Külföld

7-es fokozatú földrengés Japánban

2012. január 01. 09:41

Nagy erejű földrengés rázta meg Japán délkeleti partvidékét az új év első napján, de szökőárat nem okozott.

Színészsztár és volt kábítószer-kereskedő a brit uralkodó újévi kitüntetési listáján

2011. december 31. 08:13

Ünnepelt színésznő és a közjó szolgálatába szegődött egykori kábítószer-kereskedő is szerepel a brit uralkodó által magas elismerésben részesítettek szombat hajnalban közétett újévi listáján.

Jóval több brit tinilány kerül kórházba lerészegedés miatt, mint fiú

2011. december 30. 12:09

Jóval több tinédzser korú lány kerül rohamszerű ivászat miatt kórházba Nagy-Britanniában, mint hasonló korú fiú - idézte a brit közegészségügyi miniszter, Anne Milton közlését a The Daily Telegraph című napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).

Megsérült egy magyar bányász Spanyolországban

2011. december 29. 10:03

Súlyos munkabalesetet, arcsérülést szenvedett szerdán Spanyolországban egy magyar bányacég munkatársa - jelentette a Diario de León című napilap internetes kiadása, amely értesülést megerősített Tóth Vilmos gijóni tiszteletbeli konzul.

Jelentősen nőtt a bűnözés Berlinben

2011. december 27. 12:30

Berlinben csaknem egy évtized után az idén ismét romlottak a bűnözési mutatók, a regisztrált bűncselekmények száma a január-novemberi időszakban megközelítette a félmilliót, ami közel 5 százalékos növekedés 2010 azonos időszakához képest. Kiugró mértékben emelkedett a betörések és lopások száma, amit a német főváros rendőrfőnöke kelet-európai bandák megjelenésének tulajdonít.

6 halott - emelkedett a liege-i ámokfutás áldozatainak a száma

2011. december 23. 17:25

Pénteken belehalt a sérüléseibe egy 20 éves fiatal - közölte a város egyetemi kórháza.

Fizetős lesz a Circus Maximus

2011. december 22. 07:01

Helyreállítják és védett régészeti területté alakítják át a Circus Maximust. Az ókori lóversenypálya egyik része zöldövezet marad, másik részén megnyitják a látogatók előtt az ásatásokat.

Meghalt egy magyar férfi vizsgálati fogságban Ausztriában (Frissített)

2011. december 20. 17:14

Meghalt a cellájában egy vizsgálati fogságba helyezett magyar férfi az ausztriai Kismartonban (Eisenstadt) - írta kedden internetes kiadásában egy osztrák napilap.

Pazar tűzijáték: így ünnepelnek az ausztrálok

2011. december 31. 17:24

A Csendes-óceán térségének számos országában és Ausztráliában már elbúcsúztatták az óévet. Az újévet legelőször a Szamoa-szigetek és az Új-Zélandhoz tartozó Tokelau lakossága köszöntötte.

A világ egyik legnagyobb szilveszteri bulijára készül Berlin

2011. december 30. 18:18

Berlinben egymillió embert várnak szombaton óévbúcsúztató mulatságra a város központjába, a rendezők reményei szerint a világ legnagyobb szabadtéri szilveszteri buliját tartják a Brandenburgi kapunál.

Kína visszavonja a külföldi autógyárak beruházásainak támogatását

2011. december 30. 08:22

Elsősorban a feltörekvő stratégiai ágazataiban való külföldi befektetést támogatja a jövőben Kína - derül ki a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) csütörtökön kiadott, külföldi befektetésekre vonatkozó zöld könyvéből.

Hazatért a kórházból a brit uralkodó férje

2011. december 27. 13:51

Hazatérhetett kedden a kórházból a brit uralkodó 90 esztendős férje, akin karácsony előestéjén sürgősségi kardiológiai beavatkozást kellett végrehajtani szívkoszorúér-elzáródás miatt.

Változás januártól az osztrák autópályákon: kötelező lesz a mentősáv

2011. december 25. 09:38

Az osztrák autópályákon és autóutakon januártól kötelező lesz torlódás esetén mentősávot kialakítaniuk az autósoknak, hogy biztosítsák a mentőjárművek gyors helyszínre érkezését.

Havel temetése - Szlovákia Václav Havelt gyászolja

2011. december 23. 09:15

Szlovákia pénteken Václav Havelt gyászolja: az utolsó csehszlovák s az első cseh köztársasági elnök emlékének tiszteletére reggel nyolctól este hatig állami gyász van az országban.

Sztrájk kezdődött Belgiumban, a nemzetközi közlekedést is érinti

2011. december 21. 09:44

Vasutassztrájk kezdődött szerdán Belgiumban, az akció a várakozások szerint csütörtökön a nemzetközi vasúti közlekedést is érinti.

Nehezen indul az olasz síszezon

2011. december 20. 13:19

A szeszélyes időjárás és a hóhiány miatt késett a hivatalos olasz síszezon megnyitása. A pályaüzemeltetők a havat várják és alacsony forgalomtól tartanak az ünnepek alatt.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×