Eltűnt utasszállító: újabb tárgyakat talált egy ausztrál repülő

2014. március 24. 12:09

Két újabb, feltehetően az eltűnt malajziai repülőgéphez tartozó tárgyat észlelt egy ausztrál kutató repülőgép az Indiai-óceán déli részén - közölte hétfőn az ausztrál kormányfő.

Eltűnt utasszállító: gyanús tárgyat észleltek az Indiai-óceán déli részén

2014. március 24. 07:53

Egy kínai repülőgép személyzete gyanús tárgyat észlelt hétfőn az Indiai-óceán déli részén, abban a térségben, ahol műholdképek alapján az eltűnt malajziai utasszállító repülőgép darabjai lehetnek. A talált tárgy fehér és négyszögletes.

McCain a BBC-nek: Putyin az orosz birodalmat akarja újjáépíteni

2014. március 23. 15:15

Vlagyimir Putyin "egy KGB-ezredes", aki szerint a XX. század legnagyobb katasztrófája a Szovjetunió szétesése volt, és most helyre akarja állítani az "orosz birodalmat" - mondta vasárnap a BBC-nek John McCain.

Egykori áldozat is van a Ferenc pápa által létrehozott pedofília-ellenes bizottságban

2014. március 23. 12:27

A gyermekkorában szexuális erőszakot elszenvedett Marie Collins is tagja lett az egyházfő által a kiskorúak védelmében létrehozott vatikáni bizottságnak - jelentette a vasárnapi olasz sajtó.

Az ausztrál kormányfő szerint feltehetően az eltűnt géphez tartozó tárgyakat észleltek

2014. március 23. 11:02

Feltehetően az eltűnt malajziai repülőgéphez tartozó tárgyakat észleltek az Indiai-óceán déli részén - közölte vasárnap Tony Abbott ausztrál kormányfő, aki gyorsan hozzátette, túl korai lenne megerősíteni, hogy ezek a tárgyak a két hete eltűnt MH-370-es járaté.

Rejtély: így még soha nem tűnt el gép

2014. március 22. 11:42

Az elmúlt napokban számos spekuláció látott napvilágot a két hete rejtélyes módon eltűnt maláj repülőgéppel kapcsolatban.

Leállították a Twittert Törökországban

2014. március 21. 07:08

Blokkolták Törökországban a Twittert. A törökországi felhasználók belépés után csak a távközlési hatóság üzenetét láthatják, miszerint bírósági döntések alapján a hozzáférést megtagadják. Recep Tayyip Erdogan kormányfő már korábban kilátásba helyezte, hogy fellépnek bizonyos közösségi oldalak ellen, mert szerinte ellenzéki csoportok a lejáratására használják a felületeket. Facebookon és a YouTube-on olyan információk jelentek meg, melyek érintetté tették a miniszterelnököt egy korrupciós botrányban. Törökországban a jövő hét végén helyhatósági választásokat tartanak.

Gajdos István: aggodalmakra ad okot az új nyelvtörvény tervezete

2014. március 20. 12:16

Az előkészületben lévő új ukrán nyelvtörvény komoly mértékben szűkítené a kisebbségek nyelvi jogait, mert a jelenlegi 10-ről 30 százalékra emelné a kisebbségi nyelvek használhatóságának küszöbét, s a magyar tannyelvű oktatást az állam anyagi lehetőségeitől tenné függővé – jelentette ki Gajdos István, az ukrán parlament képviselője az ungvári Kárpáti Igaz Szó című lap csütörtöki számában megjelent nyilatkozatában.

Obama kizárja a katonai beavatkozást Ukrajnában

2014. március 20. 07:00

Még az ukránok is elismerik, hogy számunkra nem lenne helyes lépés katonailag összetűzni Oroszországgal, és ez nem lenne jó Ukrajnának sem - nyilatkozta az amerikai elnök. Barack Obama hangoztatta, hogy diplomáciai téren viszont Washington mindent megtesz annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljon Oroszországra krími politikájának megváltoztatása érdekében.

