Külföld

Tizenkét magyar volt a hajón, kettőjükről nincs hír

2012. január 15. 17:06

A Külügyminisztérium legfrissebb információi szerint tizenkét magyar volt az Olaszországban balesetet szenvedett Costa Concordia óceánjáró hajón, közülük kettőről nincs hír - közölte a tárca sajtófőosztályának vezetője vasárnap délután az MTI-vel.

Olasz hajóbaleset - két magyarról egyelőre nincs hír

2012. január 14. 19:23

A legújabb adatok szerint tizenegy magyar volt a balesetet szenvedett olasz óceánjáró hajón, s közülük kettőről egyelőre nincs hír: ők mindketten a hajó személyzetéhez tartoztak - közölte Érszegi Márk megbízott konzul szombat este Rómában az MTI tudósítójával.

Magyarok is utaztak a zátonyra futott olasz óceánjáró hajón

2012. január 14. 13:54

Az olaszországi magyar képviseletek értesülései szerint öt magyar is utazott a zátonyra futott olasz óceánjáró hajón.

Titanicos jelenetek: tragédiába fordult a luxusutazás

2012. január 14. 07:42

Zátonyra futott egy óceánjáró Olaszország partjainál, nyolc utas életét vesztette Toscana partjainál.

Elképesztette az egykék országát a nyolcgyermekes anya - A kínai hatóságok vizsgálják az ügyet

2012. január 12. 09:28

A fénykép aranyos: stúdióban készült nyolc, egyforma rugdalózóba öltöztetett, fehér pamut fejfedős csecsemőről, pofijukon vigyorgó vagy grimaszoló, elképedt vagy ordító arckifejezéssel. A felvételt egy fotóstúdió reklámjának szánták, de egészen más hatást váltott ki, mint készítői remélték. Kínában, ahol a szülők többsége számára csak egyetlen gyereket engedélyeznek, sok embert elképeszt, hogy egy házaspár csaknem egymillió jüant - körülbelül 40 millió forintnyi összeget - költött és két béranyát szerződtetett azért, hogy nyolc gyereke lehessen.

A Facebook és a Google tartalomszűrés ellen küzd Indiában

2012. január 11. 12:39

A Facebook és a Google vállalatok közölték a delhi legfelsőbb bírósággal, hogy nem tartják lehetségesnek a saját felületükön folytatott tartalomellenőrzést, a kifogásolható - például vallási alakokat nem megfelelőképpen ábrázoló - tartalmakat pedig csak figyelmeztetés hatására távolíthatják el - adta hírül az NDTV újdelhi televízió hírportálja szerdán.

Százmillió felett van az autók száma Kínában

2012. január 10. 17:54

A regisztrált autók száma 2011-ben Kínában meghaladta a 100 milliót, a városok között Peking a listavezető - közölte a közbiztonsági minisztérium kedden.

Elszakadt a bungeekötél, de túlélte a zuhanó

2012. január 09. 16:51

Elszakadt egy bungeekötél, de túlélte a balesetet az ugró, pedig nemcsak vízbecsapódásának ereje lehetett volna halálos, hanem maga a folyó is, mert krokodiloktól hemzseg.

Később érkezik, de vasárnap földet ér az űrszonda

2012. január 15. 09:46

A korábban jelzettnél lassabban érkezik az orosz Phobos-Grunt űrszonda, várhatóan vasárnap délután és éjfél között éri el a Földet, a becsapódás helye azonban továbbra is ismeretlen - tájékoztatta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap délelőtt az MTI-t.

Eddig nyolc magyarról tudni, hogy a zátonyra futott olasz óceánjáró hajón utazott

2012. január 14. 16:49

Az olaszországi magyar képviseletek értesülései szerint nyolc magyar is utazott a zátonyra futott olasz óceánjáró hajón, közülük hárman a személyzet tagjai voltak.

Felgyorsult az infláció Szlovákiában

2012. január 14. 07:52

A pénzügyminisztérium arra számít, hogy az idén 2,6 százalék körüli lesz az átlagos infláció Szlovákiában.

Németországba vándorol fél Kelet-Európa

2012. január 13. 18:40

Németországba havonta csaknem 30 ezer bevándorló érkezett a kelet-közép-európai térségből a munkaerőpiaci korlátozások tavaly tavasszal történt feloldása óta, a német statisztikai hivatal (Destatis) szerint ennek köszönhető, hogy az ország lakosainak száma nyolc évig tartó csökkenés után 2011-ben ismét nőtt.

A japán szökőár hatalmas hordaléka közelít Amerika felé

2012. január 11. 19:04

A hordalék tartalmazhat veszélyes vegyi anyagokat, és valószínűleg emberi maradványokat is.

Csökken a kórházi orvosok száma Csehországban

2012. január 11. 10:16

Csökkentik a kórházi orvosok számát Csehországban. Leos Heger egészségügyi miniszter rendelete alapján minden 30 ágyas kórházi osztályon megszüntetnek fél orvosi helyet, ami országosan mintegy ezer orvosi hely megszüntetését jelenti - írja a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap szerdán.

Gyilkos robbanás egy moszkvai étteremben

2012. január 09. 17:42

Két ember meghalt, harminckét sebesültet pedig kórházba kellett szállítani, miután robbanás történt egy moszkvai étteremben.

Tibeti önégetések - Egy tekintélyes szerzetes az újabb áldozat

2012. január 09. 15:25

Egy negyvenéves, a helyi tibeti közösség körében nagy tekintélynek örvendő szerzetes felgyújtotta magát vasárnap reggel az északnyugat-kínai Csinghaj (Qinghai) tartomány Kjumaj (Gyumai) városában, és meghalt - jelentette hétfőn a Hszinhua hírügynökség.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×