Egyre szorosabb az orosz haderők gyűrűje a Krímben

2014. március 09. 21:04

Vasárnap reggel mintegy nyolcvan katonai teherautóból álló, feltehetően orosz katonai konvoj érkezett Szimferopolba. Ukrán hírügynökségi jelentések szerint a Krím félszigetet a szárazfölddel összekötő Perekopi-földszorosban az orosz katonák egymás után alakítják ki a határőrhelyeket.

Eltűnt gép - Még mindig nem lelik a Boeing 777-es nyomát

2014. március 09. 16:52

Hiábavalónak bizonyult az eddigi keresés a Malaysia Airlines eltűnt repülőgépe után - közölte vasárnap késő esti híradásában a kínai televízió. A járaton 239-en voltak, köztük 154-en kínaiak.

A pápa egy éve - eddig ismeretlen részletek

2014. március 09. 13:44

Hányszor és hogyan szavaztak a bíborosok a Sixtus-kápolnában és miért nem válaszolt XVI. Benedek utódja első telefonhívására: a tavaly március 13-ai pápaválasztás eddig ismeretlen részleteiről írt a Corriere della Sera olasz napilap vasárnap.

Ukrán válság – Az ukrán védelmi minisztérium cáfolja, hogy rakétákat loptak el Lembergben

2014. március 09. 12:19

Az ukrán védelmi minisztérium vasárnap cáfolta a hírt, amely szerint rakétákat, lőszereket és robbanóanyagot loptak volna el a Lembergben (Lviv) állomásozó légi szállítású ezred raktáraiból.

A hozzátartozók reménykednek - a repülőgép eltűnése előtt visszafordult

2014. március 09. 09:52

Eközben a malajziai hatóságok külföldi nagykövetségek közreműködésével folyamatosan vizsgálják az utaslistát, amelyen konkrétan négy ember meglehetősen gyanús személyazonosságát vizsgálják.

Ukrán válság - Janukovics számláit is befagyasztotta az EU

2014. március 06. 08:47

Viktor Janukovics, az Oroszországba menekült, megbuktatott elnök is azon 18 ukrán ember között van, akinek az Európai Unióban elérhető vagyonát befagyasztották - derül ki az EU hivatalos közlönyének csütörtöki számában közzétett névsorból.

Ukrán válság - Lebukott egy orosz titkosügynök

2014. március 06. 06:47

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egyik nyugalmazott tisztje az ukrán tévéhíradó krími bejátszásában felismerte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik ügynökét - jelentette csütörtökre virradóra az UNIAN hírügynökség.

Oroszországban interkontinentális ballisztikus rakétát tesztelt

2014. március 05. 07:50

Oroszországban újabb kísérletet hajtottak végre kedden egy Topol interkontinentális ballisztikus rakétával - jelentette be az orosz védelmi tárca sajtószolgálata.

Megkéselték Ungvár megbízott polgármesterét

2014. március 05. 06:42

Késsel támadta meg ismeretlen elkövető kedd este Ungváron Viktor Scsadej megbízott ungvári polgármestert, és súlyosan megsebesítette – adta hírül a mukacsevo.net munkácsi hírportál.

Putyin elrendelte a rendkívüli hadgyakorlatok befejezését

2014. március 04. 08:04

Vlagyimir Putyin elnök utasítást adott kedden, hogy az orosz katonai egységek térjenek vissza eredeti állomáshelyükre a múlt héten elrendelt hadgyakorlatokról - közölte kedden az orosz elnök szóvivője.

Ukrán válság - Washington felfüggesztette a kereskedelemi és befektetési tárgyalásokat Moszkvával

2014. március 04. 06:53

Az Egyesült Államok az Ukrajna elleni orosz katonai akció miatt felfüggesztette az Oroszországgal folytatott kereskedelmi és beruházási tárgyalásokat.

Ukrán válság - Moszkva feltételeket szab a tárgyalásokhoz

2014. március 04. 06:27

Moszkva abban az esetben hajlandó megvitatni a nyugati országokkal az ukrajnai helyzetet és a válság rendezésének lehetőségeit, ha végrehajtják a február 21-i kijevi megállapodást, amelyet az akkori ukrán hatalom és az ellenzék kötött, illetve a párbeszédben széles körűen képviseltetik magukat az ukrán politikai erők - közölte egy orosz külügyi illetékes, akit keddre virradóra idézett a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Eredményes tárgyalásokat zárt Japán és Észak-Korea

2014. március 03. 18:16

"Komoly és eredményes" tárgyalásokat folytattak Japán és Észak-Korea képviselői a kínai Senjang városában hétfőn, ami Tokió reményei szerint újabb lépést jelenthet a Phenjan által elrabolt japán állampolgárok ügyének rendezése felé.

Elemzők: leminősíthetik Oroszországot

2014. március 03. 16:07

Oroszország leminősítéséhez vezethetnek az ukrajnai katonai beavatkozás adóskockázati következményei - jósolták hétfőn londoni pénzügyi elemzők.

Orosz katonák ellenőrzésük alá vontak egy laktanyát Szevasztopolnál

2014. március 03. 06:40

Orosz katonák szinte teljes ellenőrzésük alá vontak egy ukrán katonai laktanyát a szevasztopoli Belbek nemzetközi repülőtér közelében.

Ukrán válság - Washington nem fogja elismerni a Krím Oroszországhoz való csatlakozását

2014. március 09. 16:54

Az Egyesült Államok nem fogja elismerni a Krím félsziget Oroszországhoz csatlakozását, ha a régió lakosai így döntenének a jövő héten megrendezendő népszavazáson - jelentette ki vasárnap Tony Blinken helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó.

