Padlizsánkrémet lopott egy medve

2017. november 01. 18:05

Betört egy tusnádfürdői lakóházba és kirámolta a hűtőszekrényt egy medve.

Felszökött egy repülőre egy hétéves kislány Svájcban

2017. november 01. 16:27

Elszökött családjától egy hétéves kislány Svájcban, vonatra szállt, majd sikeresen felszökött egy repülőgépre vasárnap a genfi repülőtéren a többszörös ellenőrzés ellenére.

Frissítve! - Terrortámadás volt New Yorkban

2017. november 01. 13:50

Nincs magyar áldozata a helyi idő szerint kedden történt terrorcselekménynek – jelentette a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden késő este.

Felfüggesztve Katalónia függetlenségi deklarációja

2017. október 31. 15:45

A spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette kedden Katalónia függetlenségi deklarációját, amelyet a katalán parlament múlt héten pénteken szavazott meg – adta hírül az alkotmánybíróság szóvivője.

Rendkívüli viharok pusztítanak az Egyesült Államok északkeleti partvidékén

2017. október 31. 05:54

Özönvízszerű esőzések és orkán erejű szélviharok söpörtek végig hétfőn az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, a szövetségi fővárostól, Washingtontól a kanadai határon fekvő Maine államig.  

Halálos bányarobbanás Erdélyben

2017. október 30. 11:05

Sújtólégrobbanás történt hétfő reggel a dél-erdélyi hobicaurikányi (Uricani) szénbányában, egy bányász meghalt, hárman súlyosan megsebesültek.

Több halálos áldozatot követelt a Közép-Európán végig söprő szélvihar

2017. október 29. 18:21

Öten meghaltak és több tucatnyian megsérültek vasárnap a Közép-Európán átvonuló rendkívül heves, esővel kísért szélviharban, amely fákat döntött ki, villamos vezetékeket, tetőket rongált meg, fennakadásokat okozott a közlekedésben és a hamburgi kikötőben vihardagályt idézett elő.

Több tízezer háztartás maradt áram nélkül a heves szélvihar következtében Csehországban

2017. október 29. 10:25

Több tízezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban az országon szombat éjféltől átvonuló rendkívül heves, esővel kísért szélvihar miatt. Komoly fennakadások vannak a közlekedésben is - jelentette vasárnap délelőtt a közszolgálati cseh hírtelevízió (CT24).

Több tucat azonosítatlan holttestre bukkantak Líbiában

2017. október 28. 08:00

Több tucat azonosítatlan holttestre bukkantak Líbiában - adták hírül pénteken a líbiai biztonsági erők.

Minden korábbinál nagyobb támogatás a kárpátaljai magyaroknak

2017. október 27. 19:30

A magyar kormány a kárpátaljai magyarságnak eddig nyújtott támogatások minden formáját nemcsak fenntartja, hanem bővíteni fogja, így minden korábbinál nagyobb támogatásra számíthatnak a kárpátaljai magyarok - jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára pénteken Beregszászon, ahol közel ezer vállalkozó írt alá pályázati szerződéseket 2,3 milliárd forint értékben a magyar kormány gazdaságfejlesztési támogatásának keretében.

Bécsi intézkedések a terrorizmus ellen

2017. október 27. 14:26

A biztonsági intézkedések szigorításáról döntött a bécsi városvezetés pénteken, a testület határozata értelmében jövő tavasszal behajtást akadályozó oszlopokat építenek ki több forgalmas helyen az osztrák fővárosban, mivel Európában több helyütt követtek el terrorcselekményeket különféle járművekkel.

Él a nigériai kalózok által elrabolt magyar tengerész

2017. október 27. 08:27

Él és a körülményekhez képest jól van az a magyar tengerész, akit nigériai kalózok raboltak el kedden - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a köztévében csütörtökön.  

Hatékony az orosz terrorelhárítás

2017. október 26. 20:00

Negyvenhárom "terrorista irányultságú bűncselekményt" sikerült megakadályozni eddig idén Oroszországban, ahol az első félévben harminc külföldi hivatásos kémet és több mint kétszáz kollaborációval gyanúsított személyt fogtak el - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök a fegyveres testületek és ügyészség vezetői részvételével megtartott csütörtöki moszkvai rendezvényen.

Robbantásos merényletben megsérült egy ukrán ellenzéki képviselő

2017. október 26. 09:18

Robbantásos merényletben megsérült szerda este egy ukrán ellenzéki képviselő, testőre pedig életét vesztette - adták hírül ukrán hírportálok.  

Szigorúbb légiforgalmi biztonsági intézkedések lépnek életbe az USA-ban

2017. október 26. 07:48

Szigorúbb biztonsági intézkedések lépnek életbe csütörtöktől az Egyesült Államokba tartó, illetve onnan induló légi járatokon.  

Tilos lesz megmászni a híres Uluru sziklát

2017. november 01. 16:57

Tilos lesz megmászni 2019-től a híres Uluru sziklát Ausztráliában.

