Külföld

Vádemelések a fukusimai katasztrófa miatt

2016. február 29. 08:37

Vádat emeltek hétfőn Japánban a fukusimai nukleáris katasztrófa miatt az erőművet üzemeltető vállalat, a Tepco három korábbi vezetője ellen.  

Akár 70 ezer migráns is feltorlódhat Görögországban

2016. február 28. 18:01

A 70 ezret is elérheti a következő hetekben azoknak a migránsoknak a száma, akik Görögországba érkeznek és nem tudnak továbbutazni - mondta Jannisz Muzalasz bevándorásügyi miniszter vasárnap egy görög tévéműsorban.

Izgulhatunk a magyar Oscar-ért!

2016. február 28. 10:36

Helyi idő szerint ma, magyar idő szerint hétfő hajnalban adják át az Oscar-díjakat Los Angelesben, a legjobb idegen nyelvű filmek között a Saul fia is esélyes. A gálát a Duna televízió élőben közvetíti.

Európa új megoldásokban gondolkodik a migráció kezelésére a kutató szerint

2016. február 28. 09:39

Az elmúlt időszak rámutatott, hogy az eddig alkalmazott migrációs szabályok nem igazán alkalmasak a mostani helyzet kezelésére és Európa új megoldásokban gondolkodik - mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Drámai a helyzet Görögországban

2016. február 27. 10:58

Hírügynökségi jelentések szerint drámai helyzet alakult ki szombatra Görögországban a görög-macedón határ teljes lezárása után. Az athéni sajtó reggel arról számolt be, hogy több mint 25 ezer menekült, illetve migráns - az újságok megfogalmazása szerint - "bolyong" az országban.

Újabb halottakra bukkantak az orosz szénbányában, ahol kőzetomlás történt

2016. február 26. 10:07

Két újabb bányász holttestére bukkantak pénteken abban észak-oroszországi bányában, ahol előző nap kőzetomlás történt - közölte a helyi katasztrófavédelem.

Öngyilkos merénylők robbantottak egy bagdadi síita mecsetnél, halottak

2016. február 25. 19:54

Robbantásos támadást hajtott végre két öngyilkos merénylő Bagdad főként síiták lakta kerületének egy mecseténél, legalább 15 ember életét vesztette - számoltak be rendőrségi és egészségügyi források csütörtökön.

Bányászok rekedtek egy orosz szénbányában

2016. február 25. 16:54

Kőzetrengés történt csütörtökön az észak-oroszországi Komi Köztársaságban lévő Vorkuta egyik szénbányájában, bányászok rekedtek a mélyben - közölte a helyi katasztrófavédelem.

Kettős merénylet történt Bagdad legnagyobb síita negyedében, sok a halott

2016. február 28. 19:11

Kettős pokolgépes merényletet követtek el az iraki főváros legnagyobb síita negyedében, Szadrváros területén, a terrorista támadásban legalább 70-en életüket vesztették és több mint 100-an megsebesültek - közölték vasárnap rendőrségi és egészségügyi források. A robbantások kitervelőjeként az Iszlám Állam szervezete jelentkezett.

Ingyenes orvosi vizsgálat várja a hajléktalanoknak a Szent Péter téren

2016. február 28. 16:30

Az ingyenes zuhanyzók és borbélyszolgálat után Ferenc pápa akaratából hétfőtől ingyenes orvosi vizsgálatban is részesülhetnek a hajléktalanok a Szent Péter téren megnyíló ambulancián.

Több tucat bányász halt meg a vorkutai bányaszerencsétlenségben - frissítve!

2016. február 28. 10:02

Harminchatra emelkedett az észak-oroszországi Vorkuta település melletti Szevernaja nevű szénbányában történt szerencsétlenség halálos áldozatainak száma, miután vasárnap egy újabb robbanást követően a hatóságok halottnak nyilvánították a három napja mélyben rekedt 26 bányászt.

A szíriai nagyvárosok lakói fegyvernyugvásra ébredtek

2016. február 27. 14:31

Csöndre ébredtek szombat reggel azoknak a szíriai városoknak a lakói, amelyek birtoklásáért eddig a lázadószervezetek és a kormány fegyveresei harcoltak egymás ellen; csak ott vannak szórványosan összecsapások, ahol azok a terrorszervezetek vannak jelen, amelyekre nem vonatkozik a szombat nulla órakor életbe lépett tűzszüneti megállapodás.

A Totalt 750 ezer eurós pénzbüntetésre ítélték az iraki korrupciós ügyben

2016. február 26. 11:32

A Total olajipari céget 750 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte pénteken a párizsi fellebbviteli bíróság az iraki "olajat élelmiszerért" ENSZ-program korrupciós ügyében.

Újabb lövöldözés Amerikában - halottak és sebesültek

2016. február 26. 06:34

Lövöldözni kezdett egy fegyveres férfi helyi idő szerint csütörtök este az egyesült államokbeli Kansas állam Hesston városában, a támadásban 4 ember - köztük a támadó - életét vesztette, és 14-en megsebesültek - jelentette be a megye seriffje.  

Változhat a migránsok útvonala

2016. február 25. 17:10

Megváltozhat a Nyugat-Európába tartó migránsok útvonala, így akár Ukrajna, Oroszország és Grúzia felől érkező bevándorlókra is számítani lehet.

Megújítják az álláskeresők uniós hálózatát

2016. február 25. 16:27

Az új szabályok nagyobb figyelmet fordítanak a határokon átnyúló régiókra és a fiatalokra.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×