Külföld

Tartományi választások kezdődtek Németországban

2016. március 13. 08:35

Helyi törvényhozási (Landtag-) választás kezdődött reggel három németországi tartományban, Baden-Württembergben, Rajna-vidék-Pfalzban és Szász-Anhaltban.

Többen meghaltak Dél-Tirolban egy lavinaomlásban

2016. március 12. 18:27

Legalább hat sítúrázó veszítette életét szombaton az észak-olaszországi, dél-tiroli Ahrn-völgyben (olaszul Valle Aurina) egy lavinaomlás következtében, több társuk eltűnt, egy osztrák nőt kórházba szállítottak, állapota nem súlyos - jelentette az APA osztrák hírügynökség a mentőalakulatokra hivatkozva.

Rendkívüli helyzetet hirdettek Szerbiában az árvíz miatt

2016. március 10. 20:02

Az áradások és az esőzések miatt a szerb kormány csütörtökön rendkívüli helyzetet hirdetett ki az ország egész területére.

Dijkhoff: Véget ért a menekültáradat a nyugat-balkáni útvonalon

2016. március 10. 17:07

Véget ért a menekültáradat a nyugat-balkáni útvonalon, tehát itt az ideje annak, hogy a tagállamok eleget tegyenek a kötelezettségeiknek és felgyorsítsák a menedékkérők Európai Unión belüli áthelyezését - figyelmeztetett az EU soros elnöki tisztét betöltő Hollandia menekültügyekben illetékes államtitkára csütörtökön.

Migránsok hagyták el az egyik macedón befogadóközpontot

2016. március 10. 13:33

Negyven migráns "szökött meg" szerdán a macedón-szerb határ közelében lévő macedóniai Tabanovci település befogadóközpontjából - közölte a helyi válságstáb.

Lövöldözés Pittsburgh közelében - többen meghaltak

2016. március 10. 09:35

Két férfi tüzet nyitott egy bulizó társaságra helyi idő szerint szerda este Pittsburgh közelében, az Egyesült Államokban; legalább öten meghaltak, többen megsebesültek - jelentette a helyi média.

Horvátország is lezárta határát a migránsok előtt

2016. március 09. 10:13

Noha Horvátország nem tartozik a schengeni övezethez, Szlovéniához és Szerbiához hasonlóan éjféltől csak érvényes dokumentumokkal és vízummal engedi be területére a migránsokat - közölte szerdán a Vecernji List című horvát napilap.

Törökország kész visszafogadni a menekülteket

2016. március 08. 20:25

Törökország kész visszafogadni az Európai Unióba igyekvő menekülteket - erősítette meg Ahmet Davutoglu török miniszterelnök kedden Izmirben görög kollégájával, Alekszisz Ciprasszal tartott találkozóját követően.

Merkel a menekültek beilleszkedési kötelezettségét hangsúlyozta kampányzáró beszédében

2016. március 12. 19:52

A menekülteknek a beilleszkedés nem lehetőség, hanem kötelesség Németországban - hangoztatta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke szombaton a tartományi választásokat felvezető kampányt záró beszédében.

Halálos áldozatokat követeltek az áradások az Egyesült Államok déli részén

2016. március 11. 06:30

Legkevesebb hárman meghaltak az Egyesült Államok déli részén az elmúlt napokban a heves esőzések kiváltotta áradásokban - közölték helyi hatóságok.  

Kína a világ vezető kultúrcikk-exportőre

2016. március 10. 19:30

Kína a kulturális javak legnagyobb exportőre - derül ki az UNESCO Institute for Statistics (UIS), 2013-as adatokon alapuló, csütörtökön közzétett tanulmányából.

Székely szabadság napja - Autonómiát és az erről szóló párbeszéd elindítását követeli a tüntetés kiáltványa

2016. március 10. 16:05

Székelyföld területi autonómiáját és az erről szóló párbeszéd elindítását követeli a székely szabadság napja alkalmából szervezett marosvásárhelyi tüntetés kiáltványa, melyet Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke olvasott fel csütörtökön a székely vértanúk emlékműve előtt.

Visszafordulnak a menekültek a sártengerré változott idomeni határátkelőről

2016. március 10. 11:31

Több mint 250 menekült önként elhagyta az idomeni határátkelőnél lévő tábort, miután a két napja szakadatlanul ömlő eső sártengerré változtatta a környéket - jelentette a görög média csütörtök reggel.

A NASA 2018-ban indítja 2016-ra tervezett Mars-misszióját

2016. március 10. 07:35

Az Amerikai Űrkutatási Hivatal 2018-ra tervezi következő, a bolygó belsejét kutató Mars-misszióját, amely az eredeti tervek szerint ebben a hónapban indult volna, de egy műszaki hiba miatt késedelmet szenvedett.  

Nyomtalanul eltűnt kéttucatnyi bányász Venezuelában

2016. március 09. 07:02

Nyomtalanul eltűnt 28 bányász Venezuelában; több mint ezer katona és rendőr keresi őket, egyelőre hasztalan.  

Szlovénia és Szerbia éjféltől korlátozza a migránsok beengedését

2016. március 08. 20:17

Szlovénia éjféltől ismét szigorít az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azokat a migránsokat engedi be, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek vagy menedéket kérnének Szlovéniában - tájékoztatták a horvát hatóságok Szerbiát.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×