Külföld

A Gazprom a gézellátásban érintett cégeknél tartott, váratlan uniós ellenőrzésről

2011. szeptember 28. 07:13

A Gazprom tanulmányozza az Európai Bizottság által európai energetikai társaságoknál, köztük a Gazprom két leányvállalatánál végrehajtott, előre be nem jelentett ellenőrzések ügyét, és szerdán közzéteszi állásfoglalását - mondta kérdésre válaszolva Szergej Kuprijanov, az orosz monopólium szóvivője kedden késő este.

Újabb romatelepet számolt fel a francia rendőrség Marseille-ben

2011. szeptember 27. 12:49

Újabb illegális cigánytelepet számolt fel kedden a francia rendőrség Marseille-ben: a táborban mintegy kétszáz romániai roma élt.

Befejezte németországi látogatását a pápa

2011. szeptember 26. 06:39

Az alkotmánybíróság tagjaival, majd helyi katolikus hívők egy csoportjával találkozott vasárnap délután Freiburgban a pápa.

Behúzott kézifékkel indult Vilmos herceg házassága

2011. szeptember 25. 19:02

Méltóságteljes lassúsággal haladt el a felsorakozott rajongók sorfala előtt az áprilisi esküvője utáni fogadásról távozva Vilmos herceg - de mint vasárnap kiderült, ennek elsősorban egy behúzva felejtett kézifék volt az oka.

Walesa meglátogatta Jaruzelskit a kórházban

2011. szeptember 25. 11:30

Lech Walesa volt lengyel államfő, a Szolidaritás szakszervezet alapítója és első elnöke meglátogatta Wojciech Jaruzelski tábornokot, volt államfőt a varsói katonai kórházban.

Lakott területre zuhanhatnak a hat tonnás műhold darabjai

2011. szeptember 23. 15:35

A hatóságok arra kérték Észak-Olaszország lakóit, hogy az éjjel zárkózzanak be a lakásukba, mert megnőtt az esélye, hogy erre a területre zuhannak le a roncsok.

Magyarországot beválasztották a Demokráciák Közösségének Kormányzótanácsába

2011. szeptember 23. 06:51

Magyarországot alapító tagként választották be csütörtökön New Yorkban az ENSZ-közgyűlés ülésszakának margóján újjáalakult nemzetközi szervezet, a Demokráciák Közösségének Kormányzótanácsába.

Nem döntöttek az uniós belügyminiszterek Románia és Bulgária Schengen-csatlakozásáról

2011. szeptember 22. 19:04

Hollandia és Finnország ellenállása miatt az EU-országok belügyminiszterei - csütörtöki brüsszeli tanácskozásukon - nem tudtak dönteni arról, hogy Románia és Bulgária csatlakozhasson a belső határellenőrzéstől mentes schengeni övezethez.

Egymásba rohant két metrószerelvény Sanghajban, kétszáznál több sérült

2011. szeptember 27. 15:03

Egymásba rohant a sanghaji metró két szerelvénye kedd délután, a balesetben 262 utas sérült meg, húsz ember súlyosabban.

Strauss-Kahnt csütörtökön szembesítik francia vádlójával

2011. szeptember 26. 17:32

Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetőjét csütörtökön szembesítik Párizsban Tristan Banon újságíró-regényíróval, aki nemi erőszak kísérlete miatt tett panaszt ellene.

Túl sok az incidens: elefántokat telepítenek át Kenyában

2011. szeptember 25. 19:07

Kenyában több tucat elefántot költöztetnek át az ország nyugati részében lévő Narok körzetből az onnan mintegy száz kilométerre lévő híres Maszáj Mara Nemzeti Parkba, hogy véget vessenek a gyorsan növekvő lakosság és az ormányosok között mind gyakoribbá váló incidenseknek.

Több mint százezer ember előtt mutatott be szentmisét a pápa

2011. szeptember 25. 11:57

Több mint százezer ember előtt mutatott be szentmisét németországi látogatásának utolsó napján, vasárnap délelőtt Freiburgban XVI. Benedek pápa.

Anya és öt gyermeke halt meg egy londoni lakástűzben

2011. szeptember 24. 13:47

Egy édesanya és öt gyermeke halt meg szombaton egy londoni lakástűzben.

Varsóban felgyújtotta magát egy középkorú férfi a miniszterelnöki hivatal előtt

2011. szeptember 23. 14:20

Egy 49 éves férfi felgyújtotta magát péntek déltájban a varsói miniszterelnöki hivatal előtt, a kormányőrök gyorsan eloltották a lángokat, a férfit súlyos égési sérülésekkel kórházba szállították - jelentette a lengyel tömegtájékoztatás.

Harmonikakészítésből él egy olasz város

2011. szeptember 23. 06:47

Hangszergyártásból tartja el magát az olaszországi Castelfidardo városa, az egész világból ide járnak harmonikát vásárolni. Vasárnap kiáltják ki a Castelfidardóban rendezett nemzetközi harmonikabajnokság győztesét.

A jogállam fontosságát hangsúlyozta a Bundestagban a pápa

2011. szeptember 22. 18:20

A jogállam fontosságát, a jogalkotók felelősségét hangsúlyozta a berlini Bundestagban elhangzott beszédében csütörtökön XVI. Benedek pápa.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×