi földrengés Jünnan tartományban, amelynek következtében 21 ezer lakos elhelyezéséről kellett gondoskodni. A sérültek száma 32, közülük öt súlyos - jelentette a kínai média hétfőn.

Londoni elemzők: a piac az üzleti szektornak tett gesztusokat fogja figyelni

2014. április 07. 06:50

Az első londoni elemzői értékelések szerint a héten várhatóan csekély piaci hatása lesz a Fidesz újabb győzelmének, amelyet a felmérések már hónapok óta jeleztek; a piaci szereplők most elsősorban a magyar kormány által az üzleti szektor felé tett gesztusokat fogják figyelni.

Rendben zajlik a voksolás az észak-amerikai magyar képviseleteken

2014. április 05. 19:45

Rendben folyt szombaton, a nap első felében az országgyűlési választás az észak-amerikai magyar külképviseleteken.

Merkel: Európa csak együtt maradhat erős

2014. április 05. 17:19

Az európaiak csak az uniós integráció révén állhatnak helyt a globális versenyben, ezért meg kell erősíteni az Európai Uniót (EU) és növelni kell versenyképességét - emelte ki Angela Merkel német kancellár, a konzervatív CDU elnöke a párt szombati berlini kongresszusán, amelyen elfogadták az európai parlamenti választásra készített programot.

Lelőhetik a japánok az észak-koreai rakétákat

2014. április 05. 08:19

Parancsot kapott a japán hadsereg, hogy lője le azokat az észak-koreai rakétákat, melyek veszélyeztetik a szigetországot. Észak-Korea hétfőn az ország nyugati partvidékén kezdett lőgyakorlatba.

Eltűnt utasszállító: megkezdődött a fekete dobozok utáni kutatás

2014. április 04. 08:43

Megkezdték pénteken az eltűnt malajziai utasszállító gép adatrögzítő berendezései utáni műszeres kutatást a Indiai-óceán déli részén.

Több halottja van a Fort Hood-i lövöldözésnek

2014. április 03. 06:38

Négy halottja és 16 sebesültje van a texasi Fort Hood katonai bázison szerdán történt lövöldözésnek: egy katona tüzet nyitott társaira, és önmagával is végzett.

Nőtt a chilei földrengés áldozatainak száma

2014. április 02. 11:18

Öt halálos áldozata van a helyi idő szerint kedd este bekövetkezett, 8,2-es erősségű földrengésnek Chile északi részén, Iquiquében és Alto Hospicióban - közölte Rodrigo Penalillo belügyminiszter.

Turisztikai adót vezetett be Dubaj

2014. április 01. 12:33

Az új rendelkezés értelmében az ötcsillagos luxusszállodák szobaárai 5,50 dollárral (1200 forint), a négy- és háromcsillagosoké 4,10, illetve 2,72 dollárral növekednek éjszakánként. A két- és egycsillagos hotelek vendégeinek pedig 1,9 dollárral kell többet fizetniük.

Nagy erejű pokolgép robbant Athénban

2014. április 10. 09:02

Mintegy 75 kilogrammnyi robbanószert rejtettek el egy lopott személygépkocsiba az athéni jegybank előtt. A pokolgép helyi idő szerint reggel hat óra előtt öt perccel lépett működésbe. Anyagi kár keletkezett, de emberáldozatot nem követelt a robbantás.

Negyven gyilkosságot vallott be egy kaliforniai férfi

2014. április 10. 06:58

Az 51 éves José Manuel Martinezt tavaly tartóztatták le Alabamában. Eredetileg kilenc gyilkossággal gyanúsították, de kihallgatása során elmondta, hogy ennél jóval több bűncselekményt követett el.

A jövőben is töretlenül nőhet a külföldre utazó kínai turisták száma

2014. április 09. 15:16

Kínából érkezhet az idén a legtöbb turista külföldre, az ország tíz éven belül a világ összes turistájának az ötödét adhatja, a kínai utazók pedig már most is a legtöbbet költik világszerte - írja a China Daily napilap a témával kapcsolatos összeállításában.

Újra pulzáló jeleket észleltek a maláj gép után kutatók

2014. április 09. 08:47

Újra ismétlődő jeleket észleltek annak a helynek a közelében, ahol napok óta keresik a feltehetően tengerbe zuhant malajziai utasszállító repülőgépet. A víz alatti lokátorok is hasonló jeleket érzékeltek az ausztráliai Perth városától mintegy 2200 kilométerre északnyugatra fekvő térségben. A kutatást koordináló ausztráliai központ vezetője bízik abban, hogy napokon belül rábukkannak a tengerfenéken nyugvó roncsokra.