Fát ültet minden egyes idei újszülött után Róma

2017. november 01. 15:15

A nyári szárazság és a régióban tapasztalt erdőtüzek miatt két erdőt is telepít Róma: minden 2017-ben született gyerek után egy-egy fát ültet.

Az Iszlám Állam nevében követték el a New York-i gázolásost

2017. november 01. 11:49

A merénylő gépkocsijában talált angol nyelvű feljegyzés szerint az Iszlám Állam nevében követte el a nyolc halálos áldozatot és 11 súlyos sérültet követelő kedd délutáni New York-i gázolásos merényletet - adta hírül szerdán a CNN hírtelevízió és a The New York Times amerikai napilap honlapja.

Életbe lép az EU és Kuba közötti együttműködési megállapodás

2017. október 31. 13:19

Az Európai Unió és Kuba közötti együttműködési megállapodás, amely a kapcsolatok rendezését, illetve a politikai párbeszéd előmozdítását célozza a felek között, november 1-jén, szerdán lép életbe – jelentette be az Európai Bizottság.

Mikroszkóppal vizsgálják a merénylő agyát

2017. október 30. 13:30

A Las Vegas-i lövöldözés elkövetőjének, Stephen Paddocknak az agyát vizsgálják a kaliforniai Stanford Egyetemen, ám bármit is találnak a kutatók - ha egyáltalán találnak valamit -, az eredményeik valószínűleg nem adnak választ arra a kérdésre, hogy mi vitte rá a férfit az 59 halálos áldozatot követelő tömegmészárlásra.

Tüntettek Bukarestben a védőoltások kötelezővé tétele ellen

2017. október 30. 07:51

A védőoltások kötelezővé tétele ellen rendeztek tüntetést egyházi és világi egyesületek vasárnap Bukarestben, élő láncot alkotva a parlament épülete előtt, miután a kétkamarás román parlament szenátusa hétfőn csaknem egyhangúlag megszavazta az oltástörvény tervezetét.  

Lengyelül is megjelent a Puskás, a leghíresebb magyar című könyv

2017. október 29. 15:21

Szöllősi György kötetét a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében a krakkói könyvvásáron mutatták be. Az előszót Stefan Szczeplek, az egyik legnépszerűbb lengyel sportriporter írta.

Huszonnégy év börtönt kapott HIV-vírussal fertőzésért egy olasz férfi

2017. október 28. 08:16

Huszonnégy év börtönre ítéltek Olaszországban egy férfit, mert felelőtlenül megfertőzött HIV-vírussal 32 nőt, közvetve három férfit és egy nyolc hónapos csecsemőt.

Pokolgépes merénylet Bahreinben

2017. október 27. 21:00

Több rendőr megsérült pénteken Bahreinben egy pokolgépes támadásban, amely az őket szállító buszt érte – jelentette a manamai belügyminisztérium.

Független Katalán Köztársaság?

2017. október 27. 17:30

Megszavazták a független "Katalán Köztársaság" létrehozását célzó javaslatot a katalán parlament függetlenségi pártjai pénteken Barcelonában.

Szégyen: zarándokhelyről loptak a tolvajok

2017. október 27. 11:14

Ismeretlen tettesek ellopták II. János Pál pápa vérereklyéjét a Garda-tó melletti Montecastello zarándokhelyről.

Titkos marad a Kennedy-akták egy része

2017. október 27. 06:30

Donald Trump amerikai elnök ígéretétől eltérően egyelőre mégsem hozza nyilvánosságra a Kennedy-gyilkosság titkosított dokumentumainak teljességét.  

Üzembe helyezték az első önjáró városi buszt

2017. október 26. 12:13

Az első önjáró városi buszt helyezte üzembe szerdán a német vasúttársaság Bad Birnbach alsó-bajorországi fürdővárosban.

2030-ra a felére csökkenhet az élelmiszerhulladék-termelés Európában

2017. október 26. 08:26

Új szándéknyilatkozatot bocsátott ki a FAO és az EU, melynek fő célja, hogy a felére mérsékelje a fejenkénti élelmiszerhulladék-termelést 2030-ig. A dokumentum ünnepélyes aláírására a FAO római központjában került sor. Az ENSZ új Fenntartható Fejlődési Célok globális programjával maximálisan összehangolt elvi kinyilvánítás az antimikrobiális rezisztencia (AMR) gazdaságokban és élelmiszerrendszerekben való terjedése ellen is hathatós fellépést tervez.

Elfogadta a kormány Szlovákiában az alkoholfogyasztásról szóló akciótervet

2017. október 25. 18:06

Szlovákia azon országok közé tartozik, ahol nagy az alkoholfogyasztás – állítja a WHO (Egészségügyi Világszervezet). A WHO szerint az alkoholfogyasztás az egyik okozója lehet az idő előtti elhalálozásnak.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×