Külföld

Az Eurostar eltanácsolja az utasokat a Párizs-London úttól

2019. március 28. 19:17

A Párizst Londonnal összekötő Eurostar vasúttársaság azt kérte csütörtökön az utasaitól, hogy amennyiben nem szükséges, április 3-ig nem utazzanak a francia fővárosból Londonba vasúton, miután továbbra is jelentősek a fennakadások a francia vámőröknek a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) miatti bizonytalanság nyomán indított tiltakozó mozgalma következtében.

Új hír az osztrák családi juttatásról

2019. március 28. 16:51

Az Ausztriában dolgozó külföldi munkavállalóknak járó családi juttatásokat érintő osztrák jogszabály nem egyeztető össze az uniós joggal, ugyanis szembemegy az egyenlő bánásmódról és a szabad mozgásról szóló uniós irányelvvel - jelentette ki Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért, valamint munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztos Strasbourgban csütörtökön.

Fegyveres lövöldözött Seattle-ben

2019. március 28. 05:50

Két ember meghalt, kettő súlyosan megsebesült az egyesült államokbeli Seattle-ben, amikor egy fegyveres tüzet nyitott két autósra és a helyi közlekedési vállalat egyik buszára, majd menekülés közben balesetet okozott a szerda délutáni csúcsforgalom idején - közölte a rendőrség.  

Az eddigi legnagyobb T. rexet fedezték fel kanadai tudósok

2019. március 27. 17:42

Kanadai tudósok új tanulmánya szerint az eddig ismert legnagyobb T. rexé lehetett a Scotty nevű kövület.

Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing 737-es

2019. március 27. 06:58

Hajtóműhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing 737-es MAX 8 típusú repülőgép az egyesült államokbeli Floridában kedden - közölték a hatóságok.  

Újabb zagytározó szakadhat át Brazíliában

2019. március 24. 09:01

A Vale SA brazil bányászati vállalat egyik zagytározójának több mint kétszáz halálos áldozattal járó január végi gátszakadását követően egy újabb hasonló katasztrófa fenyeget. Egy független szakértői vizsgálat ugyanis kimutatta, hogy a Sul Superior gát falának stabilitása kritikus a Gongo Soco bányában - közölte vasárnapra virradóra a Vale.

Hatvanan meghaltak a kínai vegyi üzemben történt robbanásban

2019. március 23. 08:25

Hatvankettőre emelkedett a Kína keleti részén található Csiangszu tartományban lévő vegyi üzemben történt robbanás halálos áldozatainak száma, a sérültek közül harmincnégyen válságos állapotban vannak, huszonnyolc embert pedig eltüntként tartanak nyilván - közölte péntek este a kínai sajtó a legutóbbi értesüléseket a baleset áldozatairól.

Halálos medvetámadás történt Székelyföldön

2019. március 22. 15:15

Halálos medvetámadás történt péntek délelőtt a székelyföldi Kőrispatakon.

Áder: a párizsi klímamegállapodás bajban van

2019. március 28. 17:51

"Párizs bajban van", hiszen a világ károsanyag-kibocsátása nagyobb, mint valaha - jelentette ki Áder János államfő csütörtökön az ENSZ-közgyűlés éghajlatváltozással és fenntartható fejlődéssel foglalkozó vitájában, New Yorkban.

A matematika segítségével osztályozzák az agysejteket a kutatók

2019. március 28. 10:43

Az agysejtek formáinak matematikai úton történő leírására és osztályozására dolgoztak ki új módszert a Blue Brain Project svájci agykutatási kezdeményezés tudósai.  

Több műanyag terméket is betiltanak az EU-ban 2021-től

2019. március 27. 20:23

Jóváhagyta a műanyaghulladék mennyiségének visszaszorítását célzó szigorúbb szabályokat szerdán az Európai Parlament (EP), amelyek értelmében 2021-tól betiltják azon egyszer használatos műanyag termékek árusítását, amelyek könnyen és olcsón helyettesíthetők.

Tíz százalékkal csökkent a foglalások száma Horvátországban

2019. március 27. 14:43

Tíz százalékkal csökkent a foglalások száma Horvátországban a tavalyi év azonos időszakához képet, ennek ellenére hasonló turisztikai forgalomra számítanak a szakemberek, mint 2018-ban - közölte a Poslovni Dnevnik című horvát gazdasági napilap szerdán.

Lavina sodort el túrázókat a svájci Valais kantonban

2019. március 25. 07:02

Egy túrázó meghalt, amikor vasárnap elsodorta a lavina az Alpokban, Svájc délnyugati részében - közölték a hatóságok.  

Gáztámadás ért egy szíriai települést, többen megsebesültek

2019. március 24. 08:35

Huszonegy embert szállítottak szombaton a nyugat-szíriai Hama egyik kórházába mérgesgáz belélegzésének tüneteivel, miután szíriai lázadók ágyúztak egy közeli települést - közölte a SANA állami hírügynökség.

Összeütközött két autóbusz Ghánában, sokan meghaltak

2019. március 22. 15:57

Összeütközött két autóbusz Ghána középső részén, legalább hatvanan meghaltak – közölték rendőrségi források pénteken.

Ámokfutó gázolt egy kínai városban

2019. március 22. 09:01

A járókelők közé hajtott autójával egy férfi Kínában és halálra gázolt hat embert, a sofőrt később a rendőrség agyonlőtte.  
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×