Külföld

Viták kísérik a prostitúció újraszabályozását Bécsben

2011. október 28. 18:10

Néhány nappal az életbe lépése előtt is viták övezik a prostitúcióról szóló új bécsi szabályozást.

Halottak és sérültek Bagdadban - két pokolgép is robbant

2011. október 27. 20:27

A merényleteket egyelőre senki nem vállalta magára. Az eddigi hírek szerint 18 ember meghalt és több mint 30-an megsebesültek.

Ostromállapot Párizs egyik legjelentősebb színházában

2011. október 26. 18:12

Ostromállapot alakult ki Párizs egyik legjelentősebb színházában, miután keresztény fundamentalisták egy csoportja megzavart egy bemutatót. A zavarkeltőket a vezetőség kérésére rendőrök távolították el a színházból. A kulturális miniszter elítélte a szélsőségesek akcióját, a darab rendezője "megbocsátott" nekik. A tüntetések azonban a színház előtt folytatódnak.

Szerbiában minden negyedik embernek van lőfegyvere

2011. október 25. 06:43

Szerbiában becslések szerint körülbelül 950 ezer illegális lőfegyver lehet a lakosságnál, és emellett egy nemzetközi tanulmány szerint az ország minden száz lakosára 38 bejelentett lőfegyver jut - egy engedélyes általában több fegyvert is tart -, mindössze eggyel kevesebb, mint például Irakban.

Becsődölt a Wikileaks

2011. október 24. 19:16

Julian Assange, a WikiLeaks bizalmas, de közérdekű információk kiszivárogtatására szakosodott internetes portál alapítója beszélt a csődről egy sajtótájékoztatón Londonban.

7,3-as földrengés volt Kelet-Törökországban

2011. október 23. 15:23

7,3 erősségű földrengés rázta meg közel száz kilométeres körben Van környékét, Törökország keleti részében.

Meghalt Kadhafi?

2011. október 20. 13:51

A líbiai erők Szirtben elfogták Moammer Kadhafi megbukott vezetőt, az ezredes súlyosan megsebesült, más források szerint meghalt.

Több száz méteren ledőlt a kínai Nagy Fal a közeli bányák miatt

2011. október 19. 18:42

Beomlott a kínai Nagy Fal egy távoli, elhagyatott területen lévő 700 méteres szakasza, mert szabálytalanul működő bányák túl közel fúrták hozzá földalatti járataikat - derült ki helyi falusiak és a kulturális örökségvédelem szakembereinek friss beszámolójából.

Ötnapos sztrájk kezdődik éjfélkor a francia légitársaságnál

2011. október 28. 11:53

Ötnapos sztrájkba kezdenek az Air France légikísérői péntek éjféltől. A francia légitársaság vezetősége azt közölte, hogy a járatok nyolcvan százalékát biztosítani tudja, de nem zárta ki, hogy előfordulhatnak az utolsó pillanatban járattörlések. A légikísérők ugyanis nem kötelesek előre bejelenteni, hogy szándékukban áll-e részt venni a munkabeszüntetésben.

Ítélet született a vereckei honfoglalási emlékmű felgyújtása ügyében

2011. október 27. 10:37

Ítéletet hirdetett a vereckei honfoglalási emlékmű idén februári megrongálása ügyében a helyileg illetékes Volóci Járási Bíróság, amely bűnösnek találta az elkövetőket, a nacionalista Szvoboda (Szabadság) párt Kárpátalja megyei vezetőit – adta hírül csütörtökön megjelent számában a beregszászi Kárpátalja című hetilap.

Baljós jelek: kódolva van a világméretű elégedetlenség

2011. október 25. 21:00

Míg a fejlett országokban a teljes tétlenséggel szembesül a fiatalok egy része, addig a fejlődő országokban a tartós szegénységgel kell szembe nézniük.

Fordulóponthoz érkezett az EU a fogyatékossággal élők helyzetének javításában - EP-jelentés

2011. október 24. 21:12

Fordulóponthoz érkezett az Európai Unió a fogyatékossággal élők helyzetének javításában azzal, hogy a belga, a spanyol és a magyar soros elnökség hármasa prioritássá emelte a témát - hangoztatta az Európai Parlament erről szóló jelentésének szerzője, Kósa Ádám (Fidesz) a jelentés strasbourgi plenáris vitájában, hétfőn.

Semmilyen döntés nem született az euróövezeti csúcsértekezleten

2011. október 24. 07:39

Semmilyen döntést nem jelentettek be az euróövezeti országok állam- és kormányfőinek vasárnap esti találkozóját követően az európai uniós intézmények vezetői, de azt ígérték, hogy a szerda esti újabb csúcsértekezleten véglegesítik azt az átfogó stratégiát, amelytől a zónát sújtó adósságválság leküzdését remélik.

Összeomlott egy híd Indiában, sok a halott

2011. október 23. 12:31

A híd túlterheltség miatt szakadt le szombat este. A szerencsétlenségben több mint 27-en meghaltak.

Lezuhant egy vadászgép Oroszországban

2011. október 20. 08:48

A két pilóta életét vesztette, a baleset okát még nem tudni.

Kisiklott egy gyorsvonat Lengyelországban

2011. október 19. 17:59

A balesetben senki sem sérült meg komolyabban. Jelenleg vizsgálják, mi okozta a szerencsétlenséget.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×