Varsói zavargások: a jobb- és baloldali tüntetők nem egymással, hanem a rendőrséggel tűztek össze

2011. november 12. 14:08

A pénteki lengyel nemzeti ünnepen, a függetlenség napján a radikális nemzeti, illetve a szélsőbaloldali és anarchista tüntetők egy része nem főként egymással, hanem a rendőrökkel vívott utcai csatát - hangsúlyozta a Rzeczpospolita.

Utcai összecsapások Varsóban tüntetők és rendőrök között

2011. november 11. 17:19

Utcai harcokat vívtak a rendőrökkel péntek délután Varsóban, a legnagyobb lengyel nemzeti ünnepen, a függetlenség napján a radikális jobboldali "függetlenségi felvonulás" résztvevői, a rendőrség vízágyút és könnygázt vetett be, többen megsérültek.

Lövöldözés a morvaországi Kunovice repülőgépgyárában - halottak, sebesültek

2011. november 10. 21:08

Hárman meghaltak és néhányan megsebesültek abban a lövöldözésben, amely csütörtök délben zajlott le a dél-morvaországi Kunovice repülőgépgyárában.

Lövöldözés a morvaországi Kunovice repülőgépgyárában - halottak, sebesültek

2011. november 10. 15:00

Hárman meghaltak és néhányan megsebesültek abban a lövöldözésben, amely csütörtök délben játszódott le a dél-morvaországi Kunovice repülőgépgyárában.

Hurghadai baleset - Megérkezett Budapestre a három sebesültet szállító repülőgép

2011. november 10. 06:43

Csütörtökön hajnalban megérkezett a Liszt Ferenc repülőtérre az a repülőgép, amely az egyiptomi buszbaleset négy legsúlyosabb sérültje közül hármat szállított Budapestre - értesült az MTI.

Hurghadai baleset - Csütörtökre minden áldozat és sérült Magyarországon lehet

2011. november 09. 16:28

Csütörtökön visszaérkezik Magyarországra a vasárnapi egyiptomi buszbaleset áldozataiért szerdán kiutazott magyar katonai repülőgép a 11 holttesttel és aznap estére az összes magyar sérült, valamint az áldozatok és sérültek ingóságai is megérkeznek Budapestre - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a miniszterelnök szóvivője.

Hurghadai baleset - Megérkezett a sérültek második csoportja Ferihegyre

2011. november 08. 22:43

Megérkezett kedden este az egyiptomi buszbalesetben megsérült magyar turisták második csoportja a Liszt Ferenc repülőtérre - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Hurghadai baleset - Úton van a sérültek második csoportja

2011. november 08. 18:34

Már úton van a vasárnapi hurghadai buszbaleset sérültjeinek újabb csoportja - közölte a miniszterelnök szóvivője kedden az MTI-vel.

Hurghadai baleset - Este újabb 9 sérült érkezhet Budapestre

2011. november 08. 17:10

Kedd este érkezhet Budapestre a vasárnapi hurghadai buszbaleset sérültjeinek újabb csoportja.

Defibrilláló telefonfülke

2011. november 08. 06:33

Defibrillátorral láttak el egy eredeti rendeltetésére már nem használt telefonfülkét egy skót faluban.

Hurghadai baleset - Magyar katonai repülő hozhatja haza a holttesteket

2011. november 07. 17:33

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn utasította Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy haladéktalanul - amint az ehhez szükséges egyeztetések lezajlottak - "hozzák haza" a Magyar Honvédség egyik repülőgépével a vasárnapi egyiptomi buszbaleset áldozatainak holttesteit - jelentette be hétfőn újságírók előtt a miniszterelnök szóvivője.

A muzulmán ünnepen Moszkvában betiltották az utcai állatáldozatokat

2011. november 06. 17:13

A moszkvai rendőrség vasárnap megakadályozta, hogy hívő muzulmánok vasárnap, hagyományos áldozati ünnepükön a szokásos állatáldozatot a nyílt utcán végezzék el.

Az úttörők több gyereket szültek, mint leszármazottaik

2011. november 06. 07:34

Kanada első francia telepes nőinek több gyerekük és unokájuk volt, mint az utánuk érkezőknek - derítették ki kanadai és európai kutatók.

Többszáz éve elsüllyedt hajók fosztogatói ellen keresnek védelmet Kínában

2011. november 05. 11:03

A tengerek vizében, elsüllyedt hajókon található műtárgyak védelmének megerősítését ígérik a kínai tengerészeti és kulturális hatóságok, miután elharapódzott a víz alatti műkincskeresés.

Közel 7 év börtönt kapott a kolumbiai drog- és szépségkirálynő

2011. november 03. 16:59

Hat év nyolc hónap börtönre ítélte egy argentín bíróság az ismert kolumbiai modellt, az utóbbi időben már csak narkókirálynőként emlegetett Angie Sanclementét egy nemzetközi drogkereskedő hálózat működtetése miatt - adta hírül csütörtökön a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja.

Kezdődik a bécsi ádventi vásár

2011. november 11. 20:01

A mintegy harminc méter magas fenyőfa kivilágításával megnyílik szombaton a hagyományos ádventi vásár a bécsi Városháza előtti téren.

