Nápoly nem tűri többé a 'rágalmakat'

2017. április 19. 18:02

Védd a várost! néven internetes "feljelentőoldalt" indított a nápolyi önkormányzat a délolasz nagyvárost befeketítő megnyilvánulások összegyűjtésére, hogy felléphessen a Nápoly rossz hírét keltő személyek, szervezetek ellen.

Megszavazta a brit parlament az előrehozott választásokat

2017. április 19. 16:11

A várakozásoknak megfelelően hatalmas többséggel jóváhagyta szerdán a brit törvényhozás alsóháza az előrehozott parlamenti választások kiírását június 8-ára.

Lövöldözés volt Kaliforniában

2017. április 19. 12:35

Három fehér férfit megölt, egyet pedig megsebesített kedden egy kaliforniai fekete férfi, a rendőrség szerint nem terrortámadás, hanem faji alapú támadás volt. Egy héttel korábban egy másik fehér férfit is ő lőtt le.  

Németországban is megugrott a kanyarósok száma

2017. április 19. 11:09

Az Európai Unió több másik tagállama mellett Németországban is terjed a kanyaró, szerdán megjelent adatok szerint az idén eddig már több megbetegedést regisztráltak, mint tavaly egész évben.  

Lezuhant egy rendőrségi helikopter Törökországban 12 emberrel a fedélzetén

2017. április 18. 18:35

Rossz időjárási körülmények miatt kedden lezuhant egy rendőrségi helikopter 12 emberrel a fedélzetén a kelet-törökországi Tunceli tartományban, a szerencsétlenséget senki nem élte túl - közölte a helyi kormányzó hivatala.

Lengyelország és Magyarország nem lennének ugyanazok egymás nélkül

2017. április 18. 15:33

Lengyelország és Magyarország nem lennének ugyanazok egymás nélkül, nem tudnának megmaradni annak, amik a jövőben is lenni szeretnének - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden a varsói szejmben, miután magas lengyel állami kitüntetést vett át.

Egy fiatal lány a cápák újabb áldozata Ausztráliában

2017. április 18. 09:47

Családja szeme láttára támadott meg egy 17 éves lányt egy cápa Ausztrália partjainál, a szörföző belehalt sérüléseibe.  

Győztek az igenek a török népszavazáson, de maradtak kérdések

2017. április 17. 19:39

A vasárnapi török népszavazáson - nem végleges adatok szerint - 86 százalékos részvétel mellett a szavazók 51,34 százaléka igennel, 48,66 százaléka nemmel voksolt az alkotmánymódosításra, amellyel jóváhagyták Recep Tayyip Erdogan elnök jogköreinek jelentős kiterjesztését. Az ellenzék megkérdőjelezte a szavazás érvényességét, külföldi megfigyelők szerint pedig a voksolás nem felelt meg a nemzetközi normáknak.

Lakóövezetre zuhant egy kisrepülő Lisszabonnál

2017. április 17. 14:54

Lakóövezetre zuhant vasárnap Lisszabon peremén egy kisrepülő. A gépen négyen voltak, mindannyian életüket vesztették - közölték a mentésben résztvevők.

Csalódtak az oroszok Trumpban

2017. április 17. 11:48

A Szíria elleni amerikai katonai csapást követően 7-ről 39-re nőtt azoknak az oroszoknak az aránya, akik negatívan viszonyulnak Donald Trump amerikai elnökhöz - derült ki a VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet hétfőn közzétett felméréséből.

Ferenc pápa áldást mondott a világra

2017. április 16. 14:45

Ferenc pápa elítélte, gyalázatos tettnek nevezte húsvétvasárnapi Urbi et Orbi üzenetében azt az előző napi merényletet, amelyben több mint száz ember meghalt a szíriai Aleppónál.

Dortmundi merénylet - szélsőjobboldali háttérre utaló nyom bukkant fel

2017. április 15. 11:27

Szélsőjobboldali háttérre utaló nyom bukkant fel a Borussia Dortmund (BVB) német labdarúgó csapat elleni pokolgépes támadás ügyében - írta szombaton a Der Tagesspiegel című berlini lap.  

Romániában jelentősen nőtt a kanyarós betegek száma

2017. április 14. 15:44

Romániában az elmúlt héten több mint hétszázzal nőtt a kanyaróban szenvedő betegek száma, ami csaknem négyszerese az elmúlt kilenc hét átlagának.

A kanadai kormány legalizálni akarja a marihuána fogyasztását

2017. április 14. 08:15

A kanadai kormány törvényjavaslatot nyújtott be csütörtökön arról, hogy az országban a jövő év közepére váljon legálissá a felnőttek számára a marihuána fogyasztása élvezeti célból.

Kevesebb Audit vásároltak az első negyedévben

2017. április 13. 16:29

Az Audi első negyedéves forgalmát visszavetette a kínai eladások csökkenése.

