Ferenc pápa: Az iskola értékeket és magatartási mintákat is közvetít

2014. május 11. 10:02

Szeretni kell az iskolát, mert az nem csupán ismereteket nyújt a diáknak, hanem értékeket és magatartási mintákat is közvetít - ezt a gondolatot fejtette ki szombaton Ferenc pápa a római Szent Péter téren az olaszországi katolikus iskolák több mint 300 ezer diákja és tanára előtt.

Ukrán válság - Népszavazást tartanak a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megyében a régiók függetlenségéről

2014. május 11. 08:29

Népszavazást tartanak az oroszbarát szeparatisták vasárnap a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megyében a régiók Ukrajnától való függetlenné válásáról.

Merkel és Hollande szerint törvénytelen a tervezett kelet-ukrajnai népszavazás

2014. május 10. 14:48

Törvénytelennek nevezte a Kelet-Ukrajnában vasárnapra tervezett függetlenségi népszavazásokat a német kancellár és a francia elnök. Angela Merkel és Francois Hollande szombaton kiadott közös nyilatkozatában egyúttal felszólította Oroszországot, hogy csökkentse az ukrán határ térségében állomásozó csapatainak készültségi szintjét.

Donyeckben túszul ejtették a Nemzetközi Vöröskereszt helyi irodájának embereit

2014. május 10. 08:19

Túszul ejtették a Nemzetközi Vöröskereszt helyi irodájának embereit a kelet-ukrajnai Donyeckben péntek este - írta internetes oldalán egy orosz hírügynökség.

Lefújták a népszavazást a harkivi szakadárok

2014. május 10. 07:01

A Harkiv megyei szakadárok nem tartják meg vasárnap a népszavazást a megye státusáról, mert nem tudtak megegyezni a donyecki és luhanszki szakadárokkal abban, milyen kérdést tegyenek fel a választóknak - jelentette ki pénteken a "Délkelet" nevű mozgalom koordinátora a RIA Novosztyi orosz hírportálnak.

Fehér Ház: Putyin krími látogatása növeli a feszültséget

2014. május 10. 06:18

Jen Psaki, az amerikai külügyminisztérium szóvivője provokatívnak és szükségtelennek nevezte Putyin krími látogatását. Laura Lucas Magnuson, az amerikai elnöki hivatal nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője pedig azt mondta, hogy egy ilyen látogatás csak növelheti a feszültséget.

Kijev tiltakozik Putyin krími látogatása miatt

2014. május 09. 16:44

Az ukrán külügyminisztérium pénteken határozottan tiltakozott amiatt, hogy Moszkva nem egyeztette Kijevvel Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a krími Szevasztopolban tett látogatását.

Kételkednek a nyugati országok a szíriai vegyifegyver-bevallásban

2014. május 09. 08:01

Kételyeiknek adtak hangot a nyugati országok nagykövetei az ENSZ Biztonsági Tanácsában azzal kapcsolatban, hogy a szíriai kormányzat az ország összes vegyi fegyverét bevallotta a készlet megsemmisítéséről tavaly kötött megállapodás alapján.

Oroszország erődemonstrációt tart a Krímben a győzelem napján

2014. május 08. 08:36

Vlagyimir Putyin orosz elnök nagy erődemonstrációra készül a Krím félszigeten és Moszkvában május 9-én, hogy megünnepelje a náci Németország fölött 1945-ben aratott győzelmet. Az ünneplés polgárháborúhoz közeli helyzetben éri Ukrajnát, ahol folytatódnak a harcok az oroszbarát szakadárok és az ukrán kormányerők között.

Heti egy alkalommal ismét lesz éjszakai múzeumlátogatás a Vatikáni Múzeumban

2014. május 07. 13:27

A Vatikáni Múzeum heti egy alkalommal ismét meghosszabbítja nyitva tartását: péntekenként éjjel 11 óráig lesz látogatható.

Halálos áldozatot követelt a madárinfluenza új, H5N6-os altípusa Kínában

2014. május 07. 10:44

Belehalt betegségébe az a kínai férfi, akin a világon legelső alkalommal mutatták ki a madárinfluenza H5N6-os altípusát. A szakértők szerint elszigetelt esetről van szó, járványra nem kell számítani.

Lemondott a BBC elnöke

2014. május 07. 07:13

Egészségi okok miatt lemondott a BBC elnöke, Chris Patten az azonnali hatályú döntés előzményeként komoly szívműtéten esett át. A kedd éjszaka közzétett nyilatkozatából kiderül, hogy április 27-én mellkasi fájdalmakkal kórházba szállították, és másnap hajtották végre a sebészeti beavatkozást.

Betiltották az orosz nyilvánosságban a káromkodást

2014. május 06. 09:01

Oroszországban július 1-től tilos a szitkozódás a televízióban, a rádióban, és a mozifilmekben, valamint a művészeti, irodalmi alkotások bemutatásakor is. Az erről szóló törvényt hétfőn írta alá az orosz államfő.

