Külföld

Továbbra is jelentős fennakadások a hó miatt Ausztria nyugati csücskében

2012. január 09. 10:48

Továbbra is jelentős közlekedési fennakadásokat okozott a folytatódó havazás és lavinaveszély hétfőn Ausztria nyugati részében - számoltak be róla osztrák tömegtájékoztatási eszközök.

Michelle Obama, a Fehér Ház ismeretlen hatalmi tényezője

2012. január 09. 06:45

Michelle Obama a látszat ellenére jelentős erőt képvisel a Fehér Ház kulisszái mögött, az amerikai first lady nem egyszer keveredett konfliktusba az elnök tanácsadóival, és nem illeszkedett be könnyen a fehér házi életbe - állítja a kedden megjelenő The Obamas (Obamáék) című könyvében Jodi Kantor, a The New York Times munkatársa.

Megközelíthetetlenné váltak síelőhelyek Ausztria nyugati részén

2012. január 06. 14:52

Lavinaveszély és a péntek reggelre lehullott mintegy fél méteres hó miatt megközelíthetetlenné vált több síközpont Ausztria nyugati részén.

A Pentagon és a CIA vizsgálja, hogy titkos adatokhoz jutott-e a bin Laden-film rendezője

2012. január 06. 07:01

A Pentagon és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) is vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy valóban titkos adatokhoz jutott-e Oszama bin Laden megölésével kapcsolatban Kathryn Bigelow Oscar-díjas rendező, aki az al-Kaida terrorszervezet néhai vezére utáni hajszáról készít filmet - közölte csütörtökön Peter King, az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottságának republikánus elnöke.

Fókabébik pusztultak el jégtakaró olvadása miatt

2012. január 05. 20:10

Amerikai kutatók megkérdőjelezik, hogy a fókapopuláció nincs veszélyben.

A kelet-európaiak állítólag többet bűnöznek Hollandiában

2012. január 05. 14:01

Vizsgálják a holland rendőrök, hogy mennyiben járulnak hozzá a kelet-európai bevándorlók a bűnözési mutatók emelkedéséhez - adta hírül csütörtökön a Polskie Radio honlapján.

Amerikai kémműholdak - Egy újabb katonai titok vége

2012. január 05. 09:32

A történet szereplői több mint egy évtizedig dolgoztak a furcsa, dobozszerű, ablaktalan, titkokat rejtő épületben a New Yorktól nem messze, Connecticutban lévő Danbury repülőtere mellett. Fehér, egész testüket betakaró egybeszabott védőruhát viseltek, és tökéletesen tisztán, mindenfajta szennyeződéstől mentesen léphettek csak be szűkebb munkaterületükre.

Új polipfajt fedeztek fel az Antarktisz közelében

2012. január 04. 09:54

Az Antarktiszhoz közel bizarr ökoszisztémát találtak a kutatók a tenger mélyén: a talajt jeti rákok tömege borította, ezen kívül feltehetően egy új polipfajt is sikerült lefényképezni egy távirányítású tengeralattjáróval.

Legkorábban 2015-ben kezdik meg építeni az új Duna-hidat Komáromnál

2012. január 09. 08:31

Legkorábban 2015-ben kezdődik el az új Duna-híd építése Révkomárom és Komárom között - közölte Iveta Fedorová, a szlovák útkezelő vállalat (SSC) képviselője a SITA pozsonyi kereskedelmi hírügynökséggel.

Minden település megközelíthető, de továbbra is nagy a lavinaveszély Nyugat-Ausztriában

2012. január 08. 13:26

Minden település megközelíthető volt vasárnap Ausztria nyugati részében, de változatlanul magas maradt a lavinaveszély és több helyen útlezárások voltak.

Új bíborosokat nevez ki a pápa

2012. január 06. 14:25

XVI. Benedek pápa vízkereszt ünnepén jelentette be, hogy 22 új bíborost nevez ki a február 18-19-re összehívott konzisztórium alkalmából, miáltal módosulni fog a pápaválasztó bíborosok száma.

Heves vihar Németországban halálos áldozattal

2012. január 05. 22:01

Németországban halálos áldozatot is követelt csütörtökön az Andrea elnevezésű orkán, amely azonban a vártnál kevesebb anyagi kárt és közlekedési fennakadást okozott.

Sűrű havazás és szélviharok Csehországban és Szlovákiában

2012. január 05. 17:27

Közlekedési fennakadásokat okozott Csehországban a csütörtöki sűrű havazás és szélvihar. A meteorológiai intézet jelentése szerint a hegyekben az estig helyenként 70-75 centiméternyi hó is leesik.

Még évtizedekig erősen szennyezett lesz a kínai levegő

2012. január 05. 11:35

Még legalább két-három évtizedig komoly gondot okoz majd a levegő szennyezettsége Kínában, mely a dohányzást megelőzve a tüdőrák első számú okozójává léphet elő a kelet-ázsiai országban.

Nem mond le a német államfő, de bocsánatot kér egy lap megfenyegetése miatt

2012. január 05. 06:50

Nem tervezi Christian Wulff német államfő, hogy távozik hivatalából, ugyanakkor elismeri, hogy súlyos hibát követett el, amikor megpróbálta megakadályozni egy számára kellemetlen újságcikk megjelenését. Christian Wulff egy szerdán adott interjúban hangsúlyozta: nem fér össze az elnöki munkáról alkotott felfogásával, amit tett, ezért bocsánatot kér és változtat a sajtóval kialakított viszonyán.

Hatalmas viharok Nagy-Britanniában, halálos áldozat, sérültek, károk

2012. január 03. 17:28

Özönvízszerű esőzésekkel járó hatalmas viharok pusztítottak kedden Nagy-Britannia jelentős részén. Az ítéletidőben egy ember meghalt, többen megsérültek, számos országrészben komoly károk keletkeztek és súlyos fennakadások voltak a közlekedésben.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×