WHO: A nyugat-afrikai Ebola-járvány minden idők egyik legsúlyosabbika

2014. április 08. 19:46

A Nyugat-Afrikában a közelmúltban kitört, eddig 111 halálos áldozatot követelő Ebola-járvány az eddigi egyik "legnagyobb kihívást jelentő" felbukkanása a vírusnak - közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Kamerákkal óvják a Csomolungma területét az orvvadászoktól

2014. április 08. 08:30

Négy kamera napi 24 órában fogja figyelni a tibeti Csomolungma természetvédelmi terület legfontosabb élőhelyeit.

Obama: nem baleset volt a ruandai népirtás

2014. április 07. 09:04

1994 áprilisától júniusáig a tízmilliós Ruandában a milíciák 500 ezer tuszit és 300 ezer hutut mészároltak le. A módszeres gyilkolás azután vette kezdetét, hogy a főváros, Kigali közelében április 6-án lelőtték Juvenal Habyarimana elnök repülőgépét.

Választás 2014 - Londoni választási iroda: visszahívták szavazni azt a választót, akit először elutasítottak

2014. április 06. 13:45

Sikerült elérni azt a választópolgárt, aki szerepelt ugyan a választásra jogosultak londoni külképviseleti névjegyzékében, ám először nem találták a listán, és ezért nem szavazhatott - közölte a londoni külképviseleti választási iroda az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az illető vissza is tért, és leadta szavazatát.

Formatervezett csecsemők: egy gyerek, három szülő

2014. április 05. 18:02

Kérdés, hogy a mitokondriális transzfer nevű orvosi beavatkozás megmarad-e súlyos genetikai betegségek megelőzési módszerének, vagy a dizájnolt, fogyasztási terméknek tekintett babák korszakát hozza-e el.

Elsüllyedt egy magyar hajó Romániában

2014. április 05. 16:49

Leégett, majd elsüllyedt a Dunaföldvár nevű, magyar zászló alatt közlekedő folyami hajó a romániai Duna-Fekete-tenger Csatornán szombaton, a fedélzetén lévő öt magyar és két román tengerész nem sérült meg - közölte az Agerpres hírügynökség.

Vádat emelnek Malina Hedvig ellen a szlovák hatóságok

2014. április 04. 14:25

Vádemelést kezdeményezett a szlovák főügyészség Zsák Malina Hedvig ellen - jelentette weboldalán a pozsonyi Pravda pénteken.

Több tucat ház égett le Délnyugat-Kínában

2014. április 03. 11:16

Negyvenöt ház leégett, 430-an váltak hajléktalanná a délnyugat-kínai Kujcsou tartomány egyik falujában, sérültek nincsenek - számolt be a történtekről a kínai média csütörtökön.

Gémmódosított növényekkel próbálkoznak Kínában

2014. április 02. 13:45

Kína legdélibb tartományában Hajnan szigetén hónapokig elhallgatták, hogy illegális kísérleti parcellákon genetikailag módosított kukoricát és gyapotot találtak, illetve gyűjtöttek be - számolt be a China Daily című angol nyelvű napilap szerdai számában.

Sztrájkolnak a Lufthansa-pilóták

2014. április 02. 06:44

5400, a Lufthansánál és a Germanwingsnél szolgálatot teljesítő pilóta áll le 3 napra, a légitársaságok több ezer járatot töröltek, budapesti járatai közül a Lufthansa 52-t törölt a szerdától péntekig tartó időszakban, A Germanwings szerdai gépei közül a délelőtti stuttgarti és a hamburgi megérkezik Budapestre, a kölni és az esti stuttgarti viszont nem indul el.

Irán új ENSZ-nagykövete egykor amerikai nagykövetséget foglalt el

2014. április 01. 09:11

Hamid Abutabi korábban Irán ausztráliai, belgiumi, olaszországi és európai uniós nagykövete volt, illetve magas rangú tisztségeket töltött be a teheráni külügyminisztériumban. Abutabi a jövő héten érkezne New Yorkba, egyelőre azonban nem adtak beutazási vízumot neki.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×