Focimilliárdok miatt tüntettek Sao Paulóban

2014. február 23. 09:44

Mintegy ezer tüntető csapott össze a rendőrökkel az idei labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének helyszínén, Sao Paulóban. A brazíliai városban a rendezvénysorozatra költött milliárdok miatt tiltakoztak. A rendőrök könnygázt is bevetettek, és több mint száz főt előállítottak.

Az utasok toltak be egy német vonatot

2014. február 22. 09:43

Az utasok segítségével tudtak újraindítani egy műszaki problémák miatt a vasúti pályán lerobbant vonatot Bajorországban.

Sztrájk miatt több tucat járatot töröltek a frankfurti repülőtéren

2014. február 21. 09:17

Több tucat járatot töröltek pénteken a frankfurti repülőtéren a biztonsági személyzet sztrájkja miatt.

Sztrájk kezdődött péntek reggel a frankfurti repülőtéren

2014. február 21. 07:17

Figyelmeztető sztrájkot kezdett péntek hajnalban a frankfurti repülőtér biztonsági személyzete. A Ver.di német szakszervezet felhívására tartott munkabeszüntetés - amellyel a béremelési követeléseknek kívánnak nyomatékot adni - az előzetes közlések szerint 23 óráig tart.

Peking az Obama-dalai láma találkozó azonnali elhalasztására szólít fel

2014. február 21. 06:33

Peking a bejelentett Obama-dalai láma találkozó azonnali elhalasztására szólította fel Washingtont - erről a kínai külügyminisztérium szóvivője adott ki közleményt pénteken.

A Külügyminisztérium fokozott elővigyázatosságra kéri a Thaiföldre utazókat

2014. február 19. 14:11

Thaiföldön a rendőrség megkezdte a tüntetések felszámolását a január közepe óta megszállt közlekedési csomópontokon és a kormányzati épületek környékén, ezért a Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra kéri a Thaiföldre utazó magyarokat, hogy tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot, és kerüljék el a politikai színezetű tömegmegmozdulásokat.

Kijev: már 25 halálos áldozata van az összecsapásoknak

2014. február 19. 08:22

Legalább huszonöten meghaltak a kormányellenes tüntetők és a rendvédelmi szervek kijevi összecsapásaiban szerda reggelig közölte az ukrán egészségügy-minisztérium.

Újból támad a tél az Egyesült Államok északkeleti részén

2014. február 19. 06:38

Kedd estére újabb erős havazás érte el az Egyesült Államok északkeleti vidékeit, köztük New York, Philadelphia és Boston környékét.

Kormányellenes tüntetők tucatjait vették őrizetbe Bangkokban

2014. február 18. 06:50

Közel száz kormányellenes tüntetőt vettek őrizetben Bangkokban a hatóságok az elrendelt szükségállapotra hivatkozva. A tüntetők nem tanúsítottak ellenállást. Ősz óta ez volt a legnagyobb méretű őrizetbe vételi művelet.

Közlekedési káosz és áramkimaradás Ausztriában

2014. február 17. 17:12

Vonatelakadást, útlezárásokat, lavinaveszélyt és áramkimaradást okozott Ausztriában a heves hóesés hétfő reggelre - közölték osztrák illetékesek.

Tombol a tél Japánban

2014. február 17. 08:51

Japánban a múlt péntektől folyamatosan esik a hó, a zord időjárás miatt eddig 19-en meghaltak, 1650-en megsebesültek. A havazás és az erős szél fennakadásokat okoz a közlekedésben. A főváros körzetében a meteorológusok szerdától újabb jelentős havazásra számítanak.

Londoni elemzők: megsínyli a brit gazdaság a súlyos viharokat

2014. február 16. 16:58

A brit gazdaság bizonyosan megsínyli az elmúlt hónapok nagy erejű viharait, amelyek épp a legnagyobb teljesítményű térségeket sújtották a leginkább - jósolták hétvégi előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők

Barroso óva intette Skóciát

2014. február 16. 13:07

"Lehetetlennek bizonyulhat" a független Skócia csatlakozása az Európai Unióhoz - mondta vasárnap Londonban az Európai Bizottság elnöke.

Újabb hatalmas vihar tört rá Nagy-Britanniára

2014. február 15. 11:18

Újabb hatalmas vihar tört rá szombat hajnalban Nagy-Britanniára.

Lóhúsbotrány - Brüsszel újabb DNS-vizsgálatokat javasol

2014. február 14. 13:10

Újabb szúrópróbaszerű DNS-vizsgálatok elvégzését javasolja az Európai Bizottság a tavalyi lóhúsbotrány miatt - derül ki a brüsszeli testület pénteki közleményéből.

Tüntetőkre lőttek Thaiföldön

2014. február 23. 08:37

Thaiföld keleti részében, Trat tartományban ismeretlenek kormányellenes tüntetőkre lőttek. Ketten meghaltak, 41-en megsebesültek.

A szmogriadó harmadik fokozatát hirdették ki Pekingben

2014. február 21. 11:24

Peking sárgáról narancsszínűre emelte a légszennyezés miatti figyelmeztetést pénteken, miután ismét elhúzódó, nehéz szmog ülepedett a kínai fővárosra. Az előrejelzés szerint a következő legalább három napon nem fog változni a helyzet.

