Külföld

Nem mond le a német államfő, de bocsánatot kér egy lap megfenyegetése miatt

2012. január 05. 06:50

Nem tervezi Christian Wulff német államfő, hogy távozik hivatalából, ugyanakkor elismeri, hogy súlyos hibát követett el, amikor megpróbálta megakadályozni egy számára kellemetlen újságcikk megjelenését. Christian Wulff egy szerdán adott interjúban hangsúlyozta: nem fér össze az elnöki munkáról alkotott felfogásával, amit tett, ezért bocsánatot kér és változtat a sajtóval kialakított viszonyán.

Hatalmas viharok Nagy-Britanniában, halálos áldozat, sérültek, károk

2012. január 03. 17:28

Özönvízszerű esőzésekkel járó hatalmas viharok pusztítottak kedden Nagy-Britannia jelentős részén. Az ítéletidőben egy ember meghalt, többen megsérültek, számos országrészben komoly károk keletkeztek és súlyos fennakadások voltak a közlekedésben.

Nyugalomra intenek a kínai hatóságok az újabb madárinfluenza-eset után

2012. január 03. 11:18

Nem emberről, hanem közvetlenül egy fertőzött állatról került át a H5N1 vírus a múlt szombaton elhalálozott kínai buszvezetőre - derült ki a laboratóriumi vizsgálatokból.

Afrikai diktátor támogatásával vádolják a Coca-Cola vállalatot

2012. január 02. 17:25

Aktivisták azzal vádolták meg a Coca-Cola vállalatot, hogy támogatja Szváziföld uralkodóját, III. Mswati királyt - közölte hétfőn a The Guardian című brit napilap hírportálja.

A német államfő megfenyegette az ország vezető bulvárlapját

2012. január 02. 12:31

A német államfő megfenyegette az ország legnagyobb példányszámú napilapját - írta hétfőn a Süddeutsche Zeitung, amely szerint Christian Wulff büntetőjogi eljárást helyezett kilátásba egy reá nézve kedvezőtlen cikk megjelenésének esetére a Bild főszerkesztőjénél.

7-es fokozatú földrengés Japánban

2012. január 01. 09:41

Nagy erejű földrengés rázta meg Japán délkeleti partvidékét az új év első napján, de szökőárat nem okozott.

Színészsztár és volt kábítószer-kereskedő a brit uralkodó újévi kitüntetési listáján

2011. december 31. 08:13

Ünnepelt színésznő és a közjó szolgálatába szegődött egykori kábítószer-kereskedő is szerepel a brit uralkodó által magas elismerésben részesítettek szombat hajnalban közétett újévi listáján.

Jóval több brit tinilány kerül kórházba lerészegedés miatt, mint fiú

2011. december 30. 12:09

Jóval több tinédzser korú lány kerül rohamszerű ivászat miatt kórházba Nagy-Britanniában, mint hasonló korú fiú - idézte a brit közegészségügyi miniszter, Anne Milton közlését a The Daily Telegraph című napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).

Új polipfajt fedeztek fel az Antarktisz közelében

2012. január 04. 09:54

Az Antarktiszhoz közel bizarr ökoszisztémát találtak a kutatók a tenger mélyén: a talajt jeti rákok tömege borította, ezen kívül feltehetően egy új polipfajt is sikerült lefényképezni egy távirányítású tengeralattjáróval.

Új rekordra nőtt a munkanélküliség Spanyolországban

2012. január 03. 14:48

Tovább nőtt decemberben a spanyol munkanélküliség, és ezzel az egy évvel korábbihoz képest 332.266 fős emelkedéssel új rekordra, 4,42 millióra ugrott. A havi munkanélküliségi adatok nyilvántartásának kezdete, 1996 óta még soha nem állt ilyen magasan a munkanélküliek száma, és öt hónapja folyamatos a növekedés.

Történelmi mélyponton a munkanélküliség Németországban

2012. január 03. 10:37

Németországban történelmi mélypontra süllyedt a munkanélküliség 2011-ben az országos munkaügyi ügynökség kedden megjelent adatai szerint, az év egészét tekintve átlagosan 2,976 millió volt a munkanélküliek száma, ami a legalacsonyabb érték Németország újraegyesítése óta.

Törökország felderítő műholdat készít

2012. január 02. 13:37

Megvalósítási fázisába ért az a megállapodás, amelyet Törökország írt alá francia és olasz vállalatokkal egy katonai célú felderítő műhold megépítéséről és 2013-as felbocsátásáról - jelentette a Today's Zaman című török napilap hírportálja.

496 millió dolláros küldetés: Hold körüli pályára állt a NASA-űrszonda

2012. január 01. 13:00

Hold körüli pályára állt szombat éjszaka a GRAIL amerikai űrszonda-ikrek egyike - közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA.

Pazar tűzijáték: így ünnepelnek az ausztrálok

2011. december 31. 17:24

A Csendes-óceán térségének számos országában és Ausztráliában már elbúcsúztatták az óévet. Az újévet legelőször a Szamoa-szigetek és az Új-Zélandhoz tartozó Tokelau lakossága köszöntötte.

A világ egyik legnagyobb szilveszteri bulijára készül Berlin

2011. december 30. 18:18

Berlinben egymillió embert várnak szombaton óévbúcsúztató mulatságra a város központjába, a rendezők reményei szerint a világ legnagyobb szabadtéri szilveszteri buliját tartják a Brandenburgi kapunál.

Kína visszavonja a külföldi autógyárak beruházásainak támogatását

2011. december 30. 08:22

Elsősorban a feltörekvő stratégiai ágazataiban való külföldi befektetést támogatja a jövőben Kína - derül ki a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) csütörtökön kiadott, külföldi befektetésekre vonatkozó zöld könyvéből.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×