Külföld

Nőtt a kercsi iskolai ámokfutás halottjainak száma - frissítve

2018. október 17. 13:11

Húszra nőtt a kercsi iskolai ámokfutás halálos áldozatainak száma - közölte Gyiljaver Melzagijev, a város polgármester-helyettese csütörtök hajnalban a TASZSZ hírügynökséggel. Az áldozatok zöme tizenéves.

Híres világörökségeket veszélyeztet az éghajlatváltozás

2018. október 17. 08:29

Az UNESCO világörökség listáján szereplő, a Földközi-tenger térségében található Velencét, az aquileiai patriarchális bazilikát, Türoszt és Epheszoszt fenyegeti egyebek mellett a tengerszint emelkedése - mutatott rá egy, a Natures Communications című tudományos folyóiratban kedden megjelent tanulmány.  

Háromnapos csúcstalálkozó kezdődik Brüsszelben

2018. október 17. 05:51

Háromnapos csúcsértekezlet kezdődik szerdán Brüsszelben: először az uniós tagállamok vezetői tanácskoznak a megszokott keretek között, elsősorban az Egyesült Királyság kilépéséről (Brexit), a belső biztonságról és a migrációról, ezután pedig sor kerül a 12. Ázsia-Európa (ASEM) csúcstalálkozóra 51 ország állam- és kormányfőjének részvételével.  

Drasztikusan drágulhat a sör

2018. október 16. 09:16

A klímaváltozás a sörkedvelők életét is megkeserítheti: a következő évtizedekben 3-17 százalékkal zsugorodhatnak az árpamezők, amelyek a világ legnépszerűbb alkoholos italának egyik fő alapanyagát adják.  

Medve támadt egy vadászra Szlovákiában

2018. október 15. 16:23

Barnamedve támadt a hétvégén Szlovákiában egy vadászra, akit súlyosan megsebesített.

Kevés a pilóta és a légiutas-kísérő

2018. október 15. 08:42

Hatalmas kihívás elé állítja a légi közlekedési szektort az elkövetkező húsz esztendőben a megfelelően képzett munkaerő megszerzése. A Boeing legfrissebb prognózisa szerint a következő két évtizedben csaknem két és fél millió légiutas-kísérőre, pilótára és technikai személyzetre lesz szüksége világszerte az ágazatnak.  

Le kell mondania összeférhetetlenség miatt

2018. október 14. 16:08

Az irodalmi Nobel-díjat odaítélő Svéd Akadémia lemondásra szólította fel az összeférhetetlenségi és szexuális zaklatási botrányban érintett Katarina Frostensot az intézmény megcsorbult hírnevének helyreállítása érdekében.

Több hegymászó meghalt a Himaláján hóvihar miatt

2018. október 13. 10:01

Legkevesebb nyolc hegymászó életét vesztette Nepálban, a Himalájához tartozó Gurdzsa-hegység megmászása közben, miután egy heves hóvihar elsöpörte el a táborukat, kilencedik társuk eltűnt- közölte szombaton a nepáli rendőrség szóvivője, Szailes Thapa.

Kanadában legalizálták a marihuána birtoklását és fogyasztását

2018. október 17. 11:45

Kanadában legalizálták a marihuána birtoklását és fogyasztását szerdán, ezzel az észak-amerikai ország lett az első nagyobb ipari ország, amely ezt törvényessé tette.

Magyar egészségügyi startup cégek mutatkoztak be Berlinben

2018. október 17. 07:55

Digitális egészségügyi újításokkal foglalkozó feltörekvő magyar informatikai vállalkozások - startup cégek - mutatkoztak be kedden Berlinben az egészségipar és az élettudományok rangos nemzetközi fóruma, a Health Week keretében.  

Kisiklott egy vonat Marokkóban, többtucatnyi sérült és halottak

2018. október 16. 14:49

Kisiklott kedden egy vonat a marokkói főváros, Rabat közelében, a balesetben legalább négy ember meghalt, és többtucatnyian megsérültek – közölte egy helyi vasúti tisztviselő.

Többen meghaltak a franciaországi áradásokban

2018. október 15. 19:30

Többen életüket vesztették a Franciaország déli részét sújtó áradásokban, miután az éjszaka folyamán néhány óra leforgása alatt többhavi csapadékmennyiség zúdult a térségre – tudatta az Aude megyei prefektúra. A legfrissebb tájékoztatás szerint a 10-en haltak meg.

Véget ért a kölni túszejtés

2018. október 15. 15:08

Rendőri akcióval véget ért a túszejtés a németországi Kölnben hétfő délután, az elkövető súlyosan megsebesült.

Emberek közé csapódott egy repülőgép

2018. október 14. 19:56

Sérültjei, halálos áldozatai is vannak a vasárnap délutáni balesetnek, amely során egy Cessna típusú kisrepülőgép leszállás közben a várakozók közé csapódott a németországi Fulda közelében, egy helyi repülőtéren – közölte a helyi rendőrség szóvivője.

A Lukoil a legnagyobb orosz magáncég

2018. október 14. 10:09

Továbbra is a Lukoil olajvállalat vezeti a legnagyobb orosz magáncégek Forbes-listáját.

Nőtt a Michael hurrikán halálos áldozatainak száma

2018. október 12. 17:28

Emelkedett a Michael hurrikán halálos áldozatainak száma, péntekig tizenketten vesztették életüket több amerikai államban.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×