Több tucat ház égett le Délnyugat-Kínában

2014. április 03. 11:16

Negyvenöt ház leégett, 430-an váltak hajléktalanná a délnyugat-kínai Kujcsou tartomány egyik falujában, sérültek nincsenek - számolt be a történtekről a kínai média csütörtökön.

Gémmódosított növényekkel próbálkoznak Kínában

2014. április 02. 13:45

Kína legdélibb tartományában Hajnan szigetén hónapokig elhallgatták, hogy illegális kísérleti parcellákon genetikailag módosított kukoricát és gyapotot találtak, illetve gyűjtöttek be - számolt be a China Daily című angol nyelvű napilap szerdai számában.

Sztrájkolnak a Lufthansa-pilóták

2014. április 02. 06:44

5400, a Lufthansánál és a Germanwingsnél szolgálatot teljesítő pilóta áll le 3 napra, a légitársaságok több ezer járatot töröltek, budapesti járatai közül a Lufthansa 52-t törölt a szerdától péntekig tartó időszakban, A Germanwings szerdai gépei közül a délelőtti stuttgarti és a hamburgi megérkezik Budapestre, a kölni és az esti stuttgarti viszont nem indul el.

Irán új ENSZ-nagykövete egykor amerikai nagykövetséget foglalt el

2014. április 01. 09:11

Hamid Abutabi korábban Irán ausztráliai, belgiumi, olaszországi és európai uniós nagykövete volt, illetve magas rangú tisztségeket töltött be a teheráni külügyminisztériumban. Abutabi a jövő héten érkezne New Yorkba, egyelőre azonban nem adtak beutazási vízumot neki.

Kerry szerint a NATO megerősítésének folyamatában mérföldkő volt a bővítés

2014. április 01. 06:59

Mérföldköveknek nevezte a NATO megerősítésének folyamatában a katonai szövetség legutóbbi három bővítési fordulóját hétfőn John Kerry.

Szlovák lapok: Fico hatalmasat bukott, de Kiskával nem az ellenzék nyert

2014. március 31. 16:13

A független Andrej Kiska győzelme a hétvégi szlovák elnökválasztáson nem annyira a leendő államfő támogatásáról, mint Robert Fico elutasításáról szól. Bár Fico hatalmasat bukott - ami személyét és talán pártját is elindította a politikai lejtőn -, de ez nem az ellenzék megítélésének javulását jelenti, hanem a szlovák politikai elit hagyományos politizálásának elutasítását mutatta meg - írták a hétfői pozsonyi lapok.  

Drágul Romániában az üzemanyag, a cigaretta és a gáz

2014. március 31. 14:33

Az üzemanyag és a cigaretta a jövedéki adó emelése miatt drágul 0,4, illetve 0,5 lejjel, a földgáz lakossági ára 2 százalékkal emelkedik.

Lavrov és Kerry keresik az 'érintkezési' pontokat

2014. március 31. 09:02

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter négy órán át tárgyalt amerikai kollégájával, John Kerryvel az ukrajnai helyzetről. Lavrov konstruktívnak nevezte az eszmecserét, az orosz külügyminiszter a többi közt kijelentette: együtt fognak működni az új ukrán kormánnyal.

Átterjedt az Ebola-járvány Libériára

2014. március 31. 08:00

Libériában két betegről bebizonyosodott, hogy Ebola-vírussal fertőzött. Egy 35 éves nő már elhunyt. Megfigyelés alatt tartanak 27 embert.

Hétmillió zarándokot és turistát várnak Rómába a két pápa szentté avatásának napjaiban

2014. március 30. 12:57

Megkezdődött a visszaszámlálás Rómában XXIII. János és II. János Pál pápák április 27-i szentté avatása előtt, amelyen hatalmas szervezési gépezet dolgozik, különös tekintettel arra, hogy a becslések szerint az esemény idejére mintegy hétmillió zarándok és turista érkezik majd a Vatikánba.

Japán és Észak-Korea kormányszintű tárgyalásokat kezdett

2014. március 30. 08:53

Japán és Észak-Korea vasárnap kormányszintű tárgyalásokat kezdett a kínai fővárosban, Pekingben.

Szlovák elnökválasztás - Megkezdődött a voksolás

2014. március 29. 09:54

Országszerte csaknem hatezer választóhelyiség nyílt meg szombaton reggel Szlovákiában, s ezzel megkezdődött a negyedik szlovák államfőválasztás második, döntő fordulója.

Az ENSZ elítélte az észak-koreai rakétakísérleteket

2014. március 28. 08:03

Észak-Korea a múlt hét végén is rakétakísérleteket hajtott végre, így tiltakozva az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlata ellen. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag elítélte az akciót, egyelőre azonban semmilyen intézkedést nem hozott az ügy kapcsán.

Obama Rómában - Hosszú találkozót tartott Ferenc pápa és Barack Obama a Vatikánban

2014. március 27. 16:45

A világbékéről, a szegénységről, migrációról és etikai kérdésekről folytatott egyebek között megbeszélést a Vatikánban Ferenc pápa és Barack Obama amerikai elnök csütörtök délelőtt. Az ötvenperces találkozó a vatikáni protokollban rendkívül hosszúnak számít még ilyen magas szintű vendég esetében is.

Putyin személyesen irányítja a csapatmozdulatokat a Krímben?

