Légi bemutatón zuhant le egy repülő

2014. május 05. 08:02

Mintegy százezer néző szeme láttára zuhant le egy kétfedeles régi kisrepülőgép Kaliforniában egy légi bemutató alatt vasárnap, a pilóta meghalt.

Újabb zavargás Odesszában

2014. május 04. 17:35

Odesszában több száz oroszpárti tüntető rátámadt vasárnap a városi rendőrkapitányságra azt követelve, hogy engedjék szabadon a pénteken letartóztatott társaikat.

Dél-koreai kompbaleset: eddig több mint 240 halott

2014. május 04. 10:21

A dél-koreai kompbaleset halálos áldozatainak száma 242-re emelkedett, 60 embert még mindig keresnek.

Bild: Küszöbön áll az EBESZ-megfigyelők szabadon bocsátása

2014. április 30. 06:41

A Bild című német lap értesülése szerint küszöbön áll az oroszbarát szeparatisták által Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett EBESZ-megfigyelők szabadon bocsátása. Az újság szerdai számában arról írt, hogy ez már a nap folyamán megtörténhet.

A tervezettnél több lesz az attrakció a sanghaji Disneylandben

2014. április 29. 10:42

Az eredetileg tervezettnél csaknem 20 százalékkal magasabb összeget fektet a sanghaji Disneylandbe a Disney és kínai partnere a kínai gazdaság és a fizetőképes középosztály, a turizmus és az utazások "lenyűgöző" növekedésére tekintettel - jelentette be a két cég a kelet-kínai metropoliszban.

Washington ellenzi az egyiptomi tömeges halálbüntetéseket

2014. április 29. 08:26

Elítélte az Egyesült Államok, hogy Egyiptomban hétfőn halálra ítélték a tavaly megbuktatott Mohamed Murszi iszlamista elnök 683 támogatóját. Az amerikai kormány felszólította Kairót, hogy érvénytelenítse a büntetéseket, és hagyjon fel a tömeges perekkel.

Elképzelhető, hogy később sem sikerül az eltűnt utasszállító nyomára bukkanni

2014. április 28. 10:02

Új szakaszba lép a múlt hónap elején eltűnt malajziai utasszállító repülőgép utáni kutatás, miután már semmi esély nincs arra, hogy az óceán felszínén találjanak belőle bármilyen darabkát - jelentette ki hétfőn Tony Abbott ausztrál miniszterelnök. Az új szakaszban az Indiai-óceán fenekén az eddiginél jóval szélesebb területen keresik a gép maradványait.

Tornádók pusztítottak az Egyesült Államokban

2014. április 28. 09:00

Több tornádó söpört végig az Egyesült Államok középső területein vasárnap, az ítéletidőben kilenc ember meghalt. A legerősebb forgószél Arkansas államban csapott le, és a helyi kormányzat szóvivője szerint nyolc embert megölt.

Szentté avatás - Ferenc pápa: a két új szent segített helyreállítani az egyház eredeti küldetését

2014. április 27. 13:54

Ferenc pápa szerint XXIII. János a Szentléleknek való szófogadás, II. János Pál pápa pedig a család pápája volt, s ekként segítettek helyreállítani és a kor valóságához igazítani az egyház eredeti küldetését.

Szentté avatás - Teljesen megtelt a Szent Péter tér és a Vatikán környéke

2014. április 27. 10:50

A szentté avatási mise előtt egy órával, vasárnap délelőtt 9 órára teljesen megtelt a római Szent Péter tér és Rómának az ezt övező része.

Szentmisét tartottak Rómában a magyar zarándokoknak

2014. április 26. 19:22

XXIII. János és II. János Pál pápák szentté avatásának előestéjén Erdő Péter bíboros szentmisét mutatott be a Rómába érkezett mintegy ezer magyar zarándoknak a Santo Stefano Rotondo templomban.

Egyre kevesebben vásárolnak könyvet Szerbiában

2014. április 25. 15:48

A belgrádi könyvesboltokban egyre kevesebben vásárolnak szépirodalmi alkotásokat, néhány üzlet szinte már csak papír- és írószer, valamint iskolaszerek eladásából tartja fenn magát - írta pénteken a Danas című szerbiai napilap.

ENSZ-főtitkár: a szíriai polgárháború Libanont is fenyegeti

2014. április 25. 07:06

Libanonban számos merényletet követtek el a Hezbollah szíriai jelenlétére válaszul - hívta fel a figyelmet Ban Ki Mun, aki szerint Libanonban egyre súlyosabbak a humanitárius problémák.

Antarktiszi gleccserről levált jéghegyet követnek

2014. április 24. 13:45

Nem csupán a mérete, hanem különös származási helye miatt is érdekli a kutatókat a fiatal jégóriás.

Aggasztják a NATO-t Lavrov fenyegetései

2014. április 24. 07:02

A NATO-t aggasztja, hogy Oroszország katonai akcióval fenyegeti Ukrajnát. Washington a Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett újságírók szabadon engedéséért szállt síkra. William Hague brit külügyminiszter genfi megállapodás azonnali végrehajtását sürgette, amikor orosz kollégájával, Szergej Lavrovval beszélt telefonon. Ide tartozik, hogy két orosz katonai repülőgép Skócia északi partjaihoz közelített, a brit légvédelem kivezényelt egységei azonosították őket, ezután távoztak. Az orosz gépek nem repültek be a brit légtérbe.

