Külföld

Csatornába zuhant egy hídról egy busz Indiában, több tucat ember meghalt

2018. január 30. 13:51

Csatornába zuhant egy busz a kelet-indiai Nyugat-Bengál szövetségi államban, a balesetben a legfrissebb hírek szerint 45 ember életét vesztette - közölte a rendőrség kedden.

Microsoft-frissítés az Intel hibás javítócsomagjának kiiktatására

2018. január 30. 07:38

Rendkívüli biztonsági frissítést bocsátott ki a Microsoft Corp. amerikai számítástechnikai óriás hétfőn, hogy kiiktassa az Intel processzorgyártó hibásnak bizonyult minapi javítócsomagját, amely az elmúlt évtizedek két legnagyobb biztonsági rését lett volna hivatott befoltozni.  

Újra népszerű az Eiffel-torony

2018. január 29. 14:30

A 2015. novemberi terrortámadás okozta súlyos visszaesés után tavaly ismét nőtt a francia főváros egyik fő attrakciójának, az Eiffel-toronynak a látogatottsága, de még nem érte el korábbi szintjét.

Új gyógynövényfajokat fedeztek Kínában

2018. január 29. 11:44

A hagyományos kínai orvoslásban (TCM) használható 54 új gyógynövényfajt fedeztek fel tavaly a kutatók Kínában - jelentette be az iparág felügyeletéért felelős államigazgatási szerv.

Autópályán szállt le egy repülőgép az Egyesült Államokban

2018. január 29. 08:48

Autópályán hajtott végre kényszerleszállást egy kisrepülőgép vasárnap éjjel az Egyesült Államokban, Los Angelestől délre - közölte vasárnap a helyi tűzoltóság.  

A jelenlegi államfő vezet a ciprusi elnökválasztáson

2018. január 28. 18:18

Nikosz Anasztasziadisz jelenlegi államfő fogja nyerni a Ciprusi Köztársaságban vasárnap rendezett elnökválasztást az exit poll eredmények szerint, de szükség lesz második fordulóra, mivel nem sikerül megszereznie a hivatalban maradáshoz szükséges többséget.

Nemzeti gyásznapot hirdettek a kabuli robbantás miatt

2018. január 28. 12:34

Az afgán kormány nemzeti gyásznapot hirdetett vasárnapra a tálibok által előző nap Kabulban végrehajtott robbantásos merénylet áldozataira emlékezve. A támadásban legkevesebb 103 ember vesztette életét és 235-en sebesültek meg - jelentette be vasárnap Vaisz Ahmad Barmak belügyminiszter.

Elnököt választ Finnország

2018. január 28. 09:56

Megkezdődött az elnökválasztás Finnországban vasárnap: közvélemény-kutatások szerint a nyolc jelölt legesélyesebbike Sauli Niinistö jelenlegi konzervatív államfő.

Washington beengedi a kockázatos országokból érkező menedékkérőket

2018. január 30. 08:30

Az Egyesült Államok felújítja menedékkérők befogadását 11, biztonsági szempontból magas kockázatúnak minősített országból, egyúttal viszont megszigorítja kérelmük elbírálásának szabályait - jelentette be hétfő este a belbiztonsági minisztérium.  

Több mint száz turista rekedt egy síliften Ausztriában

2018. január 29. 19:45

Műszaki hiba miatt több mint száz turista rekedt a Kreischberg sípálya egyik felvonóján hétfőn – közölte a felső-stájerországi rendőrség.

A 'biológiai óránk' segíthet a betegség legyőzésében

2018. január 29. 14:11

Az emberi szervezet "biológiai órája" segíthet legyőzni az akut májelégtelenséget francia kutatók új tanulmánya szerint.  

Elfogtak egy magyar férfit Ausztriában

2018. január 29. 11:05

Az osztrák hatóságok elfogtak egy emberkereskedelemmel, kerítéssel és testi sértéssel gyanúsított magyar férfit Felsőőr (Oberwart) körzetében - közölte a rendőrség hétfőn.

Támadás ért egy kabuli katonai akadémiát - frissítve

2018. január 29. 07:47

Fegyveres támadás ért egy katonai akadémiát az afgán főváros, Kabul egyik nyugati negyedében, öt katona meghalt, tíz megsebesült - közölte hétfőn a védelmi minisztérium szóvivője.  

Elhunyt Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója

2018. január 28. 12:51

Elhunyt Ingvar Kamprad, az IKEA cég alapítója.

Zajlik az elnökválasztás Cipruson

2018. január 28. 11:05

Megkezdődött az elnökválasztás a Ciprusi Köztársaságban vasárnap, az új államfő egyik kiemelt feladata az lesz, hogy kimozdítsa a sziget görög és török részének újraegyesítésére irányuló erőfeszítéseket a holtpontról.

Halottnak nyilvánítottak egy lengyel hegymászót a Himalájában

2018. január 28. 08:01

Halottnak nyilvánítottak egy lengyel hegymászót a Himalájában, Tomasz Mackiewicz és egy francia nő a Nanga Parbat csúcsára próbált felmászni, de elakadtak. A francia nőt megtalálták, ő él, de Mackiewiczhez nem tudtak eljutni az önkéntes mentők, Karrar Hajdri pakisztáni tisztségviselő elmondta, hogy felhagytak a férfi keresésével, és halottnak nyilvánították.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×