2014. március 27. 07:06

Philip Hammond brit védelmi miniszter szerint minden jel arra mutat, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen irányítja a Krímben a csapatmozgásokat, és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, illetve mások legfeljebb véleményt mondhatnak. Sojgu a múlt héten azt állította Chuck Hagel amerikai védelmi miniszternek, hogy az orosz erők nem szándékoznak átlépni Ukrajna határát. Philip Hammond szerint nem világos, hogy Sojgu eleget tud-e tenni annak, amit Hagelnek megfogadott.  

Több halottja van a Fort Hood-i lövöldözésnek

2014. április 03. 06:38

Négy halottja és 16 sebesültje van a texasi Fort Hood katonai bázison szerdán történt lövöldözésnek: egy katona tüzet nyitott társaira, és önmagával is végzett.

Nőtt a chilei földrengés áldozatainak száma

2014. április 02. 11:18

Öt halálos áldozata van a helyi idő szerint kedd este bekövetkezett, 8,2-es erősségű földrengésnek Chile északi részén, Iquiquében és Alto Hospicióban - közölte Rodrigo Penalillo belügyminiszter.

Turisztikai adót vezetett be Dubaj

2014. április 01. 12:33

Az új rendelkezés értelmében az ötcsillagos luxusszállodák szobaárai 5,50 dollárral (1200 forint), a négy- és háromcsillagosoké 4,10, illetve 2,72 dollárral növekednek éjszakánként. A két- és egycsillagos hotelek vendégeinek pedig 1,9 dollárral kell többet fizetniük.

Tatár újságíró: a krími tatárok nem akarnak orosz uralom alatt élni

2014. április 01. 08:37

A krími tatárok nem akarnak orosz uralom alatt élni, "a népünk soha semmi jót nem kapott Oroszországtól" - mondta Lilja Budzsurova szimferopoli tatár újságíró hétfőn az MTI-nek.

Washingtoni földcsuszamlás - Nőtt az áldozatok száma

2014. április 01. 06:40

24 halálos áldozata van a washingtoni földcsuszamlásnak. 17 áldozatot azonosítottak, 30 személyt nyilvánítottak eltűntnek, 8 sérültet kórházban ápolnak.

Londonban az ukránok vásárolták a legtöbb lakóingatlant a volt Szovjetunió állampolgárai közül

2014. március 31. 15:04

Az ukránok vásárolták a legtöbb lakóingatlant Londonban a volt Szovjetunió állampolgárai közül a folyó negyedévben - közölte a Daily Telegraph hétfőn.

Eső és jég szakadt Hongkongra, Dél-Kína ázik, akadozik a közlekedés

2014. március 31. 13:00

A golflabda nagyságú jégdarabok mellett hatalmas eső zúdult Hongkongra az elmúlt éjszaka, de még a reggeli csúcsforgalmi közlekedést is jelentősen megnehezítette a hirtelen érkezett bőséges csapadék. Dél-Kínát is eső mossa.

Vízzel árasztják el a Colorado folyó kiszáradt torkolatát

2014. március 31. 08:28

Egy tározóból vízzel árasztják el Mexikóban a Colorado folyó alsó szakaszát, hogy új életre keltsék a duzzasztógátak és a párolgás miatt évtizedek óta száraz torkolatvidékét.

Megkezdődött az észak-koreai lőgyakorlat

2014. március 31. 07:04

Phenjan néhány órával megkezdése előtt tájékoztatta Szöult az "éles lőgyakorlatról", és hajózási tilalmat rendelt el a térségben.

Észak-Korea nem zárta ki újabb nukleáris kísérletek lehetőségét

2014. március 30. 12:39

Észak-Korea újabb nukleáris kísérletek végrehajtásával fenyegetőzött vasárnap válaszul arra, hogy a héten az ENSZ nyilatkozatban ítélte el Phenjan legutóbbi, ballisztikus rakétákkal végrehajtott kísérleteit.

Szlovák elnökválasztás - Andrej Kiska lesz az új szlovák államfő

2014. március 30. 08:20

Andrej Kiska független jelölt nyerte meg a negyedik közvetlen szlovák elnökválasztást a leadott voksok csaknem 60 százalékával a szombati második forduló nem hivatalos végeredménye szerint, így ő lesz Szlovákia harmadik közvetlenül választott államfője.

Tíz tisztjétől vált meg az amerikai légierő a vizsgabotrány miatt

2014. március 28. 08:51

Leszerelték az amerikai légierő kilenc tisztjét, egy pedig önként távozott a vizsgahamisítási botrány miatt. A távozó tisztek a légierő montanai Malstrom interkontinentális rakétabázisán teljesítettek szolgálatot.

A Twitter után a YouTube-ot is betiltották Törökországban

2014. március 27. 17:37

Egy héttel a Twitter letiltása után a YouTube-ot is elérhetetlenné tették Törökországban a hatóságok csütörtökön, miután olyan hangfelvételek kerültek fel rá, amelyeken állítólag a török külügyi és védelmi felső vezetés egy szíriai beavatkozásról tanácskozik.

Eltűnt utasszállító: Felfüggesztették a kutatást a rossz időjárás miatt

2014. március 27. 07:53

A szélsőséges időjárási körülmények miatt egy időre leállították a húsz nappal ezelőtt eltűnt malajziai utasszállító repülőgép utáni kutatást.

Újrakezdték az eltűnt repülő utáni keresést az Indiai-óceán déli részén

2014. március 26. 10:31

Újrakezdték szerdán a Malaysia Airlines MH370-es járata utáni keresést az Indiai-óceán déli részének egyik távol eső területén, miután kedden a rossz időjárás miatt kénytelenek voltak egy nap szünetet tartani.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×