A németek többsége a terrorveszély növekedésétől és a bűncselekmények megszaporodásától tart a menekülthullám miatt

2015. december 12. 12:29

Németországban a lakosság többsége szerint félő, hogy a menekülthullám miatt növekedik a terrorveszély és emelkedik a bűncselekmények száma, és csaknem kétharmados annak - az Angela Merkel kancellár által elutasított gondolatnak - a támogatottsága, hogy ki kell jelölni egy létszámplafont, vagyis előre rögzíteni kell, hogy legföljebb mennyi menekültet fogad be évente Németország - mutatta ki egy felmérés, amelyet a Der Spiegel című hírmagazin ismertetett szombati számában.

'Anya, Apa és Gyerekek'

2015. december 11. 16:20

Nyilvántartásba vette pénteken az Európai Bizottság azt az "Anya, Apa és Gyerekek" elnevezésű európai polgári kezdeményezést, mely a házasságot mint egy férfi és egy nő egységét a család alapjaként határozná meg az uniós jog szempontjából.

Új külső határőrizeti rendszert tervez az EU

2015. december 11. 14:44

A Financial Times pénteki értesülése szerint az Európai Bizottság a jelenlegi Frontex rendszer helyett egy olyan állandó határőrizeti szerv létrehozására készül javaslatot tenni, amelynek jogában állna átvenni az Európai Unió külső határainak őrizetét, akkor is, ha valamely tagállam kormánya ezt ellenzi.

A macedón-görög határ újabb részén épül kerítés

2015. december 10. 10:43

A macedón-görög határ újabb részén, a görög Niki és a macedón Medzsitlija között folytatódik a migránsáradat szabályozása céljából emelt kerítés építése.

Pekingi szmog - Csúcson a levegő szennyezettsége a kínai fővárosban

2015. december 09. 12:49

A két napja kiadott "vörös" riasztás ellenére tovább súlyosbodott a légszennyezettség szerdán Pekingben, nyilvánvalóvá téve, hogy még ha a pekingiek többsége fegyelmezetten eleget is tesz a korlátozásoknak, néhány nap nem elegendő a tiszta levegőhöz jutáshoz.

Ferenc pápa megnyitotta az irgalmasság rendkívüli szentévét

2015. december 08. 16:36

Saját kezével tárta ki a Szent Péter-bazilika előcsarnokában lévő szent kaput, és elsőként lépett át rajta kedden Ferenc pápa az irgalmasság szentévét megnyitó mise keretében.

Tovább csökkent a migránsok száma a nyugat-balkáni útvonalon

2015. december 06. 16:37

Tovább csökkent a Közel-Keletről érkező bevándorlók száma a nyugat-balkáni migrációs útvonalon - közölte a horvát és a szlovén belügyminisztérium vasárnap.

Nem szabad pánikhangulatot kelteni a Rómába tartó zarándokok elriasztásával

2015. december 04. 14:36

m szabad drámai biztonsági helyzetet festeni, a december 8-án kezdődő szentévre Rómába érkező zarándokok biztonsága teljes mértékben garantált, folyamatos és tömeges a részvételi foglalás - hangsúlyozta a szentév szervezésével megbízott Rino Fisichella érsek pénteki vatikáni sajtótájékoztatóján.

Magyar cég épít olcsó szociális lakásokat Afrikában

2015. december 03. 18:04

A magyar Grémound Kft. 20 millió dolláros szerződést írt alá csütörtökön Budapesten a botswanai Biomass Energy Ltd.-val egy olcsó lakásépítést lehetővé tevő technológia szállításáról, amely már a második ilyen megállapodása a kft-nek a térségben.

Nemek szerint megkülönböztetik a menekülteket Ausztriában

2015. december 03. 16:08

Nemek szerint külön csoportokban az oktatják az arab országokból érkező menekülteket Ausztriában, az osztrák külügyminiszter hamisan értelmezett toleranciának nevezte az effajta megkülönböztetést.

Száz kilométer hosszú kerítés épült a horvát-szlovén határon

2015. december 02. 16:06

Szlovénia három hét alatt majdnem száz kilométer pengés drótkerítést húzott fel Horvátországgal közös határán, noha korábbi bejelentések szerint csak 80 kilométernyi kerítést terveztek kiépíteni.

Pekinget nappal is sötétségbe borította a sűrű szmog

2015. december 01. 12:55

Kedden a kínai fővárost egész nap esti sötétségbe burkolta az áttetsző, sötét szmog, az utcafronton az üzletek világítására is szükség volt a tájékozódáshoz.

Később érkezik a Mikulás Brüsszelbe

2015. december 01. 08:37

A Mikulás is később érkezik Brüsszelbe a biztonsági intézkedések miatt.

EU-török csúcs - Zárónyilatkozat

2015. november 30. 08:11

Zárónyilatkozatban fogadták el vasárnap az uniós és a török vezetők brüsszeli rendkívüli csúcstalálkozója keretében azt a közös akciótervet, amely a remények szerint kulcs lehet a menekültválság megoldásához, és felgyorsíthatja Törökország uniós csatlakozását is.  

Merényletek Párizsban - A támadásnál használt fegyverek egy része a volt Jugoszláviából származik

2015. november 28. 13:18

A párizsi merényletekben használt fegyverek egy részét a volt Jugoszlávia legnagyobb fegyvergyárában, a kragujevaci Zastava gyárban készítették - erősítette meg Milojko Brzakovic, a fegyvergyár igazgatója a Vecernje Novosti című belgrádi napilap szombati beszámolója szerint.

