Külföld

Kezdődik a bécsi ádventi vásár

2011. november 11. 20:01

A mintegy harminc méter magas fenyőfa kivilágításával megnyílik szombaton a hagyományos ádventi vásár a bécsi Városháza előtti téren.

Életfogytiglanra ítélték a halálbrigád parancsnokát

2011. november 11. 06:32

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt a katonai törvényszék csütörtökön egy amerikai katonát, aki Afganisztánban részese volt három fegyvertelen civil meggyilkolásának: a holttesteket "emléktárgygyűjtés" céljából megcsonkította, majd a helyszín manipulálásával társaival együtt úgy állította be az eseteket, mintha az áldozatok tűzharcban elesett támadók lettek volna.

A Greenpeace megfigyelésért 1,5 millió eurós pénzbüntetés az EDF energiaóriásnak

2011. november 10. 18:54

Másfél millió eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a Párizs közeli Nanterre bírósága az Electricité de France (EDF) energiaszolgáltató vállalatot, amiért 2006-ban megfigyeltette a Greenpeace környezetvédő szervezet egyik kampányfőnökét.

Súlyos bányabaleset Délnyugat-Kínában, halottak

2011. november 10. 11:02

Legkevesebb húsz halottja van egy gázrobbanás okozta bányabalesetnek a délnyugat-kínai Jünnan (Yunnan) tartományban, s két tucat ember rekedt a mélyben - jelentették a tartományi katasztrófa-elhárítók központjából csütörtökön.

Dráma a Mont Blanc-on: meghaltak a hegymászók

2011. november 09. 17:39

Holtan bukkantak szerdán arra a két francia hegymászóra, akik egy hete heves hóvihar miatt rekedtek a Mont Blanc egyik csúcsán.

Hurghadai baleset - Elindult a magyar katonai repülő Egyiptomba az áldozatokért

2011. november 09. 12:20

Elindult Kecskemétről a magyar katonai repülőgép az egyiptomi buszbaleset áldozataiért - tájékoztatta Szijjártó Péter szerdán az MTI-t.

Gyermekházasságok Szaúd-Arábiában: nincs menekvés a kiskorúak számára

2011. november 08. 18:51

A szaúd-arábiai szülőknek akár 40 ezer dolláros (közel 9 millió forintnak megfelelő) bevételt is jelenthet az, ha kiskorú lányuk megházasodik, így sokszor gondolkodás nélkül áldásukat adják a frigyre, s még akkor sem tiltakoznak, ha a leendő férj éppenséggel középkorú - írja a The Guardian című brit lap szerzője.

Hurghadai baleset – Egy utas: el nem tudom mondani, mit éltünk át

2011. november 08. 18:30

El nem tudom mondani azt az érzést, állapotot, amit átéltünk – mondta el a közmédia hírstábjának nyilatkozva Vas László, a tragikus hurghadai buszbaleset egyik utasa kedden.

Utcai összecsapások Varsóban tüntetők és rendőrök között

2011. november 11. 17:19

Utcai harcokat vívtak a rendőrökkel péntek délután Varsóban, a legnagyobb lengyel nemzeti ünnepen, a függetlenség napján a radikális jobboldali "függetlenségi felvonulás" résztvevői, a rendőrség vízágyút és könnygázt vetett be, többen megsérültek.

Lövöldözés a morvaországi Kunovice repülőgépgyárában - halottak, sebesültek

2011. november 10. 21:08

Hárman meghaltak és néhányan megsebesültek abban a lövöldözésben, amely csütörtök délben zajlott le a dél-morvaországi Kunovice repülőgépgyárában.

Lövöldözés a morvaországi Kunovice repülőgépgyárában - halottak, sebesültek

2011. november 10. 15:00

Hárman meghaltak és néhányan megsebesültek abban a lövöldözésben, amely csütörtök délben játszódott le a dél-morvaországi Kunovice repülőgépgyárában.

Hurghadai baleset - Megérkezett Budapestre a három sebesültet szállító repülőgép

2011. november 10. 06:43

Csütörtökön hajnalban megérkezett a Liszt Ferenc repülőtérre az a repülőgép, amely az egyiptomi buszbaleset négy legsúlyosabb sérültje közül hármat szállított Budapestre - értesült az MTI.

Hurghadai baleset - Csütörtökre minden áldozat és sérült Magyarországon lehet

2011. november 09. 16:28

Csütörtökön visszaérkezik Magyarországra a vasárnapi egyiptomi buszbaleset áldozataiért szerdán kiutazott magyar katonai repülőgép a 11 holttesttel és aznap estére az összes magyar sérült, valamint az áldozatok és sérültek ingóságai is megérkeznek Budapestre - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a miniszterelnök szóvivője.

Hurghadai baleset - Megérkezett a sérültek második csoportja Ferihegyre

2011. november 08. 22:43

Megérkezett kedden este az egyiptomi buszbalesetben megsérült magyar turisták második csoportja a Liszt Ferenc repülőtérre - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Hurghadai baleset - Úton van a sérültek második csoportja

2011. november 08. 18:34

Már úton van a vasárnapi hurghadai buszbaleset sérültjeinek újabb csoportja - közölte a miniszterelnök szóvivője kedden az MTI-vel.

Hurghadai baleset - Este újabb 9 sérült érkezhet Budapestre

2011. november 08. 17:10

Kedd este érkezhet Budapestre a vasárnapi hurghadai buszbaleset sérültjeinek újabb csoportja.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×