Kalózok raboltak el egy magyart Nigériában

2017. október 25. 12:25

A helyi és a német hatóságok megerősítették, hogy egy magyart is elraboltak a nigériai kalózók - derült ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai budapesti nyilatkozatából.

Részben elismerte bűnösségét az orosz újságírónő támadója

2017. október 24. 13:30

Borisz Gric orosz-izraeli állampolgár, az Eho Moszkvi rádió szerkesztőségében késelte meg Tatyjana Felgengauer műsorvezetőt.

Nicaragua is aláírta a párizsi megállapodást

2017. október 24. 07:07

Nicaragua aláírta a párizsi klímaegyezményt - közölte hétfőn a közép-amerikai ország alelnöke, s ezzel már csak két olyan ország maradt, az Egyesült Államok és Szíria, amely nem adja támogatását a káros anyagok kibocsátását korlátozó nemzetközi megállapodást.  

Párizsi emlékhely

2017. október 23. 16:02

Párizs legismertebb temetőjében,a Père Lachaise-ben egy jelképes sír emlékezik ’56 nagyjaira.

Franciaország: eljárások politikusok és mecsetek elleni merénylettervek miatt

2017. október 22. 16:08

Nyolc, szélsőjobboldali körökhöz tartozó ember, köztük három kiskorú ellen indult eljárás politikusok és muzulmán vallási helyek elleni merénylettervek miatt – közölte a párizsi ügyészség.

Ezreket evakuálnak Japánban a Lan tájfun miatt

2017. október 22. 12:32

Japán-szerte több tízezer lakost szólítottak fel lakóhelye elhagyására, repülőjáratok százait törölték és a vasúti forgalmat is szüneteltették számos helyen vasárnap a heves esőzésekkel és erőteljes széllökésekkel kísért Lan tájfun miatt.

Katalán válság - Jövő pénteken szavaz a spanyol parlament felső háza a katalán kormány felmentéséről

2017. október 21. 17:06

Jövő pénteken rendkívüli ülésen szavaz a spanyol parlament felső háza, a szenátus a katalán kormány felmentéséről és a spanyol kormány Katalóniára vonatkozó egyéb javaslatairól - döntött a szenátus elnöksége szombati madridi ülésén.

Többeket megkéselt egy támadó Münchenben

2017. október 21. 10:56

A bajor rendőrség különleges erői elfogták azt a késes támadót, aki több embert megsebesített szombat délelőtt a dél-németországi Münchenben - a hírt a Bild című lap közölte internetes oldalán.

Ausztriában többen tanulnak oroszul, mint Magyarországon

2017. október 21. 08:40

Párizsban tartotta jubileumi elnökségi ülését az Orosz Nyelv- és Irodalomtanárok Világszövetsége.

Száznegyven embert tartóztattak le a 'vámpírok' elleni erőszak nyomán

2017. október 20. 18:51

A hatóságok pénteki tájékoztatása szerint száznegyven személyt tartóztattak le olyan emberek meggyilkolásának nyomán Malawiban, akiket babonás félelem által vezérelve vámpírnak hittek a helyiek.

Rakka felszabadult

2017. október 20. 16:58

Hivatalosan bejelentette az észak-szíriai Rakka felszabadítását pénteken a kurd és arab milíciák alkotta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ellenzéki ernyőszervezet - közölte az al-Arabíja pánarab televízió.

Újranyitották a magyar nagykövetséget Bogotában

2017. október 20. 07:40

Újranyitották a magyar nagykövetséget Bogotában, a külgazdasági és külügyminiszter szerint a cél az új kolumbiai fejlődési szakasz nyújtotta lehetőségek kihasználása.  

Barack Obama visszatér

2017. október 19. 17:48

Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke visszatér a politikába, és demokrata párti kormányzójelöltek mellett kampányol.

Ha nincs autonómia, függetlenség lesz Katalóniában

2017. október 19. 08:56

Katalónia elnöke, Carles Puigdemont egyoldalúan kihirdeti a térség függetlenségét Spanyolországtól csütörtökön, ha a spanyol központi kormány megkezdi a Katalónia autonómiájának felfüggesztésére irányuló folyamatot - mondta a Reuters hírügynökségnek egy katalán kormányzati forrás szerdán.  

Osztrák bankot csapott be hitelcsalással egy magyar férfi

2017. október 18. 12:10

Csaknem 75 millió forintot csalt ki hitelként egy osztrák banktól hamis ingatlanfedezetekkel egy zalai férfi, aki ellen Keszthelyen emeltek vádat - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Washington újabb tízmilliárdokat ad a katasztrófák áldozatainak megsegítésére

2017. október 25. 08:08

Az amerikai kongresszus jóváhagyta az elnök által a hurrikánok és tűzvészek áldozatainak megsegítésére kért újabb 36,5 milliárd dollárt. A képviselőház október 12-i voksolása után kedd este a szenátus is megszavazta az elnök által pótlólag kért hatalmas összeget (mintegy 10 ezer milliárd forint) a hurrikánok sújtotta Texas, Florida, Puerto Rico és az amerikai Virgin-szigetek újjáépítésére, valamint a tűzvészek pusztította Kalifornia megsegítésére. Korábban már 25 milliárd dollárt szavaztak meg a károk enyhítésére.  

