Külföld

Harminc év után találtak meg egy ukrán hadifoglyot

2018. április 11. 17:03

Egy ukrán tudományos kutatócsoport véletlenül rátalált egy harminc évvel ezelőtt eltűnt és már halottnak hitt ukrán veteránra Afganisztánban, aki még szovjet katonaként esett hadifogságba az ázsiai országban - számolt be a hihetetlen történetről a TSZN ukrán hírtelevízió.

Eltávolították Gagarin 'káposztaemlékművét' Belgrádban

2018. április 11. 12:57

Alig néhány napig állhatott Jurij Gagarin mellszobra Belgrádban, annyi bírálatot kapott, hogy máris eltávolították: a világűr meghódítójának apró szobra hatalmas talapzaton állt, ami furcsává és aránytalanul viccessé tette az alkotást.

Erdélyben is magas volt a szavazási kedv

2018. április 10. 10:45

Az erdélyi magyarok nagy számban adták le szavazatukat vasárnap, összesen 190 ezer voks gyűlt össze. Az eredmények azt mutatják, hogy a határon túli szavazók nagy többsége a Fidesz-KDNP-re adta le a voksát.  

Házkutatást tartott az FBI Trump ügyvédjénél

2018. április 10. 06:03

Donald Trump amerikai elnök ügyvédjének és bizalmasának, Michael Cohennek az irodájában és az otthonában kutattak a nyomozók.

Bécs a Közép-európai Egyetemmel egy campust létesít

2018. április 09. 14:42

Egyetértési nyilatkozatot írt alá Bécs városa a Közép-európai Egyetemmel (CEU) egy campus létesítéséről - írta az APA osztrák hírügynökség hétfőn.

Nincs terrorizmusra utaló jel a münsteri gázolás ügyében

2018. április 08. 13:14

Nincs terrorizmusra utaló jel a Münsterben történt tömeges gázolás ügyében - jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter vasárnap az előző nap történt bűncselekmény helyszínén.

Ezreknek kell kiköltözniük egy világháborús bomba miatt Düsseldorfban

2018. április 08. 10:00

Több mint huszonhatezer lakosnak kell elhagynia otthonát egy második világháborús bomba miatt a németországi Düsseldorfban vasárnap.

Teherautó hajtott a tömegbe, többen meghaltak

2018. április 07. 17:25

Belehajtott a tömegbe egy jármű szombaton a németországi Münster belvárosában, a helyi rendőrség szerint többen meghaltak és többen megsebesültek.

Lezuhant egy katonai repülőgép, több százan meghaltak

2018. április 11. 13:35

A felszállást követően szerdán lezuhant egy katonai repülőgép az algériai főváros, Algír közelében, és a szerencsétlenségben legkevesebb 257 ember meghalt - jelentette szerda délelőtt a helyi média.

Megtámadtak egy brazil börtönt tömeges szökési kísérlet közben

2018. április 11. 06:33

Legalább húsz halálos áldozatot követelt kedden egy tömeges szökési kísérlet az egyik észak-brazíliai börtönben - jelentette a Globo nevű hírportál és több más brazil médium.  

Sztrájkok bénítják Európát

2018. április 10. 06:13

Az Air France francia légitársaság dolgozóinak újabb sztrájknapján kedden a járatok negyede nem fog közlekedni. Ez lesz a hatodik munkabeszüntetés a februárban indult tiltakozás során. Közben a Lufthansa is bejelentette, hogy sztrájk miatt kénytelen törölni 800 mai járatát.

Csehországban bejött, hogy nem dohányozhatnak

2018. április 09. 18:54

A vendéglátóipari helyeken egy éve életbe léptetett dohányzási tilalom több mint 10 százalékkal csökkentette a dohányzáshoz köthető megbetegedéseket a cseh egészségügyi statisztikai intézet (UZIS) adatai szerint.

Feltételezett vegyi támadást követtek el Dúma ellen, sok a halott

2018. április 08. 13:32

Legalább negyven ember halt fulladásos halált a Damaszkusz melletti Kelet-Gúta térség legnagyobb városa, Dúma ellen végrehajtott vegyi támadás következtében - állította szombati jelentésében az al-Dzsazíra pánarab televíziós hírcsatorna, nem tudni azonban, hogy a harcoló felek közül melyik vetette be a mérges klórgázt, az állami média pedig a vegyi támadás tényét is tagadja.

Feladta magát a rendőrségen a volt brazil elnök

2018. április 08. 12:06

Feladta magát a rendőrségen szombaton a korrupció miatt börtönbüntetésre ítélt volt brazil elnök, Luiz Inácio Lula da Silva, akit azonban híveinek egy tüntető csoportja előzőleg nem akart kiengedni a fémipari dolgozók szakszervezetének Sao Pauló-i székhelyének épületéből.

New Yorkban kigyulladt a Trump-torony

2018. április 08. 07:43

Kigyulladt az a New York-i toronyház szombaton, amelyben Donald Trump amerikai elnök otthona és vállalatbirodalmának irodái is vannak.

A Facebook ellenőrzi majd a politikai hirdetések feladóinak személyazonosságát

2018. április 07. 08:03

A Facebook a jövőben ellenőrzi majd a politikai hirdetések feladóinak és a jelentős témák felvetőinek személyazonosságát - jelentette a Facebook-profilján pénteken Mark Zuckerberg, a közösségi platform alapítója és elnök-vezérigazgatója.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×