Külföld

Görög válság - Sarkozy üdvözölte a görög fejleményeket, Merkel a tettekre vár

2011. november 03. 21:38

Az Athénhoz intézett francia-német üzenet a görög referendumot illetően megkönnyítette a görög politikai osztály "tudatra ébredését", s amennyiben "ez utóbbi fejlemény megerősítést nyer, mindenki üdvözölni fogja" - mondta Cannes-ban csütörtök esti sajtótájékoztatóján a francia elnök. Angela Merkel német kancellár pedig arról beszélt, hogy elsősorban tetteket és nem bejelentéseket vár Görögországtól.

Forbes: Obama a világ legbefolyásosabb embere

2011. november 03. 16:30

Egy helyet javítva tavalyi eredményén a dobogó legfelső fokán végzett idén Barack Obama amerikai elnök a világ legbefolyásosabb embereinek versenyében - derül ki a Forbes című amerikai üzleti magazin minap közzétett listájából.

Tűz ütött ki egy kompon a Vörös-tengeren

2011. november 03. 13:23

A fedélzeten 1230 személy utazott - a legtöbbjük egyiptomi állampolgár -, s a jordániai hatóságok szerint egyikük vízbe fulladt.

Megkezdődtek a G20-csúcs elleni tüntetések Nizzában

2011. november 01. 17:35

Több ezer globalizációellenes aktivista részvételével megkezdődött kedden Nizzában a hét második felében rendezendő G20-csúcstalálkozó elleni első nemzetközi tüntetés.

Több tízmillió dollár értékű hamis gyógyszert foglalt le a kínai rendőrség

2011. november 01. 10:40

Közel harminc millió dollár (6,6 milliárd forint) értékű hamisított gyógyszert foglalt le, és 114 embert őrizetbe vett a kínai rendőrség az ország középső részén fekvő Honan (Henan) tartományban - közölte a kínai média kedden.

Kábítószerek internetes kereskedőire csapott le a kínai rendőrség

2011. október 31. 11:57

Több mint 12 ezer embert vettek őrizetbe Kínában, mert részt vettek a kábítószer-fogyasztást elősegítő online üzletben - jelentette a kínai média hétfőn.

Űrbeli dokkolásra indul a Sencsou-8 kínai űrhajó

2011. október 31. 07:48

Kína ember nélküli űrhajóját, a Sencsou-8-ast (Shenzhou) helyi idő szerint kedd reggel 5 óra 58 perckor lövik fel. Várhatóan elsőként dokkol majd a világűrben keringő Tienkung-1 (Tiangong) űrállomásmodulnál - jelentették be hétfőn a csiucsüeni (Jiuquan) űrközpontban.

Székestől távolították el az önkormányzati képviselőt

2011. október 30. 16:48

Székestől vitette ki a teremből Árus Zsoltot, a Magyar Polgári Párt (MPP) önkormányzati képviselőjét Borboly Csaba Hargita megyei tánácselnök (RMDSZ) a tanácsülés rendkívüli ülésén; az MPP a hétvégén bocsánatkérést követelt a megyei vezetőtől.

Közel 7 év börtönt kapott a kolumbiai drog- és szépségkirálynő

2011. november 03. 16:59

Hat év nyolc hónap börtönre ítélte egy argentín bíróság az ismert kolumbiai modellt, az utóbbi időben már csak narkókirálynőként emlegetett Angie Sanclementét egy nemzetközi drogkereskedő hálózat működtetése miatt - adta hírül csütörtökön a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja.

A görög válság jegyében megkezdődött a csúcstalálkozó

2011. november 03. 15:59

Az eurózóna válsága és a világgazdaság lassulása határozza meg a világ 19 legfejlettebb gazdaságú, illetve vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő csoport, a G20-ak kétnapos csúcstalálkozóját, amely csütörtök délután megkezdődött a dél-franciaországi Cannes-ban.

Görögország nem kap több támogatást, amíg nem vet véget a bizonytalanságnak

2011. november 03. 05:35

Görögországnak el kell döntenie, hogy az eurózónában kíván-e maradni, és világossá kell tennie álláspontját az európai pénzügyi mentőcsomagról, ha szeretne hozzáférni a pénzügyi támogatás következő részletéhez - hangsúlyozta Franciaország és Németország vezetője a görög válság kiéleződése miatt a franciaországi Cannes-ban szerda este rendezett válságtanácskozást követő sajtótájékoztatón.

Súlyos robbanás Délnyugat-Kínában, halottak, több száz sérült

2011. november 01. 16:11

Eddig hét halottja és közel 200 sérültje van egy benzinkút közelében bekövetkezett délnyugat-kínai detonációnak, amit két robbanóanyagot szállító kamion ütközése okozott - jelentette helyi forrásokra hivatkozva a kínai média kedden.

A túl lassú autóst is büntetik a sztrádán a szlovákok

2011. október 31. 14:35

Tovább szigorodnak november elsejétől a közúti közlekedési szabályok (KRESZ) Szlovákiában.

Oroszországban kalinyingrádi a 7 milliárdodik ember

2011. október 31. 08:42

Az oroszországi Kalinyingrádban éjfél után 2 perccel született meg hétfőn a Föld 7 milliárdodik polgárának tartott kisfiú.

Második főváros építésén gondolkodik Japán katasztrófák esetére

2011. október 31. 06:32

Tartalék főváros építésén gondolkodik Japán, a település átvenné Tokió szerepét, ha a fővárosban nagyobb földrengés vagy más katasztrófa miatt megbénulna az élet.  

Hatszáz halottat követelt a törökországi földrengés

2011. október 30. 13:19

A 7,2-es erősségű földmozgás múlt vasárnap történt a kelet-törökországi Van tartományban. A mentőalakulatok 231 túlélőt mentettek ki a romok alól.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×