A szlovénok kerítést építenek az isztriai határszakaszra

2015. december 11. 16:48

A szlovén hatóságok még a hétvégén kerítés építésébe kezdenek Horvátország és Szlovénia isztriai határszakaszán is, a Dragonja folyó és a Szent Odorik csatorna mentén - közölték a ljubljanai lapok pénteken.

Több száz embert bocsáthatnak el lopásért a horvát állami autópályák vállalattól

2015. december 11. 14:53

Mintegy kétszáz embert bocsátanak el a HAC-ONC, a horvát állami autópályák karbantartását és az útdíjszedést végző vállalattól hűtlen kezelés miatt, az alkalmazottak évek óta sikkasztottak a fizetőkapuknál, a lebukástól pedig a középvezetők védték meg őket.

Nyolc méteres szakaszon hiányos lesz az ausztriai kerítés

2015. december 10. 19:25

Mivel nem tudtak megegyezni az érintett szakasz egyik földtulajdonosával, "lyukas lesz" az osztrák-szlovén határhoz tervezett mintegy négy kilométeres kerítés, mivel mintegy nyolc méteres szakasz hiányzik majd belőle - közölte az osztrák rendőrség csütörtökön.

Menedékkérő-igazolvány bevezetéséről döntött a német kormány

2015. december 09. 18:42

Németországban külön igazolványt kapnak a menedékkérők, és összekapcsolják a menekültügyben érintett hatóságok adatbázisait a kormány szerdai ülésén elfogadott törvénytervezet szerint, amelyet várhatóan már januárban megszavaz a törvényhozás.

Hétvégétől látogatható lesz a földalatti kápolna Bécsben

2015. december 08. 18:28

Szombattól újra látogatható lesz az a Bécs belvárosában található, csaknem nyolcszáz éves földalatti kápolna, amelyet hét éven át renováltak.

Átadta megbízólevelét a pápának az új magyar szentszéki nagykövet

2015. december 07. 16:15

Ferenc pápa hétfőn átvette Habsburg-Lotharingiai Eduard új magyar szentszéki nagykövet megbízólevelét.

Szakértő: képlékeny személyiségű fiatalokat tudnak behálózni a radikális szervezetek

2015. december 05. 23:26

Olyan fiatalokat tudnak behálózni, és "agymosást" végezni rajtuk a radikális szervezetek, akiknek nem alakult még ki vagy képlékeny a személyiségük - mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Merénylet volt egy kairói étteremben, sok a halott

2015. december 04. 11:13

Legkevesebb tizenhat, egyes hírügynökségi források szerint tizennyolc ember halt meg egy belvárosi kairói szórakozóhely elleni merényletben pénteken; a támadók gyújtópalackokat dobtak a bent tartózkodókra.

Felébredt az Etna

2015. december 03. 17:26

A "felébredt" Etnából a szicíliai Messina városára csütörtökön fekete hamueső hullott, emiatt a dél-olaszországi Reggio Calabria repülőterét is le kellett zárni.

Fegyveres támadás a Kaliforniában - két gyanúsítottat lelőttek

2015. december 03. 06:54

Legkevesebb 14 halottja és 17 sebesültje van annak a támadásnak, amelyet feltehetően három, katonai ruhát viselő elkövető hajtott végre szerdán a kaliforniai San Bernardinó-ban.  

Az egész világon egyenesben közvetítik a szentév megnyitását

2015. december 02. 16:02

Nemzetközi, élő televíziós közvetítésben nyitja meg Ferenc pápa a december 8-án kezdődő szentévet, amely a Szent Péter-bazilika szent kapujának kitárásával indul el - közölte szerdán a Vatikán.

Bajor miniszter: Németországban a turisták se viseljenek burkát vagy nikábot

2015. december 01. 08:44

Nem csak a németországi lakosoknak, hanem a Németországba látogató turistáknak is meg kell tiltani az egész testet, illetve az arcot elfedő muzulmán női öltözékek - a burka és a nikáb - nyilvános viselését - szorgalmazza Ilse Aigner bajor gazdasági miniszter.

Párizsi klímacsúcs - Áder János a civilizációt veszélyeztető hatások megelőzésére szólított fel

2015. november 30. 15:03

A döntéshozók erkölcsi felelősségére mutatott rá és a klímaváltozás civilizációt veszélyeztető hatásainak megelőzésére szólított fel hétfőn Áder János köztársasági elnök az ENSZ 21. klímakonferenciája nyitónapján elmondott beszédében, a Párizs közeli Le Bourget-ban.

Párizsi klímacsúcs - Összecsaptak rendőrök és tüntetők Párizsban

2015. november 29. 18:02

A francia rendőrség mintegy száz embert előállított, miután összecsapások törtek ki vasárnap délután Párizs belvárosában a rendfenntartó erők és a klímacsúcs ellen tüntető aktivisták között - közölte Michel Cadot párizsi prefektus.

Az oroszok elzárták a gázcsapot

2015. november 25. 12:40

Gazprom orosz gázipari vállalat felfüggesztette az Ukrajnába irányuló földgázexportot szerda délelőtt, mert az előre kifizetett mennyiséget teljes egészében leszállította, ráadásul nem érkezett új megrendelés sem az ukrán féltől.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×