Nagyszabású feltételezett pénzügyi csalást lepleztek le Németországban

2017. április 19. 16:40

Több mint tízmilliárd eurós kárt okozó feltételezett pénzügyi csalást lepleztek le Németországban - jelentette szerdán a Süddeutsche Zeitung (SZ) című német lap és két német regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportja.

Kivételes esély van magyar cégek kuvaiti térnyerésére

2017. április 19. 15:43

Kivételes esély van arra, hogy magyar cégek részt vegyenek Kuvait gazdaságfejlesztési tervének végrehajtásában - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek adott telefoninterjúban kuvaitvárosi tárgyalásai közben.

Elsüllyedt egy szállítóhajó a Fekete-tengeren

2017. április 19. 11:22

Tizenkét emberrel a fedélzetén kettétört az erős viharban és elsüllyedt egy török vállalat szállítóhajója szerdán a Fekete-tengeren, a Krím félszigettől 27 kilométerre.  

Hatályba lépett az ökológiai termékekre vonatkozó elektromos tanúsítási rendszer

2017. április 19. 07:53

Szerdán lép hatályba az ökológiai termékek behozatalát, a szállítmányok unión belüli mozgását pontosabban nyomon követő új uniós elektromos tanúsítási rendszer - közölte az Európai Bizottság kedden.  

Lecsaptak két potenciális merénylőre

2017. április 18. 15:38

A közelgő elnökválasztás napjára tervezett merénylet gyanújával őrizetbe vettek kedden két férfit Franciaországban.

Előrehozott választásokat tartanak Nagy-Britanniában

2017. április 18. 13:29

Előrehozott parlamenti választásokat tartanak június 8-án Nagy-Britanniában - jelentette be kedden Theresa May brit miniszterelnök. A jelenlegi parlament mandátuma 2020-ban járt volna le.  

A kelet-ukrajnai tűzszünet betartását szorgalmazták a normandiai négyek

2017. április 18. 08:04

Németország, Oroszország, Franciaország és Ukrajna az újabb harci cselekmények ellenére továbbra is kelet-ukrajnai konfliktus politikai megoldására törekszik - közölte a négy ország állam- és kormányfőjének telefonos megbeszéléséről beszámolva keddre virradó éjjel a német kormány egy szóvivője.  

Törököt fogtak: Nem felelt meg az Európa Tanács normáinak a népszavazás

2017. április 17. 16:23

A vasárnapi török népszavazás nem felelt meg az Európa Tanács normáinak - közölték hétfőn a szervezet és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) közös törökországi megfigyelő küldöttségének vezetői.

Szeméthegyomlás okozott tömeges halált Srí Lankán

2017. április 17. 13:59

Szeméthegyomlás okozott tömegszerencsétlenséget Srí Lankán: elpusztított másfélszáz házat és sokakat megölt.

Lezárult a török népszavazás

2017. április 16. 17:02

Bezártak az urnák vasárnap délután Törökországban az elnöki rendszer bevezetéséről szóló népszavazás végeztével. A szavazás nagyrészt nyugalomban folyt.

Lavrov megbüntetné a szíriai gáztámadás felelőseit

2017. április 15. 15:55

Meg kell büntetni az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban végrehajtott feltételezett gáztámadás felelőseit - jelentette ki szombaton Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. A politikus azután nyilatkozott, hogy Moszkvában megbeszélést folytatott katari kollégájával, Muhammad bin Abdul Rahman ász-Száni sejkkel.  

Törökország ismét a menekültügyi megállapodás felfüggesztésével fenyegetett

2017. április 14. 20:00

Törökország felülvizsgálhatja, vagy akár fel is függesztheti az EU-török menekültügyi megállapodást, amennyiben az unió nem ad pozitív választ a vízumliberalizáció ügyében - jelentette ki Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter pénteken, az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai török népszavazást megelőzően.

Csak dzsihadista áldozatai vannak az amerikai óriásbombának Afganisztánban

2017. április 14. 08:56

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet legkevesebb 36 fegyverese halt meg Afganisztánban az amerikai hadsereg legerősebb nem nukleáris bombájának első bevetésében - közölte pénteken az afgán védelmi minisztérium.

Az Egyesült Államok bevetette legerősebb nem nukleáris bombáját

2017. április 13. 19:41

Első alkalommal vetette be legerősebb nem nukleáris bombáját az Egyesült Államok hadserege - jelentette csütörtökön a CNN amerikai hírtelevízió. A bombát az afganisztáni Nangarhar tartományban az Iszlám Állam terrorszervezet célpontjai ellen dobták le a reggeli órákban.  

Ferenc pápa: a papok vigyék el az irgalmasságot a senki földjére is

2017. április 13. 12:18

Az evangélium üzenetéről, az irgalmasság erejéről és az egyház szolgálatáról beszélt Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában a nagycsütörtöki krizmaszentelő misén, amelyen a hagyomány szerint a koncelebráló bíborosokkal és püspökökkel együtt papi fogadalmát is megújította.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×