Életfogytiglanra ítélték a halálbrigád parancsnokát

2011. november 11. 06:32

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt a katonai törvényszék csütörtökön egy amerikai katonát, aki Afganisztánban részese volt három fegyvertelen civil meggyilkolásának: a holttesteket "emléktárgygyűjtés" céljából megcsonkította, majd a helyszín manipulálásával társaival együtt úgy állította be az eseteket, mintha az áldozatok tűzharcban elesett támadók lettek volna.

A Greenpeace megfigyelésért 1,5 millió eurós pénzbüntetés az EDF energiaóriásnak

2011. november 10. 18:54

Másfél millió eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a Párizs közeli Nanterre bírósága az Electricité de France (EDF) energiaszolgáltató vállalatot, amiért 2006-ban megfigyeltette a Greenpeace környezetvédő szervezet egyik kampányfőnökét.

Súlyos bányabaleset Délnyugat-Kínában, halottak

2011. november 10. 11:02

Legkevesebb húsz halottja van egy gázrobbanás okozta bányabalesetnek a délnyugat-kínai Jünnan (Yunnan) tartományban, s két tucat ember rekedt a mélyben - jelentették a tartományi katasztrófa-elhárítók központjából csütörtökön.

Dráma a Mont Blanc-on: meghaltak a hegymászók

2011. november 09. 17:39

Holtan bukkantak szerdán arra a két francia hegymászóra, akik egy hete heves hóvihar miatt rekedtek a Mont Blanc egyik csúcsán.

Hurghadai baleset - Elindult a magyar katonai repülő Egyiptomba az áldozatokért

2011. november 09. 12:20

Elindult Kecskemétről a magyar katonai repülőgép az egyiptomi buszbaleset áldozataiért - tájékoztatta Szijjártó Péter szerdán az MTI-t.

Gyermekházasságok Szaúd-Arábiában: nincs menekvés a kiskorúak számára

2011. november 08. 18:51

A szaúd-arábiai szülőknek akár 40 ezer dolláros (közel 9 millió forintnak megfelelő) bevételt is jelenthet az, ha kiskorú lányuk megházasodik, így sokszor gondolkodás nélkül áldásukat adják a frigyre, s még akkor sem tiltakoznak, ha a leendő férj éppenséggel középkorú - írja a The Guardian című brit lap szerzője.

Hurghadai baleset – Egy utas: el nem tudom mondani, mit éltünk át

2011. november 08. 18:30

El nem tudom mondani azt az érzést, állapotot, amit átéltünk – mondta el a közmédia hírstábjának nyilatkozva Vas László, a tragikus hurghadai buszbaleset egyik utasa kedden.

Hurghadai baleset – Pszichológus: trauma utáni sokkban vannak a sérültek és hozzátartozóik

2011. november 08. 12:41

Trauma utáni sokk jellemzi a hurghadai buszbaleset sérültjeinek és a hozzátartozók lelkiállapotát – nyilatkozott kedden a közmédiának Kovács Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezető pszichológusa a helyszínen, a hurghadai Nile (Nílus) Kórházban.

Hurghadai baleset - A könnyebb sérülteket talán már kedden hazaszállíthatják

2011. november 07. 19:42

A vasárnapi tragikus egyiptomi buszbaleset könnyebb sérültjeit akár már kedden hazaszállíthatják - közölte Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat műveleti igazgatója, a kedden Hurghadába induló magyar orvoscsoport vezetője hétfő este az MTI-vel.

Tizenegy magyar meghalt, négy gyerek megsérült az 'áldozati ünnepen' - gyorshajtás vagy műszaki hiba okozta (FOLYAMATOSAN FRISSÍTVE)

2011. november 06. 20:42

Az AP hírügynökség szerint 11 magyar turista életét vesztette, 26 megsérült egy közúti balesetben Hurgadában, Egyiptomban - írja a hvg.hu. A követség  tíz-tizenkét halottról tud. A súlyosabb sérülteket Kairó speciális kórházába viszik, közülök legalább kettőnek életveszélyes az állapota. Az áldozatok és sérültek a Best Reisen utasai voltak. A sértetlen utasokat szállító gép hajnali egy óra után landolt Budapesten.

Szörnyű tragédia! Hét halottja és 51 sérültje van az angliai tömegbalesetnek - a füst lehetett az ok

2011. november 06. 15:52

Hét halottja és 51 sérültje van az utóbbi két évtized legsúlyosabb nagy-britanniai közúti balesetének a rendőrség vasárnap délutáni végleges összesítése szerint.

Rendőrőrsökre és templomokra dobtak pokolgépet

2011. november 05. 15:19

Több tucatnyian haltak meg a támadások miatt Észak-Nigériában.

Görög válság - Sarkozy üdvözölte a görög fejleményeket, Merkel a tettekre vár

2011. november 03. 21:38

Az Athénhoz intézett francia-német üzenet a görög referendumot illetően megkönnyítette a görög politikai osztály "tudatra ébredését", s amennyiben "ez utóbbi fejlemény megerősítést nyer, mindenki üdvözölni fogja" - mondta Cannes-ban csütörtök esti sajtótájékoztatóján a francia elnök. Angela Merkel német kancellár pedig arról beszélt, hogy elsősorban tetteket és nem bejelentéseket vár Görögországtól.

Forbes: Obama a világ legbefolyásosabb embere

2011. november 03. 16:30

Egy helyet javítva tavalyi eredményén a dobogó legfelső fokán végzett idén Barack Obama amerikai elnök a világ legbefolyásosabb embereinek versenyében - derül ki a Forbes című amerikai üzleti magazin minap közzétett listájából.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×