Az al-Kaida állhat az utasszállítók elleni cipőbombás fenyegetés mögött

2014. február 21. 07:53

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet jemeni csoportja állhat a repülőgépek elleni legújabb potenciális cipőbombás fenyegetés mögött, amelynek lehetőségére az amerikai belbiztonsági minisztérium figyelmeztette a légitársaságokat - közölte csütörtökön hivatalos forrásokra hivatkozva az amerikai média.

Ukrán válság - Lemondott a vezérkari főnök helyettese

2014. február 21. 06:51

Lemondott az ukrán fegyveres erők vezérkari főnökének helyettese, tiltakozva az ellen, hogy a hatalom megpróbálja bevonni a hadsereget a válság rendezésébe - jelentette pénteken kora reggel az UNIAN hírügynökség, amely honlapján közzé is tette a tábornok lemondó levelének másolatát.

Megállapodás született a fegyvernyugvásról az elnök és az ellenzék között

2014. február 20. 06:33

Viktor Janukovics ukrán elnök fegyvernyugvási megállapodást kötött szerda este az ellenzékkel, és megegyezett arról is, hogy újabb tárgyalások kezdődnek a vérontás megállítása érdekében. Az éjszaka a korábbi napokhoz képest viszonylagos nyugalomban telt Kijevben.

Schumacher síbalesete - Több mint tíz métert repült az ex-pilóta

2014. február 19. 09:38

Német sajtóértesülés szerint több mint tíz métert repült a decemberi síbalesetekor az azóta mesterséges kómában fekvő, hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher.

Ukrán válság - A tüntetők nem hagyják el a teret, készülnek az újabb rohamra

2014. február 19. 07:16

A hatóságok felszólítása ellenére sem hagyják el Kijev főterét a kormányellenes tüntetők, a szerda reggeli helyszíni tudósítások szerint a tiltakozók forradalmi dalokat énekelnek, táplálják az égő barikádok lángjait, és köveket halmoznak fel, hogy felkészüljenek a rendőrség újabb rohamára.

Ez volt a független Ukrajna eddigi legvéresebb napja

2014. február 19. 06:35

Visszaszorították a tüntetőket a kormányerők a kijevi Függetlenség terén, és immár annak több mint felét ellenőrzik. Az összecsapásoknak immár legalább 21 áldozata van, ez volt a legvéresebb napja a független Ukrajnának. Viktor Janukovics elnök és az ellenzéki vezetők tárgyalása eredménytelenül zárult, közben Kijev mellett más nagyvárosokban is tüntetéseket tartottak, Lembergben pedig fegyvereket zsákmányoltak a demonstrálók egy laktanyából. Az Egyesült Államok maximális önmérsékletre intette a kormányerőket, és elítélte az erőszakot.

Menetiránnyal szemben közlekedett egy magyar kamionos a Milánó-Genova autósztrádán

2014. február 17. 18:28

Négy kilométert tett meg menetiránnyal szemben a Milánóból Genovába tartó autópályán egy magyar kamionsofőr, akit az olasz rendőrség tartóztatott fel.

Nincs túlélője a nepáli légi balesetnek

2014. február 17. 10:34

A fedélzeten tartózkodó 15 utas és a háromfős személyzet is életét vesztette, amikor repülőgépük lezuhant az ország nyugati részén - közölte hétfőn egy katonai szóvivő.

Eltérítettek egy etióp utasszállítót

2014. február 17. 07:40

A római Fiumicino repülőtér helyett Genfben szállt le az etiópiai légitársaság egyik utasszállító gépe, a vállalat azt állítja, hogy a járatot eltérítették.

Lemondott a Fed-elnök férje tanácsadó posztjáról

2014. február 16. 14:59

Az amerikai jegybankrendszer új elnöke, Janet Yellen férje, a Nobel-díjas közgazdász George Akerlof a hét végén lemondott egy tudományos tisztségről, mert kerülni akarja az összeférhetetlenségnek még a látszatát is.

A kijevi tüntetők elhagyták a városházát

2014. február 16. 11:30

A kijevi tüntetők kiürítették "forradalmi főhadiszállásukat", a két és fél hónapja megszállt kijevi városházát, megnyitottak a forgalom előtt egy belvárosi főutat, illetve vasárnapra virradóra négy vidéki nagyvárosban elhagyták a megyei önkormányzatok épületeit - jelentette vasárnap a kijevi média.

Ukrán válság - Merkel fogadja Klicskót és Jacenyukot

2014. február 14. 17:09

Angela Merkel német kancellár hétfőn a hivatalában fogadja Vitalij Klicsko és Arszenyij Jacenyuk ukrán ellenzéki vezetőket - közölte a német kormányszóvivő.

Nem enyhül a tél szorítása Amerika északkeleti államaiban

2014. február 14. 06:33

A tél támadása csütörtök éjjel még mindig bénultságban tartotta az Egyesült Államok kiterjedt területeit az ország dél- és északkeleti vidékein.