Erős földrengés Tokió közelében

2014. május 05. 07:01

Halálos áldozatokról nem érkezett hír, és szökőárriadót sem kellett elrendelni, a sajtó 17 könnyebb sérültről számolt be.

Az Egyesült Államokban csökkent a lakástulajdonosok száma

2014. május 04. 13:15

Az Egyesült Államokban manapság az 1990-es évek közepe óta a legkevesebben laknak saját lakásukban, házukban - ez derült ki az amerikai népszámlálási hivatal (US Census Bureau) hét végén megjelent friss statisztikájából.

Egy bíróság előtt tanúskodó volt al-kaidás felidézi a terroristák ötletbörzéjét

2014. április 30. 08:41

Egy New Yorkban bíróság előtt tanúskodó, brit állampolgárságú volt terrorista felidézte kedden, hogy al-kaidás társaival ötletbörzéket tartottak célpontjaik kijelölésére.

Szigorodik a kínai internet szabályozása

2014. április 29. 15:48

Szigorúbb szabályok alapján az elmúlt hetekben számos kínai honlapot - köztük a legolvasottabb hírportált - büntettek meg a hatóságok illetéktelen tartalom miatt, s a fokozott szigorra utal az állami média is.

Kínában építi első ázsiai gyárát a Lego

2014. április 29. 09:05

A kelet-kínai Csiahszing városában építi első ázsiai gyárát a Magyarországon is gyártóegységgel rendelkező Lego, amelynek az ázsiai térség mind nagyobb piacot jelent.

Szentté avatás - A zarándokok ismét ellepték a Vatikánt

2014. április 28. 14:40

A XXIII. János és II. János Pál pápák szentté avatására érkezett zarándokok közül sokan Rómában maradtak, hogy részt vegyenek a Szent Péter téren hétfőn bemutatott hálaadási szentmisén is.

Hat elefántot öltek meg orvvadászok Kenyában

2014. április 28. 09:32

Orvvadászok hat elefánttal, köztük négy borjúval végeztek egy kenyai magánrezervátumban.

Hague: 'messze nem biztos' Skócia felvétele az EU-ba

2014. április 28. 07:03

"Messze nem vehető bizonyosra", hogy Skóciát függetlenné válása esetén belátható időn belül új tagállamként felveszik az Európai Unióba - írta a skót kormányfőnek címzett, hétfőn ismertetett levelében a brit külügyminiszter.

Szentté avatás - Nyolcszázezren vettek részt a szertartáson Rómában

2014. április 27. 12:20

Nyolcszázezer hívő vett részt vasárnap Rómában XXIII. János és II. János Pál pápa szentté avatásán - közölte a Vatikán rendőrségi becslésekre hivatkozva.

Brit katonák voltak az Afganisztánban lezuhant helikopter fedélzetén

2014. április 27. 09:20

A brit védelmi minisztérium közölte, hogy a szigetország öt katonája tartózkodott a nemzetközi biztonsági erők (ISAF) Afganisztánban szombaton lezuhant helikopterének fedélzetén.

Obama megmentené a fuldokló Putyint

2014. április 26. 13:31

Barack Obama megmentené a fuldokló Vlagyimir Putyint - derült ki az amerikai elnök egy friss nyilatkozatából.

Szöul: csak idő kérdése az észak-koreai atomrobbantás

2014. április 25. 07:21

Phenjan minden előkészületet megtett egy negyedik kísérleti atomrobbantáshoz - állítja a dél-koreai védelmi minisztérium. Ennek végrehajtása Szöul szerint végrehajtása már csak Kim Dzsong Un észak-koreai vezető döntésétől függ.

Ukrán válság - A belügyminiszter cáfolta a terrorellenes művelet leállítását

2014. április 25. 06:11

Cáfolta a terrorellenes műveletek leállításáról szóló sajtóhíreket Facebook-oldalán Arszen Avakov ukrán belügyminiszter az UNIAN ukrán hírügynökség pénteki jelentése szerint.

Ban Ki Mun: nem javult a segélyekhez való hozzáférés Szíriában

2014. április 24. 09:09

Nem javult a humanitárius segélyekhez való hozzáférés Szíriában az ENSZ-főtitkár szerint, Ban Ki Mun ezért felszólította a Biztonsági Tanácsot (BT), hogy tegyen lépéseket a nemzetközi jog alapelveinek általa botrányosnak ítélt megszegése ellen.

Rohamosan fogy a gleccserekkel borított terület a Mount Everesten

2014. április 23. 14:11

A globális felmelegedés következtében az elmúlt 40 évben 10 százalékkal megfogyatkoztak a Csomolungma (Mount Everest) gleccserei - közölte szerdán a térség egyik kínai kutatója a Hszinhua hírügynökséggel.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×