Tüntetnek Ukrajna EU-integrációjáért

2013. november 24. 14:23

Becslések szerint mintegy száztízezren vonultak Kijev főterére tiltakozni vasárnap Ukrajna európai integrációjának leállítása ellen.

Hét gyilkos tört ki egy albán börtönből

2013. november 24. 09:46

Hét felfegyverzett gyilkos tört ki szombaton este egy albániai börtönből.

Ferenc pápa fogadta Borkai Zsoltot és Szabó Bencét

2013. november 23. 23:15

Ferenc pápa szombaton a Vatikánban audiencián fogadta az európai olimpiai bizottságok küldöttjeit, köztük Borkai Zsoltot, a MOB elnökét és Szabó Bence főtitkárt.

Tóásó-ügy - Bolívia visszautasítja az Európai Parlament állásfoglalását

2013. november 22. 09:11

Visszautasította a bolíviai kormány helyi idő szerint csütörtökön az Európai Parlament állásfoglalását, amelyben az uniós képviselő-testület tisztességes és független tárgyalás lefolytatására szólította fel a dél-amerikai ország hatóságait az úgynevezett terroristaperben, amelynek 39 vádlottja között van a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd és a horvát Mario Tadic.

Csalódottságuknak adtak hangot az unió képviselői a kijevi döntés nyomán

2013. november 22. 06:49

Csalódottságuknak adtak hangot csütörtök késő este az Európai Unió képviselői annak nyomán, hogy Ukrajna leállította az EU-ukrán társulási folyamatot.

A közel 900 ezer bevándorló miatt növekedett az Európai Unió népessége 2012-ben

2013. november 21. 06:40

Tavaly közel 900 ezer bevándorló érkezett az Európai Unió területére, s 2012-ben ők jelentették a népességnövekedés legfőbb motorját - olvasható az Eurostat szerdai közleményében.

Hatalmas fennakadásokat okoz az első havazás Franciaország középső részén

2013. november 20. 16:24

Hatalmas fennakadásokat okozott szerdán a vasúti és közúti közlekedésben az idei első havazás a Franciaország középső részében található Rhone-Alpes régióban.

Tengeren semmisítenék meg a szíriai fegyverek egy részét

2013. november 20. 07:15

Az Egyesült Államok fontolóra vette, hogy a tengeren semmisítenék meg a szíriai vegyi fegyverek egyes alkotóelemeit. Erről számolt be internetes kiadásában helyi idő szerint kedden a The New York Times.

Semmi nyoma a párizsi lövöldözőnek

2013. november 19. 07:54

Továbbra sincs semmi nyoma annak a magányos lövöldözőnek, aki hétfő délelőtt lövéseket adott le Párizsban a Libération című napilap székházában, majd elmenekült a helyszínről.

Kitört két vulkán Indonéziában

2013. november 18. 08:33

A Szumátra északi részén található Sinabung vulkán több mint 8 ezer méter magasba lövellte hamufelhőjét. Jáva középső részén a Merapi vulkán a körzet több települését hamuval terítette be.

Ismét menekülteket mentettek ki Lampedusánál

2013. november 18. 06:55

Ismét menekülteket mentett ki az olasz parti őrség a tengerből vasárnap este Lampedusánál.

A jó levegőjű tanteremben jobban megy a tanulás

2013. november 16. 13:08

Dán kutatók felmérése szerint a kiszellőztetett tantermekben jobb a tanulók teljesítménye. Sok új építésű iskolában azonban egyáltalán nem lehet ablakot nyitni.

Jóváhagyták a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítésének tervét

2013. november 16. 10:11

A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) jóváhagyta péntek este a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítésének részletes tervét, de egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik országban lesz ennek a helyszíne, mert Albánia néhány órával korábban elutasította az Egyesült Államok azon kérését, hogy vállalja el a feladatot.

Haiyan tájfun - Lyukas szívvel született csecsemő életét mentették meg magyar orvosok a Fülöp-szigeteken

2013. november 15. 13:50

Megmentette egy lyukas szívvel született koraszülött csecsemő életét a Magyar Református Szeretetszolgálat orvoscsapata a Fülöp-szigeteken, a katasztrófa sújtotta Taclobanban - közölte a segélyszervezet pénteken az MTI-vel.

Ismét szmogba burkolózott Sanghaj

2013. november 15. 11:03

Kínai mérések szerint is "súlyosan szennyezett" Sanghaj levegője pénteken - a fűtési szezon indulásával a következő hetekben Észak-Kínába is visszatér majd a köd.

Ferenc pápa lezárta a Hit Évét

2013. november 24. 13:43

A Szent Péter téren pontifikált ünnepi szentmisével zárta le vasárnap Ferenc pápa a Hit Évét, a misén első alkalommal megmutatták Szent Péter ereklyéit és Ferenc pápa átadta első apostoli buzdítását.