Már Kínában is keresik a malajziai gépet

2014. március 18. 07:02

Az északi légifolyosó térségében keresik Kínában a Malaysian Airlines tíz napja eltűnt repülőgépét. Megvizsgálták a fedélzeten utazó kínai állampolgárok életkörülményeit is, nem valószínűsíthető, hogy bármelyikük terrorista lett volna.

Ukrajna pénzügyi követeléseket fog támasztani Oroszországgal szemben

2014. március 18. 06:27

Ukrajna be fogja nyújtani igényét az Oroszországi Föderációhoz a volt Szovjet Állami Takarékbank Ukrajnát illető betéteire vonatkozóan, 80 milliárd dollár összegre - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Pavlo Petrenko ukrán igazságügyi miniszter.

Eltűnt utasszállító - A kutatást kiterjesztették Ausztráliától Kazahsztánig

2014. március 17. 15:09

Kiterjesztették a Malaysia Airlines eltűnt Boeing 777-es utasszállító repülőgépe utáni kutatást hétfőn, a keresés Malajzia kérésére most már Ausztráliától egészen Kazahsztánig kiterjed.

Koalícióra készül a legerősebb magyar párt a szerbiai választások győztesével

2014. március 17. 09:40

Miniszteri posztokat nem akar vállalni a Vajdasági Magyar Szövetség a szerbiai parlamenti választások után, de a párt elnökének meggyőződése, hogy a parlamenti többség része lesznek.

Ukrán válság - megkezdődött a népszavazás a Krím hovatartozásáról

2014. március 16. 07:59

Kinyitottak vasárnap reggel a szavazóhelyiségek a Krím félszigeten, ahol a helyi lakosok fegyveres orosz katonák jelenléte mellett, Kijev és a nemzetközi közösség által törvényellenesnek tartott népszavazáson döntenek az Ukrajnához tartozó autonóm terület Oroszországhoz való csatlakozásáról.

Zuckerberg Obamánál panaszkodik az NSA-ra

2014. március 14. 09:54

Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal alapítója felhívta Barack Obama amerikai elnököt, és csalódottságát fejezte ki a kormány által használt kém- és hackerprogramok miatt.

Kényszerleszállást hajtott végre a Malaysia Airlines gépe Hongkongban

2014. március 24. 08:19

Műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre a Malaysia Airlines Kuala Lumpur és Szöul között közlekedő Airbus 330-300 típusú repülőgépe helyi idő szerint hétfőn hajnalban, nem sokkal 3 óra előtt - jelentette a hongkongi South China Morning Post online kiadása.

A volt norvég kormányfő lehet az új NATO-főtitkár

2014. március 24. 06:50

Jens Stoltenberg volt norvég kormányfő lesz a következő NATO-főtitkár, hacsak nem történik valamilyen váratlan fordulat - jelentette vasárnap honlapján az Aftenposten című norvég napilap.

Az internet jövőjét veszélyeztetik Snowden kiszivárogtatásai az NSA volt vezetője szerint

2014. március 23. 13:34

A szabad internet jövőjét veszélyeztetik Edward Snowden kiszivárogtatásai az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt igazgatója szerint, aki a Der Spiegel című német hetilapnak adott interjúban bocsánatot kért Németországtól az adatgyűjtő programok lelepleződésének következményei miatt.

Putyin új közigazgatási struktúra bevezetését rendelte el a Krím félszigeten

2014. március 23. 12:07

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy az Oroszországi Föderációba felvett Krím félszigeten az orosz törvényeknek megfelelő új közigazgatási struktúra épüljön ki március 29-éig - derült ki a Kreml vasárnap kiadott dokumentumából.

Észak-Korea újabb rakétákat indított

2014. március 23. 08:24

Észak-Korea vasárnap újabb rakétakísérleteket hajtott végre, összesen 16 rövid hatótávolságú rakétát indított a keleti partról a nyílt tenger felé - közölték dél-koreai katonai források.

Eltűnt utasszállító - Brit lap szerint csak 'két furcsaság' volt a gép kommunikációjában az eltűnést megelőzően

2014. március 22. 07:45

Rutinszerű kommunikációt folytatott a Malaysia Airlines eltűnt Boeing 777-es utasszállító repülőgépének személyzete a légi irányítással, "két furcsaság" kivételével - írta a szombati The Daily Telegraph.

