Külföld

Veszélyeztetett állatok képei az Empire State Buildingen

2015. augusztus 02. 15:03

Veszélyeztetett madarak, tigrisek, medvék, tengeri állatok képeit vetítették a New York-i Empire State Building oldalára.

Merkel várhatóan ismét elindul a kancellári tisztségért

2015. augusztus 02. 12:00

Németországban az Angela Merkel vezette konzervatívokat annyian támogatják, mint az összes többi parlamenti pártot együttvéve, a CDU/CSU pártszövetség így abszolút többséget szerezhet a törvényhozásban (Bundestag) - mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.

Új országot hozna létre a menekültek számára egy szilicium-völgyi mogul

2015. július 27. 13:15

A kaliforniai Szilicium-völgy egy ingatlanmogulja szerint van megoldás a globális menekültválságra: új országot kell létrehozni a számukra.

Túlterhelik a rendszert a nyugat-balkáni menedékkérők

2015. július 22. 11:47

A német menekültügyi rendszert túlterhelik a Nyugat-Balkán térségéből érkező menedékkérők, akiknek többnyire nincs esélyük arra, hogy menekültstátust kapjanak Németországban - jelentette ki egy szerdai lapinterjúban a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) elnöke.

Görög adósság - Londoni elemzők: továbbra is a Grexit a legvalószínűbb végkifejlet

2015. július 19. 17:00

Londoni pénzügyi elemzők szerint az elmúlt héten elért megállapodással több akadály is elhárult ugyan az újabb görög pénzügyi segélycsomag összeállítása elől, a görög adósságválság legvalószínűbb végkifejlete azonban továbbra is a Grexit, vagyis Görögország távozása az euróövezetből.

Több német tartományban megteltek a menedékkérőket befogadó állomások

2015. július 16. 18:40

Németországban egyre inkább túlterheli a menekültügyi ellátórendszert az utóbbi évtizedek legnagyobb menekülthulláma, így nemcsak a feldolgozatlan menedékjogi kérelmek száma emelkedett csaknem negyedmillióra, hanem több tartományában zsúfolásig megteltek a menedékkérőket befogadó állomások.

Négy év börtönre ítélték Oskar Gröninget, az egyik utolsó élő auschwitzi lágerőrt

2015. július 15. 12:57

Háromszázezer rendbeli gyilkosságban bűnrészesség miatt négy év szabadságvesztésre ítélte szerdán Németországban a lüneburgi tartományi bíróság Oskar Gröninget, az egykori auschwitz-birkenaui náci haláltábor egyik utolsó élő őrét.

2 perc 5 másodperces bikafuttatás

2015. július 14. 11:34

Nemcsak az idei év, hanem a San Fermín-fesztivál történetének eddig leggyorsabb, 2 perc 5 másodperces bikafuttatása zajlott le Pamplonában kedden reggel, a kilencnapos rendezvénysorozat utolsó napján. Idén a nyolc futás alatt 33-an sérültek meg, közülük kilencet bika öklelt fel.

Hajléktalanok fürdenek a Szent Péter téren

2015. augusztus 02. 14:56

Naponta mintegy száznegyven hajléktalan tisztálkodik a Szent Péter téri zuhanyzóknál.

Orvosa szerint Hillary Clinton meggyógyult és 'alkalmas a szolgálatra'

2015. augusztus 01. 10:37

Személyi orvosa szerint Hillary Clinton egészséges, "alkalmas (az elnöki) szolgáltra", és nincsenek visszamaradt következményei a 2012-ben, a külügyminisztersége alatt elszenvedett agyrázkódásának.

Orbán: augusztus 31-éig megépül a kerítés

2015. július 25. 12:47

Augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő az erdélyi Tusnádfürdőn szombaton.

A palesztin menedékkérő kislány azt mondta, örül Merkel őszinteségének

2015. július 19. 18:14

Nem neheztel Angela Merkelre és örül a kancellár őszinteségének az a palesztin menedékkérő kislány, aki elsírta magát egy rendezvényen, mert a kormányfő azt mondta neki, hogy Németország nem tud mindenkit befogadni, és lesznek, akiknek távozniuk kell.

Ferenc pápa szerint bátor, aki a kánikulában kimegy az utcára

2015. július 19. 14:59

Köszönetet mondott a Szent Péter téren a kánikula ellenére is jelen levő hívőknek Ferenc pápa vasárnap délben. Olaszországban hatvan év óta ez a legforróbb július.

Görög adósság - A bizottság javaslatot tett az áthidaló kölcsönre

2015. július 15. 15:30

Hivatalosan előterjesztette szerdán javaslatát a tagállamok kormányait képviselő miniszteri tanács számára az Európai Bizottság, hogy Görögország az Európai Pénzügyi Stabilitási Mechanizmusból (EFSM) három hónapos lejáratra 7 milliárd euró áthidaló kölcsönt kaphasson.

Hatalmas kasszasiker a legdrágább indiai film

2015. július 14. 18:15

Hatalmas kasszasikernek bizonyult már premierhétvégéjén a mintegy 2,5 milliárd rúpiából (11 milliárd forintból) forgatott Baahubali című kétrészes történelmi kalandfilm Indiában.

Mentőhelikopter-pilóta lett Vilmos herceg

2015. július 13. 17:28

Polgári mentőhelikopter-pilótaként folytatja hétfőtől pályafutását Vilmos herceg.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×