Külföld

Eltörölték a halálbüntetést Washington államban

2018. október 12. 10:52

Az Egyesült Államok északnyugati részén fekvő Washington államban a tagállami legfelsőbb bíróság csütörtökön eltörölte a halálbüntetést – ezzel Washington állam a huszadik olyan tagállam lett az Egyesült Államokban, ahol – a törvényhozásban vagy bírósági határozattal – megszüntették a halálbüntetést.  

Florida katasztrófa sújtotta övezetté vált

2018. október 11. 18:17

Florida nyugati partvidéke katasztrófa sújtotta övezetté vált a Michael hurrikán elvonulása után. A hurrikán trópusi viharrá szelídülve csütörtökön már Georgia államban pusztított

A bálnatetemek nem biztosítják a jegesmedvék túlélését

2018. október 10. 19:37

Az időnként partra vetődő nagy méretű bálnatetemek elfogyasztása ugyan segíti a jegesmedvéket az északi-sarkvidéki meleg periódusok átvészelésében, ám ez a táplálékforrás valószínűleg nem lesz elegendő a medvepopulációk többségének hosszú távú fennmaradásához.

Bérgyilkossághoz hasonlította Ferenc pápa az abortuszt

2018. október 10. 11:38

Bérgyilkossághoz hasonlította Ferenc pápa a terhességmegszakítást szerdán Rómában a Szent Péter téren tartott homíliájában.

Jelentősen csökkentenék az új autók szén-dioxid-kibocsátását

2018. október 10. 07:48

Hosszú vita után kompromisszum született a környezetvédelemért felelős európai uniós szakminiszterek keddi tanácsülésén, amelynek értelmében 2030-ra 35 százalékkal kellene leszorítani az új autók szén-dioxid-kibocsátását a 2021-re előirányzott értékekhez képest, az egyezség azonban bizonyos kivételeket is tartalmaz.  

Felrobbant egy lőszerraktár Ukrajnában

2018. október 09. 13:12

Kigyulladt az ukrán hadsereg egy nagy lőszerraktára keddre virradó éjjel az ország északi részén, a Csernyihiv megyei Icsnya településnél, másfél év leforgása alatt ez a harmadik ilyen eset Ukrajnában – jelentették helyi hírügynökségek. A vezérkar szerint az a legvalószínűbb, hogy diverzió történt.

Felrobbant egy lőszerraktár Ukrajna északi részén

2018. október 09. 08:17

Sajtóközlések szerint Icsnyában pánik tört ki. Sérültekről egyelőre nem érkeztek jelentések.

Magyar mise és magyar kiállítás a Vatikánban

2018. október 08. 15:43

A magyarok hallatják a hangjukat és imájukat egész Európában - mondta Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi püspök a Szent Péter-bazilikában bemutatott magyar misén hétfőn, amellyel egy időben megnyílt a Kereszt-tűzben című magyar kiállítás a közel-keleti keresztélyüldözésről.

Kényszerleszállást hajtott végre a Szojuz MSZ-10

2018. október 11. 21:00

A hordozórakéta meghibásodása miatt kényszerleszállást hajtott végre nem sokkal csütörtöki felszállása után a Nemzetközi Űrállomásra elindított Szojuz MSZ-10 orosz űrhajó, a fedélzeten lévő orosz és amerikai űrhajós épségben földet ért az ejtőernyővel fékezett visszatérőkabinban.

Halálos áldozata is van a Michaelnak

2018. október 11. 07:25

Halálos áldozattal is járt a már csökkenő erejű, de változatlanul életveszélyes Michael hurrikán pusztítása Floridában - helyi idő szerint - szerdán.  

Többen meghaltak és eltűntek Mallorcán

2018. október 10. 14:42

Kilencre nőtt a halálos áldozatok száma, és többeket továbbra is eltűntként tartanak nyilván a spanyolországi Mallorca szigetén, ahol a hirtelen jött heves esőzések okoztak erős áradásokat szerdára virradóra.

Díszdoktori címet kapott Szijjártó Péter Asztanában

2018. október 10. 11:25

Díszdoktori címet kapott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a kazah Kazguu Egyetemen, a címet Talgat Narikbajev, az egyetem rektora adta át szerdán Asztanában - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Eltüntették Erőss Zsolt emléktábláját

2018. október 09. 20:45

Ismeretlenek levágták és eltüntették azt az emléktáblát, amelyet a Békás-szorosban levő Oltár-kő tetején állítottak Erőss Zsolt hegymászó emlékére barátai 2013 júliusában, másfél hónappal azután, hogy a hegymászó eltűnt a Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsának meghódítása után - közölte kedden a Mesagerulneamt.ro portál Fekete Örsre, a Hargita megyei hegyimentő szolgálat vezetőjére hivatkozva.

Mégis megváltozhat Macedónia neve

2018. október 09. 10:44

Az országnév megváltoztatásáról szóló érvénytelen macedóniai népszavazás után alkotmánymódosítást kezdeményezett a szkopjei kormány, és amennyiben a javaslat a parlamentben a kétharmados támogatottságot kap, a nyugat-balkáni országot a jövőben Észak-Macedóniának fogják hívni - jelentette kedden a helyi média.  

Ismét földrengés rázta meg az indonéziai Celebeszt

2018. október 09. 06:51

Újabb földrengés rázta meg az indonéziai Celebesz szigetet (Sulawesi) kedden, a földmozgás 5,1-es erősségű volt, Palu várostól mintegy 13 kilométerre keletre, 10 kilométeres mélységben keletkezett - közölte az amerikai földtani intézet (USGS).  

Két amerikai kapta meg az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjat

2018. október 08. 13:18

Két amerikai tudós, William D. Nordhaus és Paul M. Romer kapta meg az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjat "a világgazdaság hosszú távú fenntartható növekedésével" kapcsolatos munkásságáért - jelentette be hétfőn a Svéd Királyi Tudományos Akadémia.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×