Walesa meglátogatta Jaruzelskit a kórházban

2011. szeptember 25. 11:30

Lech Walesa volt lengyel államfő, a Szolidaritás szakszervezet alapítója és első elnöke meglátogatta Wojciech Jaruzelski tábornokot, volt államfőt a varsói katonai kórházban.

Lakott területre zuhanhatnak a hat tonnás műhold darabjai

2011. szeptember 23. 15:35

A hatóságok arra kérték Észak-Olaszország lakóit, hogy az éjjel zárkózzanak be a lakásukba, mert megnőtt az esélye, hogy erre a területre zuhannak le a roncsok.

Magyarországot beválasztották a Demokráciák Közösségének Kormányzótanácsába

2011. szeptember 23. 06:51

Magyarországot alapító tagként választották be csütörtökön New Yorkban az ENSZ-közgyűlés ülésszakának margóján újjáalakult nemzetközi szervezet, a Demokráciák Közösségének Kormányzótanácsába.

Nem döntöttek az uniós belügyminiszterek Románia és Bulgária Schengen-csatlakozásáról

2011. szeptember 22. 19:04

Hollandia és Finnország ellenállása miatt az EU-országok belügyminiszterei - csütörtöki brüsszeli tanácskozásukon - nem tudtak dönteni arról, hogy Románia és Bulgária csatlakozhasson a belső határellenőrzéstől mentes schengeni övezethez.

Németországba érkezett a pápa

2011. szeptember 22. 13:01

Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette németországi látogatásának első állomására, Berlinbe érkezett csütörtökön XVI. Benedek pápa.

Rég nem voltak olyan boldogok a németek, mint napjainkban

2011. szeptember 21. 16:51

Rég nem voltak olyan boldogok a németek, mint most. Legalábbis ez tűnik ki abból a kutatásból, amelynek eredményeit Berlinben tették közzé.

Gyilkolt a tájfun: Fukusima felé halad a pusztító vihar

2011. szeptember 21. 08:02

Hajnali mérleg: hat halott, súlyos fennakadások a közlekedésben, több gyár is leállt.

Havazik Ausztriában

2011. szeptember 19. 14:42

Többfelé is havazott Ausztria nyugati részén, Tirolban és Salzburg tartományban. Az ország nyugati csücskében, Vorarlberg tartományban már vasárnap leesett az első hó. Hétfőn Tirol, Salzburg, Karintia és Stájerország tartományok alacsonyabban fekvő részein is többfelé hó lepte be az utakat. Helyenként 600 méter tengerszint feletti magasságig csökkent a hóhatár.

Zavargás Svájcban

2011. szeptember 18. 19:28

Rohamrendőrök tüntetőkkel csaptak össze, miután a hatóságok megakadályozták, hogy megzavarjanak egy abortuszellenes demonstrációt.

Átszabják II. János Pál szobrát

2011. szeptember 18. 08:11

Róma városának nem tetszett, ezért korrigálják a II. János Pál pápa májusi boldoggá avatása alkalmából állított szobrot. Az alkotó több ponton megváltoztatja a Vatikán által is bírált pápaszobrot.

Pusztítás - emberekkel zsúfolt lelátóba csapódott egy repülőgép

2011. szeptember 17. 07:50

A nevadai szerencsétlenségben legalább hárman meghaltak, és több mint félszázan megsérültek.

A szülők fele helyesli a testi fenyítést - Yoda jó lenne tanárnak

2011. szeptember 16. 14:23

A brit szülők fele helyesli a testi fenyítést és újra bevezetné a nádpálcát az iskolákban, sok diák a Csillagok háborújának Yoda mesterét szeretné tanárjának - derítette ki egy szigetországi felmérés.

Kigyulladt egy tengerjáró hajó Norvégiában

2011. szeptember 15. 11:40

Röviddel kikötés előtt kigyulladt a Nordlys norvég tengerjáró hajó Alesund közelében, ketten égési sérüléseket szenvedtek.

Radicová marad a szlovák kormányfő, megbukott a bizalmatlansági indítvány

2011. szeptember 14. 06:45

Továbbra is Iveta Radicová marad a szlovák miniszterelnök. Az ellenzék által a kormányfő ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány nem kapta meg a többség támogatását a szerda kora reggeli szavazáson a pozsonyi parlamentben.

Munkaerőgondokat enyhíthetnek a nyugdíjkorhatárhoz közeledő nők

2011. szeptember 13. 17:02

Enyhíthetne az Európai Unió munkaerőgondjain, ha nagyobb arányban sikerülne a munkaerőpiacon tartani vagy oda bevonni a nyugdíjkorhatárhoz közeledő nők rétegét - állapította meg egy kedden elfogadott európai parlamenti jelentés.

Anya és öt gyermeke halt meg egy londoni lakástűzben

2011. szeptember 24. 13:47

Egy édesanya és öt gyermeke halt meg szombaton egy londoni lakástűzben.

