Külföld

Cukorbeteg eb cukorbeteg ikreknek

2011. szeptember 21. 16:36

Egy cukorbeteg eb cukorbeteg ikerlányoknál talált otthonra Nagy-Britanniában.

Szócska Miklós: követőkre talált az ENSZ-ben a magyar chipsadó

2011. szeptember 20. 06:44

A világtrendbe illeszkedik a magyar chips- és üdítőital-adó, amelynek - mint az az ENSZ-közgyűlésnek a nem fertőző betegségekkel kapcsolatos tanácskozásán is kiderült - követői vannak a világban – jelentette ki az MTI-nek New Yorkban helyi idő szerint hétfő este Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára.

Strauss-Kahn 'erkölcsi hibának' tartja, ami a szállodaszobában történt

2011. szeptember 19. 06:55

Dominique Strauss-Kahn megerősítette, hogy "sem erőszak, sem zaklatás, sem bűncselekmény" nem történt a New York-i szállodaszobában. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetője mindazonáltal azt mondta a TF1 francia kereskedelmi televízió vasárnapi esti híradójának stúdióvendégeként, hogy "nem egyszerűen nem megfelelő kapcsolatot" folytatott az őt nemi erőszakkal vádoló szobalánnyal, hanem "erkölcsi hibát" követett el.

Schmitt Pál: Nem mondunk le egyetlen magyarról sem

2011. szeptember 18. 19:21

Elkötelezettek vagyunk minden magyar és a nemzetpolitikai stratégiánk iránt - jelentette ki vasárnap a Clevelandi Magyar Örökség Társasága díszebédjén Schmitt Pál köztársasági elnök.

Hármas robbantásos merénylet Thaiföldön - halottak és sérültek

2011. szeptember 17. 12:46

Négy ember meghalt, közel ötvenen pedig megsebesültek egy robbantásban a thaiföldi-malajziai határ egyik városának éjszakai szórakozónegyedében.

Hollandia nem engedné be a schengeni térségbe Bulgáriát és Romániát

2011. szeptember 16. 17:21

Hollandia azért fog "dolgozni", hogy Bulgária és Románia ne csatlakozhasson a schengeni egyezményhez - idézte Gerd Leers holland bevándorlási miniszter egy parlamenti beszédét a Novinite.com szófiai hírügynökség.

Lengyelországban jelentősen visszaesett a születések száma

2011. szeptember 16. 11:27

Lengyelországban az idei első félévben csaknem 16 ezerrel kevesebb gyerek született mint egy évvel korábban - jelentette a Dziennik Gazeta Prawna című újság a lengyel statisztikai hivatal (GUS) adataira hivatkozva.

A NASA bemutatta Mars-rakétája tervét

2011. szeptember 14. 17:32

A Föld körüli pályán túl, így a Marsra is képes lesz űrhajósokat feljuttatni az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) azzal az új űrhajóhordozó rakétarendszerrel, amelynek terveit szerdán mutatták be Washingtonban.

Gyilkolt a tájfun: Fukusima felé halad a pusztító vihar

2011. szeptember 21. 08:02

Hajnali mérleg: hat halott, súlyos fennakadások a közlekedésben, több gyár is leállt.

Havazik Ausztriában

2011. szeptember 19. 14:42

Többfelé is havazott Ausztria nyugati részén, Tirolban és Salzburg tartományban. Az ország nyugati csücskében, Vorarlberg tartományban már vasárnap leesett az első hó. Hétfőn Tirol, Salzburg, Karintia és Stájerország tartományok alacsonyabban fekvő részein is többfelé hó lepte be az utakat. Helyenként 600 méter tengerszint feletti magasságig csökkent a hóhatár.

Zavargás Svájcban

2011. szeptember 18. 19:28

Rohamrendőrök tüntetőkkel csaptak össze, miután a hatóságok megakadályozták, hogy megzavarjanak egy abortuszellenes demonstrációt.

Átszabják II. János Pál szobrát

2011. szeptember 18. 08:11

Róma városának nem tetszett, ezért korrigálják a II. János Pál pápa májusi boldoggá avatása alkalmából állított szobrot. Az alkotó több ponton megváltoztatja a Vatikán által is bírált pápaszobrot.

Pusztítás - emberekkel zsúfolt lelátóba csapódott egy repülőgép

2011. szeptember 17. 07:50

A nevadai szerencsétlenségben legalább hárman meghaltak, és több mint félszázan megsérültek.

A szülők fele helyesli a testi fenyítést - Yoda jó lenne tanárnak

2011. szeptember 16. 14:23

A brit szülők fele helyesli a testi fenyítést és újra bevezetné a nádpálcát az iskolákban, sok diák a Csillagok háborújának Yoda mesterét szeretné tanárjának - derítette ki egy szigetországi felmérés.

Kigyulladt egy tengerjáró hajó Norvégiában

2011. szeptember 15. 11:40

Röviddel kikötés előtt kigyulladt a Nordlys norvég tengerjáró hajó Alesund közelében, ketten égési sérüléseket szenvedtek.

Radicová marad a szlovák kormányfő, megbukott a bizalmatlansági indítvány

2011. szeptember 14. 06:45

Továbbra is Iveta Radicová marad a szlovák miniszterelnök. Az ellenzék által a kormányfő ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány nem kapta meg a többség támogatását a szerda kora reggeli szavazáson a pozsonyi parlamentben.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×