Külföld

A pápa imádkozik a norvég áldozatokért

2011. július 23. 22:29

XVI. Benedek pápa szombaton közölte: imádkozik a norvégiai terrortámadások áldozataiért. A holland szélsőjobb vezéralakja, Geert Wilders is elítélte a merényletet. – írja a hirado.hu

Sziklának ütközött négy magyar fiatal autója Horvátországban

2011. július 23. 19:46

Négy magyar fiatal sérült meg szombat hajnalban Zadar közelében, amikor autójuk sziklának ütközött - tájékoztatta a Splitben dolgozó magyar konzul.

Szuperexpressz zuhant egy folyóba Kínában - sokan meghaltak

2011. július 23. 17:26

Kisiklott egy szuperexpressz a kelet-kínai Csöcsiang tartományban szombaton, két kocsija egy hídról a folyóba zuhant - közölte a helyi tűzoltóság.

'Kegyetlen, morbid kaszálás történt' - a szakértő véleménye

2011. július 23. 13:42

A hirado.hu által megkérdezett biztonsági tanácsadó nem tartja kizártnak, hogy szélsőséges iszlamisták állnak a Norvégiában történt véres merényletek mögött.

Merénylet Norvégiában - Túlélők beszámolói

2011. július 23. 09:37

A gyilkos rendőrruhában volt; odahívta magához a táborozókat, és ezután végzett velük - mondták el a péntek délután a norvég fővárostól nem messze, Utoya szigetén elkövetett vérengzés túlélői.

Hasznos tanácsok medúzacsípésre

2011. július 23. 08:25

A brit partokon szaporodó medúzacsípések kapcsán azt javasolják a brit vöröskereszt szakértői, hogy tengervízzel vagy ecettel enyhítsék a befecskendezett méreg okozta fájdalmat azok, akik e tengeri lény csípésének áldozatául esnek - írta a The Daily Telegraph online kiadása (http://www.telegraph.co.uk).

Az Oslóban élő magyarok szerint az egész városban hallották a robbanást

2011. július 22. 21:03

Egyértelműen figyelmeztetés volt az Oslóban robbantó terroristák célja - véli a magyar szakértő. Hasonlóra még nem volt példa Norvégiában. A legfrissebb hírek szerint már hét halottja van a norvég fővárosban történt pokolgépes merényletnek.

Káosz és evakuálás Oslóban: pokolgép robbant a városban

2011. július 22. 17:40

A norvég rendőrség bejelentette, hogy pokolgép robbant a főváros, Oslo kormányzati negyedében. A rendőrség szerint a merényletben 15 ember sérült meg - tudta meg az AP hírügynökség. A hatóságok korábbi közleményében az állt, hogy "halottak és sebesültek" vannak. Az NRK közrádió két halálos áldozatról vél tudni.

Merénylet Norvégiában: a gyanúsított beismerte a lövöldözést

2011. július 23. 22:03

Beismerte a norvégiai kettős merénylet rendőrkézen lévő gyanúsítottja, hogy ő lövöldözött. - értesült a hvg.hu    

Terror: már 92 áldozat van – újabb adatok a merénylőről

2011. július 23. 17:59

Nyolcvanötre emelkedett a Utoya szigetén elkövetett lövöldözés halálos áldozatainak a száma - közölte a rendőrség. Közben őrizetbe vettek egy fiatalembert, aki késsel a zsebében ment Jens Stoltenberg miniszterelnök közelébe.

Magyar fiatalok sérültek meg egy horvátországi balesetben

2011. július 23. 13:54

Négy magyar fiatal sérült meg szombat hajnalban Zára (Zadar) közelében, amikor autójuk sziklának ütközött - tájékoztatta a Splitben dolgozó magyar konzul az MTI-t.

Ez állhat a norvég kettős merénylet hátterében

2011. július 23. 11:15

Szélsőjobboldali motiváció lehet a péntek délután Norvégiában végrehajtott véres kettős merénylet hátterében - mondta az oslói rendőrakadémia szakértője a norvég rádióban.

Elejtette a bort: 200 millió forintnyi kárt okozott

2011. július 23. 08:42

Ausztráliában egy targonca villásemelője elejtett egy konténert, amelyben 462 rekesz igen értékes, Velvet Glove Shiraz márkájú bor volt. Az egész szállítmányból mindössze egyetlen ládányi palack maradt épségben. Az ausztrál vörösbor eredetileg az Egyesült Államokba utazott volna.

Két hónap múlva megkezdődhet a melegek besorozása az amerikai haderőbe

2011. július 22. 23:19

Barack Obama az amerikai fegyveres erők főparancsnokaként pénteken közölte a kongresszussal: létrejöttek a feltételek, hogy megszüntessék a nyíltan homoszexuális személyek katonai szolgálatát tiltó "ne kérdezd, ne mondd el törvény" alkalmazását.

Újabb sokk Norvégiában: rendőrnek öltözött férfi lövöldözött egy táborban

2011. július 22. 19:36

Egy rendőri egyenruhába öltözött férfi lövöldözni kezdett egy ifjúsági táborban, Oslo közelében, ahová aznap a miniszterelnököt várták - jelentette a közszolgálati televízió péntek délután.

Nehezen halad a Bulgarija kiemelése a Volgából

2011. július 22. 14:44

Nem akarja "elengedni" a július 10-én elsüllyedt Bulgarija hajót a Volga: csütörtök este kezdtek hozzá a kiemeléshez, de sokáig csak a hajó tatját sikerült megemelni, az orrát annyira beszívta a homok, hogy csak pénteken délután tudták elszakítani a fenéktől.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×