Varsóban felgyújtotta magát egy középkorú férfi a miniszterelnöki hivatal előtt

2011. szeptember 23. 14:20

Egy 49 éves férfi felgyújtotta magát péntek déltájban a varsói miniszterelnöki hivatal előtt, a kormányőrök gyorsan eloltották a lángokat, a férfit súlyos égési sérülésekkel kórházba szállították - jelentette a lengyel tömegtájékoztatás.

Harmonikakészítésből él egy olasz város

2011. szeptember 23. 06:47

Hangszergyártásból tartja el magát az olaszországi Castelfidardo városa, az egész világból ide járnak harmonikát vásárolni. Vasárnap kiáltják ki a Castelfidardóban rendezett nemzetközi harmonikabajnokság győztesét.

A jogállam fontosságát hangsúlyozta a Bundestagban a pápa

2011. szeptember 22. 18:20

A jogállam fontosságát, a jogalkotók felelősségét hangsúlyozta a berlini Bundestagban elhangzott beszédében csütörtökön XVI. Benedek pápa.

Hollandia egyelőre nem támogatja Románia és Bulgária Schengen-csatlakozását

2011. szeptember 22. 11:40

Hollandia egyelőre nem támogatja, hogy Románia és Bulgária csatlakozhasson a belső határellenőrzéstől mentes schengeni övezethez.

Cukorbeteg eb cukorbeteg ikreknek

2011. szeptember 21. 16:36

Egy cukorbeteg eb cukorbeteg ikerlányoknál talált otthonra Nagy-Britanniában.

Szócska Miklós: követőkre talált az ENSZ-ben a magyar chipsadó

2011. szeptember 20. 06:44

A világtrendbe illeszkedik a magyar chips- és üdítőital-adó, amelynek - mint az az ENSZ-közgyűlésnek a nem fertőző betegségekkel kapcsolatos tanácskozásán is kiderült - követői vannak a világban – jelentette ki az MTI-nek New Yorkban helyi idő szerint hétfő este Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára.

Strauss-Kahn 'erkölcsi hibának' tartja, ami a szállodaszobában történt

2011. szeptember 19. 06:55

Dominique Strauss-Kahn megerősítette, hogy "sem erőszak, sem zaklatás, sem bűncselekmény" nem történt a New York-i szállodaszobában. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetője mindazonáltal azt mondta a TF1 francia kereskedelmi televízió vasárnapi esti híradójának stúdióvendégeként, hogy "nem egyszerűen nem megfelelő kapcsolatot" folytatott az őt nemi erőszakkal vádoló szobalánnyal, hanem "erkölcsi hibát" követett el.

Schmitt Pál: Nem mondunk le egyetlen magyarról sem

2011. szeptember 18. 19:21

Elkötelezettek vagyunk minden magyar és a nemzetpolitikai stratégiánk iránt - jelentette ki vasárnap a Clevelandi Magyar Örökség Társasága díszebédjén Schmitt Pál köztársasági elnök.

Hármas robbantásos merénylet Thaiföldön - halottak és sérültek

2011. szeptember 17. 12:46

Négy ember meghalt, közel ötvenen pedig megsebesültek egy robbantásban a thaiföldi-malajziai határ egyik városának éjszakai szórakozónegyedében.

Hollandia nem engedné be a schengeni térségbe Bulgáriát és Romániát

2011. szeptember 16. 17:21

Hollandia azért fog "dolgozni", hogy Bulgária és Románia ne csatlakozhasson a schengeni egyezményhez - idézte Gerd Leers holland bevándorlási miniszter egy parlamenti beszédét a Novinite.com szófiai hírügynökség.

Lengyelországban jelentősen visszaesett a születések száma

2011. szeptember 16. 11:27

Lengyelországban az idei első félévben csaknem 16 ezerrel kevesebb gyerek született mint egy évvel korábban - jelentette a Dziennik Gazeta Prawna című újság a lengyel statisztikai hivatal (GUS) adataira hivatkozva.

A NASA bemutatta Mars-rakétája tervét

2011. szeptember 14. 17:32

A Föld körüli pályán túl, így a Marsra is képes lesz űrhajósokat feljuttatni az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) azzal az új űrhajóhordozó rakétarendszerrel, amelynek terveit szerdán mutatták be Washingtonban.

NATO-szóvivő: nem tudják, hol van Kadhafi

2011. szeptember 13. 18:31

A NATO nem tudja, hol tartózkodik Moammer Kadhafi - mondta kedden Roland Lavoie kanadai ezredes, az atlanti szövetség líbiai műveleteinek szóvivője.

Életüket adták a gyárért

2011. szeptember 12. 20:15

Felrobbant egy olasz tűzijátékgyár, a tulajdonosok is meghaltak.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×