Ukrán válság - EU-biztos: Moszkva nem zárja el a gázcsapot

2014. március 09. 14:34

Az Európai Bizottság energiaügyi biztosa szerint Oroszország nem állítja le és nem is csökkenti a földgázszállítást az Európai Unióba az ukrajnai válság miatt.

Hague: Putyin állításával ellentétben orosz katonák vannak a Krímben

2014. március 09. 12:41

Vlagyimir Putyin orosz elnök állításával ellentétben orosz reguláris erők tevékenykednek a Krímben - mondta vasárnap a brit külügyminiszter.

Ukrán válság - Orosz katonák elfoglaltak egy ukrán határőrposztot

2014. március 09. 12:17

Orosz katonák elfoglaltak vasárnap reggel egy ukrán határőrposztot a Krímben, és egymás után építik ki az őrhelyeket a Perekopi-földszorosban - jelentette az Unian ukrán hírügynökség.

Szevasztopol csatlakozik Oroszországhoz

2014. március 07. 06:49

A fekete-tengeri város rendkívüli közgyűlésén határozott arról, hogy csatlakozik az Orosz Föderációhoz. Emellett döntöttek arról, hogy Szevasztopolban is megrendezik a március 16-i, a félsziget jogállásáról szóló referendumot. Egy órát beszélt telefonon Ukrajnáról Barack Obama és Vlagyimir Putyin. A Fehér Ház szerint az amerikai elnök a diplomáciai rendezésre próbálta rávenni az orosz elnököt, aki a tárgyalás kapcsán a nézeteltéréseket emelte ki. Egy orosz ellenzéki politikus azt mondta: Krím bekebelezésével Moszkva "pokolgépet helyez el Oroszország egysége alá", és példát mutat az oroszországi szakadároknak. Ide tartozik, hogy holland hatóságok több száz millió dollárt zárolták gyaníthatóan volt ukrán kormányilletékesek bankszámláin, az Európai Unió után pedig Kanada is pénzügyi szankciókat vezetett be a megbuktatott ukrán elnök, Viktor Janukovics és holdudvara ellen.

Ukrán válság - Az orosz csapatok megerősítik a krími ukrán egységek blokádját

2014. március 06. 08:42

Orosz erők csütörtök hajnalban megerősítették a krími ukrán katonai egységek blokádját, és a jelekből ítélve hozzáláttak egy komolyabb ostromzár előkészítéséhez - jelentették ukrán hírportálok a Szabadság Rádió tudósítójára hivatkozva.

Ukrán válság - Ötszáz orosz deszantos érkezett Szevasztopolba

2014. március 06. 06:42

Közel ötven haditechnikai egységet és ötszáz deszantost szállítottak partra az orosz Fekete-tengeri Flotta deszantos hajói Szevasztopolban - jelentette csütörtökre virradóra egy helyi internetes kiadvány.

Visszatérhet a hidegháborús helyzet

2014. március 05. 07:47

A Krím félsziget elfoglalása az európai biztonsági rendszernek az utóbbi évtizedek legsúlyosabb válsága - vélekedett a Vedomoszti című orosz napilapban kedden megjelent írás szerzője.

Obama és Merkel nemzetközi megfigyelőket és orosz-ukrán tárgyalást szeretne

2014. március 05. 06:39

Az ukrajnai válság csillapítása fontos, annak magában kell foglalnia a nemzetközi és emberi jogi megfigyelők helyszínre küldését és a közvetlen orosz-ukrán párbeszéd kezdeményezését. A Fehér Ház tájékoztatása szerint keddi telefonbeszélgetésük alkalmával ezekben a kérdésekben egyetértés volt Barack Obama amerikai elnök Angela Merkel német kancellár között.

Lekapcsolják az áramot és a vizet a krími ukrán laktanyákban

2014. március 04. 07:45

Az oroszbarát krími hatóságok hamarosan leállítják a víz- és áramellátást az orosz katonák által körülvett ukrajnai laktanyákban - állította a helyszínen tárgyaló orosz küldöttség egyik tagja hétfő éjjel.

Krím: blokád, fegyveresek, haditechnika

2014. március 04. 06:33

Orosz fegyveresek érkeztek kompon Kercsbe, és hatalmukba kerítették a határőrség állomáshelyét - közölte hétfő este az ukrán határőrség szóvivője.

Ukrán válság – Több mint ezren tüntettek Munkácson az orosz agresszió ellen

2014. március 03. 18:20

Több mint ezren tüntettek hétfőn Munkács központjában az Ukrajna elleni orosz agresszió beszüntetését követelve.

Ultimátumot adott Oroszország: megadásra szólítja fel a krími ukrán haderőt

2014. március 03. 17:20

Oroszország ultimátumot intézett a krími ukrán haderőnek, megadásra szólította fel. Az ultimátumot Alekszandr Vitko, a fekete-tengeri orosz hadiflotta parancsnoka adta. Kedden reggel 5 órai határidőt szabott a megadásra - jelentette az Interfax Ukraina hírügynökség.

Újabb omlások történtek Pompejiben, lassú helyreállítás

2014. március 03. 13:32

Egy két méter magas fal omlott össze hétfőn Pompejiben. A hét végén két ókori épület veszítette darabjait az ásatások területén.

Obama és szövetségesei: az orosz beavatkozás veszélybe sodorja a békét

2014. március 03. 06:34

Barack Obama amerikai elnök és Nagy-Britannia, Németország, illetve Lengyelország vezetője mély aggodalmának adott hangot Oroszország ukrajnai beavatkozása miatt, a nemzetközi jog megsértésének, illetve a nemzetközi békére és biztonságra leselkedő veszélynek minősítette a történteket - tájékoztatott a Fehér Ház.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×