Külföld

Ma kezdődik a Kutya éve

2018. február 16. 12:31

Február 16-a a kínai új év kezdete, a Kutya éve köszönt be. Hogy mit is jelent ez pontosan és mit érdemes tudni a több mint ötezer éves múltra visszatekintő kínai horoszkópról?  

Tizenhét halott és vádemelés a floridai lövöldözés következménye

2018. február 15. 20:24

Legkevesebb tizenhét halottja van a floridai Parkland városka középiskolájában történt lövöldözésnek, a tettet elkövető Nikolaus Cruz ellen tizenhét rendbeli, előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság miatt emelnek vádat - értesült a The Washington Post című lap csütörtökön.

Magyar férfi halt meg egy bécsi autóbalesetben

2018. február 15. 13:27

Egy magyar férfi életét vesztette, négy másik ember pedig megsérült egy súlyos autóbalesetben csütörtök reggel Bécsben - jelentette az APA osztrák hírügynökség.

Lemondott Jacob Zuma dél-afrikai elnök

2018. február 15. 07:05

Bejelentette azonnali hatályú lemondását szerda este a Dél-afrikai Köztársaság elnöke, a korrupciós botrányok sorozatába keveredett Jacob Zuma.  

Lövöldözés volt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség központjában

2018. február 14. 20:33

Lövöldözés volt szerda délelőtt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) központjában, egy rendőr megsebesült.

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték a 'kuktás robbantót'

2018. február 14. 09:42

Kétszeres életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Ahmad Khan Rahimit, a "kuktás robbantóként" elhíresült terroristát.  

A sebességmérő hibája miatt zuhanhatott le a repülőgép

2018. február 13. 17:49

A mérőműszerek által - feltehetően a jegesedés miatt - mutatott helytelen repüléssebességi adatok hozzájárultak a hétvégi Moszkva környéki légi balesethez - közölte az orosz Államközi Légiközlekedési Bizottság (MAK) kedden a lezuhant gép feketedobozának elsődleges vizsgálatát követően.

Beszédet, szöveget jelnyelvre fordító alkalmazást fejlesztettek mexikói fiatalok

2018. február 13. 14:31

Élő beszédet vagy írott szöveget jelnyelven megjelenítő okostelefonos alkalmazást fejlesztettek mexikói fiatalok a siketekkel és hallássérültekkel való kommunikáció megkönnyítésére.

Tűz ütött ki egy orosz hadihajón Vlagyivosztokban

2018. február 16. 08:01

Tűz ütött ki egy hadihajón pénteken Oroszország távol-keleti kikötőjében, Vlagyivosztokban, a legénység több mint száz tagját kimenekítették - közölte a haditengerészet mentőszolgálatának központja.  

Kiderült miért aggódnak a legjobban a németek

2018. február 15. 16:55

A terrorveszély okozza a legnagyobb aggodalmat a német társadalomban egy csütörtökön ismertetett felmérés szerint.

Erős síszezont várnak Szlovákiában

2018. február 15. 10:45

Erős téli szezonban bíznak idén a szlovák turisztikai szakemberek. A sok csapadék miatt korábban nyíltak a síközpontok, és a lejtők azóta is havasak. Donovalyn természetes és mesterséges hó is van, és folyamatosan érkezik friss csapadék. Itt elsősorban a visegrádi országokból érkező vendégek töltik meg a síterepet.  

Lövöldözés egy floridai középiskolában frissítve

2018. február 15. 06:16

Legkevesebb 17 halottja van annak a lövöldözésnek, amely szerdán délután történt a floridai Parkland városka középiskolájában. A kórházakban ápolt sebesültek száma 16.  

Pizzával zaklatják az ügyvédet

2018. február 14. 18:38

Súlyos zaklatási ügyben indított nyomozást a dortmundi rendőrség: egy ismeretlen pizzák tucatjaival "bombáz" folyamatosan egy ügyvédet.

Martin Schulz azonnali hatállyal távozik elnöki tisztségéből

2018. február 13. 20:27

Martin Schulz azonnali hatállyal távozik a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöki tisztségéből. Ezt a politikus személyesen jelentette be kedden Berlinben. A párt vezetését ideiglenesen a rangidős alelnök, Olaf Scholz hamburgi polgármester veszi át.

Romániában már 26-an haltak meg influenzában

2018. február 13. 16:37

Romániában 26-ra emelkedett az influenzavírus miatt elhunyt személyek száma, miután az elmúlt két napban öt halálesetet jelentettek a hatóságok.

Előzetes határellenőrzési megállapodást kötött az Európai Bizottság Albániával

2018. február 13. 10:13

Megállapodásra jutott az Európai Bizottság Albániával abban, hogy az uniós part- és határvédelmi ügynökség (Frontex) fokozott bevándorlási nyomás esetén rövid időn belül szakembereket küldhet a nyugat-balkáni országba a helyzet kezelésére.  
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×