Külföld

Kigyulladt egy komphajó a Balti-tengeren

2018. október 02. 19:15

Kigyulladt egy litván zászló alatt hajózó komp gépháza a Balti-tengeren kedden, a lángokat rövid idő alatt eloltották – közölték orosz hírügynökségek a tengeri mentéseket koordináló kalinyingrádi központra hivatkozva.

Medve mart halálra egy férfit Alaszkában

2018. október 02. 06:24

Egy anyamedve és két bocsa halálra mart egy 18 éves fiatal férfit az Egyesült Államokban, Alaszkában - tudatta hétfőn a helyi rendőrség.  

Van, ahová már a héten megérkezhet a tél

2018. október 01. 16:49

Az Alpokba már a héten megérkezhet a tél – írta hétfőn Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megkezdődött a két Korea közti demilitarizált övezet aknamentesítése

2018. október 01. 09:40

Megkezdődődött a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet aknamentesítése, ahogy azt a két ország vezetői szeptemberi phenjani csúcstalálkozójukon elhatározták - jelentette be a dél-koreai védelmi minisztérium hétfőn.  

Újabb természeti csapás sújtja Amerikát

2018. október 01. 05:53

Amerikai sajtójelentések szerint a Florence trópusi vihar után óriási méretű moszkitók lepték el Észak-Karolinát, ahol egyes megyékben közegészségügyi válsághelyzet alakult ki.  

Megkezdődött a népszavazás Macedóniában

2018. szeptember 30. 09:01

Hét órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek, és ezzel megkezdődött az ország európai jövőjét jelentősen befolyásoló népszavazás Macedóniában.

Ezrek tüntettek Pristinában a koszovói elnök ellen

2018. szeptember 29. 18:17

Több ezren vonultak azt utcákra Pristinában szombaton a Szerbiával folytatott, szerintük eredménytelen tárgyalások megszakítását követelve Hashim Thaci koszovói elnöktől.  

Robbanószer alapanyagait találták Hollandiában

2018. szeptember 28. 18:03

Robbanószerek előállításához szükséges alapanyagokat találtak nagy mennyiségben a Hollandiában csütörtökön őrizetbe vett, merényletre készülő gyanúsítottaknál - közölte pénteken a rotterdami ügyészség.

Újabb földrengés rázta meg Indonéziát - frissítve

2018. október 02. 08:01

Újabb, ezúttal közepes, 5,9-es erősségű földrengés rázta meg Indonéziát kedden.  

Hat feltételezett terroristát fogtak el Németországban

2018. október 01. 19:37

Elfogtak és előzetes letartóztatásba helyeztek Németországban hétfőn hat feltételezett szélsőjobboldali terroristát.

Hetvenezer euró Kuciak meggyilkolásáért?

2018. október 01. 15:23

Legalább 70 ezer eurót fizetett a Ján Kuciak meggyilkolását megrendelő személy Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró meggyilkolásáért - jelentették be Pozsonyban azon a sajtótájékoztatón, amelyen az ügyben folyamatban lévő vizsgálat eddigi eredményeit ismertették a szlovák bűnüldöző szervek képviselői hétfőn.

Kitiltják a dízelautókat Észak-Olaszországból

2018. október 01. 09:00

Közlekedési szigorítás lép életbe hétfőtől a Pó-alföld fedte észak-olaszországi tartományokban a legalacsonyabb környezetvédelmi besorolású járművek forgalmának korlátozásával.  

Nagyon alacsony a részvétel a macedón népszavazáson

2018. szeptember 30. 13:50

Egyelőre nagyon alacsony a részvételi arány az ország nevének megváltoztatására vonatkozó népszavazáson Macedóniában, a választási bizottság közlése szerint 11 óráig a választásra jogosultak 8,03 százaléka járult az urnák elé.

Távozik a Tesla igazgatótanácsának éléről Elon Musk

2018. szeptember 30. 08:00

Távozik a Tesla igazgatótanácsának éléről Elon Musk, de a vállalat vezérigazgatója marad; ő és a vállalat 20-20 millió dollár büntetést fizet, mert a cégvezető a Twitteren a cég részvényárfolyamát befolyásoló, félrevezető üzenetet tett közzé - tudatta helyi idő szerint szombaton a megállapodás részleteit az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC).

'Összefogásra van szükség az új biztonsági kihívások elleni hatékony fellépéshez'

2018. szeptember 29. 08:00

A népek és kultúrák közötti közeledés fórumaként létrehozott Civilizációk Szövetségét alkotó országoknak fokozniuk kell a közös erőfeszítéseket az új biztonsági kihívások, köztük a migrációs hullám és a vallási szélsőségek elleni hatékony fellépés érdekében - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek este New Yorkban, a szövetség tagországainak miniszteri szintű találkozóján.

Nagy erejű földrengés rázta meg Celebesz középső részét

2018. szeptember 28. 12:56

Nagy erejű, 7,5 erősségű földrengés rázta meg pénteken az Indonéziához tartozó Celebesz szigetének középső részét.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×