Külföld

Késes támadás történt egy vonaton Németországban

2018. május 31. 08:18

Késes támadás történt egy vonaton szerdán Németország északi részén, az elkövetőt a rendőrség lelőtte - jelentette hírportálján a Bild című német lap.  

Újra kell gondolni Európa iszlámhoz fűződő viszonyát

2018. május 30. 11:38

Újra kell gondolni Európa iszlámhoz fűződő viszonyát - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában, azzal a liege-i lövöldözéssel kapcsolatban, amelyben egy belga férfi két rendőrrel és egy civillel végzett.

Erre kéri az ENSZ a magyar kormányt

2018. május 29. 19:58

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatala (UNHCR) kedden felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza azt a törvényjavaslat-csomagot, amely szerinte jelentősen korlátozná a civil szervezeteket és a magánszemélyeket a menekültek és a menedékkérők támogatásában.

Bekeményíthetnek az osztrákok, ha nem beszéled jól a németet

2018. május 29. 18:16

Az osztrák kormány új terveket jelentett be hétfőn, amelyek szerint csökkenti a szociális alapjuttatásokat azon külföldiek - köztük menekültek - számára, akik nem tudnak jól németül, és a nagycsaládosok alapjuttatásait is megnyirbálja.

Lövöldözés Belgiumban, négy halott

2018. május 29. 13:31

Két rendőrrel és egy civillel végzett egy lövöldöző kedd délelőtt a belgiumi Liege-ben, a támadót később agyonlőtték.

Betilthatják az egyszer használatos műanyag termékeket

2018. május 28. 12:58

Szigorúbb uniós szintű szabályok elfogadására tett javaslatot a műanyaghulladék mennyiségének visszaszorítására hétfőn az Európai Bizottság: betiltanák azon egyszer használatos műanyag termékek árusítását, amelyek könnyen és olcsón helyettesíthetők.

A bikaviadalok betiltásáért tüntettek állatvédők Madridban

2018. május 28. 07:46

A sajtójelentések több ezer fős tömegről szóltak, míg a szervezők 40 ezer résztvevőről beszéltek, akik utcára vonultak "A bikaviadal erőszak" jelszavával.  

Az alkohol adóján és az áfán módosítana az EU

2018. május 25. 18:51

Az Európai Bizottság javaslatot tett a hozzáadottérték-adóra (általános forgalmi adó - áfa) vonatkozó szabályok módosítására, valamint az alkoholra kivetett jövedéki adóra vonatkozó uniós szabályok reformját szorgalmazza - közölte az uniós bizottság pénteken.

New York-Szingapúr – 19 órás járattal

2018. május 30. 18:39

A Singapore Airlines elindítja a világ leghosszabb, közel 19 órás légi járatát, a gépek Szingapúrból New Yorkba közlekednek majd.

Bombafenyegetés miatt tört ki pánik egy indonéz repülőgépen

2018. május 30. 07:53

Tucatnyi utas sérüléseket szenvedett egy indonéz légitársaság felszállni készülő repülőgépén, amikor pánik tört ki, miután egy utas azzal viccelődött, hogy pokolgép van a fedélzeten - közölte szerdán a helyi sajtó.  

Csökkenhet a hazánknak nyújtott Uniós támogatás

2018. május 29. 19:10

Magyarország számára a korábbiaknál csaknem a negyedével kevesebb, 17,9 milliárd euró (5,7 ezer milliárd forint) kohéziós támogatást irányoz elő az Európai Bizottság (EB) a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós költségvetésről szóló javaslatában - jelentették be kedden Brüsszelben.

Területi autonómiát Székelyföldnek?

2018. május 29. 17:35

A bukaresti képviselőház után a kétkamarás román parlament szenátusa is elutasította kedden azt a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kidolgozott és Kulcsár-Terza József háromszéki képviselő által beterjesztett törvényjavaslatot, amely területi autonómiát irányozna elő a Székelyföldnek.

Halálos áldozatokat szedett a vihar Floridában

2018. május 29. 08:04

Heves esőzések és erős széllökések kíséretében elérte helyi idő szerint hétfőn Florida partjait az Alberto névre keresztelt szubtrópusi vihar, amelynek megérkezése előtt egy nappal szükséghelyzetet hirdettek több amerikai szövetségi államban.  

Engedett a kormány a brazil tüntetőknek

2018. május 28. 08:18

Michel Temer brazil elnök engedett vasárnap az egy hete sztrájkoló kamionsofőröknek, akik követelték a dízelár csökkentését és néhány, őket sújtó adó eltörlését.  

Hatalmas vihar okozott zavarokat a londoni légi közlekedésben

2018. május 27. 12:12

Hatalmas vihar okozott zavarokat a londoni légi közlekedésben, brit meteorológusok szerint vasárnapra virradóra mintegy 20 ezer villám csapott le az Egyesült Királyságra.

Kanyaró Romániában: újabb áldozatok

2018. május 25. 15:00

Romániában újabb öt áldozatot követelt az elmúlt hónapban a kanyaró, a két éve kezdődött járványban pedig eddig már 55 ember halt meg - derült ki a tisztiorvosi szolgálat pénteken közzétett heti jelentéséből.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×