Külföld

Nem kétséges, hogy szíriai kurdok hajtották végre a robbantást

2016. február 19. 16:08

Nem kétséges, hogy a Népvédelmi Egységek (YPG) elnevezésű szíriai kurd milícia hajtotta végre a szerdai ankarai öngyilkos merényletet - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken Isztambulban.

Életbe lépett a menekültek beengedését korlátozó osztrák intézkedés

2016. február 19. 12:43

Életbe lépett péntek reggel az az intézkedés Ausztriában, amely szerint a továbbutazókkal együtt naponta legfeljebb 3200 migráns léphet be az ország területére, és a déli határnál legfeljebb 80 menedékkérelem nyújtható be.

Peking megkönnyítené a kínai zöld kártyához jutást

2016. február 19. 11:05

A kínai politikai vezetés és a kormány azt kéri az államigazgatási szervektől, hogy tegyék a külföldiek számára vonzóbbá, illetve könnyebben elérhetővé a kínai zöld kártyát - jelentette az állami média pénteken az államtanács és a kommunista párt központi bizottságának közös állásfoglalását ismertetve.

Az Európai Unió vezetői közös közleményben ítélték el az ankarai terrortámadást

2016. február 18. 19:16

Közös közleményben ítélték el csütörtökön az előző napi ankarai terrortámadást az EU-tagországok állam-, illetve kormányfői és az uniós intézmények vezetői.

Svédország egy luxushajón helyezne el menekülteket

2016. február 18. 17:21

Svédország egy luxushajót akar kibérelni azzal a céllal, hogy egy balti-tengeri kikötőben lehorgonyozva 1800 migránst szállásoljon el benne - közölte csütörtökön a svéd bevándorlási hivatal.

Az Egyesült Államok kiterjesztette vízumkorlátozását Jemenre, Szomáliára és Líbiára

2016. február 18. 16:25

Az Egyesült Államok kiterjesztette vízumkorlátozását Jemenre, Szomáliára és Líbiára - jelentette be csütörtökön az amerikai belbiztonsági minisztérium.

A japán nagyvállalatok közül elsőként a Panasonic elismerte a melegházasságot

2016. február 18. 13:37

A japán nagyvállalatok közül elsőként a Panasonic ismerte el a melegházasságot, megfigyelők szerint a döntést az üzleti szféra sok szereplője követheti.

Eurovíziós Dalfesztivál - Változik a szavazási rendszer

2016. február 18. 12:30

Változik a szavazási rendszer az idei Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében Stockholmban. A módosítás lényege, hogy a nemzeti zsűrik és a tévénézők pontszámait egy-egy előadóra nem összesítik, hanem külön-külön fogják számolni és ismertetni.

Donald Tusk új megállapodástervezetet készít Nagy-Britannia uniós reformigényeiről

2016. február 19. 12:55

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke új megállapodástervezetet készít Nagy-Britannia uniós reformigényeiről, miután kétoldalú egyeztetéseket folytatott több tagállami vezetővel - közölték diplomáciai források az uniós állam-, illetve kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának pénteki zárónapján.

A KKM a szigorú franciaországi határellenőrzésre figyelmeztet

2016. február 19. 12:30

A francia hatóságok továbbra is fenntartják a legmagasabb terrorellenes készültségi szintet, a határátkelőhelyeken visszaállították a szigorú ellenőrzést, de a határokat nem zárták le - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata pénteken közzétett figyelmeztetésében.

Holttesteket találtak egy kolumbiai börtön szennyvízcsatorna-hálózatában

2016. február 19. 08:46

Legalább 100 megcsonkított holttestet találtak a hatóságok egy kolumbiai börtön szennyvízcsatorna-hálózatában - írta internetes oldalán a CNN amerikai hírtelevízió.  

Terrorizmus vádjával elítéltek egy 17 éves lányt Bécsben

2016. február 18. 19:12

Terrorizmus vádjával tizenegy hónap felfüggesztett és egy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy 17 éves lányt Bécsben. Az ítélet nem jogerős.

Terrorkészültség Isztambulban

2016. február 18. 16:48

A legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget Törökország legnépesebb városában, Isztambulban a szerdai ankarai terrortámadás miatt - jelentette be csütörtökön Isztambul tartomány kormányzója, Vasip Sahin.

Brüsszel szerint jogellenes az osztrák beléptetési kvóta

2016. február 18. 16:12

Megkérdőjelezte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Brüsszelben annak az előző napi osztrák döntésnek a jogszerűségét, melynek értelmében Bécs korlátozná, hogy naponta hány migráns léphet be Ausztriába.

Újabb megyét aknamentesítettek Horvátországban

2016. február 18. 13:10

Miután az elmúlt néhány évben az aknamentesítők átvizsgáltak 107,2 négyzetkilométernyi területet és hatástalanítottak közel 18 ezer robbanószerkezetet, a horvát aknamentesítő központ (HCR) hivatalosan is megerősítette, hogy Vukovár-Szerém megyét megtisztították az aknáktól - közölte a Jutarnji List című horvát napilap csütörtökön.

Újabb pokolgépes merénylet Törökországban!

2016. február 18. 11:50

Hat katona meghalt, amikor pokolgépes merényletet követtek el csütörtökön Törökország délkeleti részén egy katonai jármű ellen.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×