Külföld

Évek óta nem látott szárazság pusztít Európában

2018. augusztus 16. 08:41

Évek óta nem látott aszályos időszak köszöntött be Európa-szerte. Több országban a mezőgazdaságban is óriási károkat okoz, hogy alig esett csapadék.  

Nem volt jó stratégia az Iszlám Állam lerombolása

2018. augusztus 15. 10:52

Nem volt jó stratégia az Iszlám Állam által Szíriában és Irakban létrehozott kalifátus lerombolása, mert a harcosok szétszóródtak a világban - jelentette ki Földi László titkosszolgálati szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.  

Hídomlás - Több tucat halottja van a genovai balesetnek

2018. augusztus 14. 13:28

Több tucat halottja van a Genova közelében történt balesetnek, amelyben az A10-es autópálya egyik hídjának egy része leszakadt - jelentette az olasz mentőkre hivatkozva kedden az Adnkronos hírügynökség.

Biztonsági kordonokba hajtott egy autó a londoni parlamentnél

2018. augusztus 14. 09:45

A biztonsági kordonokba hajtott egy autó a londoni parlamentnél kedden, a sofőrt letartóztattak, a környéket lezárták.  

Megint ég az erdő Görögországban - VIDEÓ

2018. augusztus 13. 14:06

Ismét erdőtűzzel küzd a katasztrófavédelem Görögországban. Ezúttal a második legnagyobb görög szigeten, Évián gyulladt ki a bozót Kontodeszpoti és Sztavrosz közelében. A két települést evakuálták vasárnap.

Tűz ütött ki egy tajpeji kórházban

2018. augusztus 13. 07:11

Tűz ütött ki hétfőn hajnalban egy tajpeji kórházban, kilencen bennégtek, 16-an megsérültek - jelentette a CNA tajvani hírügynökség.  

Heves esőzés és áradások sújtják a Fülöp-szigeteket

2018. augusztus 12. 16:29

Több százezren váltak földönfutóvá a napok óta tartó heves esőzés és az abból fakadó áradások miatt a Fülöp-szigeteken - közölte a szigetország katasztrófavédelme vasárnap.  

Többen kórházba kerültek egy manchesteri karibi karnevál utáni lövöldözésben

2018. augusztus 12. 12:20

Többen kórházba kerültek egy manchesteri karibi karnevál utáni lövöldözésben - közölte az angliai nagyváros rendőrsége vasárnap.

A tragédia felelőseit keresik Olaszországban

2018. augusztus 15. 16:55

A beomlott olasz híd üzemeltetőjét vádolták, valamint az Európai Unió költségvetési megszorításait említették a keddi genovai tragédia felelőseit kereső olasz politikusok. A hídomlás halálos áldozatainak száma szerdán negyvenkettőre nőtt, de a helyszínen még mindig folyik az eltűntek keresése

India 2022-ig embert küld az űrbe

2018. augusztus 15. 08:20

India 2022-ig embert küld az űrbe - jelentette be Narendra Modi miniszterelnök szerdán, az ország függetlenségi ünnepe alkalmából elmondott beszédében.  

Emberi maradványokat találtak az ellopott seattle-i gép roncsai között

2018. augusztus 14. 10:27

Emberi maradványokat talált az FBI a seattle-i gép roncsai között. Az utasszállítót – három napja – egy reptéri alkalmazott lopta el, felszállt vele, végül egy szigetre zuhant. A gép fekete dobozát ma kezdik vizsgálni.

Kisgéppel a házukba repült egy férfi Utah-ban

2018. augusztus 14. 06:04

Saját házának vezetett egy kisrepülőgépet, a rendőrség szerint így akarta megölni magát és családtagjait egy férfi a Utah állambeli Paysonban hétfőn - jelentette a Fox televízió.  

Lassan, de javul a két Korea viszonya

2018. augusztus 13. 09:49

Kis lépésekben, de javul a két Korea viszonya; fontos lépés lehet ebben, ha sikerül aláírni a két ország között a múlt században zajló háborút lezáró békeszerződést - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő.  

Turistaparadicsomokat zártak le a látogatók elől

2018. augusztus 13. 06:31

Népszerű turistaparadicsomokat zártak el a látogatók elől az általuk okozott szennyezés miatt. Vannak olyan szerencsésnek mondott helyek, ahol mindig meleg van, és egész évben özönlenek a turisták, mégsem olyan irigylésre méltók – hangzott el az M1 Világ című műsorában.  

Szakadékba zuhant Dél-Romániában egy olajat szállító tehervonat öt vagonja

2018. augusztus 12. 13:20

Leszakadt egy javítás alatt levő vasúti híd, és szakadékba zuhant a dél-romániai Craiova közelében vasárnap reggel egy biodízelolajat szállító tehervonat öt vagonja. A balesetben senki nem sebesült meg.

Pokolgép végzett több emberrel Burkina Fasóban

2018. augusztus 12. 08:35

Pokolgép robbant egy katonai jármű közelében Burkina Fasóban, a támadásban legkevesebb hat ember meghalt - közölték a helyi hatóságok vasárnap hajnalban.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×