Obama tárgyalni akar Netanjahuval az iráni megállapodásról

2013. november 24. 08:03

Barack Obama amerikai elnök tárgyalni kíván Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel az iráni nukleáris programról megkötött genfi megállapodásról - jelentette ki vasárnap hajnalban Washingtonban egy névtelenül nyilatkozó vezető amerikai kormányzati tisztségviselő.

Olajvezeték robbant fel Kelet-Kínában, halottak

2013. november 22. 11:47

Legkevesebb 22 ember meghalt, amikor egy szivárgó olajvezeték lángra kapott és felrobbant a kelet-kínai Santung tartomány Csingtao kikötővárosában péntek délelőtt - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Egyre kritikusabban szemlélik az amerikaiak Snowden kiszivárogtatásait

2013. november 22. 07:59

Egyre kritikusabban szemlélik az amerikaiak Edward Snowdennek, a Nemzetbiztonsági Ügynökség volt informatikusának a titkos adatgyűjtéssel kapcsolatos kiszivárogtatásait.Ez tűnt ki abból a felmérésből, amelyet a The Washington Post című lap és az ABC televízió végzett.

Zavaros elméletekről írt a párizsi lövöldöző

2013. november 21. 17:35

Fasiszta összeesküvést és a kapitalizmus bűneit emlegette, valamint a tömegek manipulálásával vádolta a médiát elfogása előtt írt zavaros leveleiben a párizsi lövöldözések gyanúsítottja - közölte csütörtökön Francois Molins párizsi ügyész.

A DNS-minta igazolta, hogy a lövöldözőt vették őrizetbe Párizsban

2013. november 21. 06:25

A párizsi lövöldözésekkel kapcsolatosan szerda este őrizetbe vett férfi DNS-mintája megegyezik annak az elkövetőnek a DNS-mintájával, aki két nappal ezelőtt rálőtt egy fotósra a Libération című napilap párizsi székházában és életveszélyesen megsebesítette, majd a La Défense üzleti negyedben lövöldözött, meneküléséhez pedig rövid időre túszul ejtett egy autóst - közölte a párizsi ügyészség.

Négyezer fölé emelkedett a Haiyan-tájfun áldozatainak száma

2013. november 20. 08:44

A szigeteket november 8-án elérő trópusi vihar összesen legalább 4011 emberéletet követelt, a sérültek száma meghaladja a 18 ezret.

Ezrek nem tudtak visszatérni otthonaikba Szardínián

2013. november 20. 06:56

A Kleopátra ciklon pusztításai nyomán több mint kétezren kényszerszálláson töltötték a szerdára virradó éjszakát az olaszországi Szardínia szigetén.

Szardínián pusztított a Kleopátra ciklon

2013. november 19. 06:37

Legkevesebb kilenc halálos áldozatot követeltek az olaszországi Szardínia szigetén hétfőn a Kleopátra néven elkeresztelt ciklon pusztításai.

Tornádók pusztítottak az Egyesült Államokban

2013. november 18. 07:25

Az ítéletidő leginkább Illinois államot sújtotta. Riadót rendeltek el Iowa, Ohio, Indiana, Missouri, Wisconsin és Michigan államokban is.

Forgalomlassító kamionos tüntetés az ökoadó ellen Franciaországban

2013. november 16. 14:32

Mintegy háromezer kamion torlaszolta el a francia utakat szombaton: a teherszállítók az ökoadó bevezetése ellen tiltakoznak.

Fülöp-szigetek: a segélyszállítmányok nehezen jutnak el a helyszínre

2013. november 16. 10:34

A hatóságok csak nehezen tudnak úrrá lenni a helyzeten. A Cebu szigetén élő Lányi Béla verbita szerzetes számolt be tapasztalatairól a Kossuth Rádiónak.

Nyomozás Sydneyben méltatlan körülmények között dolgozó magyarok ügyében

2013. november 16. 08:50

Nyomozást indítottak az ausztrál hatóságok magyar szakmunkások ügyében, akiket feltehetőleg egy német cég vitt be az országba munkavállalási vízummal, és méltatlan, nem biztonságos körülmények között, mélyen alulfizetve agyondolgoztatja őket - jelentette pénteken az ABC News hírportál.

Haiyan-tájfun - Külügyminisztérium: még két magyart keresnek a Fülöp-szigeteken

2013. november 15. 13:30

Még két, a tájfun sújtotta Fülöp-szigeteken tartózkodó magyart keresnek, egy magyar-svájci és egy magyar-kanadai kettős állampolgárt - mondta Wintermantel Péter külügyi helyettes államtitkár pénteken az MTI-nek.

Titkos adatgyűjtés: 200 ezer is lehet a kiszivárogtatott dokumentumok száma

2013. november 15. 08:56

Elérheti a kétszázezret az Edward Snowden által kiszivárogtatott szigorúan titkos hírszerzési dokumentumok száma - közölte Keith Alexander tábornok, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) igazgatója.