Külföld

Nem enyhül a migrációs nyomás Horvátországban

2015. november 01. 11:10

Nem enyhül a Horvátországra nehezedő migrációs nyomás, továbbra is szakadatlanul érkeznek a bevándorlók a horvát-szerb határra, ahonnan rövid időn belül tovább szállítják őket Szlovéniába - olvasható a vasárnapi horvát sajtóban.

Plakátkampányt indít Afganisztánban a német külügyminisztérium

2015. október 30. 20:05

A német külügyminisztérium felvilágosító kampányt végez Afganisztánban a németországi menekültügyi szabályozásról, és tervez egy plakátkampányt is, amellyel maradásra buzdítja az afgán fiatalokat - mondta a tárca szóvivője pénteken Berlinben.

Jöhet az új károsanyagkibocsátás-mérés

2015. október 28. 19:33

Megállapodtak az uniós tagállamok képviselői, 2017. szeptember 1-jétől új módszerrel mérik majd a dízelautók károsanyag-kibocsátását - közölte szerdán az Európai Bizottság.

Megszűnnek a roamingdíjak az Unióban

2015. október 27. 15:48

Elfogadta az Európai Parlament kedden azt a jogszabálycsomagot, amelynek értelmében kevesebb mint két év múlva megszűnnek a roamingdíjak az Európai Unióban, és amelyben meghatározták a netsemlegesség szabályait.

Határellenőrzés Franciaországban

2015. október 27. 10:31

Franciaország ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést schengeni belső határain.

Folytatódik a Romanov család ügye

2015. október 26. 15:59

Az utolsó orosz cár, II. Miklós apjának, III. Sándornak a holttestét is exhumálják a Romanov-család 1918-as meggyilkolásának ügyében újraindított eljárás keretében, hogy "még pontosabb adatokkal" dolgozva, "az utolsó kétségeket is kizárva" sikerüljön azonosítani a családtagok maradványait.

'Taxisháború' az osztrák-szlovén határon

2015. október 25. 12:22

"Taxisháború" tört ki a Sentilj-Spielfeld szlovén-osztrák határátkelő osztrák oldalán a stájerországi és a bécsi taxisok között, ugyanis előbbiek szerint a fővárosiak nem jogosultak a menekültek fuvarozására a szlovén határtól.

Püspöki szinódus

2015. október 25. 08:37

Kétharmados minősített többséggel szavazta meg a családról szóló szinódus záródokumentumának minden egyes cikkét a szinóduson részt vevő 270 püspök szombaton a Vatikánban, s a dokumentumot át is adták Ferenc pápának.

Tűzvész pusztított egy bukaresti klubban, 27 ember meghalt

2015. október 31. 08:36

Tűzvész pusztított egy bukaresti belvárosi klubban péntek éjjel, az első jelentések szerint 27 ember meghalt, több mint száz megsérült - adta hírül a tragédia helyszínén Gabriel Oprea román belügyminiszter, nemzetbiztonsági miniszterelnök-helyettes.

Osztrák külügyminiszter: a kerítésépítésnek az unió külső határánál lenne értelme

2015. október 30. 19:09

A kerítésépítésnek az unió külső határánál lenne értelme - jelentette ki az osztrák külügyminiszter pénteken a Neue Zürcher Zeitung című svájci lapnak adott interjújában.

Továbbra is kritikus a helyzet a bajor-osztrák határon

2015. október 28. 12:48

Továbbra is kritikus a helyzet a bajor-osztrák határon a menedékkérők áradata miatt, és a bajor belügyminiszter szerdán ismét élesen bírálta az osztrák hatóságokat, amiért egyeztetés nélkül ezres nagyságrendben szállítanak embereket a határra.

Magyar mise Rómában

2015. október 27. 12:12

Az Erdő Péter bíboros által bemutatott ünnepi misével emlékeztek meg hétfőn Rómában a római Pápai Magyar Intézet (PMI) megalapításának 75. évfordulójáról.

Romákkal találkozott a pápa

2015. október 26. 16:06

A romákkal szemben évszázados előítéletek gyökeres megszüntetését szorgalmazta Ferenc pápa a hétfőn ötezer romával tartott vatikáni találkozón. Az egyházfő a romákat ugyanakkor a törvények tiszteletére és integrációra szólította fel.

Ljubljana Németországtól és Ausztriától függetlenül is lezárhatja határát

2015. október 25. 12:24

Ha Horvátország továbbra is ellenőrizetlenül a szlovén határra szállítja a migránsokat, Ljubljana nem várja meg, hogy Németország és Ausztria lezárja határait előttük, hanem teljesen lezárja horvátországi határszakaszát - mondta Borut Bahor szlovén államfő újságíróknak a hétvégén.

Pekingben egyre többen vállalhatnak második gyereket

2015. október 25. 11:04

Több mint 53 ezer pekingi házaspár kérvényezte, hogy második gyereket vállalhasson, miután tavaly februárban a fővárosban is lazítottak a korábbi születésszabályozási elveken - számolt be a kínai állami média szombaton.

Több száz helyszínen gyújtottak őrtüzet Székelyföld önkormányzási jogát követelve

2015. október 24. 18:54

A Székelyföld határán lévő településeken több száz helyszínen gyújtottak őrtüzet szombat este a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) tiltakozó akciója keretében a régió önkormányzási jogát követelve.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×