Külföld

Magyar munkásokat csaptak be az új berlini repülőtér építésénél

2012. január 28. 08:07

Becsapott legkevesebb 40 magyar munkást egy németországi cég, amely alvállalkozóként működött közre az új berlini repülőtér építésénél - közölte pénteken a német országos szakszervezeti szövetség (DGB).

Férfi kézilabda Eb - Szerb-horvát 'háború a döntőért'

2012. január 27. 14:24

A Szerbia és Horvátország közötti, pénteken este Belgrádban sorra kerülő férfi kézilabda Európa-bajnoki elődöntő miatt mozgósították a szerb határrendőrséget, a bűnüldöző és különleges egységeket, a csendőrséget, a közlekedési rendőröket, a lovasrendőrségi dandárt, továbbá a robbanóanyagokra szakosodott kutyás egységeket.

Amerika a fő ellenség a kínai hadsereg szimulációs játékában

2012. január 26. 06:47

Milliók várják a májust Kínában, akkor kerülhet ugyanis a boltokba az eredetileg a hadsereg katonáinak kiképzésére készített számítógépes szimulációs játék, a Dicsőséges Küldetés. A kínai Giant Network Technology cég által jegyzett és a Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) által támogatott program - a kínai mellett - a nemzetközi közösség figyelmét is felhívta magára.

Mozgalmasan indult a holdújév Kínában

2012. január 24. 18:43

Vásárlási és idegenforgalmi csúcsokat hozhat Kínában a hétfőn kezdődött arany hét, már az újév éjszakája rekordot hozott.

Óceánjáró balesete - Szerdán hozzák haza a magyar áldozat holttestét

2012. január 24. 14:10

Az MTI információ szerint szerdán hozzák haza Fehér Sándor holttestét, aki az olasz óceánjáró balesetében vesztette életét.

Látens antiszemita minden ötödik német egy felmérés szerint

2012. január 23. 19:41

Németországban a lakosság 20 százalékában tetten érhetők lappangó antiszemita tendenciák - állapította meg hétfőn Berlinben bemutatott vizsgálatában egy független szakértői testület, amelyet a Bundestag, a német törvényhozás alsóháza kért fel a munkára.

Kína: beköszöntött a sárkány éve

2012. január 22. 17:48

Beköszöntött Kínában magyar idő szerint vasárnap délután öt órakor a tavaszünnep, a holdnaptár szerinti sárkány éve, amelyet százmilliók ünnepelnek az országban és szerte a világon.

A magyar konyhával ismerkednek Belgrádban

2012. január 22. 14:34

Hagyományok ízei címmel kezdődött rendezvény Belgrádban a hét végén, amelynek keretében Magyarországról érkezett vendégek bemutatják a magyar konyha tipikus ételeinek elkészítését.

PIP-mellimplantátum: sérülés okozásáért emeltek vádat a francia cégalapító ellen

2012. január 27. 16:05

Nem szándékos sérülés okozásért emelt vádat a marseille-i ügyészség a PIP-mellimplantátumot gyártó francia cég alapítója ellen.

Óceánjáró - Megállapodás született az utasok kártérítéséről

2012. január 27. 12:24

Fejenként összesen tizennégyezer eurós kártérítésben részesülhetnek a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia luxushajó utasai a Costa Crociere hajótársaság és az olasz fogyasztóvédelmi egyesületek éjszaka született megállapodása szerint.

Jelentősen nőtt a cannabis társadalmi elfogadottsága a lengyel diákok körében

2012. január 24. 20:11

Jelentősen nőtt a cannabis társadalmi elfogadottsága a lengyel diákok körében, egy januári felmérésből kiderül, hogy csaknem 50 százalékuk legalizálná a marihuánát, de csak 17 százalékuk olvasott szakmai feldolgozásokat róla.

Etiópiai merénylet - Túlélők: az időben érkező segítség megmenthette volna a kutatóorvos életét

2012. január 24. 14:13

Az etiópiai merénylet egyik magyar túlélője, Winter Zoltán szerint az időben érkező orvosi segítség megmenthette volna a támadásban megsérült Szabad Gábor kutatóorvos életét.

Óceánjáró balesete - Szerdán hozzák haza a magyar áldozat holttestét

2012. január 24. 12:16

Az MTI információ szerint szerdán hozzák haza Fehér Sándor holttestét, aki az olasz óceánjáró balesetében vesztette életét.

Újabb madárinfluenzás haláleset Kínában

2012. január 23. 17:48

Egy hónapon belül már a második ember halt meg madárinfluenzában (H5N1) Kínában. A halálesetek különösségét az adja, hogy egyik áldozat sem került kapcsolatba szárnyasokkal a megbetegedését megelőző egy hónapban - írta honlapján a The New York Times című amerikai napilap.

A Temzébe süllyedhet a brit parlament

2012. január 22. 15:49

Lehet, hogy előbb-utóbb ki kell költözniük a képviselőknek a brit parlament világhírű épületéből, amely folyamatosan süllyed, és szakértők szerint még annak a veszélye sem kizárható, hogy a Temze iszapjába merül.

Meghalt egy magyar autós Ausztriában

2012. január 22. 11:10

A 21 éves férfi gépkocsijával egy álló kamionba rohant A25-ös autópályán közeli Pucking térségében, meghalt, apja súlyosan sérült.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×