NATO-főparancsnok: az orosz hadsereg nem vonul be Ukrajnába

2014. május 06. 07:24

Vlagyimir Putyin elnök el tudja érni céljait Kelet-Ukrajnában úgy is, hogy erőinek soha nem kell átlépniük a határt - jelentette ki Philip Breedlove tábornok egy konferencián. Moszkvának így is megvannak a képességei arra, hogy növelje Ukrajna instabilitását - tette hozzá.

Nógrádi: kemény német-amerikai ellentét alakult ki

2014. május 05. 08:55

Az Egyesült Államok az ukrajnai válság kapcsán kemény nyugati szankciók bevezetését erőlteti Oroszország ellen, Németország azonban bármi módon el akar kerülni egy ilyen fellépést – mondta a 180 percben Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.  

Nigériában elrabolt holland túszok szabadultak ki

2014. május 11. 09:36

Kiszabadultak szombaton Nigériában azok a holland túszok, akiket az ország déli részében, egy olajban gazdag vidéken raboltak el egy héttel korábban - jelentette be a holland külügyminisztérium.

Ukrán válság - Hague: Putyin elvesztette az ellenőrzést az általa elindított folyamatok felett

2014. május 10. 14:52

Minden jel arra vall, hogy az orosz elnök elvesztette az ellenőrzést az Ukrajnában általa elindított folyamatok felett - mondta a brit külügyminiszter.

Majdnem drónnal ütközött egy utasszállító

2014. május 10. 08:54

A két gép március 22-én, a floridai Tallahassee repülőtér közelében, mintegy 700 méteres magasságban keresztezte egymás útját.

Obama: a napenergia-felhasználás csökkenti a klímaváltozás következményeit

2014. május 10. 07:24

"Ezek költséghatékony módjai annak, hogy megbirkózzunk a klímaváltozással és ugyanakkor munkahelyeket teremtsünk" - jelentette ki az amerikai elnök.

Engedjék szabadon a nigériai diáklányokat, követeli az ENSZ BT

2014. május 10. 06:40

Diplomaták szerint a szankciók a szervezet terrorlistára helyezését, továbbá tagjainak személyre szabott büntetését foglalhatják magukban.

Letelt az első nap Berlusconi közmunkájából

2014. május 09. 17:07

Négy órát dolgozott pénteken az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő a Milánó közeli Cesano Bosconéban levő idősek otthonában, ahol a bíróság közmunka végzésére kötelezte.

Tűz ütött ki a kijevi tévétorony kábelcsatornájában

2014. május 09. 10:00

Tűz ütött ki péntek hajnalban a kijevi tévétornyot és közszolgálati televíziót összekötő föld alatti kábelcsatornában - jelentette a kijevi média a rendkívüli helyzetek minisztériumára hivatkozva.

Eurovíziós Dalfesztivál - Dalszerzői workshopon vesznek részt a Running szerzői

2014. május 08. 16:20

Dalszerzői műhelyen (songwriting workshopon) tölti csütörtöki napját Koppenhágában Kállay-Saunders András és Szakos Krisztián, az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő Running című dal két szerzője.

Obama kereskedelmi kedvezményeket vonna meg Oroszországtól

2014. május 08. 06:48

Az amerikai elnök kivonná Oroszországot az általános preferenciarendszer (GPS) elnevezésű programból. A hivatalos indoklás szerint Oroszország gazdasági értelemben már elég fejlett ahhoz, hogy többé ne részesüljön a kevésbé előrehaladott fejlődő országokat megillető elbánásban.  

Costa Concordia - Műszaki baleset az olasz oceánjáró roncsánál

2014. május 07. 12:20

Elszakadt a zátonyra futott Costa Concordia óceánjáró roncsára rögzített egyik óriás tartály lánca, a hajó stabilitását veszélyeztetve - jelentette a szerdai olasz sajtó.

Több mint hétezer-hétszáz ember menekült el a Krímből

2014. május 07. 08:52

Több mint 7700 ember menekült a Krímből Ukrajna belső területeire amiatt, hogy Oroszország annektálta a félszigetet - közölte szerdán Ljudmila Denyiszova ukrán szociálpolitikai miniszter.

Eurovíziós Dalfesztivál - Robbanás történt a csarnoknál, egy sérült

2014. május 06. 17:35

Kisebb robbanás történt kedden Koppenhágában az Eurovíziós Dalfesztiválnak otthont adó csarnoknál. A B&W Hallerne bejáratával szemben egy hotdogárus gázpalackja mondta fel a szolgálatot, az árust kórházba vittek.

30 százalékos adóval sújtja az orosz bankoknak járó kifizetéseket az amerikai adóhivatal

2014. május 06. 07:56

A júliusban hatályba lépő törvény az eddig bevezetett, célzott nyugati szankcióknál keményebb csapást jelenthet.

Havazott reggel a székelyföldi Hargitafürdőn

2014. május 05. 10:02

Havazott hétfő reggel a székelyföldi Hargitafürdőn - közölte az Agerpres.

Politikai káosz Líbiában

2014. május 05. 08:35

Érvénytelennek nyilvánította Ahmed Majtík üzletember vasárnapi, meglehetősen kaotikus kormányfővé választását Ezzedin al-Avámi, a líbiai parlament első helyettese vasárnap késő este, annak ellenére, hogy az új miniszterelnök már le is tette a hivatali esküt.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×