Keményen lopják az áramot Görögországban

2017. október 24. 12:07

Hatalmas összeggel, 2,5 milliárd euróval tartoznak a görög fogyasztók a DEI állami áramszolgáltatónak, ráadásul sokan próbálkoznak áramlopással.

A cseh államfő kormányalakítási tárgyalásokkal bízza meg Andrej Babist

2017. október 23. 19:00

Milos Zeman cseh államfő a jövő héten kormányalakítási tárgyalásokkal bízza meg Andrej Babist, a hétvégi képviselőházi választásokon győztes ANO mozgalom elnökét. Ezt maga Babis jelentette be hétfőn délután a Prága melletti Lányban, ahol egy órán át tárgyalt a köztársasági elnökkel a választások után kialakult helyzetről.

Újabb sarc a 12 évnél idősebb autókra Londonban

2017. október 23. 13:07

Csaknem a kétszeresére, 20 font fölé emelkedett hétfőtől a londoni behajtási díj a régi, korszerűtlen motorokkal felszerelt járművek számára.

Abe Sindzó kormányfő pártja nyerte a japán választásokat

2017. október 22. 13:38

A jelenlegi kormányfő pártja nyerte a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokat Japánban a szavazókörök zárása után közzétett exit poll eredmények szerint.

Japánban akár kétharmadot is szerezhet a jobboldal

2017. október 22. 10:51

A jelenlegi kormányfő nagy arányú győzelmét jelzik előre a közvélemény-kutatások a vasárnapi előre hozott parlamenti választásokon.

Katalán válság - A spanyol kormány kezdeményezi a katalán kormány feloszlatását

2017. október 21. 15:40

A spanyol kormány kezdeményezi a katalán kormány feloszlatását és előrehozott parlamenti választások megrendezését Katalóniában - jelentette be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök Madridban szombaton, a kabinet rendkívüli ülését követően.

Négyes erősségű tájfun közelít délről Japán fő szigetéhez

2017. október 21. 09:02

Négyes erősségű tájfun közelít délről Japán fő szigetéhez, Honsúhoz, a heves esőzések, a viharos erejű szél következtében árvíz és heves hullámok várhatók a helyi meteorológia intézet szombati előrejelzése szerint.

Jelentősen nőtt a pénteki afganisztáni merényletek áldozatainak a száma

2017. október 21. 08:00

Jelentősen nőtt a pénteki afganisztáni merényletek halálos áldozatainak a száma a korábban megadottakhoz képest - közölték a kabuli hatóságok péntek este.

Vaddisznók tartották rettegésben egy német kisvárost

2017. október 20. 17:19

Két agresszív vaddisznó tartotta rettegésben néhány órán át az észak-német kisváros, Heide lakóit péntek délelőtt: a dühöngő állatok négy embert megsebesítettek és egy bankba is betörtek a városközpontban - közölte a helyi rendőrség.

Barack Obama nevét kapja egy iskola Mississippi-ben

2017. október 20. 08:15

Barack Obama volt elnök nevét veszi fel Mississippi állam fővárosában, Jacksonban az amerikai polgárháború egyik fontos déli szereplőjéről elnevezett általános iskola - írta csütörtökön egy helyi lap.  

Agyonütött egy spanyol turistát egy firenzei templom lezuhanó köve

2017. október 19. 18:50

Agyonütött egy spanyol turistát a firenzei Santa Croce-bazilika egy lezuhanó köve csütörtökön - írta a La Repubblica olasz napilap.  

Szigoríthatják az abortusztörvényt Horvátországban

2017. október 19. 12:34

Szigoríthatják az abortusztörvényt Horvátországban, miután az alkotmánybíróság új törvény megalkotására kötelezte a parlamentet.

Két fiatal holtteste feküdt egy lopott kocsiban Szlovákiában

2017. október 18. 16:30

Hétfőn délután Kiszucaújhely (Kysucké Nové Mesto) belvárosában egy garázsban találták meg holtan a 23 éves Katkát és barátját, a vele egy idős Romant. A lány édesapja, Jaroslav Žák biztos benne, hogy lányát a drogok ölték meg. Pedig már reménykedett abban, hogy helyrejön az élete, mivel rendes munkát is talált, és hétfőn már épp mehetett volna dolgozni .

Ezekben a világvárosokban veszélyes nőnek születni

2017. október 18. 08:11

Hol éri a legtöbb negatív, romboló hatás a nőket? - tette fel a kérdést a Thomson Reuters Alapítvány, ami legfrissebb tanulmányában a nők esélyeit latolgatta a tízmilliónál több lakosú világvárosokban.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×