Külföld

Még mindig magyar állampolgár a legtöbb menedékkérő Kanadában

2011. október 02. 18:20

Sajtóhírek szerint a kanadai szövetségi hatóságok ennek ellenére nem tervezik a vízumkötelezettség visszaállítását.

Törökország nem hosszabbított meg egy gázszállítási szerződést a Gazprommal

2011. október 02. 09:23

Törökország nem hosszabbít meg egy Oroszországgal most lejáró gázszállítási szerződést. Az indoklás szerint a magas ár miatt nem vásárol több gázt a Gazpromtól az úgynevezett "nyugati útvonalon" - Ukrajnán, Románián és Bulgárián át - jelentette vasárnap hajnalban a BBC, majd rá hivatkozva több orosz hírügynökség Taner Yildiz török energetikai minisztert idézve.

Beszámíthatatlansága miatt nem bűnös az amerikai katona, aki Irakban lelőtt egy magyart

2011. október 01. 22:31

Beszámíthatatlansága miatt nem találta bűnösnek a hadbíróság azt az amerikai katonát, aki Irakban 2009-ben lelőtt egy magyart szanitermunkást - értesítette szombaton a tárgyalás helyszínéül szolgáló texasi Fort Hood katonai bázis sajtószolgálata az MTI-t.

Michael Jacksont 'jó eséllyel' meg lehetett volna menteni -állította a mentős

2011. október 01. 15:04

Michael Jacksont "jó eséllyel" meg lehetett volna menteni, ha orvosa idejében mentőt hív – állította pénteken a "pop királyát" kezelő Conrad Murray doktor ellen indított Los Angeles-i perben az énekes házához elsőként kiérkezett mentős.

Malina Hedvig-ügy - Óvatos bocsánatkérés

2011. szeptember 30. 11:37

Óvatos és határozatlan az a nyilatkozat, amellyel a kormány bocsánatot kér Malina Hedvigtől, a 2006- augusztusában Nyitrán megvert magyar diáklánytól - értesült az Új Szó című pozsonyi magyar napilap pénteken.

Új Szó: a Malina Hedvig-ügyben érik a szlovák bocsánatkérés

2011. szeptember 29. 07:01

Elismerte a szlovák kormány, hogy sérültek Malina Hedvig, a 2006 augusztusában Nyitrán megvert magyar diáklány emberi és állampolgári jogai, mivel a hatóságok nem vizsgálták ki megtámadásának körülményeit - írja az Új Szó című pozsonyi magyar napilap csütörtöki számában, amelyet a szerdán késő este juttatott el az MTI pozsonyi irodájába.

Felrobbant egy pokolgéppel megrakott gépkocsi

2011. szeptember 28. 18:43

Három civil és egy rendőr életét vesztette Dagesztánban.

Féltékenységi dráma Kínában, sok halott

2011. szeptember 28. 12:18

Gyilkosságok sorozatát hajtotta végre egy féltékeny férj a közép-kínai Hopej (Hebei) tartományban; összesen kilenc emberrel végzett, köztük a feleségével - tudatta a tartományi rendőrség kedden.

Angela Merkel: Még mindig nagy a különbség Németország keleti és nyugati része között

2011. október 02. 11:20

Több mint két évtizeddel a német egység helyreállítása után még mindig jelentősek a különbségek Németország keleti és nyugati fele között - hangsúlyozta videoüzenetében Angela Merkel, de arra is rámutatott, hogy a németek ennek ellenére büszkék lehetnek az eddig megtett útra.

Oroszországban a lakosság 13,8 százaléka él a létminimum alatt

2011. október 02. 07:47

Oroszországban 19,5 millió ember, vagyis a lakosság 13,8 százaléka él a létminimum alatt a Roszsztat, az állami statisztikai hivatal friss jelentése szerint, közel kétmillió emberrel több, mint tavaly ilyenkor.

Megostromolták Odesszában a bérgyilkosok búvóhelyét

2011. október 01. 17:28

Páncélozott harcjármű és gránátvetők bevetésével ostromolták meg szombat délután ukrán terrorelhárító egységek Odessza belvárosában azt a házat, amelyben azok a csecsen származású hivatásos bérgyilkosok rejtőzködtek, akik egy nappal korábban két rendőrt megöltek, négyet pedig megsebesítettek az elfogásukra indított akció során.

Makovecz Imréről közölt megemlékezést a Financial Times

2011. október 01. 13:37

A londoni gazdasági-politikai napilap internetes kiadásában megjelent, Az építész, akit a kommunizmus és a konzumerizmus egyaránt elborzasztott című írás szerzője, Edwin Heathcote neves brit építőmérnök és építészeti szakíró megállapította: az életének 76. évében elhunyt Makovecz Imre a XX. század "egyik legfigyelemreméltóbb és legmélyebben politikus építőművésze volt".

Bírság a tilosban parkoló kerékpárnak

2011. szeptember 30. 06:52

Októbertől a tilosban parkoló kerékpárokat is megbírságolják a Milánó közeli Cernusco sul Naviglio utcáin. A nem fizetők járműveit megsemmisítik.

Ismét beszámíthatóvá tehető a merénylő, aki fejbe lőtte Gabrielle Giffordsot

2011. szeptember 29. 06:51

Nyolc hónapi kezeléssel ismét beszámíthatóvá tehető az a támadó, aki idén januárban fejbe lőtte Gabrielle Giffords képviselőt és megölt hat másik embert - jelentette ki szerdán a tucsoni szövetségi bíróságon a támadó kezelésével megbízott elmeorvos.

Az OMV-vezér is megerősítette a gázrazzia hírét

2011. szeptember 28. 16:48

Az Európai Bizottság versenyszabályok megsértésének gyanúja miatt előre be nem jelentett ellenőrzéseket végzett a gázellátásban tevékenykedő vállalatoknál.  

Egy korábbi izraeli hazugságvizsgálat szerint Malina Hedvig nem hazudott

2011. szeptember 28. 09:08

Malina Hedvig, a 2006 augusztusában Nyitrán megvert magyar diáklány megtámadása után néhány hónappal, 2006 novemberében hazugságvizsgálaton esett át az izraeli Tel Avivban, s a poligráfos teszt eredménye egyértelműen azt igazolja, hogy nem hazudott - közölte a cas.sk szlovák hírportál portál kedden.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×