Külföld

Meghalt a Pearl Harbor legidősebb amerikai katona túlélője

2018. november 22. 10:36

Százhat éves korában meghalt Ray Chavez, aki a legidősebb amerikai katona-túlélője volt az 1941-es Pearl Harbor elleni japán támadásnak.  

Itt lehet majd ehető rovarokat kapni!

2018. november 21. 16:55

A Sainsbury's az első brit élelmiszeráruház-lánc, amely rovarokból készült termékekkel bővíti kínálatát, hogy népszerűsítse a kevesebb üvegházhatású-gáz kibocsátásával járó fenntartható élelmiszertermelést.

Amerikai diákok kapják idén a Nemzetközi Gyermek Békedíjat

2018. november 21. 10:43

A fegyvertartás szigorításáért kampányoló amerikai diákok által alapított szervezetnek adományozta idén a Nemzetközi Gyermek Békedíjat Desmond Tutu dél-afrikai Nobel-békedíjas emberi jogi aktivista. A szervezetet olyan diákok hozták létre, akik túlélték a Florida állambeli Parklandban februárban történt iskolai lövöldözést, amelyben tizenheten haltak meg.  

Megkéseltek egy rendőrt Brüsszelben

2018. november 20. 09:35

Megkéseltek egy rendőrt kedd reggel Brüsszel központjában, egyes források szerint iszlamista terrortámadás történt, a hatóságok azonban még vizsgálják a lehetséges okokat.  

Lövöldözés volt egy chicagói kórházban

2018. november 20. 07:02

Lövöldözés volt hétfőn egy chicagói kórháznál, majd a kórház épületében is, négyen - köztük a támadó - meghaltak.  

Eljátszotta az egyházközség pénzét egy pap

2018. november 19. 17:02

Százhúszezer eurót (csaknem 40 millió forintot) játszott el egyházközsége pénzéből internetes szerencsejátékokon egy katolikus pap Németországban - közölte a magdeburgi egyházmegye egyik szóvivője hétfőn.

Furcsa szag miatt fordult vissza egy gép

2018. november 19. 14:09

Furcsa szag miatt kénytelen volt visszafordulni Frankfurtba a Lufthansa egyik Londonba tartó járata 91 emberrel a fedélzetén – közölte hétfőn a légitársaság.

Harminchárman meghaltak Indiában egy ciklon miatt

2018. november 18. 09:36

Legkevesebb 33 ember halálát okozta egy ciklon India déli részén, 82 ezren otthonaik elhagyására kényszerültek - adta hírül vasárnap az AP amerikai hírügynökség.

Jelentős előrelépés a Brexit-tárgyaláson

2018. november 22. 10:05

  Jelentős előrelépés történt az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti jövőbeli kapcsolatrendszerre vonatkozó politikai nyilatkozatot illetően, de a végleges megállapodást még nem sikerült tető alá hozni – közölte az Európai Bizottság egyik szóvivője a testületet vezető Jean-Claude Juncker és Theresa May brit kormányfő szerda esti brüsszeli találkozóját követően. Az egyeztetések szombaton folytatódnak.    

Vörösbe öltözött Velence

2018. november 21. 12:23

Vörös fénybe borult a lagúnák városa november 20-án, kedden este.

Több tucat ember halt meg egy öngyilkos merényletben

2018. november 20. 16:32

Több tucat ember halt meg egy rendezvényteremben elkövetett öngyilkos robbantásos merényletben Afganisztán fővárosában, Kabulban. Az afgán egészségügyi minisztérium közlése szerint legalább negyvenen vesztették életüket és hatvanan sebesültek meg a helyi idő szerint hétfő esti támadásban.

Szinte percenként hal meg gyerek a világon hasmenés miatt

2018. november 20. 08:06

Óránként 40 gyermek hal meg a világon az elégtelen higiéniai körülmények következtében kialakuló hasmenés következtében - jelentette az Oxfam nemzetközi civilszervezet-szövetség spanyolországi ága, az Oxfam Intermón hétfőn, a Toalett Világnapján. A szervezet szerint ezeknek a haláleseteknek csaknem a fele megelőzhető lenne szappanos kézmosással.  

WHO: tovább nő a maláriás fertőzések száma

2018. november 19. 19:14

2016 után 2017-ben is tovább nőtt a maláriával fertőzöttek száma, holott korábban évekig csökkenő tendencia volt tapasztalható - figyelmeztetett hétfőn kiadott jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Útelzárásokkal tiltakoznak a magas benzinárak ellen

2018. november 19. 15:40

Útelzárásokkal tiltakoztak a magas benzinárak és közműdíjak, az utak rossz állapota és a közbiztonság romlása ellen hétfőn Kárpátalja több pontján, a tüntetők délután is lezárva tartották a Csap-Kijev főutat a Vereckei-hágó térségében.

Bulgária-szerte tüntettek a megélhetési költségek növekedése miatt

2018. november 19. 07:27

Bulgária-szerte tüntetéseket tartottak vasárnap a magas üzemanyagárak, a megélhetési költségek növekedése és a korrupció ellen - jelentette honlapján a BTA bolgár hírügynökség. Ez volt a második ilyen jellegű tüntetés múlt vasárnap óta.  

Meghalt egy magyar kamionsofőr Dévánál

2018. november 16. 09:40

Péntek hajnalban meghalt egy magyarországi kamionsofőr az erdélyi Déva közelében történt balesetben - közölte az Agerpes hírügynökség a Hunyad megyei rendőrség szóvivőjére hivatkozva.  
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×