Külföld

Harmincan sérültek meg egy bajorországi buszbalesetben

2018. november 16. 07:01

Frontálisan összeütközött két busz csütörtökön a bajorországi Ammerndorf közelében, a helyi rendőrség este közölt adatai szerint 30 ember sérült meg.  

Felső árat szabtak az unión belüli hívásoknak

2018. november 14. 16:33

Az Európai Parlament (EP) jóváhagyta az unión belüli hívások árának korlátozását célzó új távközlési szabályokat, amely rendelkezik a szupergyors 5G hálózatok kiépítéséről és a vészhelyzeti figyelmeztetőrendszer létrehozásáról is - közölte az uniós parlament szerdán.  

A pletykák terjesztése a terrorizmus egy formája

2018. november 14. 12:29

A terrorizmus egy formájának nevezte a rosszindulatú pletykálkodást, a hamis információk vagy féligazságok terjesztését Ferenc pápa, és a hazugság ellen intett hagyományos szerdai audienciáján a római Szent Péter téren.

A ráknál is pusztítóbbak lehetnek az ellenálló baktériumok

2018. november 14. 06:57

Az antibiotikumok nem megfelelő használata miatt kialakuló ellenálló kórokozók néhány évtizeden belül több ember halálát fogják okozni világszerte, mint a rák, hacsak nem történnek hatékony ellenlépések - írta a Magyar Idők.  

A kormány tagjai és a túlélők együtt emlékeztek

2018. november 13. 12:22

Edouard Philippe francia miniszterelnök részvételével nemzeti megemlékezésen hajtottak fejet kedden a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján Párizsban és a fővároshoz közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál.

Pénzt gyűjtenek a hős ausztrál hajléktalannak

2018. november 12. 08:24

Alig két nap leforgása alatt több mint százezer dollár gyűlt össze Ausztráliában közadakozásból annak a hajléktalan férfinak a megsegítésére, aki a rendőrök segítségére sietett, amikor pénteken megpróbálták ártalmatlanítani a melbourne-i késes terrortámadás elkövetőjét - közölték hétfőn ausztrál lapok internetes oldalaikon.  

Világbéke

2018. november 11. 19:41

Egységes álláspont kialakítását sürgették a világbéke megteremtése érdekében Németország és Franciaország vezetői a Párizsi Békefórum elnevezésű háromnapos rendezvény vasárnapi megnyitóján, amelyen több tucat állam- és kormányfő volt jelen.

Drámai hatása van a magánynak az ausztrálok egészségére

2018. november 10. 12:07

Négyből egy ausztrál magányos, aminek drámai hatása van fizikai és mentális egészségére egy nemrég bemutatott tanulmány szerint.

Rendkívüli EU-csúcs lesz november 25-én

2018. november 15. 08:55

Rendkívüli csúcsértekezletet tartanak november 25-én az Egyesült Királyság uniós kilépésének feltételrendszeréről tervezett megállapodás megkötése érdekében - jelentette be Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke csütörtök reggel Brüsszelben.  

Sorra veszik őrizetbe a macedón politikusokat

2018. november 14. 14:20

A macedón hatóságok szerdán őrizetbe vették Mile Janakieszki volt közlekedési minisztert és Kiril Bozsinovszkit, a kormány egykori főtitkárát, mert úgy ítélték meg, fennáll a veszélye annak, hogy Nikola Gruevszki volt miniszterelnökhöz hasonlóan ők is megszökhetnek az országból.

Csehország sem csatlakozik az ENSZ globális migrációs csomagjához

2018. november 14. 10:10

Csehország nem csatlakozik az ENSZ globális migrációs csomagjához - döntött szerdai ülésén Prágában a cseh kormány.  

Bepereli a CNN Donald Trumpot

2018. november 13. 20:20

A CNN amerikai hírtelevízió pert indít Donald Trump elnök és a Fehér Ház vezető munkatársai ellen, mert a Fehér Ház megvonta a televízió tudósítójának sajtóbelépőjét.

Új sorozathoz adja a hangját David Attenborough

2018. november 12. 10:44

Sir David Attenborough lesz a narrátora a Netflix új, nyolcrészes sorozatának, a Mi bolygónknak, amelyet áprilisban mutatnak be.  

Tovább nőtt a kaliforniai erdőtüzek áldozatainak száma

2018. november 12. 07:01

31-re emelkedett a kaliforniai erdőtüzek halálos áldozatainak száma, az eltűnteké pedig meghaladja a kétszázat - közölték a hatóságok.  

Taroltak a független jelöltek a szlovákiai helyhatósági választáson

2018. november 11. 14:37

A független, pártonkívüli jelöltek előretörését és a legnagyobb kormánypárt, az Irány gyengülését hozta a szombaton tartott szlovákiai helyhatósági választás, amelynek összesített nem hivatalos végeredményei szerint a Magyar Közösség Pártjának (MKP) és a Most-Híd vegyes pártnak is több polgármestere és önkormányzati képviselője lesz a négy évvel ezelőtti választás eredményeihez képest.

További emberéleteket követelt a kaliforniai tűzvész

2018. november 10. 09:40

Kilencre nőtt péntek estére a legsúlyosabb kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma, mindannyian a Butte megyei Paradise városkában vagy annak környékén haltak meg, ahol mintegy 6700 épület vált a lángok martalékává.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×