Minden település megközelíthető, de továbbra is nagy a lavinaveszély Nyugat-Ausztriában

2012. január 08. 13:26

Minden település megközelíthető volt vasárnap Ausztria nyugati részében, de változatlanul magas maradt a lavinaveszély és több helyen útlezárások voltak.

Új bíborosokat nevez ki a pápa

2012. január 06. 14:25

XVI. Benedek pápa vízkereszt ünnepén jelentette be, hogy 22 új bíborost nevez ki a február 18-19-re összehívott konzisztórium alkalmából, miáltal módosulni fog a pápaválasztó bíborosok száma.

Heves vihar Németországban halálos áldozattal

2012. január 05. 22:01

Németországban halálos áldozatot is követelt csütörtökön az Andrea elnevezésű orkán, amely azonban a vártnál kevesebb anyagi kárt és közlekedési fennakadást okozott.

Sűrű havazás és szélviharok Csehországban és Szlovákiában

2012. január 05. 17:27

Közlekedési fennakadásokat okozott Csehországban a csütörtöki sűrű havazás és szélvihar. A meteorológiai intézet jelentése szerint a hegyekben az estig helyenként 70-75 centiméternyi hó is leesik.

Még évtizedekig erősen szennyezett lesz a kínai levegő

2012. január 05. 11:35

Még legalább két-három évtizedig komoly gondot okoz majd a levegő szennyezettsége Kínában, mely a dohányzást megelőzve a tüdőrák első számú okozójává léphet elő a kelet-ázsiai országban.

Nem mond le a német államfő, de bocsánatot kér egy lap megfenyegetése miatt

2012. január 05. 06:50

Nem tervezi Christian Wulff német államfő, hogy távozik hivatalából, ugyanakkor elismeri, hogy súlyos hibát követett el, amikor megpróbálta megakadályozni egy számára kellemetlen újságcikk megjelenését. Christian Wulff egy szerdán adott interjúban hangsúlyozta: nem fér össze az elnöki munkáról alkotott felfogásával, amit tett, ezért bocsánatot kér és változtat a sajtóval kialakított viszonyán.

Hatalmas viharok Nagy-Britanniában, halálos áldozat, sérültek, károk

2012. január 03. 17:28

Özönvízszerű esőzésekkel járó hatalmas viharok pusztítottak kedden Nagy-Britannia jelentős részén. Az ítéletidőben egy ember meghalt, többen megsérültek, számos országrészben komoly károk keletkeztek és súlyos fennakadások voltak a közlekedésben.

Nyugalomra intenek a kínai hatóságok az újabb madárinfluenza-eset után

2012. január 03. 11:18

Nem emberről, hanem közvetlenül egy fertőzött állatról került át a H5N1 vírus a múlt szombaton elhalálozott kínai buszvezetőre - derült ki a laboratóriumi vizsgálatokból.

Afrikai diktátor támogatásával vádolják a Coca-Cola vállalatot

2012. január 02. 17:25

Aktivisták azzal vádolták meg a Coca-Cola vállalatot, hogy támogatja Szváziföld uralkodóját, III. Mswati királyt - közölte hétfőn a The Guardian című brit napilap hírportálja.

A német államfő megfenyegette az ország vezető bulvárlapját

2012. január 02. 12:31

A német államfő megfenyegette az ország legnagyobb példányszámú napilapját - írta hétfőn a Süddeutsche Zeitung, amely szerint Christian Wulff büntetőjogi eljárást helyezett kilátásba egy reá nézve kedvezőtlen cikk megjelenésének esetére a Bild főszerkesztőjénél.

7-es fokozatú földrengés Japánban

2012. január 01. 09:41

Nagy erejű földrengés rázta meg Japán délkeleti partvidékét az új év első napján, de szökőárat nem okozott.

Színészsztár és volt kábítószer-kereskedő a brit uralkodó újévi kitüntetési listáján

2011. december 31. 08:13

Ünnepelt színésznő és a közjó szolgálatába szegődött egykori kábítószer-kereskedő is szerepel a brit uralkodó által magas elismerésben részesítettek szombat hajnalban közétett újévi listáján.

Jóval több brit tinilány kerül kórházba lerészegedés miatt, mint fiú

2011. december 30. 12:09

Jóval több tinédzser korú lány kerül rohamszerű ivászat miatt kórházba Nagy-Britanniában, mint hasonló korú fiú - idézte a brit közegészségügyi miniszter, Anne Milton közlését a The Daily Telegraph című napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).

Megsérült egy magyar bányász Spanyolországban

2011. december 29. 10:03

Súlyos munkabalesetet, arcsérülést szenvedett szerdán Spanyolországban egy magyar bányacég munkatársa - jelentette a Diario de León című napilap internetes kiadása, amely értesülést megerősített Tóth Vilmos gijóni tiszteletbeli konzul.

Jelentősen nőtt a bűnözés Berlinben

2011. december 27. 12:30

Berlinben csaknem egy évtized után az idén ismét romlottak a bűnözési mutatók, a regisztrált bűncselekmények száma a január-novemberi időszakban megközelítette a félmilliót, ami közel 5 százalékos növekedés 2010 azonos időszakához képest. Kiugró mértékben emelkedett a betörések és lopások száma, amit a német főváros rendőrfőnöke kelet-európai bandák megjelenésének tulajdonít.

