Külföld

Hurghadai baleset – Pszichológus: trauma utáni sokkban vannak a sérültek és hozzátartozóik

2011. november 08. 12:41

Trauma utáni sokk jellemzi a hurghadai buszbaleset sérültjeinek és a hozzátartozók lelkiállapotát – nyilatkozott kedden a közmédiának Kovács Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezető pszichológusa a helyszínen, a hurghadai Nile (Nílus) Kórházban.

Hurghadai baleset - A könnyebb sérülteket talán már kedden hazaszállíthatják

2011. november 07. 19:42

A vasárnapi tragikus egyiptomi buszbaleset könnyebb sérültjeit akár már kedden hazaszállíthatják - közölte Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat műveleti igazgatója, a kedden Hurghadába induló magyar orvoscsoport vezetője hétfő este az MTI-vel.

Tizenegy magyar meghalt, négy gyerek megsérült az 'áldozati ünnepen' - gyorshajtás vagy műszaki hiba okozta (FOLYAMATOSAN FRISSÍTVE)

2011. november 06. 20:42

Az AP hírügynökség szerint 11 magyar turista életét vesztette, 26 megsérült egy közúti balesetben Hurgadában, Egyiptomban - írja a hvg.hu. A követség  tíz-tizenkét halottról tud. A súlyosabb sérülteket Kairó speciális kórházába viszik, közülök legalább kettőnek életveszélyes az állapota. Az áldozatok és sérültek a Best Reisen utasai voltak. A sértetlen utasokat szállító gép hajnali egy óra után landolt Budapesten.

Szörnyű tragédia! Hét halottja és 51 sérültje van az angliai tömegbalesetnek - a füst lehetett az ok

2011. november 06. 15:52

Hét halottja és 51 sérültje van az utóbbi két évtized legsúlyosabb nagy-britanniai közúti balesetének a rendőrség vasárnap délutáni végleges összesítése szerint.

Rendőrőrsökre és templomokra dobtak pokolgépet

2011. november 05. 15:19

Több tucatnyian haltak meg a támadások miatt Észak-Nigériában.

Görög válság - Sarkozy üdvözölte a görög fejleményeket, Merkel a tettekre vár

2011. november 03. 21:38

Az Athénhoz intézett francia-német üzenet a görög referendumot illetően megkönnyítette a görög politikai osztály "tudatra ébredését", s amennyiben "ez utóbbi fejlemény megerősítést nyer, mindenki üdvözölni fogja" - mondta Cannes-ban csütörtök esti sajtótájékoztatóján a francia elnök. Angela Merkel német kancellár pedig arról beszélt, hogy elsősorban tetteket és nem bejelentéseket vár Görögországtól.

Forbes: Obama a világ legbefolyásosabb embere

2011. november 03. 16:30

Egy helyet javítva tavalyi eredményén a dobogó legfelső fokán végzett idén Barack Obama amerikai elnök a világ legbefolyásosabb embereinek versenyében - derül ki a Forbes című amerikai üzleti magazin minap közzétett listájából.

Tűz ütött ki egy kompon a Vörös-tengeren

2011. november 03. 13:23

A fedélzeten 1230 személy utazott - a legtöbbjük egyiptomi állampolgár -, s a jordániai hatóságok szerint egyikük vízbe fulladt.

Defibrilláló telefonfülke

2011. november 08. 06:33

Defibrillátorral láttak el egy eredeti rendeltetésére már nem használt telefonfülkét egy skót faluban.

Hurghadai baleset - Magyar katonai repülő hozhatja haza a holttesteket

2011. november 07. 17:33

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn utasította Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy haladéktalanul - amint az ehhez szükséges egyeztetések lezajlottak - "hozzák haza" a Magyar Honvédség egyik repülőgépével a vasárnapi egyiptomi buszbaleset áldozatainak holttesteit - jelentette be hétfőn újságírók előtt a miniszterelnök szóvivője.

A muzulmán ünnepen Moszkvában betiltották az utcai állatáldozatokat

2011. november 06. 17:13

A moszkvai rendőrség vasárnap megakadályozta, hogy hívő muzulmánok vasárnap, hagyományos áldozati ünnepükön a szokásos állatáldozatot a nyílt utcán végezzék el.

Az úttörők több gyereket szültek, mint leszármazottaik

2011. november 06. 07:34

Kanada első francia telepes nőinek több gyerekük és unokájuk volt, mint az utánuk érkezőknek - derítették ki kanadai és európai kutatók.

Többszáz éve elsüllyedt hajók fosztogatói ellen keresnek védelmet Kínában

2011. november 05. 11:03

A tengerek vizében, elsüllyedt hajókon található műtárgyak védelmének megerősítését ígérik a kínai tengerészeti és kulturális hatóságok, miután elharapódzott a víz alatti műkincskeresés.

Közel 7 év börtönt kapott a kolumbiai drog- és szépségkirálynő

2011. november 03. 16:59

Hat év nyolc hónap börtönre ítélte egy argentín bíróság az ismert kolumbiai modellt, az utóbbi időben már csak narkókirálynőként emlegetett Angie Sanclementét egy nemzetközi drogkereskedő hálózat működtetése miatt - adta hírül csütörtökön a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja.

A görög válság jegyében megkezdődött a csúcstalálkozó

2011. november 03. 15:59

Az eurózóna válsága és a világgazdaság lassulása határozza meg a világ 19 legfejlettebb gazdaságú, illetve vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő csoport, a G20-ak kétnapos csúcstalálkozóját, amely csütörtök délután megkezdődött a dél-franciaországi Cannes-ban.

Görögország nem kap több támogatást, amíg nem vet véget a bizonytalanságnak

2011. november 03. 05:35

Görögországnak el kell döntenie, hogy az eurózónában kíván-e maradni, és világossá kell tennie álláspontját az európai pénzügyi mentőcsomagról, ha szeretne hozzáférni a pénzügyi támogatás következő részletéhez - hangsúlyozta Franciaország és Németország vezetője a görög válság kiéleződése miatt a franciaországi Cannes-ban szerda este rendezett válságtanácskozást követő sajtótájékoztatón.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×