Külföld

Olaszország alternatív fizetőeszköz lehetőségét vetette fel

2019. június 07. 06:27

Alternatív pénz bevezetéséről szóló tervet jelentett be az olasz kormány, ez kikezdheti a közös európai fizetőeszköz alapjait is - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.  

Manfred Webert újraválasztották az Európai Néppárt frakcióvezetőjének

2019. június 05. 15:20

A várakozásoknak megfelelően újra a német Keresztényszociális Unió (CSU) politikusát, Manfred Webert választották meg az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjének szerdán Brüsszelben.

Turistahajónak ütközött egy tengerjáró hajó Velencében

2019. június 02. 16:01

Egy lehorgonyzott turistahajónak ütközött egy irányíthatatlanná vált tengerjáró luxushajó Velencében, a kikötői hatóságok szerint legalább négyen könnyebben megsérültek.  

Magyar fejlesztés segítheti a korszerű vízgazdálkodást

2019. június 01. 17:51

Ázsia, Afrika és Dél-Amerika több országában is forgalomba kerülhet a Water&Soil Kft. talajnedvességet javító fejlesztése, amely a cég várakozása szerint a jobb terméshozamok mellett százmilliók biztonságosabb vízellátásához is hozzájárulhat.  

Az alkotmánybíróság elnöke lesz Ausztria új kancellárja

2019. május 31. 08:56

Alexander van der Bellen államfő csütörtökön bejelentette, hogy Ausztria új kancellárja, az átmeneti kormány feje Brigitte Bierlein, az alkotmánybíróság jelenlegi elnöke lesz.  

Hazatérhetett a világ legkisebb súlyú újszülöttje

2019. május 30. 11:46

Egészségesen hazatérhetett egy öthónapos csecsemő, aki a világ legkisebb súlyú újszülöttjeként mindössze 245 grammal jött világra egy San Diegó-i kórházban - közölte a kórház szerdán.

A pápa óriás székely kapun át érkezik Csíksomlyóra

2019. május 29. 14:53

Ferenc pápa óriási székely kapun át érkezik a szombaton tartandó miséjére a csíksomlyói hegynyeregbe, és a szűzanya iránti tisztelet kifejezéséül arany rózsát hoz a csíksomlyói kegyhelynek - közölték a szervezők.

Károsíthatják a szívet az e-cigaretták

2019. május 29. 09:00

Károsíthatják a szívet az e-cigaretták – derítették ki a Stanford Egyetem szív- és érrendszeri intézetének kutatói.

Leopárd ölt meg egy kétéves gyereket

2019. június 06. 14:23

A személyzet egyik tagjának kétéves kisfiát ölte meg egy leopárd a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban - közölte az intézmény a honlapján.

Gyors klímavédelmi intézkedéseket sürgetnek

2019. június 04. 11:35

Gyors klímavédelmi intézkedéseket sürgetnek a kutatók többek közt az Európában élők egészsége érdekében is - áll a Magyar Tudományos Akadémia keddi közleményében.

Távozik a német szociáldemokraták vezetője

2019. június 02. 11:00

Távozik a kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöki és szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetői tisztségéből Andrea Nahles, a politikus ezt vasárnap közölte.

Nyitottságra és örömre buzdított Ferenc pápa Bukarestben

2019. május 31. 19:11

Nyitottságra és örömre buzdított Ferenc pápa pénteken Bukarestben a római katolikus Szent József székesegyházban általa celebrált szentmise homíliájában.

Felborult egy csónak a Rajnán, többen meghaltak

2019. május 30. 18:41

Három ember meghalt, köztük egy kislány csütörtökön az északkelet-franciaországi Gerstheimnél, miután felfordult egy felfújható csónak a Rajnán; egy másik kislány után még a késő délutáni órákban is folyt a kutatás.

Szokatlan hőség van Moszkvában

2019. május 29. 19:00

Jégbe töltött táplálékkal etették a jegesmedvéket a moszkvai állatkertben szerdán az évszakhoz képest szokatlan hőség miatt - jelentette a TASZSZ hírügynökség.  

Bírósághoz fordult a Huawei az amerikai szankciók miatt

2019. május 29. 10:49

Gyorsított eljárásra vonatkozó kérelmet nyújtott be egy amerikai bíróságon a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat, hogy tegyék semmissé azt a tiltó rendeletet, amelynek értelmében a kínai vállalat nem vásárolhat alkatrészeket vagy technológiát amerikai cégektől az Egyesült Államok kormányzatának engedélye nélkül – adta hírül a CCTV kínai állami televízió szerdán.  

Szörnyű tragédia egy orosz iskolában

2019. május 28. 20:01

Molotov-koktélt dobott egy osztályterembe, majd baltával fejbe vágta egy 12 éves iskolatársnőjét kedden egy 14 éves tanuló a Szaratov megyei Volszkban.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×