Összehangolt csapást mértek a Dél-Amerika, Olaszország és Montenegró között szállító drogkereskedőkre

2014. március 20. 14:52

Huszonhárom embert tartóztattak le drogkereskedelem miatt Európa és Dél-Amerika országaiban csütörtök hajnalban a dél-olaszországi Reggio Calabria maffiaellenes ügyészsége által összehangolt nemzetközi akcióban.

Háborút hirdetett a líbiai kormány a terrorizmus ellen

2014. március 20. 09:35

Líbiában terrorcsoportok hajtanak végre támadásokat, és a jelenség ellen a kormány a katonai és rendfenntartó erők mozgósításával kell fellépni. Az országot az utóbbi időben növekvő káosz és instabilitás jellemzi, aminek egyik oka az, hogy a kormány nem tudja ellenőrzése alatt tartani azokat a fegyveres csoportokat, amelyek 2011-ben segítettek elűzni Moammer Kadhafi akkori vezetőt.

Eltűnt utasszállító: két érdekes tárgyra bukkantak műholdas felvételeken

2014. március 20. 06:27

Két tárgyat fedeztek fel az Indiai-óceán déli részében készült műholdas felvételeken, ezek kapcsolatban lehetnek az eltűnt malajziai utasszállító repülőgéppel - jelentette be az ausztrál miniszterelnök. Tony Abbott közölte: a légierő már repülőgépet indított a helyszínre, a tárgyakat azonban nehéz lesz megtalálni.

Rasmussen: Oroszország fenyegetést jelent az euroatlanti térségre

2014. március 18. 06:40

A NATO főtitkára szerint erősödik az orosz katonai jelenlét a Krímben. Anders Fogh Rasmussen a CNN-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a katonai beavatkozás Ukrajnában nem megoldás a válságra, és szerinte Oroszország arra tesz kísérletet, hogy átírja az európai térképet. Úgy vélte: fennáll a veszély, hogy az orosz katonai lépések kiterjednek a Krím térségén túlra is, és az orosz műveletek az egész euroatlanti térség biztonságára fenyegetést jelentenek. Közben a japán külügy bejelentette: leállítják a vízumkönnyítésről, továbbá egy űrkutatási egyezményről folyó tárgyalásaikat Oroszországgal.

Kijev: elfogadhatatlan Moszkva rendezési javaslata

2014. március 17. 16:18

A kijevi kormány teljességgel elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország által az ukrán válság megoldására tett javaslatokat hétfőn, nem sokkal azok közzététele után.

Putyin kedden beszédet intéz az orosz parlamenthez

2014. március 17. 13:40

Az orosz államfő kedden soron kívüli beszédet intéz a parlament mindkét házához a krími népszavazás kapcsán - jelentette be Ivan Melnyikov, a törvényhozás alsóházának egyik alelnöke hétfőn.

Londoni stratégiai elemzők: Moszkva egy hónapon belül annektálhatja a Krímet

2014. március 17. 06:47

Moszkva a helyzet és a reakciók rövid tanulmányozása után, várhatóan egy hónapon belül annektálja a Krím-félszigetet - jósolták a krími népszavazást értékelő hétfő hajnali előrejelzésükben londoni stratégiai elemzők.

Orosz haditechnikát szállító szerelvény tart a Krím belsejébe

2014. március 14. 09:57

Orosz haditechnikát szállító szerelvény indult útnak péntek reggel a Krím belsejébe a félsziget keleti részén fekvő Kercs városából - jelentette az ukrán média.

Kiterjesztik az eltűnt utasszállító utáni kutatást az Indiai-óceánra

2014. március 14. 08:16

Kiterjesztik a kutatást az Indiai-óceánra a szombaton eltűnt malajziai utasszállító repülőgép roncsai után, mivel a washingtoni Fehér Ház által idézett "új információk" azt sugallják, hogy a gép még több órán át repült azután, hogy eltűnt a radarok képernyőjéről.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×