Megközelíthetetlenné váltak síelőhelyek Ausztria nyugati részén

2012. január 06. 14:52

Lavinaveszély és a péntek reggelre lehullott mintegy fél méteres hó miatt megközelíthetetlenné vált több síközpont Ausztria nyugati részén.

A Pentagon és a CIA vizsgálja, hogy titkos adatokhoz jutott-e a bin Laden-film rendezője

2012. január 06. 07:01

A Pentagon és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) is vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy valóban titkos adatokhoz jutott-e Oszama bin Laden megölésével kapcsolatban Kathryn Bigelow Oscar-díjas rendező, aki az al-Kaida terrorszervezet néhai vezére utáni hajszáról készít filmet - közölte csütörtökön Peter King, az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottságának republikánus elnöke.

Fókabébik pusztultak el jégtakaró olvadása miatt

2012. január 05. 20:10

Amerikai kutatók megkérdőjelezik, hogy a fókapopuláció nincs veszélyben.

A kelet-európaiak állítólag többet bűnöznek Hollandiában

2012. január 05. 14:01

Vizsgálják a holland rendőrök, hogy mennyiben járulnak hozzá a kelet-európai bevándorlók a bűnözési mutatók emelkedéséhez - adta hírül csütörtökön a Polskie Radio honlapján.

Amerikai kémműholdak - Egy újabb katonai titok vége

2012. január 05. 09:32

A történet szereplői több mint egy évtizedig dolgoztak a furcsa, dobozszerű, ablaktalan, titkokat rejtő épületben a New Yorktól nem messze, Connecticutban lévő Danbury repülőtere mellett. Fehér, egész testüket betakaró egybeszabott védőruhát viseltek, és tökéletesen tisztán, mindenfajta szennyeződéstől mentesen léphettek csak be szűkebb munkaterületükre.

Új polipfajt fedeztek fel az Antarktisz közelében

2012. január 04. 09:54

Az Antarktiszhoz közel bizarr ökoszisztémát találtak a kutatók a tenger mélyén: a talajt jeti rákok tömege borította, ezen kívül feltehetően egy új polipfajt is sikerült lefényképezni egy távirányítású tengeralattjáróval.

Új rekordra nőtt a munkanélküliség Spanyolországban

2012. január 03. 14:48

Tovább nőtt decemberben a spanyol munkanélküliség, és ezzel az egy évvel korábbihoz képest 332.266 fős emelkedéssel új rekordra, 4,42 millióra ugrott. A havi munkanélküliségi adatok nyilvántartásának kezdete, 1996 óta még soha nem állt ilyen magasan a munkanélküliek száma, és öt hónapja folyamatos a növekedés.

Történelmi mélyponton a munkanélküliség Németországban

2012. január 03. 10:37

Németországban történelmi mélypontra süllyedt a munkanélküliség 2011-ben az országos munkaügyi ügynökség kedden megjelent adatai szerint, az év egészét tekintve átlagosan 2,976 millió volt a munkanélküliek száma, ami a legalacsonyabb érték Németország újraegyesítése óta.

Törökország felderítő műholdat készít

2012. január 02. 13:37

Megvalósítási fázisába ért az a megállapodás, amelyet Törökország írt alá francia és olasz vállalatokkal egy katonai célú felderítő műhold megépítéséről és 2013-as felbocsátásáról - jelentette a Today's Zaman című török napilap hírportálja.

496 millió dolláros küldetés: Hold körüli pályára állt a NASA-űrszonda

2012. január 01. 13:00

Hold körüli pályára állt szombat éjszaka a GRAIL amerikai űrszonda-ikrek egyike - közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA.

Pazar tűzijáték: így ünnepelnek az ausztrálok

2011. december 31. 17:24

A Csendes-óceán térségének számos országában és Ausztráliában már elbúcsúztatták az óévet. Az újévet legelőször a Szamoa-szigetek és az Új-Zélandhoz tartozó Tokelau lakossága köszöntötte.

A világ egyik legnagyobb szilveszteri bulijára készül Berlin

2011. december 30. 18:18

Berlinben egymillió embert várnak szombaton óévbúcsúztató mulatságra a város központjába, a rendezők reményei szerint a világ legnagyobb szabadtéri szilveszteri buliját tartják a Brandenburgi kapunál.

Kína visszavonja a külföldi autógyárak beruházásainak támogatását

2011. december 30. 08:22

Elsősorban a feltörekvő stratégiai ágazataiban való külföldi befektetést támogatja a jövőben Kína - derül ki a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) csütörtökön kiadott, külföldi befektetésekre vonatkozó zöld könyvéből.

Hazatért a kórházból a brit uralkodó férje

2011. december 27. 13:51

Hazatérhetett kedden a kórházból a brit uralkodó 90 esztendős férje, akin karácsony előestéjén sürgősségi kardiológiai beavatkozást kellett végrehajtani szívkoszorúér-elzáródás miatt.

Változás januártól az osztrák autópályákon: kötelező lesz a mentősáv

2011. december 25. 09:38

Az osztrák autópályákon és autóutakon januártól kötelező lesz torlódás esetén mentősávot kialakítaniuk az autósoknak, hogy biztosítsák a mentőjárművek gyors helyszínre érkezését.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×